Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (100)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Mirtha, nu stiu cand are dr garzi la Euroclinic. Daca vrei ma interesez joi cd merg la cursuri. Mie mi-a zis ca in 2 saptamani se da drumul la aripa noua. inca sunt in mutari si autorizatii de la sanepid.

==========
Corina 32+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Da iar comentariile de la final sunt absolut dementiale. Mai ales pe aspectul discriminarii si modul cum este inteleasa notiunea !!!

pai da. daca nu muncesti si o freci, iti convine sa stai acasa, sa faci copii si sa primesti bani 2 ani. ca le convine sa stea acasa.
da' eu platesc impozite mai mult de jumatate din salariul meu!
de ce copilul meu sa nu beneficieze de prezenta mea 2 ani?
ca n-o sa stau linistita 2 ani acasa stiind ca n-am decat 6 mil pe card? ce sa fac cu ei?....si uite asa, ma obliga sa ma duc la munca mai devreme, sa platesc statului impozit baban pe salariu.

34+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA?start=24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
Alra da si mie imi place in anumite privinte Spock-ul - cam exact din aceleasi ratiuni indicate de tine - nu reduce centrul universului la unica persoana cea a bebeluslui , de fapt nu fixeaxa un centru al universului asa cum vei observa la Ana Culcer unde toate , absolut toate converg spre bebe , nu vede , nu aude , nu concepe altceva - si la fel nu impartasesc in toate cazurile optiunile Spocjk-ului mai ales ca uneori nu argumeteaza decit trimitind la studii in mod generic , si mai ales ca stuciile sunt americane. Eu privesc din star cu suspiciune studiile americane si englezesti.
Mie nu imi este suficient un astfel de argument al studiului mai ales americanesc.
Per anasamblu ma bucur ca am de un de alege. Poate reusesti sa frunzaresti si Anne Bacus dar si cartea - Cum sa nu fi o mama perfecta. (imi scapa acum numele autoarei )

eu zic ca cea mai buna "carte" tot experienta personala e. cred ca multe gresim ca ne cautam informatiile in stanga si dreapta si uitam ca suntem in stare singure sa crestem un copil. eu ma bazez mult pe instincte si am invatat sa nu imi sar peste limite caci nu ajung nicaieri.

cu laura am procedat dupa capul meu, de multe ori nonconformist si total criticata de multi, concluzia fiind "vai ce copil, ce noroc ati avut cu el!"
maica-mea a zis insa frumos - norocul tau e ca nu am fost noi pe capul tau sa "te invatam de bine"

mda, si eu subscriu la plangerile despre sarcina. cel putin sarcina asta pe mine m-a terminat si nu am stat nici la pat nici in spital. dar cand ai energie 0 si un copil de 2 ani si jumatate care le experimenteaza pe toate si e tot timpul activ, numai usor nu e.
si nici cu laura nu ma pot lauda ca am fost in al 9-lea cer. hihi, si nu am uitat dupa o luna sarcina. mi-au luat aproape 2 ani sa incerc din nou.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Pup dulce iubita . Iti impartasesc optica !
Vorbim pe Mes daca vrei sa intram in amanunte.

Sa nu ma intrebi cind intru si pe Mes ca e foarte problematica intrebarea. Dar invitatia este serioasa.

Citat:
citat din mesajul lui diamisha

Mirtha, bine c-ai intrat si ai scris, ca ma cam intrebam ce-i cu tine...Mai ai doua saptamani, nu? Nu de alta, dar am vazut ca se mai naste si pe la 36s....

Si pe mine m-apuca furia cand aud de-astea cu"sarcina este cea mai frumoasa perioada din viata femeii"...aaa, da, scopul este nobil, minunat si te face sa uiti perioada de sarcina si nasterea in sine, dar sa spui ca este minunat sa ai nu stiu cate kile in plus, sa te doara toate oasele, sa nu mai dormi sau sa dormi prea mult, sa vomiti, sa te umpli de vergeturi si de H, sa stai in pat cu lunile in unele cazuri, sa fii ingrijorata tot timpul.... ei, bine, pt mine cel putin, este departe de a fi frumos....pentru mine a fost cea mai grea perioada din punct de vedere fizic si emotional de cand ma stiu si abia astept sa nasc...

Cred ca, daca studiem toate cele 100 de capitole ale odiseei noastre, o sa strangem mai multe "probleme" mai mari sau mai mici, decat chiote de bucurie...normal, de altfel...

Intr-un final, va doresc si imi doresc sa incheiem aceasta calatorie cu bine, sa fim sanatoase noi si copiii nostri!

Diana

35+ Sonia

Mirtha 38 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Multumesc. Sincer eu nu mai inteleg nimic cu o saptamana sau doua ?!!!
Cum o fi , macar sa nu fie de garda la Euroclinic cind nasca.

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Mirtha, nu stiu cand are dr garzi la Euroclinic. Daca vrei ma interesez joi cd merg la cursuri. Mie mi-a zis ca in 2 saptamani se da drumul la aripa noua. inca sunt in mutari si autorizatii de la sanepid.

==========
Corina 32+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mirtha 38 + Eva

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Citat:
ca n-o sa stau linistita 2 ani acasa stiind ca n-am decat 6 mil pe card? ce sa fac cu ei?....si uite asa, ma obliga sa ma duc la munca mai devreme, sa platesc statului impozit baban pe salariu.

toate prietenele mele din romania la fel au facut, s-au intors repede. au salarii bune si se bazeaza pe ele si nu au cum fizic sa stea acasa pe 6 mil.
am o prietena care e la fel de suparata ca si tine: plateste impozit mult si beneficiaza de mult mai putine facilitati. nu mai zic de asigurarile de sanatate (ca tot procent e si are salariu mare) de care nu beneficiaza deloc caci merge numai la clinici private. tot asa a si nascut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Am si eu nevoie de userul si parola de la mail. Vad ca mi s-au sters mesajele vechi.

Sunt cam necajita. Am probleme cu sotul si cu Ana. Nu prea se mai inteleg, se tot cearta. El nu mai are rabdare cu ea, vine seara tarziu de la serviciu si e frant si lipsit de chef. Ea probabil a simtit si se poarta urat cu el, imi spune mereu ca el e rau si eu buna, se rasteste la el...E adevarat, el trece printr-o perioada grea la serviciu, este foarte solicitat si face totul cu pasiune. Am incercat sa vorbesc cu el si face eforturi, dar se vede ca nu are chef sa se joace cu ea si in general e asa rupt de oboseala, ca nu ii mai arde de nimic cand vine acasa. Este un tata foarte bun in general, acum doua saptamani a venit de la un curs organizat de serviciu duminica dimineata. A plecat la 7 din Constanta sa fie la 10 in Ploiestim, sa o duca pe fi-sa la teatru, ca este activitatea lor de week-end. Dar in timpul saptamanii e dezastru. Mai ales acum am nevoie de ei sa fie apropiati, pentru ca el va fi responsabil cu timpul liber al Anei cand vine bb2. Nu stiu ce tactica sa mai aplic...Hai ca m-am racorit (va dati seama ca au mai avut o runda la culcare)

Multumesc

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea 33+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

La punctul 1 sincer mie imi place sa fiu informata cu...titlu informativ. Ca in final poate nu voi decide nici in functie de informatie , nici de sfaturi ci doar mergand pe intuitie...aici iti dau drepate. Dra imi place sa am mai multe optiuni si uneori expuse de oamnei care functioneaza in domenii in care eu sunt destul de putin avizata. Asta nu face sa am mai putin incredere in mine ci din contra cu cit ma simt mai informata cu atit ma simt mai stapana pe decizia pe care am luat-o - ceva in genul macar am luat-o in cunostinta de cauza chiar daca e gresita. Asta nu inseamna ca "imi cresc copilul din carti" . Singurul lucru de care ma feresc sunt extremele! Astam pt. mine e egal cu dezechilibrul !

Dar ramine sa verific si ipoteza descrisa de tine . Dupa experienta cu Eva o sa revin asupra discutiei.

La partea 2 a discutiei nu ot spune decit atit : cu tot stoicismul voi face si un al doilea copil desi sunt convinsa ca si pshic si fizic va fi cel putin la fel de traumatizanta experienta sarcinii , poate chiar mai nasoala decit prima!

Citat:
citat din mesajul lui alra

eu zic ca cea mai buna "carte" tot experienta personala e. cred ca multe gresim ca ne cautam informatiile in stanga si dreapta si uitam ca suntem in stare singure sa crestem un copil. eu ma bazez mult pe instincte si am invatat sa nu imi sar peste limite caci nu ajung nicaieri.

mda, si eu subscriu la plangerile despre sarcina. cel putin sarcina asta pe mine m-a terminat si nu am stat nici la pat nici in spital. dar cand ai energie 0 si un copil de 2 ani si jumatate care le experimenteaza pe toate si e tot timpul activ, numai usor nu e.
si nici cu laura nu ma pot lauda ca am fost in al 9-lea cer. hihi, si nu am uitat dupa o luna sarcina. mi-au luat aproape 2 ani sa incerc din nou.

Mirtha 38 + Eva

AMR 2 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Madutza....stau si ma intreb cateodata cum or fi reusit parintii nostri sa ne "faca mari".............

Mirtha.....mai po(c)ti ???

...Vine unla mami...

...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...

LAURA 35+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 4 sapt

Mergi la inceput

doamne fereste, eu nu am zis nu citi. pledez insa pentru increderea instincte.
eu cred ca volumul de informatie (si volumul de sfaturi ) e atat de mare incat e usor sa iti pierzi instinctele si sa te repezi la google la cea mai mica problema (asta daca nu iti explica soacra cum sa o rezolvi inainte)

e ca si cum te inveti sa gatesti numai dupa retete: cantaresti tot timpul cantitatile pe cantare din ce in ce mai bune si uiti sa bagi lingura in supa sa gusti. si ca sa fiu metaforica o sare sareaza mai mult si alta mai putin si poti sa strici supa cu cea mai buna reteta si cel mai tare cantar digital.

Mergi la inceput