DRAME PATERNE

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

eu zic ca degeaba asteptam.... raspunsrile care nu mai vin....

Kari

dragostea care nu se exprima in fapta, nu este dragoste!


kari ...ca bine zici! dar hai sa nu "disperam"!!! ca poate avem mai multe sanse aici...http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=128163 ... subiect aflat inca sub moderare...
si daca nici aici nu o sa ne luminam, mergem la C_R_A_T_I_T_A

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!



ariel, pai tre sa cautam un presedinte de asociatie...secretara, administrator...eu una am treburi serioase si mai importante...
si de ce sa nu facem asociatia M_A_M_E-I_M_P_L_N_I_T_E??!!


ne mai gandim...poate ne mai vin idei!


Kari

dragostea care nu se exprima in fapta, nu este dragoste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Ne batem gura degeaba, vaz ca domunul TATA a disparut din peisaj - banui ca reactiile nu au fost pe placul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biricica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Ne batem gura degeaba, vaz ca domunul TATA a disparut din peisaj - banui ca reactiile nu au fost pe placul lui.

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.


da da da! i-a placut partea de inceput, cand, pe baza post-ului sau, toate fetele ii plangeau de mila si il mangaiau pe cap! cand n-a mai fost asa... a fugit mancand norii! si, precis, suntem si noi niste femei ingrozitoare care nu-l inteleg! las' ca ramane cu minunata "mama Helen" care sa-i oblojeasca ranile!
eu in continuare am o nelamurire: daca "nenorocita mama denaturata" a avut sifilis... cum naiba n-a iesit la analize? cine i-a permis sa faca un copil? si pe el cum de l-a imbolnavit???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_A_T_A spune:

Oameni buni,
Nu am disparut, nu am fugit si nu m-au speriat postarile unora, pentru ca inteleg reactia unor mamici de pe forum care au parte de fosti sau actuali soti total nepregatiti sau neperformanti in rolul de tatici. Mai sunt inca destui, dar scopul T.A.T.A. este sa-i educe si sa-I aduca pe calea cea buna, adica implicati in viata propriilor copii.
Am lipsit de la masa dezbaterii pt. ca am fost in Valcea si in Arges, unde taticii de acolo au primit sprijinul T.A.T.A. Se pare ca tot mai multi tati apeleaza la asociatie, pt. ca sunt in situatii-limita, fiind tinuti departe de proprii copii de justitie, de alte autoritati sau de mame iresponsabile, care le platesc polite folosindu-se de copii vulnerabili.
Am intalnit un tatic din Olanesti de Valcea, care s-a vazut gonit de la poarta spitalului, pentru ca era TATA. Desi a invocat statutul sau de parinte, desi a prezentat actele prin care demonstra ca statul il platea sa-si ingrijeasca copilul diagnostica cu tetrapareza spastica, desi a spus ca justitia a decazut-o pe fosta sotie din drepturile parintesti, spitalul i-a inchis usa in nas, somandu-l sa vina cu o femeie pe post de insotitoare a copilului in unitate. Omul a ajuns – facand haz de necaz pt. a nu o lua razna – sa faca apel la autoritati pentru a I se face operatie de schimbare de sex, in speranta ca astfel ar fi disparut si discriminarea de gen care-l impiedica sa se ingrijeasca de propriul copil, desi – repet - statul il plateste ca insotitor, fiind obligat sa renunte la serviciul anterior.
Un tatic din Slatina a apelat la T.A.T.A., afland de campania noastra de informare si de educare de la Valcea. Un tatic disperat, unul din “nebunii” care-si iubeste copilul si care se ocupa de cresterea si de educarea fiului sau, pentru ca o mama iresponsabila a decis in urma cu 4 ani sa divorteze pt. a pleca in strainatate libera de contractul marital. Si a dorit sa nu aiba nici “beleaua” pe cap, adica a anuntat instanta ca nu doreste custodia copilului sau. Mama biologica s-a intors dupa 4 ani si, amintindu-si ca e parinte, a mers la judecatorie si a deschis un proces pt. recastigarea custodiei. Primele doua instante – judecatoria si tribunalul – i-au respins categoric actiunea, tinand cont de antecedentele sale si de rapoartele de ancheta sociala net favorabile tatalui. A fost audiat si baietelul de 8 ani, care a spus ca e fericit cu tatal, ca doreste sa-si vada mama mai des, dar vrea sa locuiasca tot cu tatal sau. Ei bine, stimate mamici revansarde, a treia instanta – CURTEA DE APEL – a facut totul praf si i-a acordat custodia mamei. Va dati seama ce soc a fost pt. tata si pt. copil! Tatal nu facuse apel la opinia publica, nu mersese de “nebun” pe la presa, pt. ca sperase ca I se va face oricum dreptate si ca justitia o sa tina cont de INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI.
Tot in weekend, am ajuns si la cazul unui tatic din Tecuci, asemanator cu cel prezentat mai sus. Cu diferenta ca e vorba de doua fetite, abandonate de o mamica calatoare. Aceasta a revenit dupa 2 ani si a cerut custodia, desi tot ea renuntase la fiicele ei si desi acestea nu au dorit sa fie incredintate mamei. Justitia i-a dat castig de cauza mamei, iar tatal s-a asteptat ca o sa-I descinda autoritatile in batatura pt. a-I lua fetele. A trecut o zi, doua, o saptamana si tatal a sunat-o pe mama biologica pt. a o intreba ce are de gand. “Vajnica” mamica i-a spus ca nu le va lua curand pe fete, pt. ca se pregateste iar de plecare peste mari si tari, dar ca I le lasa in grija, pt. a le recupera cand o sa mai revina in tara. I-a spus ca daca totul o sa mearga bine de data asta, o sa revina cu gandul de a le lua cu ea in strainatate, dar nu stie inca daca se va intampla curand asa ceva.
V-am prezentat doar 3 dintre cazurile care m-au marcat in weekend, dar mi-au si aratat ca sunt pe calea cea buna, ca demersurile T.A.T.A. sunt cele corecte si ca e timpul ca INTERESUL SUPERIOR AL MINORULUI sa fie cel evaluat permanent atunci cand se iau decizii, cand se dau sentinte, cand se sanctioneaza parinti iresponsabili.
Eu nu spun ca tatii sunt minunati si ca mamele sunt vinovate, pt. ca sunt parinti buni si rai. Am avut norocul sa am o mama exceptionala si sa fiu iubit de o sotie care e de asemenea o mama de vis. Inteleg si frustrarile unor mamici divortate care nu au avut norocul sau intelepciunea sa-si refaca viata din punct de vedere sentimental si care isi acuza inca – cu temei ori ba – fostii soti ca le-au distrus viata. Le inteleg pe cele care ma judeca pt. ca merg pana in panzele albe, pana la Dumnezeu daca e cazul, pentru a-mi salva copila, pt. a-I oferi sansa de a resimti mediul familial ideal din care a fost smulsa. Multi cred ca povestea mea e doar un basm cu zane, ca nu e posibil sa-ti refaci viata, sa ai parte de o sotie ideala si de o mama impecabila pt. copilul tau din primul mariaj, pt. copii ei din primul ei mariaj si pt. copii nostri din actualul mariaj. Ei bine, oameni buni, se poate, daca e vorba de dragoste. Eu nu spun ca e simplu, e o provocare continua, dar satisfactiile sunt uriase. Consideram ca toti copiii sunt ai nostri, pt. ca asa este. Noi ii crestem, noi doi ii iubim si-I facem sa se simta mereu si fiecare in parte special. Nu ne vorbim deloc fostii soti de rau in fata copiilor si nu le incalcam drepturile parentale. Copiii nostri insa stiu ca au un cuplu parental frumos, care le ofera un exemplu prin tot ceea ce face pt. ei si cu ei. Am avut un an custodia Alexandrei si NICIODATA nu i-am vorbit mama biologica de rau. Dupa ce a rapit-o in ianuarie, s-a dus cu ea direct la psiholog si a fost nemultumita de concluziile specialistului, care a consemnat ca relatia mama-copil este excelenta si ca dezvoltarea copilului era exceptionala. Multumita tatalui ei, a bunicii, a sotiei mele, a tuturor adultilor responsabili si afectuosi care i-au fost alaturi. Cu exceptia mamei biologice, care de cum a luat-o a inceput sa-I spuna ca nu o mai iubim, ca am abandonat-o, ca o sa avem alti copii in locul ei, ca toata lumea o uraste cu exceptia ei, a mamei biologice, singura fiinta pe care ea trebuie sa o iubeasca. Eu nu spus ca nu i-am gasit circumstante atenuante fostei sotii. O copilarie trista, o tinerete zbuciumata, o atee care uraste toata omenirea pt. esecurile sale maritale si care doreste doar sa acumuleze material si financiar cu orice pret si calcand pe cadavre, daca e necesar. Pe mine ma ingrozeste obiectivul ei, acela de a o transforma pe copila intr-o clona a ei. Ar fi cumplit!
Oameni buni, unii m-au porcait in fel si chip. E opinia lor! Vreau sa fie clar ca nu am nimic de ascuns, pt. ca am fost si in primul mariaj un sot si un tata bun. Spun BUN din modestie! Le cer scuze celor care nu au primit raspuns in postarea aceasta, dar sunt sigur ca nu ma vor cruta si imi vor reaminti. Raspund insa la orice intrebare!
Bogdan Draghici
P.S. - Si un mesaj pt. fiica mea, pe care nu am mai vazut-o din luna mai, pt. ca mi-a fost interzis categoric, desi pana in prezent avea garantate de sentinte judecatoresti circa 2 luni din ultimele sase.
TE IUBESC, ALEXANDRA! TATI SE GANDESTE MEREU LA TINE! MI-E ATAT DE DOR DE TINE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

TATA, nu inteleg cum de nu ti-ai vazut copilul de doua luni. Presupun ca, daca este adevarat ce spui tu, te poti adresa instantelor si avand in vedere ca exact de asta te ocupi... ce ai asteptat pana acum ? Sau e procesul pe rol, care e situatia ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

TATA, ceea ce vrei tu sa faci nu este introducerea legii de "shared custody" sau "joint custody" in Romania. Ceea ce vrei tu sa faci este, repet, o portita in lege ca sa o ai la mina pe mama bilogica de vare vorbesti foooaaaarrrte frumos!

Shared custody in Canada se face intre parinti care se inteleg omeneste, care stau la masa si judeca matur, ca doi adulti, ceea ce este mai bine pentru copil! Nu pleaca de la prezumtia ca la el sau la ea copilul este mai fericit! Stau la masa de tratative, uneori zile in sir, cu un mediator echidistant, specializat in divorturi si legi dar si in psihologie. Daca nu se poate ajunge la o decizie asa, se recomanda alt mediator, pus de judecator si se ia treaba de la inceput, pina ajung la concluzia ca binele copilului este pe primul loc.

Uite aici un exemplu de intelegere intre parinti care impart custodia:

We, _, (mother), and , (father), as fit and loving parents have reached agreement on a parenting plan for our daughter/son/child(ren), born .

We have developed this parenting agreement with the assistance of a mediator, in good faith and on behalf of the best interests of our child(ren).

Custody

We agree that _, (mother) shall be the primary residential parent for our daughter/son/child(ren). We agree to joint legal custody of _. All major decisions affecting her/his/their growth, health, education, welfare, and development shall be made jointly by us. If emergency medical treatment shall be required, the parent having care of the child(ren) at the time may arrange for treatment but shall notify the other parent as soon as possible.

We agree to consult with one another on all important school issues and events such as parent-teacher conferences and to jointly decide on changes of school curriculum, enrollment in extracurricular activities and her attendance or participation in special school events.

Visitation

We agree that during the school year, which shall run from early September to the middle of June, _

will visit her/his/their father every other week from _ until . During the alternate weeks, in between, will visit with her/his/their father from Friday afternoon (after school) through Sunday at 6:00 P.M.

Summer Vacation -(cite schedule)

Winter School Break- _- will share Christmas Day with both parents. The parent that has her/him/them on Christmas Eve will have her/him/them overnight through approximately noon on Christmas Day. In even numbered years, mother will have the child(ren) on Christmas Eve, and the father will have her/him/them in odd numbered years.

The remainder of _'s Winter school break, including one weekend, will be spent with the father. Father agrees to take sufficient leave from his place of employment so that he and his child(ren) may spend the Winter school break together.

If the father cannot take leave, our regular weekday and weekend schedule will apply.

Spring School Break- In odd numbered years, we agree that will spend the entire break including one weekend with father and that in even numbered years s/he/they will spend the break with her/his/their mother. If either parent plans to be out-of-area with the child(ren), that parent will have both weekends (surrounding Easter break) with them.

Thanksgiving Break- In odd numbered years, we agree that _ will spend Thanksgiving Day, the following day and the weekend with mother, and in even numbered years, s/he/they will spend the four consecutive days with father.

Federal Holidays- Federal holidays that are celebrated on a Monday or a Friday shall be (negotiated by us on a case by basis) (added to our respective weekend visitation schedules).

Special Days-

Mother's Day-child(ren) with mother

Father's Day-child(ren) with father

Mother's Birthday-child(ren) with mother

Father's Birthday-child(ren) with father

Child(ren)'s Birthday-we agree to share this day equally.

We agree to be flexible with our school year and summer visitation schedule and that changes/ revisions to the schedule will be by mutual consent and with a minimum of thirty (30) days advance notice. Regardless of which parent our child(ren) are scheduled to visit during her/his/their vacations, we agree to adjust our respective plans to accommodate any activities our child(ren) are involved in.

We agree to modify/rearrange our respective visitation schedules for visits by out-of-area relatives including grandparents, aunts, uncles, and cousins.

Parenting Decisions

Responsibility for day-to-day parenting decisions will rest with the parent with whom the child is then residing, including vacation and holiday parenting. Examples of parental day-to-day decisions include treatment of minor health problems and injuries, diet, television, house rules and discipline, bedtime, etc. Mother and Father will ensure that _ school books, book bag, lunch and sports equipment will be given to her/him/them when she/he/they visit the other parent.

On all other significant matters involving the child(ren), we agree to consult with each other always taking account of the child(ren)'s best interests.

We agree that if one of us is unable to take care of our child(ren), we shall notify the other parent so that parent has the option of providing for the personal care of our child(ren) rather than a third party.

We agree to notify each other of any out-area trips with the child(ren) including destination and duration of the visit.

Family Communications

Our child(ren) will be reminded by the parent s/he/they is/are with to telephone the absent parent to that continuous parent-child contact can be maintained throughout the week.

We agree to provide each other with residential and office phone numbers and to notify one another immediately if these numbers are changes.

We agree that both parents shall have the right to complete information from any physician, dentist, consultant or specialist attending to the child(ren)'s physical or mental needs for any reaons whatsoever, and to copies of any reports given to the other parent by such persons.

We agree that neither party shall obstruct the development and maintenance of love and affection between the child(ren) and the other party. Neither will interfere with reasonable and proper companionship with the other party, including reasonable communication by telephone or writing. Neither will do or say anything that may estrange the child(ren) from the other parent.

This parenting plan was developed by us in furtherance of our child(ren)'s best interests.

Major Dispute/Changes in Circumstances

In the event of a major dispute or change in circumstances regarding the terms of this parenting plan, we agree to return to mediation in an attempt to modify the plan either through a court appointed mediator or a private mediator of our own choosing before bringing any action before the court.


_ _

NAME NAME

Subscribed before me this _ day of _, 20_


_

NOTARY PUBLIC

Nicaieri nu scrie ca i se ia custodia parintelui care se opune unei vizitari.
Zice ca parintii sa actioneze luind seama interesele copilului!

Citeste si partea in care zice ca nici unul dintre parinti sa nu zica nimic rau despre celalalt parinte.
Ca nici unul nici altul sa nu intervina in legatura dintre copil si celalalt parinte - asa ca nu te mai bate in piept ca i-ai gasit fetei tale o alta mama mai buna in Mami Helen! Copilul tau are o mama, chiar daca iti place sau nu!

Poti sa scrii un mesaj in care sa enumeri 5 sau 10 lucruri bune si frumoase despre fosta ta nevasta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_A_T_A


TE IUBESC, ALEXANDRA! TATI SE GANDESTE MEREU LA TINE! MI-E ATAT DE DOR DE TINE!



Lasa-ma sa ma tavalesc pe jos de ris!!!...

Stii ca nu poate citi aici, deci scrii degeaba, ca sa induiosezi sufletele slabe sau sa adaogi nitica drama la postarea ta! Esti un manipulator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Alisia, nu merita. Va trece multa vreme, zeci si zeci de ani, pana sa se ajunga la o asemenea civilizatie.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adeia spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_A_T_A

Oameni buni,
Nu am disparut, nu am fugit si nu m-au speriat postarile unora, pentru ca inteleg reactia unor mamici de pe forum care au parte de fosti sau actuali soti total nepregatiti sau neperformanti in rolul de tatici. Mai sunt inca destui, dar scopul T.A.T.A. este sa-i educe si sa-I aduca pe calea cea buna, adica implicati in viata propriilor copii.




Fetelor, copiii nostri vor avea tatici educati!!!

Stimate domn, in calitate de parinte care isi iubeste copilul, ar trebui sa stiti ca a fi tata nu e un job, nu se fac traininguri pentru asta.A fi mama sau tata este ceva ce se simte sau nu si punct. Implicarea in viata propriului copil o faci pt. ca asa simti, asa stiu eu ca s-a intamplat de cand e lumea. Tatii/mamele si-au iubit si ingrijit copiii fara sa faca parte din asociatii, sau sa fie ajutati de psihologi, etc. Nu cumva aceasta educare este de fapt o pregatire pentru lupta cu mama copilului?????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui adeia

Citat:
citat din mesajul lui T_A_T_A

Oameni buni,
Nu am disparut, nu am fugit si nu m-au speriat postarile unora, pentru ca inteleg reactia unor mamici de pe forum care au parte de fosti sau actuali soti total nepregatiti sau neperformanti in rolul de tatici. Mai sunt inca destui, dar scopul T.A.T.A. este sa-i educe si sa-I aduca pe calea cea buna, adica implicati in viata propriilor copii.




Fetelor, copii nostri vor avea tatici educati!!!

Stimate domn, in calitate de parinte care isi iubeste copilul, ar trebui sa stiti ca a fi tata nu e un job, nu se fac traininguri pentru asta.A fi mama sau tata este ceva ce se simte sau nu si punct. Implicarea in viata propriului copil o faci pt. ca asa simti, asa stiu eu ca s-a intamplat de cand e lumea. Tatii/mamele si-au iubit si ingrijit copii fara sa faca parte din asociatii, sau sa fie ajutati de psihologi, etc. Nu cumva aceasta educare este de fapt o pregatire pentru lupta cu mama copilului?????????


, trebuia sa scrii cu litere de tipar si culoarea rosie!!!

unii ar trebui sa invete sa fie parinti...pe bune...la cate am citit pe aici....chiar ar trebui o asemenea scoala, dar din pacate scoala pentru definirea caracterului, nu exista si nici nu va exista! PUNCT!



Kari


dragostea care nu se exprima in fapta, nu este dragoste!

Mergi la inceput