Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (100)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Sa vedem daca va fi aprobata legea, ce bine ar fi! Oare avem sanse? Daca se aplica de la 1 ianuarie, se ia in considerare data la care s-a depus cererea, nu data nasterii, nu? Si inca ceva, eu stiu ca acest concediu, pana la 2 ani, se numeste concediu de ingrijire copil, nu concediu de maternitate, nu? Cel de maternitate este cel de 128 zie parca.

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea 32+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Mirtha, bine c-ai intrat si ai scris, ca ma cam intrebam ce-i cu tine...Mai ai doua saptamani, nu? Nu de alta, dar am vazut ca se mai naste si pe la 36s....

Si pe mine m-apuca furia cand aud de-astea cu"sarcina este cea mai frumoasa perioada din viata femeii"...aaa, da, scopul este nobil, minunat si te face sa uiti perioada de sarcina si nasterea in sine, dar sa spui ca este minunat sa ai nu stiu cate kile in plus, sa te doara toate oasele, sa nu mai dormi sau sa dormi prea mult, sa vomiti, sa te umpli de vergeturi si de H, sa stai in pat cu lunile in unele cazuri, sa fii ingrijorata tot timpul.... ei, bine, pt mine cel putin, este departe de a fi frumos....pentru mine a fost cea mai grea perioada din punct de vedere fizic si emotional de cand ma stiu si abia astept sa nasc...

Cred ca, daca studiem toate cele 100 de capitole ale odiseei noastre, o sa strangem mai multe "probleme" mai mari sau mai mici, decat chiote de bucurie...normal, de altfel...

Intr-un final, va doresc si imi doresc sa incheiem aceasta calatorie cu bine, sa fim sanatoase noi si copiii nostri!

Diana

35+ Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Da iar comentariile de la final sunt absolut dementiale. Mai ales pe aspectul discriminarii si modul cum este inteleasa notiunea !!!

Citat:
citat din mesajul lui carmendu

posibila indemnizatie.
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/concediul-de-maternitate-ar-putea-fi-platit-cu-85-din-salariu.html

34+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA?start=24

Mirtha 38 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madutza

Sa vedem daca va fi aprobata legea, ce bine ar fi! Oare avem sanse? Daca se aplica de la 1 ianuarie, se ia in considerare data la care s-a depus cererea, nu data nasterii, nu? Si inca ceva, eu stiu ca acest concediu, pana la 2 ani, se numeste concediu de ingrijire copil, nu concediu de maternitate, nu? Cel de maternitate este cel de 128 zie parca.

Concediu de maternitate e de 126 zile si e deja 85% din salariu brut.
Se vorbeste de indemnizatia pt cresterea copilului, actualmente fixata la 600 lei pt fiecare mama indiferent ce salariu avea inainte. Daca se da votul final miercuri si se promulga legea, vom primi timp de 2 ani 85% din salariu brut dar nu mai putin de 600 lei. O veste buna si pt studente care vor primi si ele 600 lei.

Cred ca se va aplica pt mamele care intra in concediu de cresterea copilului de la 01.01.2009 si nu de cele care nasc de la 01 ianuarie pt ca acestea din urma mai au de efectuat minim 42 zile de concediu postnatal. Parerea mea ca vom intra si noi. Numa sa adopte astia legea.

Mihaela 34+ Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Diana Otilia a pus pe prima pag un link pt calcularea greutatii lui bebe dupa masuratori ecografice. Acolo am introdus datele tale si am obtinut asa: dupa prima metoda de calcul=2429 g; dupa a doua metoda =2573, media fiind de 2501 g. Dr ta a zis 2340 g. mi se pare cam mare diferenta in conditiile in care a folosit aceleasi masuratori. Si ei si Alexa am incercat masuratorile pe site-ul asta si ne-a dat greutatea aproximata de dr. Parerea mea e ca nu a masurat bine.

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ireen

Eu pe cine anunt marti?

38 DARIA + Eduard Alexandru(9.Aug.2005)
AMR 7 ZILE

Daca nu vrei sa intri pe mail-ul comun de pe yahoo sa pui datele tale acolo (si sa iei date de contact de la celelalte fete ), iti trimit nr meu de tel pe PM si vorbim. Daca vrei iti dau si adresa de mess.

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Mirtha si Diamisha sunt aproape in totalitate de acord cu voi. Nu totul e roz si renuntam la multe pt ca familia noastra sa se intregeasca si sa se bucure de un copil in mijlocul ei. Presupun ca la o luna doua dupa nastere nu-mi voi mai aduce aminte asa de pregnant de greul care e acum dar asta nu inseamna ca trebuie minimalizat efectul negativ pe care uneori il are sarcina asupra corpului si psihicului unei femei.
Pe de alta parte nu-mi vine sa cred ca in aproximativ o luna imi voi tine minunea in brate

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

mamiseli as merge dar efectiv doci de aici sunt niste macelari.deci nu vreau sa deschid topic referitor la incompetenta lor...cel mai ciudata fost cu o tipa a mers ca pierduse lichid si au trimiso acasa cum ca a facut pp pe ea..se de acasa a murit si ea si copilul..niste nenorociti...eu m-am lecuit de asta vara...v-am povestit eu cu salvarea si gustarea soferului pe traseu si bautul cafeli si salutarea amicilor..si decat sa zica ca hai gat trebuie sa te operam...ca sa intamplat nush ce prefer sa stau nitel cuminte pana miercuri...cand ajung in craiova la doca..oricum maine pe seara vb cu dumneaei..si o sa ii spun si de povestea cu ceza...ce-i drept nu era sufiecient ca ma durea in partea dreapta acuma ma doare si undev ape mijlocul ei...deh de nu mi sa luat de atatea vaitaturiii.bah sa fiu si eu ok...deh acuma ma stau eu o zi...vb aia ati vazut voi iarba rea sa piara
35+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Pai si eu stiam de denumirea de CIC, dar se pare ca presa nu prea stie. Eu am citit pe hotnews si te cam induce in eroare. Logic ar fi sa prindem si noi. La Ana l-am prins in sens invers, adica s-a votat noua lege, cu 6 si apoi 8 mil la 1 ianuarie si eu am nascut in Mai. Nu prea mi-a convenit...macar Andreea sa aiba mai mult noroc.

Diamisha, mie imi place sa fiu insarcinata si intr-adevar au fost doua perioade frumoase, cu toate micile inconveniente. Intr-adevar, nu am avut probleme mari, asa ca nu am de ce sa ma plang. Doar picioare umflate, palpitatii, constipatie, greutate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

In mare parte observ ca ti-a raspuns Mamiseli. Are dreptate : se face confuzie inte concediul de maternitate si CIC - concediul de crestere al copilului. Legea in cauza - care se asteapta sa fie aprobata si promulgata cu procentul de 85% - se refera la CIC , adica acel concediu de pina la 2 ani ai copilului si care se poate efectua dupa ce ai terminat concediul de maternitate de 126 zile.
Cit priveste aspectul momentului aplicarii legii aici trebuie sa aduc o rectificare : legea este de imediata aplicare - asat este regula , orice lege se aplica mediat ce a intrat in vigoare chiar si situatiilor nascute sub imperiul unei legi vechi dar care situatie isi produce inca efectele si sub imperiul legii noi.
Adica din momentul in care intra in vigoare se va aplica tuturor personelor.
Legea veche este abrogata - o lege aborgata nu se mai poate aplica dupa abrogare - dupa ce a iesit din vigoare , a incetat sa mai existe.
In concluzie : legea nou se va aplica tuturor mamicilor indiferent de momentul nasterii copilului si de durata concedului de maternitate sau a duratei care a fost efectuata din el.
Altfel ar insemna ca legea veche desi a fost scoaza din uz - adica a fost abrogata - sa isi produca efectele in prezent.
Exista si exceptii de regulile enuntate mai sus dar ele trebuie sa fie expres prevazute - adica se pot aplica prevederile prevederile legii vechi daca maestrul parlamant dispune asa in mod expres in chiar corpul legii noi.
In general la trecerea de la o lege veche la o lege noua sunt inserate si norme tranzitorii care lamuresc aspectele ce pot aparea sub aspectul efectelor care au inceput sa se produca sub legea veche si continua sub legea noua.

Bleah sper ca am reusit sa fiu ceva coerenta ! Problema ultraactivitatii legii - adica a supravietuirii legii vechi dupa abrogare - a nascut vesnice controverse si cita vreme numai retroactivtatea este sanctionata constitutional she poate fache ce vrea muschii lu" parlamantul cu mamicile care au apucat sa intre in CIC inaite de 01.01.2009!

Citat:
citat din mesajul lui madutza

Mirtha 38 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput