Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (68)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Jasmi, ziceau de salariul MEDIU pe economie.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200527+ Am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

neatza fetele

da galetusa aia se poate folosi cand bebele nu poate inca sa isi tina singur capul? ca mi se pare ca e pt copii care pot sa stea in fundic

27+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Cristi, il tii pe bebe mic de gat (ma rog, sub gat il sprijini cu mana). Te obisnuiesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalma spune:

Sincer, eu sunt dintre cele ce..."fac planul ca tiganul"....
Eu daca se adopta legea asta chiar merita sa stau acasa ( o sa am cam 2000 ron), dar seful o sa fie foarte suparat....
Asa ca o sa-l intreb cu ce ma motiveaza ca sa revin mai repede la servici
stiu ca-i urat sa gandesc asa, dar chiar o sa o fac...si asa muncim pe rupte aici

Am pus si eu cateva poze cu burtica la semnatura....

Doamne ai grija de Daria Maria

Poze cu burtica si Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Neatza!!!!!

Cristi, sa traiasca nasica cea mica, sa fie sanatoasa si sa creasca mare si frumoasa.

Apropo de legea cu cei 85%, sunt de acord ca pentru mamicile care au 600lei este foarte greu pentru ca sunt prea mari chelt, fata de aceasta suma.Insa acele mamici care au salarii mai mari, in general au si rate mai multe si mai mari (pentru vreo casa, masina...etc).

Oricum cel mai important este sa fim sanatoase noi, si mai ales bebeii nostrii, ca banii.....NU ADUC SANATATEA.

24+cu CLARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Fetelor, voi va simtiti lipsite de vlaga, tot timpul obosite si somnoroase? Eu asa sunt de vreo 3 zile, parca nici nu m-as da jos din pat, apoi sa mai vin la serviciu.

Plus ca am luat in greutate cam mult intr-un timp scurt. Poate ar trebui sa ii zic chestia asta dr-ului, dar nici nu vreau sa zica ca sunt ipohondra.

Bee24+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Andreea, chiar se dau produse, am mai scris acu cateva capitole ce contine cadouasul pt bb...Bine, unele se mai pot folosi(putine si consumabile), dar pampersul pt nou-nascuti si hainutele nu mai ai ce face cu ele...

Nu sunt pesimista, imi doresc mult sa fie asa,ma rog sa fie asa, nu mi se pare normal ca la cat contribui la stat sa primesc 6 mil...dar asa cum zicea si Cristi, sunt multi tampiti in tara asta care cauta nod in papura...si decat sa jubilez acum si sa plang ca mi-am facut planuri pe care nu le mai pot duce la indeplinire, mai bine sunt mai rezervata 2-3 saptamani ca sa ma pot bucura apoi mai bine

Lavinia, 21+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Anculet, Andreea si Dalma, ma bucur de vestile voastre bune.

Fetelor, bineinteles ca vor fi oameni(si mamici) care nu vor fi de acord cu legea(doar pentru ca pe ele nu le avantajeaza cu nimic).

Din afara mie mi se pare ca ideal ar fi o lege in care mama sa stea acasa 9 luni sau un an pe salar integral sau 85 procente si dupa aceea sa existe suficiente crese pentru toti copilasii, si mai ales conditii si educatoare suficiente. Si prin asta inteleg maximum 3-4 copii la o educatoare, spatiu suficient pentru mancare, dormit si joaca, educatoare cu studiile necesare si dragoste si respect pentru copilasi. Si ca dupa acele 9 luni sau un an mama (eventual si tatal) sa aiba posibilitatea de a lucra parttime, pentru ca cinci zile la cresa/gradinita e totusi mult pentru un prunc. Sa nu fie nevoie de bone, bunici, vecini, care sa fie zilnic prezenti, cu program fulltime.

Cum am zis, e cam utopic, nici in Olanda nu e asa(durata concediului de maternitate e o problema, in rest nu ma plang).

Asa ca sa ne bucuram de fiecare putin care mai imbunatateste situatia, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Lavini, intr-adevar dispozitia poate fi interpretata, mai ales in lipsa unei metodologii de aplicare. Oricum, este un pas inainte, chiar daca va fi vorba despre 85% din brutul sau netul veniturilor. Din moment ce nu se vorbeste despre salariu, ci se spune expressis verbis media veniturilor realizate, atunci e clar ca se vor calcula toate veniturile, dar nu se stie daca la brut sau la net.

Mai este un principiu aplicabil sau care ar trebui sa fie aplicabil, ca aceste venituri pt crestere copil nu sunt supuse impozitarii. O sa vedem exact. Eu merg si la RU si Financiar sa intreb, mai ales ca acolo e o mamica cu un bebe de 9 luni care a venit de 5 luni la serviciu si ar vrea sa se suspende din nou in lumina noilor prevederi legale.

Deci, sa fim optimiste. Nu cred ca Basescu nu va promulga legea, e an electoral si face parte dintr-un trend in acest moment (de ex. mamicile care au castigat drepturi egale pt gemeni si tripleti).

Bee24+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Neata!

Scriu si eu repede-repede, fara sa fi citit din urma ca trebuie sa fug la o intalnire.

Ieri am fost la eco + control, bebita e sigur fetita si e bine, numai ca un pci cam micuta (cu o saptamana). Are 830 gr. Gradul de maturare al placentei I-II? (ce o fi asta I spre II?) Colul meu insa e putin scurtat, dar cu OI inchis .
La control mi-a zis ca am burtica cam tare, sa stau mai cumintica (cu toate ca la eco nu s-au vizualizat contractii).

cristi eu te inteleg perfect in treaba cu job-ul, sigur ca bebe e mai important dar si nu putem sa neglijam orice alt aspect.

Pup si revin dupa masa

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 26+ cu
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Dalma, ce burtica haioasa

Bee si eu ma simt fara vlaga, asta in cond. in care toata sapt asta am stat acasa in CM.Mi-e groaza sa merg la serv luni .In plus nu mai am pofta de mancare de cand iau Zing si Magneziu.

Aseara am fost in Carrefour si am cumparat Trio Evolution de la Chicco.
Mi s-a parut f.f.f buun pretul.Pe cel rosu cu gri l-am gasit in Orhideea ca in magazinul din Militari nu mai aveau decat unul albastru.

Suntem foarte incantati de el.Aseara sotul meu a tot montat si demontat la el si nu se mai plictisea.

24+cu CLARA

Mergi la inceput