Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (101)
Raspunsuri - Pagina 9
babyzapi spune:
Eu cu nasterea ma consider o mareee norocoasa avand in vedere ca nasc la clinica particulara, conditii de lux si o sa platesc cat se plateste o nastere la stat...ca sa nu mai zic ca am facut socoteala cate analize si eco am facut gratuit de cand sunt gravi si am realizat ca am scutit 3000 de RON!
NglCarmen bine ai venit la odiseea noastra...sau mai bine zis bine-ai indraznit sa ne scrii.
Isabela
fericita 34+ cu
Rafael Nicolas 
Primul nostru 
AMR 5 SAPT

bertha spune:
[quote]citat din mesajul lui Mirtha
Nu , nu ma supar. Mediul din Craiova in Spitalul nr. 1 este infect iar aici nu ma refer numai la cladire si dotari care apropae lipsesc cu desavirsire - scaune lipsa , pipi la galeata in sala de nasteri , paturi ruginite etc.
Acolo nu au cum sa decurga lucrurile bine chiar daca in final nasterea va fi una fara probleme majore. Iesi din spital gata buna de dus la Psihiatrie datorita mitocanismului si mirlanismului a 99 % din personal. Ei bine eu nu vreau sa am de-a face cu asa ceva .
Nu am chef de depresii postanatale provocate de medici mitocani care ti se adreseaza cu "cu fa scoala-te si hai pe masa!" si nici de asistente imbecile care iti vorbesc la per tu si te trateaza ca pe un gunoi.
Eli a confirmat ceea ce iti povestesc eu acum , dar ea nu are alta alternativa decit medicii imbuibati cu alcool din urgentele spitatelor Gorj .Si decit aia mai bine astia din Craiova.
Si poate sa iti confirme oricine e cu capul pe umeri si nu se ascunde in spatele unei prostesti mandrii oltenesti - care oricum nu are ce cauta pt. ca de fapt aceasta zona a sudului mai degraba pute decit are ceva bun.
Asa ca efortul pe care il fac tot pentru bebe si pentru mine este.Ca se isca oarece frustrari , asta e . Daca am in vedere alternativele Bucuresti si Filantropia par o alegere mai buna decit mofturile casutei mele calde...de care e drept o sa imi fie dor.
Cu tot respectul si fara mandrie olteneasca, am nascut la spit 1 din Craiova si lucrurile nu stau chiar asa. Nu m-a jignit nimeni, nu m-a umilit etc, nu e lux, patul nu era ruginit, poate a avut eu noroc. E drept ca lenjeria nu era chiar noua, dar oricum mi-am adus de-acasa si asa o sa fac si in Bucuresti. Salonul era spalat zilnic, baia la fel, cu o solutie dezinfectanta, nu stiu ce era, dar avea un miros intepator, de dezinfectant, nu de detergent. Am plecat sanatosi si eu si copilul, slava Domnului.
Bertha
si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)
poze
alra spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Mirtha Ahh.... te urasc....Nu serios da" te apropii.
Mirtha 38 + Evahttp://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0 AMR 2 SAPTAMANI |
gandeste pozitiv: beneficiez de luxu asta ca stau in BE, adica la 2500 de km de orice potentiala sursa de ajutor
Vacanta cu Laura in Romania
mendy spune:
Buna fetele, in primul rand felicitari pentru cele trei mame care au adus deja pe lume bebeii, sa fie sanatoase si sa se bucure de ei.... Si eu mai am doar cateva zile si voi tine in brate fetita, sunt programata la cezariana si cu cat se apropie momentul frica pune stapanire pe mine... Poate discutia cu voi ma va ajuta sa imi inving un pic teama... Pupici si sper ca ma primiti printre voi...
Mirtha spune:
Ma bucur pentrui tine.Sa iti traiasca bebe si sa fiti sanatosi.
Da , in mod cert nu mai cunosti conditiile din prezent : anul acesta in mai mi-a nascut o fina care a dorit initial sa nasca vaginal pt. ca mai apoi pe la dilatie 5 sa i se comunica ca anestezistul a plecat , nu mai este in tura etc. Am stat in sala unde sunt tinute femeile care asteapta sa nasca , linga sala propriu zisa de nasteri - stat in sensul ca ea statea pe un pat eu pe patul alaturat nu pe holuri nu pe afara. Acolo unde de regula nu intra decit personalul si au cod de intrarea la usa. Cit am stat : pina au dus-o in blocul operator.
Nu numai ca totul era plin de rugina si era obligata sa faca pisu la galeata de metal dar era plin de rugina inclusiv aparatul de masurat stresul lui bebe care paraia din toate partile si se clatina mai rau ca la cutremur.
Fina-mea a beneficiat de un tratament execrabil din partea asitentelor iar camera e adevarat era una noua renovata - asta depinde de medicul si salaoanele pe care acesta le are.
In sala de nasteri era o femeie care trebuia sa expulzeze un fat mort . NU iti povestesc ce mi-a fost dat sa imi auda urechile la adresa acelei femei. In viata , vietilor mele nu am auzit cuvinte mai abjecte si mai vulgare din partea medicului care a asitat-o. Eu l-as fi jucat in picioare daca eram in locul acelei femei.
Prima scula pe care as putut pune mina i-as fi tras-o direct in creier ca oricum nu ii folosea la nimic.
Iar asitentele sunt tupeiuse , impertinente arogante si te cunosc nu te cunosc 99% te intreaba care e rostul tau pe acolo vorbindu-ti la per tu si ca si cind le-ai fin incalcat proprietatea. Nu au ideea depre a adresa cuiva civilizat.
Daca ai posibilitatea de a te interesa pot sa iti dau data nasterii
concret - 05.05.2008 . Afdla cine a nascut - aici ma refer la femeia cu fatul mort ca aia a fost mai socanyta decit toate aberatiile pe care mi-a fost dat sa le vad in acea noapte- edit , cu cine si te vei convinge singura. Pina atunci eu ramani la parerea mea personalul are un comportamewnt infect casi zidurile cladirii in care isi desfasoara asa zisa meserie de cadre medicale.
Anul trecut in martie am stat cu prietena mea din momentul 0 de cind au adus-o in spital pina cind au scos-o din sala de operatii.
Iar salonul in care au dus-o era infect sub aspectul cnditiilor materiale asa incit totul , absolut totul a trebuit sa si-l aduca de acasa.
Nu mai vorbesc de lipsa oricaror date care sa fie comunicate familiei pacientului dupa iesirea din sala , de lipsa oricarei comunicari a orice.
Nu mai departe eu in luna august anul trecut am fost internat pt. chiuretaj . Camera avea perertii din care cadea coja de var , lenjeriile erau aproape absente si rupte in ultimul hal iar perna mea era invelita intr-o camasa alba de ....pijama cred.
Anul acesta am fost de doua ori internata iar conditiile nu difereau cu absolut nimic de cele din vara. iar comportamentul asitentelor
era la fel de infect : se tipa la paciente - cind trebuie sa mearga fie la eco fie la recoltari etc.
Medicul pe garda caruia am fost internarta nici nu s-a obosti sa imi spuna ce tratatament mi-a data si de ce .A trimis o asitenta sa imi faca nu stiu ce antiobitic , asitenta care racnea sin holul usii ca nu vreau sa fac tratamantu.
Asemenea comportamente salbatice nu au ce cauta iart eu nu am de ce sa le tolerez.
Nu ma interesa atunci de cite ori pe zi era spalat salonul ca la cita greata incredibila mi-au creat era ultimul lucru care mi-ar fi atras atentia.
Oicum la grupul sanitar nu puteai sa stai decit daca te tinei de pereti pt. ca era instabil daca incercai sa il folosesti corepunzator cu destinatia lui iar dusurile nu au mers nicodata cit am sta eu in spital.
In camera fina-mii mergeau dar cu program.
In februarie anul acesta a nascut o fosta colega - fostapt. intre timp s-a mutat la un alt loc de munca. A plecat depresiva dupa lungi scandaluri cu asitentele si multe rugaminti adresate ginecei ei de a-i face externarea.
Si exemplele pot continua. Daca vreodata o sa am chef de mobiditati o sa revin in privat cu date concrete pe care tu si cea care ti-a pus la dispozitie mesajul meu de la Odiseea la care acitvez
le puteti verifica.
Acum nu am nici timp si nici dispozitia necesara sa intru in detalii mai profunde decit cele expuse.
Daca vrei "prospaturi " in domeniul atitudinii din spitalul nr. 1 si a conditiilor de acolo mergi si convinge-te singura si incearca sa cunosti lucrurile si din experientele altora , nu numai raportindu-te la experineta fericita pe care ai avut-o tu.
U tind sa imi fac o imagine generala nu una particulara , luind in calcul un caz care prin exceptie s-a dovedit unul fericit ca altau.
Mult succes daca intentionezi sa nasti un al doilea bebe in Criova la nr.1 ! O sa iti trebuiasca la greu !
| Citat: |
| citat din mesajul lui bertha Cu tot respectul si fara mandrie olteneasca, am nascut la spit 1 din Craiova si lucrurile nu stau chiar asa. Nu m-a jignit nimeni, nu m-a umilit etc, nu e lux, patul nu era ruginit, poate a avut eu noroc. E drept ca lenjeria nu era chiar noua, dar oricum mi-am adus de-acasa si asa o sa fac si in Bucuresti. Salonul era spalat zilnic, baia la fel, cu o solutie dezinfectanta, nu stiu ce era, dar avea un miros intepator, de dezinfectant, nu de detergent. Am plecat sanatosi si eu si copilul, slava Domnului. ![]() Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)poze |
Mirtha
38 +
Evahttp://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
AMR 2 SAPTAMANI
Mirtha spune:
Frumusica suma . Nu ma apuc sa fac calcule ca ma apuca nebuneala.
In parte e si vina mea pt. ca nu aveam rabdare sa tec pe la medicul de familie sa imi transcrie analizele care puteau fi gratuite dar in materie de eco....fara numar , fara numar....![]()
Sa profiti din plin de conditiile in care vei naste.Conteaza.
| citat din mesajul lui babyzapi Eu cu nasterea ma consider o mareee norocoasa avand in vedere ca nasc la clinica particulara, conditii de lux si o sa platesc cat se plateste o nastere la stat...ca sa nu mai zic ca am facut socoteala cate analize si eco am facut gratuit de cand sunt gravi si am realizat ca am scutit 3000 de RON! NglCarmen bine ai venit la odiseea noastra...sau mai bine zis bine-ai indraznit sa ne scrii. Isabela fericita 34+ cu Rafael Nicolas ![]() Primul nostru ![]() AMR 5 SAPT ![]() |
Mirtha
38 +
AMR 2 SAPTAMANI
Otiliav spune:
Nu fugiti, intru si eu sa citesc, sper ca toata lumea a avut o zi buna!
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
32+
Pozele noastre
diamisha spune:
Mirtha, stai cuminte si nu te enerva, esti in s39...stai sa vii la Bucuresti, te rog...tu stii bine ca perceptia fiecaruia este realitate...din pacate, pentru foarte multi, experienta personala este definitorie si singura care exista...tu faci foarte bine ce faci, sunt convinsa ca, daca ai fi crezut ca poti naste linistita la Craiova, stateai acolo, nu te mai carabaneai pe drumuri...protejeaza-te si treci pe langa, nu cred ca datorezi nimanui explicatii pentru deciziile tale...
hai, te-astept la Bucuresti, desi avem si pe-aici uscaturile noastre...eu sunt una de-aia careia, la primul chiuretaj, facut la 20 de ani, la spitalul Pantelimon, i-a spus doctoritza celebra vorba "ti-a placut sa te f..., acum rabda si nu mai da ochii peste cap"...ma rog, am dat ochii peste cap pt ca am lesinat de durere...daca mi s-ar intampla asa ceva acum, m-ati vedea la stirile de la 7 seara, cu dintii in jugulara ei...asa blanda, cum par eu...![]()
acum trebuie sa fii zen, da?
...pentru Eva, daca nu pentru tine...
Diana
35+
Sonia
AMR 17 zile
cherieactiv spune:
meeeei nervosule...![]()
...mai lasa si tu de la tineee..plssssssss...chiar ca esti berbec ...una doua iti sare tandara...cine e bertha?cum o ajuns mesajul tau la alta mamica, de la alta odisee????????beeeeeeei..cine merge cu para aici??
mav, nu reusesc sa vad filmuletele voastre...

Cherie
32+
Sasha...
Mirtha spune:
Uff...luai foc si nu e bine ! 
Daca as avea vreo putere as dinamita mizeria aia carei i se spune spitalul nr.1 din Craiova. Dar sunt oameni cu tot felul de probleme si pt. care acel spital e chiar o salvare asa prost cum il percep eu acum.
, multumesc pentru interventia ta ! Merg sa imi fac din bagaj !
Mai iau cite o pauza si poate mai bag cite un ochi.
Edit - . La partea II m-ai facut sa rid cu saritul la jugulara ! Cum spunea cineva de pe la Odiseea noastra : Asea ! Ca sa invete regulile ...din mers ca nu e timp !
| citat din mesajul lui diamisha Mirtha, stai cuminte si nu te enerva, esti in s39...stai sa vii la Bucuresti, te rog...tu stii bine ca perceptia fiecaruia este realitate...din pacate, pentru foarte multi, experienta personala este definitorie si singura care exista...tu faci foarte bine ce faci, sunt convinsa ca, daca ai fi crezut ca poti naste linistita la Craiova, stateai acolo, nu te mai carabaneai pe drumuri...protejeaza-te si treci pe langa, nu cred ca datorezi nimanui explicatii pentru deciziile tale... hai, te-astept la Bucuresti, desi avem si pe-aici uscaturile noastre...eu sunt una de-aia careia, la primul chiuretaj, facut la 20 de ani, la spitalul Pantelimon, i-a spus doctoritza celebra vorba "ti-a placut sa te f..., acum rabda si nu mai da ochii peste cap"...ma rog, am dat ochii peste cap pt ca am lesinat de durere...daca mi s-ar intampla asa ceva acum, m-ati vedea la stirile de la 7 seara, cu dintii in jugulara ei...asa blanda, cum par eu... acum trebuie sa fii zen, da? ...pentru Eva, daca nu pentru tine...Diana 35+ SoniaAMR 17 zile |
Mirtha
38 +
AMR 2 SAPTAMANI