Azoospermie - cap 24 -
Raspunsuri - Pagina 10
RalMar spune:
Am si eu o intrebare mai stupida, dar daca nu prea m-am plimbat prin Bucuresti nu prea stiu si "ghidul" meu pleaca exact saptamana asta, asa ca-s in aer: care e adresa de la IDS, ca pe net am gasit 2 adrese dorobantilor si pipera, si daca puteti sa-mi si explicati prin ce zona ar fi ![]()
Multumesc 
anes spune:
Iubitele mele...!
Va multumesc din suflet pentru cuvintele voastre frumose! Cand ma gandesc la lungul drum de 4 ani pe care l-am parcurs ca sa avem aceasta minune
...parca nu il mai percep atat de dificil! Voi stiti foarte bine ce spun! In final, am reusit sa il concep natura si sa il nasc natural si foarte usor. Am simtit ajutoryl lui Dumnezeu ca niciodata! 
Sa va dea DD acea mana de ajutor de care aveti nevoie si sa deveniti mamicile cu cei mai iubiti copii!
Va pup si va tin pumnii sa reusiti!

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Remus
anes spune:
Va prezint si povestea nasterii lui Remus, ominune de copil, ca sa vedeti ca si o mama de 34 de ani poate naste natural foarte usor!
Remus stia ca mamica lui vroia sa il intalneasca cat mai repede si s-a gandit sa ii faca o surpriza, pe la 37 saptamani de sarcina.
Parintii lui s-au gandit ca pentru a-l astepta pe BB, trebuie sa faca o curatenie generala in casa. Gasisera si o femeie pe care sa o angajeze pt. viitor, atat pt. el cat si pt. casa si erau ajutati si de bunici. Se intampla (curatenia generala) in ziua de 8.10.2008. Mami nu a muncit prea mult, doar ca a stat prea mult in picioare. Pe data de 9.10.2008, au venit bunicii sa continuie curatenia (femeia ne rugase sa o invoim pana pe 20 oct.).
Spre seara, pe mami a inceput sa o doara difuz burtica. S-a gandit ca este o durere trecatoare. In acea noapte durerile (ca la menstruatie ) au continuat, desi mami s-a trezit si l-a rugat pe tati sa ii aduga pastilutele de No-spa si Gynipral, acestea nu au incetat.
De acum va povesteste mami cum s-a intamplat…
La ora 4,30, in data de 10.10.2008, m-am ridicat din pat sa merg la toaleta. Surpriza, apa a inceput sa curga siroaie.
Mi-am dat seama imediat ca mi s-au rupt membranele. I-am spus sotului “hai sa mergem la spital… mi s-au rupt membranele”. Am intrat putin in panica sa nu fie prea repede pt. BB. Mi-am revenit repede, am facut un dus scurt, l-am pus pe sot sa imi puna intr-o geanta cateva lucruri, ne-am urcat in masina si am plecat la spital in pijamale si halat. Nu aveam bagajul facut, iar pt. BB nici un lucrusor nu era spalat.
La ora 5.oo eram la maternitate. Dupa internare, la ora 5,10 asistenta de la urgenta maternitate, incerca sa imi faca un tuseu, dar, atat de brutala a fost, ca ma durea cand isi infingea ea degetele si ma crispam.
Nu a reusit sa imi vada colul. A chemat-o pe dr. de garda care a fost mai blanda si a concluzionat ca nu am dilatatie inca. Mi-a facut o ecografie si nu stiu ce masura ea acolo, ca BB ii iesea muuult mai mic. I-am spus ca in urma cu o sapt si jumatate BB avea 3,000 kg, deci …
Pana la urma si-a dat seama ca ii masurase bratul, nu femurul…
In fine, m-am asezat in pat, in camera de travaliu unde erau trei paturi. Unul era ocupat de o femeie cu dureri care astepta cezariana. Era curat, dar auster acolo.
Contractile mele erau dese cam la 4 minute dar, erau suportabile. Asistenta mi-a facut pe la ora 6.oo Dexametazona. Am uitat sa va spun ca intre timp o sunasem pe dr. mea, dar nu a raspuns. Asistenta mi-a spus ca o va suna ea daca lucrurile se precipita. Intre timp eu nu am asteptat si am sunat-o iar pe doctorita mea, care a raspuns si a spus ca vine pe la ora 8.oo (nu era de garda sau in zi de lucru). Am intrebat-o “nu imi faceti cezariana”? Ea, “va fac, dar sa vin sa va consult intai”! Pe la ora 7.oo, vine asistenta ei (cea care lucreaza cu ea si la cabinetul particular si cu care opereaza si care normal ca ma cunostea) si ma urca si ea pe masa si constata ca am dilatatie 2-3, colul suplu, cu marginile moi si simtea capul copilului.
O suna si ea pe doctorita si ii spune. Doctorita ajunge si ea pe la ora 8,30, ma urca pe masa ca sa ma consulte si constata ca am dilatatie 7 si colul moale. Imi spune “mai faceti cativa pasi, ca veti naste natural in jumatate de ora).
Mie nu imi venea sa cred… De unde ma pregatisem psihologic pt. cezariana (desi nu eram convinsa ca asta vreau) acum nasc natural.
Sotul si mama o asteptasera la intrarea in maternitate si dr. l-a intrebat pe sot “ doamna vrea neaparat sa faca cezariana? Asistenta mi-a spus ca are dilatatie rapida si colul moale, poate naste natural”. Sotul, “ nu vrea neaparat, dar faceti cum este mai bine pt. amandoi”. S-a codit sa primeasca plicul cu bani pt. ca ea presupunea ca noi ii pusesem bani ca pt. cezariana. L-a primit pana la urma (i-am dat 300 euro).
Revenind, contractile mele erau foarte puternice si se succedeau la 3 min, 2 min, 1 min. Dr. ma urmarea asteptand. Ma mai intreba daca simt presiune pe fund. Nu simteam. Ma asez in pat si dupa doua contractii ca si celelalte, dureroase dar fara presiune pe fund, ma ia una care m-a paralizat efectiv. Strig asistenta” Doamna Marianaaa”! Doctorita sare, “sunt eu aici”, incearca sa ma ridice, nu poate o cheama pe asistenta de la sala (alta decat d-na Mariana) ca sa o ajute sa ma ridice. “Haideti ca nasteti in pat” ! Ma ridic singura, ma urc pe masa de nasteri (era in jur de ora 9.oo), dr. cheama anestezistul care imi pune un sedativ usor in vena. Am cateva contractii in timpul carora dr. imi spune sa imping si sa sustin un minut, iar la ora 9.25 (ma uit la ceas) aud primul oracait al minunii mele de baietel.
Doctorita s-a comportat foarte frumos, si-a facut bine treaba, am fost multumita.
Deci in 5 ore de la ruperea membranelor am nascut. In 2 ore de la debutul dilatarii colului am nascut.
Intreb de zece ori dr. “cum este copilul, este bine”? Da, zice dr, “ii dau Apgar 10. A avut circulara laxa de cordon in jurul fetei, nu la gat si nu l-a incomodat cu nimic”. Eu intreb iarasi cum este copilul? Are Sdr. Down? Asistentele mi-l arata in timp ce el urla ca din gura de sarpe. O alta asistenta imi aduce telefonul mobil ca sa il anunt pe sot. Eu, in minutul urmator nasterii lui Remus vorbeam cu sotul si ii spuneam ca am nascut. El il auzea in receptor cum plange. Intreb iarasi “ cum este copilul are sdr. Down”?
Dr. spune “chemati-o pe d-na dr neonatolog sa vorbeasca cu doamna”. Cred ca se gandea… este nebuna femeia asta…daca eu ii spun ca este bine…
Vine neonatologa in sala iarasi, si imi spune ca nu are nici un sindrom, este sanatos si se afla in perioada de adaptare la viata extrauterina.
Eu continui cu intrebarile…placenta ati scos-o?
Da … Parca eu alta grija nu aveam, doar doctorita stia ea ce are de facut! In fine, imi face anestezia locala si incepe sa ma brodeze. La sfarsit ma dau jos de pe masa si merg in sala de travaliu unde ma astepta un maldar de flori. Asistenta … parca veniti de la nunta!
Ma intind in pat , mi se pune o sticla cu apa inghetata intre picioare si alta pe burta. Stau o ora si ceva acolo, mi se pune o perfuzie cu fier si glucoza, apoi asistenta ma elibereaza de sticlele inghetate si ma ridic sa plec in rezerva.
Infirmiera vine cu scunul cu rotile “doamna, urcati-va ca ma cearta medical, n-avem voie sa va dam drumul sa mergeti asa…” . Ma urc in scunul cu rotile cu maldarul de flori in brate. Infirmiera imi ia bagajele si impinge la carut.
Ajung in rezerva (stiam cum sunt rezervele, le vazusem inainte) cu dua paturi, asternuturi noi, colorate, frigider, TV si baie proprie cu dus, WC, chiuveta. Am stat singura in prima zi, in urmatoarele doua avand colega de camera o asistenta de la terapie intensiva.
Au venit sotul parintii si soacra, asistentele mi l-au adus pe BB in camera.
In primele doua zile il luam pe BB cu mine ziua (nu aveam inca lapte) ii hraneam (ii dadeam biberon), il schimbam, ii dadeam picaturi pt. colici (déjà avea, iar asistentele mi-au spus sa aduc picaturi de acasa). In acele doua zile, toata noaptea ma trezeam si mergeam la el in salonul bebelusilor. Puteai sa mergi oricand, daca aveai lapte il alaptai, daca nu, la trei ore ti se dadea biberonul ca sa il hranesti. Asistentele il schimbau ele daca nu stiai sau nu puteai sa faci tu asta. Lasam scutecele si servetelele acolo (mai disparea cate unul)
. In ultima noapte am cerut sa mi se aduca patutul lui in salon si l-am avut in permanenta langa mine. Oricum nu puteam sa dorm linistita si oricum mergeam la el toata noaptea!
A treia zi am fost externati si am ajuns in sfarsit acasa, impreuna!
Tot stresul lunilor de sarcina (prietenii stiu de ce…) a fost uitat!
Asta este povestea noastra… Acum avem 12 zile si suntem un inger de copil, mami si tati sunt foarte mandri si fericiti! Uitati-va in pozele de la semnatura si va veti convinge! ![]()
Remus
evanescence spune:

Doamne ce frumos anes,sa va ajute Dumnezeu sa fie Remus sanatos toata viata,si voi la fel.....
"Visand la o minune"
http://tt.lilypie.com/duzAp3.png
nusy spune:
Dragele mele,am rezultatul la BHCG,azi z 12 de la ET este 316,2.S-ar putea sa fie gemeni.Va
!!!!
Nusy
RalMar spune:
Felicitari Nusy pentru rezultat
Ce frumos trebuie sa fie, si dorinta mea cea mai mare e sa am gemeni, desi sotul spera sa fie macar tripleti![]()
Anes inca o data felicitari pentru bb Remus si te mai asteptam pe aici sa ne mai povestesti cat de frumos este sa-ti tii puiutul in brate
amzulica spune:
Anes - emotionanta povestea ta. Iar la faza cu sindromul Down ... ce sa zic ... stii tu.
Nusy - am zis de la bun inceput ca ai 2. Ia sa vezi la eco. Felicitari.
Cami
21+
Luca
http://community.webshots.com/user/amzulica
anes spune:
Va multumesc fetelor!! 
Din cauza unui test (triplu test)
, sarcina mea a fost una foarte stresanta dpdv psihologic, desi toate celelalte investigatii au fost ok. Acel test nu ofera un diagnostic, ci doar o probabilitate statistica...
. Of, in final se pare ca afost totul bine si pt. asta ii multumesc prof. dr. Herghelegiu, care mi-a spus ca testul este eronat si nu este nevoie nici macar de amniocenteza.
nusyyyy yupiii !!!

Felicitari!!!! Doi bebei dintr-o lovitura Sarcina usoara si fara emotii stresante !!!
Bravo!
Remus
amzulica spune:
Am pus si eu poze cu bebele meu - pozele sunt facute la morfofetala de ieri. ![]()
Cami
21+
Luca
http://community.webshots.com/user/amzulica
Moniland spune:
anes, vei fi o mamica de nota 10 la asa un copilas superb! Sa aveti parte de sanatate, liniste si voie buna.
amzulica, se vede ca e baiat
. Imediat ne povestesti si nasterea lui Luca. Iti doresc sa fie una usoara