Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (31)
Raspunsuri - Pagina 6
ralu_t spune:
n-am mai scris de un capitol. n-am timp deloc, nush cum naiba, dar parca se strange timpul pe zi ce trece si in we si mai si. azi am facut intelegere cu tati- sa dorm pana la 11 si sa stea el cu bebe si maine dimineata doarme el pana la 11 ca in seara asta are petrecere. am mers si eu dar m-am intors, fara regrete, sa-l culc pe bebe. m-am simtit asa de depasita de evenimente, toata lumea discuta despre colapsul economic spre care ne indreptam despre care eu habar n-amscenarii apocaliptice, idei, glume pe tema... noroc ca mi-am gasit o proaspata mamica cu care am dezbatut teoria olitei si a diversificarii si nu m-am simtit asa de ...pe alta planeta. o sa deschid tv-ul mai des, sa mai aud si eu ce se intampla, asta dupa ce ca barbata-miu e ziarist, eu traiesc in epoca...de pampers
deci revin la chestiile mai importante decat dramele de pe wall street-am dormit pana al 11 , cu o tentativa esuata de a alapta pe la 8:30. m-am trezit cu o muscatura de am zis ca-mi ramane sfarcul in gura lui bebe si drept urmare mi-am luat perna si m-am carat in sufragerie si i-am lasat pe baieti sa se descurce cu biberonul. ce bine a mai fost.
m-am bucurat de vestile bune de la vianne muitos parabens querida si pt tati de gemene, recuperare rapida!!
nicole si miss primul bibe cu formula doare tare, dupa aceea incepi sa vezi si avantajele si nu mai e la fel de rau. si oricum, eu nu zic ca nu e grozav laptele de san pt bebei, dar campania asta pro alaptare are si un down side. te face sa te simti ca ultima femeie daca nu reusesti, sau nu cat ar trebui,cat ar fi ideal etc. ceea ce nu e ok. e ok orice inseamna un copil fericit si sanatos. tudor al meu a primit biberon din prima zi de viata si nu s-a intarcat practic nici acum de tot-mai suge o data pe zi, sau in somn cum zice socrate lucru care nu s-ar fi intamplat daca nu erau ori boala, ori dintii, ca nu stiu ce a dus la refuzul lui de a suge. oricum, sigur nu de la bibe.deci la noi s-a putut cu amandoua.
iulia e complicat sa incepi casnicia cu un bebe si voi sunteti si f tineri.tie iti trebuie ceva mai multa rabdare cu sotul , sa realizeze ca viata/distractia nu s-a terminat ca a aparut mufitza, si sigur va reveni la sentimente mai bune si in ce te priveste. orice schimbare presupune un timp de acomodare, iar un copil e o incercare si pentru cuplurile cu vechime mare. iar despre cum arati, dincolo de faptul ca e o mare copilarie, ma gandesc ca poate se teme sa nu mai redevii cea care ai fost. poate o reasigurare din partea ta, ca iti doresti sa revii la forma de dinainte de sarcina la un moment dat. sa-l linisteasca si sa nu mai continue cu jigniri de tot felul.
ma duc sa ma mulg si ma bag in pat ca mi-e ca adorm la calculator. n-am scris cat am vrut, dar macar am bagat si io nasul un pic.
si sa nu uit, multumim pentru aprecieri la adresa pozelor
noapte usoara si 0 treziri
a venit toamna...cu un bebe albastru
RALU- de minune TUDOR
poze tudor
Nicole1980 spune:
Vreau sa imi schimb pompa de alaptat, k nu ma descurc deloc cu ea. Ce recomandati sa imi iau ? Sa iau electrica sau manuala ?
Si eu i-am dat pe la 18.00 100ml de formula pe care a inghitit-o pe nerasuflate. Dupa baita m-am luptat sa-l pun la sanul stang, a tras cam 10 min si a inceput sa planga, am schimbat sanul si in 5 min a adormit. I-am lasat sanul in gura inca vreo 5 min , dar nu a mai tras. Oare s-a saturat ? Ce sa-I fac daca adoarme infometat ?
Si eu am avut impresia ca de la bibe, parca nu prea mai vrea sa suga la san.
Piggy – da eu am inceput. Ii dau o masa pe zi, in jur de ora 14.00: supa de legume in care am pasat si legumele (cartof, telina, dovlecel, morcov, radacina de patrunjel) sau piure de fructe (mar, nectarina). Apoi completez cu lapte la san. Al meu este tare mancacios. Acum mananca un castronel din acesta plin de supa cu legume la o masa plus lapte di ambii sani.
Stefany – daca nu mai merge faza cu vitamina D pe san, hai sa iti zic ce m-a invatat Cleo si la noi merge, cate de cat.Si la mine tot stanga nu o mai vrea. Asa k stau pe partea dreapta in pat langa el, el sezand pe o perna, si ma rotesc eu spre burta astfel incat sa ii ajunga sanul stang la gurita. Asa crede k e dreptul si poate mai suge puti. La noi functioneaza cat de cat. Succes.
Ancaurn – moaaamaaa ce pofta mi-ai facut…
Ralu – si noi am avut in vizita niste prieteni aseara , iar subiectul serii a fost “criza economica spre care se indreapta Romanica”. Adevarul este k este destul de nasol, am citit si eu, am urmarit emisiuni si am noroc ca imi vin info de la mai multe banci. O sa fie nasol cand o sa ma intorc la serviciu in ianuarie, ca eu in domeniul financiar lucrez si vor trebui luate masuri de siguranta, daca cumva nu e prea tarziu…
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
stefany_p spune:
Nicole, eu nu alaptez in pat, deci nu pot aplica metoda.azi a mancat si din stangul, dar ne-a ajutat tati...
uoff,,,grea bebelacia asta
CamiM spune:
'Neata fete si multumesc pentru incurajari
Cleo nu face nimic eu iti multumesc oricum pentru urari.. I le-am aratat huzbandului meu si i-am zis hai mai fa-mi un cadou..
Andrada suntem mai multe fete din SUA aici. Din experienta mea iti spun ca nu se recomanda supliment de vitamine pentru bebei din mai multe motive: indiferent daca sunt alaptati exclusiv sau nu pana la 6 luni sunt ok, laptele praf este imbogatit cu vitamine si minerale, cerealele pentru bebei de asemenea au adaugate vitamine asa ca aproape toti pediatrii la care am fost noi ne-au spus ca nu e cazul sa le dam fetelor nimic in plus. Io zic ca nu e aberant deloc . Sofia mea arata ca un copil de trei ani si este extrem de vioaie si zic eu foarte bine dezvoltata din toate punctele de vedere. A mers singurica de la 10 luni si nu a avut decat 3 raceli minore de cand s-a nascut.
Sistemul e diferit aici, poate ti-a mai povestit sora ta, nu se fac atatea ecografii in sarcina de pilda iar in ce priveste diversificarea bebeilor iar sunt diferente mari: citrice aici numai peste 1 an, pestele cam tot asa, morcovi si alte radacinoase numai de la borcanel pana pe la 1 an( nu facute in casa) si ar mai fi si altele.
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
CamiM spune:
Laurita si Simona multumesc tare mult pentru incurajari si multa sanatate tatalui vostru si refacere rapida
ca intrebati pentru ce invat: iote m-a lovit dorul scolii si vreau sa aplic pentru o bursa sa continui ceva studii si mai intai de toate trebuie sa dau niste examene: Toefl-ul si ceva de mate (asta e chiar problema mare ca eu am facut liceul la uman in Romania si poate stiti si voi ce mate se face la clasele de uman) dar deocamdata ma lupt cu subiectele de Toefl - daca era ca inainte era ceva mai bine dar de cand au bagat IBT -ul e cam scarbos..bleah!!!
Simona am tot uitat sa iti spun ca ai niste baieti.. jos palaria..dar din asa parinti faini ce altceva putea sa iasa..
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
cleo78 spune:
.
Am dormit pana la ora asta!!! tun!!! alaptat, pus fata in patut, dormit mai departe...moama, ce faina noapte. Sper sa nu mai fac gafe sa incurc lunile
stiti ce am facut aseara de suparare pe nasu meu mucos de ppeste 1 an si gatu care nici nu doare rau, nici nu ma lasa in pace? dupa o gargara cu apa sarata (bleah...), am fiert o cana de vin. Nu am gasit scortisoara prin casa , am pus piper (prea mult), miere, si am baut juma. Ca am picat repede rapusa... Si m-am dus sa dorm. De asta oi fi dormit io bine? si fiica mea? Desi am bauyt dupa ce am alaptat-o, urlatorul alaptat o fo dupa 5-6 ore...
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Magnetism79 spune:
Neatza fetele,
V-am citit pana acum , sper sa nu se scoale piticul, oricum a dormit neantors toata noaptea, asa cum face de obicei.
Aseara a gatit tati, si ce gateala, mamaaaaaaaaaaa, pui cu mar si ceva de caramel,o minune ce sa mai, si eu ca sa nu fiu mai prejos, am sa fac azi desertul.Tati asta al meu chiar e priceput la gatit asa ca i-am luat niste scule mai bune din Auchan de la Pitersti, un wok, o tigaie tefal mai mkica si alte dracii genm clesti, condimente si alte alea, in rest si le cumpara singur.
Bebe al meu inca mai suge cu spor nu da semne de intarcare deloc,are la 16 sapt 7650g cantarit deci eu zic ca e bine, probabil peste 2 sapt vine si la noi d-na doctor sa il vada si pt vacinul de 4 luni si atunci o sa-l si masoare .Oricum ii place in marsupiu e lesinat , mai mult decat in carucior, si adoarme imediat de rade toata lumea de pe strada de el.In pat se intoarce de pe o parte pe alt zici ca e titirez, asaera l-0am pus pe spate si la-m gasit dupa 5 minute de somn pe burta , nu stiu cand s-a intors.
Va pupam pe toate
Alysh spune:
"neata si de la noi....am pus de-o supica asa cu noaptea'n cap. din carnita fac o tocanita si gata, asta e.
Ieri Vlad a papat prima supa cu carne si i-a placut mult. LA inceput a fost reticent, a scos bine din gura de multe ori dar cand i-a prins gustul a mancat 220 ml pe nerasuflate.
Ancaurn, am vazut pozele, Dragos e un frumusel si scump foc. Ii ador cand se uita ei fix la jucarii, usor incruntati si cu buzele tuguiate, parca, parca le-ar strange de gat. Asa face si Vlady si mor dupa el.
Miss ce ma bucur ca ai avut o noapte mai buna. Sunt convinsa ca vor fi din ce in ce mai bune daca vei continua cu bibe. Nu stiu, eu sunt stresata prin definitie, dar la faza asta cu laptele si biberonul am fost foarte relaxata. I_am dat 4 luni jumate si lapte de san si biberon, mi-a dormit copilul toata noaptea mereu, am fost si eu fericita si el. Deci, lasa prejudecatile la o parte si actioneaza astfel incat sa va fie bine amandurora.
Simo, vezi ca mai e un loc de joaca si pe Decebal, vis a vis de Sanador, aproape de piata Alba Iulia (se numeste Kids Planet), arata ok din exterior. pe tine si pe LAurita
Vlady
piggy spune:
Nicole eu am pompa de la Philips electrica. Am luat-o din prima zi cand am ajuns acasa dupa nastere si nu-s ce faceam fara ea. Ti-o recomand este f buna dar si scumpica - in jur de 6 mil. Din pacate eu mi-am luat intai manuala si nu am putut sa fac nimic cu ea...Asta e din greseli invatam.
Ti-am vazut bebe mancacios si grasun...bravos...Abia astept sa vb si noi cu pediatra poate bagam o mica diversificare si la Ilinca.
Si eu am avut o scadere drastica a lapticului dar vad ca s-a redresat...am luat Galactogyl sunt la al doilea tub...cineva in parc care alapta inca bb de 1 an jumate spunea ca luase 20
Si de mancat trebuie mancat fooarte bine pentru laptic si nu numai fructe si legume ci si carnuri la greu. Pentru mine e cam greu asta ca nu imi prea place sa pap dar asta e...de dragul copilului
cleo inceraca si un ceai din lamaie cu miere...fIerbi un pic lamaia bucati si apoi bei zeama si papi lamaia. E cam acrisor dar isi face treaba
http://tt.lilypie.com/dLTwp3.png
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui piggy Nicole eu am pompa de la Philips electrica. Am luat-o din prima zi cand am ajuns acasa dupa nastere si nu-s ce faceam fara ea. Ti-o recomand este f buna dar si scumpica - in jur de 6 mil. Din pacate eu mi-am luat intai manuala si nu am putut sa fac nimic cu ea...Asta e din greseli invatam. Ti-am vazut bebe mancacios si grasun...bravos...Abia astept sa vb si noi cu pediatra poate bagam o mica diversificare si la Ilinca. Si eu am avut o scadere drastica a lapticului dar vad ca s-a redresat...am luat Galactogyl sunt la al doilea tub...cineva in parc care alapta inca bb de 1 an jumate spunea ca luase 20 Si de mancat trebuie mancat fooarte bine pentru laptic si nu numai fructe si legume ci si carnuri la greu. Pentru mine e cam greu asta ca nu imi prea place sa pap dar asta e...de dragul copilului cleo inceraca si un ceai din lamaie cu miere...fIerbi un pic lamaia bucati si apoi bei zeama si papi lamaia. E cam acrisor dar isi face treaba http://tt.lilypie.com/dLTwp3.png |
am incercat :( nu merge.
Cum soacra mea e in concediu sapt asta, ma duc la dr, la orl. de peste 1 an imi curge nasu continuu. M-am satyurat. Daca ar fi infectie, ok, dar imi curge doar apa.... cum ma intind la orizontala, e mai rau, cum incerc sa alaptez e mai rau... nu stiu cum o fi mai bine :))
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii