A fost cineva in INDIA?
Hello,
as dori sa aflu mai multe despre ceea ce presupune o deplasare in India, ce atuuri si dezavantaje presupune ea, etc si nu in ultimul rand ma intereseaza partea de shopping, cum gasesc locatii cu produse (textile de casa din faimosul Indian cotton) bune si la preturi normale.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
Raspunsuri
ruxij spune:
Eu am fost in August intr-o delegatie in India. Sfatul meu (pe care si eu l-am primit) este sa nu mergi singura la cumparaturi. Trebuie sa ai cu tine pe cineva care stie locurile si preturile. Totul se negociaza acolo si dc. te vad strain incearca sa te insele. Nu umbla singura pe acolo.
ruxij spune:
Deasemenea, nu bea DECAT apa imbuteliata si sigilata si spala-te pe dinti cu apa imbuteliata. Nu bea nimic cu gheata. Nu manca fructe, decat cele ce au coaja (gen banana). Orice mananci sa fie gatit, nimic crud.
apsara spune:
Eu am fost acuŽdoi ani. Nu prea stiu ce-as putea sa-ti spun despre dezavantaje, poate poluare, zgomot, temperaturi ridicate, ploaie (depinde de zona si de perioada). De obicei in centrul localitatilor se afla piata, acolo gasesti tot ce vrei. Negocierea face parte din mentalitatea lor, prin urmare se cere un pret mult prea ridicat pentru orice. Eu iti recomand sa nu platesti mai mult de un sfert din ceea ce ti se cere. Multe hotele ofera un sofer, e o optiune buna, el iti poate "recomanda" magazine insa nu si un pret cinstit (lucreaza pe comision). Exista orase specializate intr-o anume categorie de marfuri ( Jaipur- bijuterie, Jodhpur- lemn) insa peste tot gasesti o mare varietate de produse. Textile pentu casa gasesti peste tot. Cauta micile ateliere. Se gasesc usor, intreaba pe oricine (la hotel, pe strada, etc). Indienii sunt foarte vorbareti asa ca vor fi incantati sa ajute. Daca ai nevoie de o adresa, intreaba mai multe persoane pentru ca indianul de rand nu stie sa spuna "nu stiu" si atunci inventeaza un raspuns oarecare. Daca doua raspunsuri coincid, esti pe drumul cel bun.
michelle7 spune:
Eu am fost in sud, nu stiu cum e in restul indiei ca e uriasa dar ce pot sa-ti spun din experienta mea- preturile se negociaza la maxim. In principiu poti sa cumperi la un sfert decat iti cer ei initial. Inclusiv in mall-uri am cumparat produse la jumatate de pret sau chiar mai jos.
stai departe de apa nefiltrata -asta include si cuburile de gheata !
si nu umbla noaptea singura
si du-te la cumparaturi cu un localnic care vorbeste limba locala. nu toti indienii vorbesc engleza bine
rory76 spune:
Inainte sa plecati in India v-ati facut ceva vaccinuri? S-a dus vestea ca pe acolo umbla liberi multi virushei...Ce clima au ei acolo? Adica stiu ca au doua anotimpuri dar cum sunt ele...repartizate? Care este pretul la cel mai scump hotel acolo?
"sky is the limit!"
lbelciug spune:
Multumesc frumos pt sfaturi.
Plecarea mea nu e certa, insa imi doresc f mult sa ajung in India: delegatia poate fi la Kolkata sau Bangalore. Desigur ca-mi voi face vaccinuri si voi tine cont de sfaturiel voastre.
Nu stiam ca preturile se pot negocia chiar si in mall-uri... Aveti idee cam ce preturi au coverturile si draperiile din bumbac (sau macar cat este metrul liniar)? Tare imi doresc sa iau asa ceva de la ei....
Rory, iti trimisesem un PM acum ceva timp... imi poti raspunde te rog? Incerc sa ti-l retrimit in caz ca s-a pierdut. merci.
PICATURI DE VARA
michelle7 spune:
eu in bangalore am fost si da se negociaza si in mall
si cand am mers la ambasada pt viza am intrebat de vaccinuri si au spus ca ei nu recomanda nimic deosebit
cred ca medicul te poate ajuta insa. pt malarie nu exista vaccin din cate am inteles,dar sunt niste pastile care ajuta la prevenire
lbelciug spune:
Multumesc mult pt toate raspunsurile.
Oct-Nov 08
Creatii Matei
maraki spune:
Nu ne lasi asa Sa ne povestesti cand te intorci, cum ai petrecut in India
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
kariguld spune:
acum cativa ani am fost si eu cu sotul. la fel spun si eu de apa, decat imbuteliata, pentru orice. clima e destul de nasoala, cel putin pentru mine care nu suport caldura si umiditatea ridicata.
sub nici o forma nu iesi singura in oras! cauta un insotitor de incredre, sa ai la tine adresa unde esti cazata, si e bine sa anunti cand pleci din hotel. o geanta sport care se trece peste cap, e cel mai indicat.
la fel preturile se negociaza la orice, oriunde. eu nu am fost in piete, am mers doar la mall. ceva contra tantarilor sa-ti iei cu tine.
daca mergi in piete, sunt de obicei aglomerate, ai grija la fructe, doar ce e cu coaja, si vezi unde pui mana...o prietena de-a mea a fost intepata de scorpion intr-o piata, care se afla sub niste fructe.
sa ne povestesti daca te duci. daca ai cu ce te deplasa, poti inchiria o masina, imprejurimile oraselor sunt demne de vazut. dar, repet, nu pleca singura si anunta-te unde pleci.
eu am fost in Bombay. in imprejurimi sunt ceva munti, in alte zone nu stiu cum este.
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!