Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (31)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

draga de tine...lasa copilul ce ai cu el?? ai un copil extraordinar de frumos...si din cate vad in poze e numai un zambet...totusi e normal sa nu zambeasca cu persoane necunoscute sau pe care nu le agreeaza... nu esti de acord???cat despre scurt in gat si fatuca mea e lafel, dar asa sunt bebelusii, nu li se vede gatul de gusha si cum compari un bebelus cu un copil de 2 ani? mare ti-e gradina Doamne...ma inhin cu 10 maini...hai k asta e culmea...

adormii si eu fatuca si ma apuc de supita de legume, si cand se trezeste papam si ies la o raita prin piata ca nu mai am fructe..apropos de coktailul meu..un adevarat succes...o sa-i dau odata pe saptamana ca mi-e cam frica cu bananele

Pozici Mufitza

Mufitza in parc

Mami de Mufitza Ariana Elena

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Neatza!

Nicole nu stiu ce sa zic...eu una imi sustin parerea. Poate era el maio obosit mititelu' si nu a mai tras cum trebuie din san. De-aia nici nu s-a saturat din prima si a adormit asa...Apoi l-a razbit foamea, ii era si somn...cum nu se poate mai bine!! Sa speram ca nu se mai repeta si papa san regulamentar!

Doloress

Alysh te inteleg perfect! Mamica leoaica e feroce rau de tot! Eu una nu cred in zodii, dar chestia asta mi se potriveste ca o manusa. Totul pana la puiul meu...si cea mai mica aluzie ma lezeaza asa de tare incat sunt in stare sa-l "sfasii" pe respectivul/a care a facut-o!

Noi am papat cu tati si acum dormim regulamentar. Asta este cel mai important...sa ne pastram rutina si mai ales sa ne facem somnicul.
Sa stiti ca ma cam sperii cand citesc de bebei cu program frumos si dormit toata noaptea care dintr-o data si l-au stricat. Si noua ni s-a mai intamplat...intr-o noapte spre ex. s-a trezit la 6.30. Adormise la 23. Ea in mod normal doarme pana pe la 8.30...Ei si ce! Asta a fost! Ii era sete. Plus ca umidificatorul nu mai avea apa si efectiv aveam toti 3 gatul uscat! I-am dat sa pape o masa completa de lapte si a adormit copilu' de la 7 pana la 10.30.
Deci eu am observat ca au ei un motiv pentru care isi mai strica programul.

Ideea-i sa te prinzi ce se intampla...si asta cateodata poate fi o adevarata provocare!

Merg si eu sa pap si apoi poate ma incumet sa dau cu aspiratorul. Sper sa nu ii stric somnul...

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"
Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

neata
am vazut un mirciulica dulce dulce cu o caciula maro pe cap, nush daca e mai veche poza, da io acum am vazut-o.
mai oameni buni,m-ati innebunit, atatia bebei cu ochi albastrii.al meu e arabete cu ochii negri negri. nu ca ar fi avut de unde sa iasa cu ochi albastrii, doar sora sotului meu are, si ma intreb si ea de unde i-o fi mostenit
pe tudor l-a muscat musca tzetze. aseara dupa o pauza mai mare somnic, a adormit in plansete abia la 8 seara dupa ce nu mai dormise de la 3 ziua. si io m-am gandit ca se trezeste pt masa de seara si baita. s-a trezit la 9, a plans un pic si s-a culcat la loc. a papat 90ml prin somn si s-a mai trezit azi la 9. acum doarme iar. n-are febra si cat a fost treaz ne-am jucat si a gangurit nevoie mare. oare sa-mi fac griji? ultima data cand a dormit mult era bonlav
alysheu cand mai aud comparatii de rahat despre copilul meu-rar, ce-i drept- sunt ironica la modul- vai saracu, si ce ma sfatuiti sa-i fac, sa-l duc la dr.??!? si nu s-a mai repetat.
nicole si eu vroiam sa te intreb: rosii?? e ok asa? ti-a zis pediatrul?
si apropos de diversificare, am mai avut prietene ai caror copii alaptati exclusiv pana la momentul introducerii mancarii solide, nu au mai primit la fel de bine sanul dupa ce au dat de alte gusturi. probabil prefera mai mult mancarica. voi de ce ati inceput diversificarea asa devreme? probabil ai mai scris tu dar am ratat eu. noi nu incepem pana la 6 luni orice ar fi. am tot auzit ca americarnii/canadienii asa recomanda pt orice bebe indiferent de forma de alaptare. maine o sa discut si eu cu pediatra cand vine la control. ea ne zisese la 5 luni dar eu vreau sa mai astept.
si eu am un san stang secat. oricum era mai mic dinainte de sarcina, mie mi-a fost mai usor la dreptul, el apuca sfarcul mai bine si fiindca i-am dat sa suga mai mult din asta, celalat a secat. acum, ma mulg din stangul de 2 ori pe zi cate 20ml iar dreptul produce cam 200ml/muls
cleo succes la dr.!
doloress si noi avem probleme cu dintii, si musca nene, orice, ca un catzel. cand imi prinde un deget nu-l iarta, mai ales ca o moale si bun si nu-l doare ca atunci cand si le musca pe ale lui. ma si minunez de unde are atata forta ...dar la ce falcutze avem...
si de asemenea noi de azi intr-o saptamana plecam in vacanta, si eu cu nodul in gat, vom sta in casa unor prieteni care ziua au serviciu, eu l-am tot laudat pe tudor ca e cuminte si acum imi e ca-mi dau cu firma-n cap la cum l-am vazut ca poate sa planga
al meu inca nu se intoarce, astept cu interes, ii mai explic din cand in cand cum se face dar nu e pasionat. pasiunea mare sunt degetele de la picioare. isi scoate singur sosetele si roade picioruse. eu asa-l gasesc la el in pat cand il mai las sau cu cate o soseta in gura...

a venit toamna...cu un bebe albastru

RALU- de minune TUDOR

poze tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna fetelor!

M-am mai reusit sa scriu, suntem prinsi in febra pregatirilor -- mai sunt cateva zile si aterizam la Bucuresti. Ma cam apuca tristetea ca plecam, as impacheta jumatate de Viena, s-o iau cu mine, da nu se poate.

pupici tuturor beblusilor mici
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

'neatza fetele!
v-am citit si eu printre picaturi weekend-ul asta. am fost niste parinti denaturati si am petrecut si vineri si sambata, asa ca am stat putin cu copilasii. dar profitam si noi de mama soacra, din decembrie, cand os a ramanem singuri, cine stie cand o sa ma avem ocazia sa iesim.

ieri am iesit in formatie completa laa piscina. a fost prima "lansare la apa" a teodorei. i-a placut tare mult, facuse niste ochi mari mari, se uita la multii copilasi din jurul ei si se mai stramba cand o stropea cate unul. dar a obosit destul de repede, daca o mai lasam 5 minute cred ca adormea cu obrazul pe colac. sunt bucuroasa ca nu s-a speriat. acum am curaj sa o bag in apa peste doua saptamani, cand mergem un weekend la un parc unde este o super psicina. o sa va pun poze (sper).

in rest, teodora isi continua programul de noapte. are chef de vorba fata, pe la ora 3-4. si tot vorbeste, pana cand oboseste, si apoi nu mai paote adormi. evident ca am incercat si eu sa ii dau lapte formula seara, dar nu functioneaza. mananca pe la 9, dupa baitza, si pe la 1-1;30 se trezeste prima runda. mananca ce este in tzitzi iar la 4-4:30 se trezeste din nou. si dupa ce mananca nu prea mai are chef de somn vreo ora. asa ca sunt cam zombi. a mai laut-o mama soacra in sufragerie, sa ne lase sa dormim, dar nu mai vreau sa fac asta. trebuie sa se obisnuiasca si sa inteleaga ca noaptea se doarme. este echivalentul a ceea ce face alex uneori dimineata pe la 5-5:30 cand ne zice: "veau in fangelie" (=vreau in sufragerie). asa ca... de acum in colo... educatie, nene, ca nu mai tine.

de mancat mananca bine, sunt multumita. abia astept miercuri sa merg la control sa vad cat a mai laut. dar dupa falcutzele ei, nu imi fac probleme. sunt foarte curioasa ce schema de diversificare ne face doctora. sper sa nu ma certe prea tare ca eu i-amd at deja fructe dimineatza.
apropo de fructe, voi ce fructe ii mai dati? eu ii dau mar cu morcov, sau para cu mar, sau mar cu para si cu o bucatzica mica de avocadao. am icnercat intr-o dimineatza cu piersicutza de la congelator, dar nu a fost un succes. in fine, a mancat fata, dar destul de greu. nu stiu daca vina a fost piersica, sau faptul ca a fost de la congelator. dar oricum, proaspete nu mai gasesc acum, sau nu mai sunt bune. maid ati-mi si mie o idee. struguri le dati? evident, fara samburi.
cred ca de miercuri, dupa ce ma intorc de la doctor, ii fac si supica. abia astept sa vad cum o primeste.

noi ramanem iar singuri (ma rog, cu bunica) saptamana asta. iar pleaca tati in america de miercuripana duminica. ufff....

cam atat despre noi. trimti emsajula sta si sa vad daca imi mai amintesc ceva dinc e am citit, sa va mai raspund si eu.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Va spuneam k aseara i-am dat un bibe cu formula de 100 ml. Stiti cat a dormit ? Pana la ora 10.30 de dimineata… Nu prea mi se pare ok…(sa nu radeti de mine) insa in ritmul asta adio productie lapte. Eu ma gandesc ca l-am supra alimentat aseara pe bebe, si ca nu ar fi fost nevoie de bibe neaparat. Daca dupa lapticul meu doarme cam 6 ore (ceea ce mi se pare de foarte bun simt) asta inseamna k se satura si de la el. Nu mai stiu ce sa cred, am inceput sa recitesc diverse articole despre alaptat si sunt o gramada de teorii…

Am vazut poze foarte frumoase de Iasminuta si Mirci.
Iulia – nu-i da rosii si nici macar nu-I pune in ciorbica. Eu le folosesc ca si ceapa le pun sa dea gust. Al meu nu a avut nimic . Ralu – am vazut ca si in cartile de diversificare (este si una electronica) sunt recomandate chiar de la 4 luni. Si la mine pediatra recomanda sa incep dupa 5luni si jumatate, insa eu am hotarat sa incep diversificarea mai devreme si destul de lent, zic eu. La inceput imi parea rau k am inceput-o, insa am vorbit cu prietene mamici si chiar si cu sora mea care are un bebe de 3 ani si am cules de la ele ce am simtit ca este mai bine pt bebe. Iar daca a acceptat si fructele si legumele, iar in plus numarul de scaun este acelasi 1-2 pe zi, nu se plange de stomacel, eu ii dau inainte.

Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Buna fetelor!

M-am mai reusit sa scriu, suntem prinsi in febra pregatirilor -- mai sunt cateva zile si aterizam la Bucuresti. Ma cam apuca tristetea ca plecam, as impacheta jumatate de Viena, s-o iau cu mine, da nu se poate.

pupici tuturor beblusilor mici
Adriana

I know the feeling...eu de fiecare data cand trebuie sa plec de undeva din strainatatzuri nu-mi vine! Incerc tot felul de tertipuri sa mai aman putin...inca putin...inca putin! Hihi!

Te asteptam aici! si drum bun!

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"
Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

ralu, tu parca intrebai de zburat cu avionul cu bebe? daca nu poti sa ii dai suzeta, atunci da-mi putin laptic sau ceai sa tzitzi. este important sa inghita la aterizare si la decolare, cand este diferentza de presiune. altfel ii pot durea urechiutzele. noi suntem mari si inghitzim, dar ei... trebuie sa ii facem noi sa inghita.
cat despre carucior, nu aveti de ce sa dati caruciorul la bagaje. il luati cu voi pana la scara avionului, si acolo o sa vi-l duca ei la bagaje, iar la sosire, la fel, o sa il lauti de la scara avionului, deci nu vine pe banda, cu celelalte bagaje. noi asa am facut de fiecare data, si am tot zburat cu avionul si cu bebe. cat despre scaunul de masina, pe noi ne-a lasat cu el in avion, ba chair a incaput la bagajele de mana, deasupra scaunului. cred ca depinde si de companie, si de cat de mare este avionul, dar puteti sa icnercati. in cel mair au caz o sa vi-l ia si o sa il puna pe la busniss class, sau il iau cu caruciorul, dar daca voua va trebuie, lauti-l cu voi.
cat despre paltit bagaje....hmmm, sfatul meu este sa vi le revizuiti, ca de paltit supliment de bagaje... costa cam 14euro/kg, sau parca acume ste chair mai scump. mai bine cumepri acolo ce ai nevoie de banii astia. icnercati sa puneti ce este mai greu in bagajul de mana, pe ala nu il cantareste daca este de dimensiuni "normale".

aldaesme, bine ati revenit. cam asa ne intoarcem si noi din romania, nenumarate vizite de rude, prieteni, petreceri care maid e care, venim mai obositi decat am plecat. ne-amf acut un obicei si cand ne intaorcem din romania peste putin timp plecam in vacantza o saptamana. de Craciun nu prea mai emrgem in tara, desi imi lipseste familia, sora, mirosul de sarmale si cozonaci (desi fac si eu de taote, parca nu este aceeasi atmosfera de acasa), dar ma capiza aglomeratia, nebunia din magazine, supermarket-uri. ultima data cand am fost de sarbatori acasa am mers prima oara in supermarket (cu trebi) pe 3 ianuarie si sia tunci era nebunie. pana atunci...numai soptzul si venea cu un car de draci acasa.

cu toate astea, noua ne este dor de tara, chair si de bucuresti, asa aglomerat cum este. ma rog, nus tiu daca neaparat de aglomeratie, dar ne plimbam pe strazi si retraim studentia noastra. ne e dor de banca noastra din botanica, de mersul pe stradutze tinandu-ne ne gat dintre izvor si universitate, de plimabrile noastre pe magheru, duminca, dupa ce termianm meditatiile. ne pierdem in librarii cateva ore bune, ne salutam cu vanzatorii de carti vechi de la universitate (care ne stiau toti pe vremea aceea si stiau si ce anume carti cautam). ne e dor de terasa din cismigiu unde beam o bere/suc pana ne corectau profii lucrarile si apoi mult mai multe beri dupa ce primeam rezultatele. de regie si grozavesti, dar acolo sunt mult prea mutle amintiri ca sa le enumar pe toate.
deci, ne e dor. dar ne intoarcem capiatzi.

chair voriam sa va intreb, voi ati mers cu masina sau cu avionul(poate ca ai spus tu, dar am scapat)? la anu' in vara mergem si noi cu masina si amc eva emotii cu teodroa. desi am maif acut drumulas ta cu alexandru, cam la aceeasi varsta, cu o masina mult mai mica si plina ochi, fara aer conditionat, conducea nuami sotzul, si nu pot spune ca a fost chair foarte greu. acum, altele fiind conditiile, sper sa fie chair si mai bine.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

nicole de la 4 luni am auzit si eu, de la 3 mi se parea cam devreme. dar e in functie de cum simti tu ca e cel mai bine

a venit toamna...cu un bebe albastru

RALU- de minune TUDOR

poze tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Neata fetele cucuietele! Sa-i dam bataita lui Andree27, ca am stat ieri 3 ore pe programul ala cu slide show-uri... Mama, ce frumos iese, dar io mi-s perfectionista tare, cred ca voi avea nevoie de o saptamana ca sa fac unul pe gustul meu... Aveam si eu un software asemanator, dar imi cadea tot timpul si nici nu avea atatea efecte frumoase. Cred ca ma bag si la varianta Premium, ca-mi place la nebunie! 40 de dolari pe an nu mi se pare mult!

Noi am papat aseara la 22 (sani + 60ml de bibe), la 23:30 plangeam de balonare si ne plimba tati prin casa, mami cazuse lata la datorie, apoi am mai papat la 2 (fara bibe), la 5:30 si la 8:30 (iar fara bibe). Ei, tot e ceva, nu? Acu’ ma duc sa-i dau iar tzitzi si ii bag si un bibe maxim, sa vedem cat duce. Bre, voi stiti ca asta micu’ al meu nu s-a mai kkt de vineri, de cand l-am trecut pe completare! E mai bine decat diaree, dar totusi... vreau sa vad si eu un kk de formula Chiar, cum arata? E mai consistent? Face mai mult? Ziceti si voi ceva...

fecian, imi dau seama ce stresant program aveti, seara de la munca vreti sa profitati la maximum de pufarina, sa va bucurati de el cat se poate... Of, Doamne, eu uneori mi-as dori sa stau macar o data 2 ore fara el (cred ca asta s-a intamplat de doua ori de cand l-am nascut!), dar la servici tot nu m-as duce, desi pt. mine serviciul e deja o rutina asa de mare incat il consider vacanta platita (cu exceptia anumitor zile, cand iti vine sa-ti iei campii si tb. sa prelucrezi cate un document de 300 de pagini in 4 ore!!). Apropo de colapsul economic, vedeti, eu nu-mi fac griji prea mari, caci lucrez pentru avocati (eu ii numesc mutanti) si astia cad in picioare mereu

Ylari, mai ce fata mare si frumoasa ai tu acolo! Ce frumos zambeste ea la tine pe burtica, in parc... O comoara

Ralu, ca intotdeauna un sfat excelent cu datul de papica destul ziua, eu calculasem ca-i dau mult seara inainte de culcare si atunci ma va lasa sa dorm 5-6 ore. Ehehe, ce visuri, neica... Va doresc sa aveti un concediu de vis, fara probleme!!

Laurita, ce bine ca tati al vostru se recupereaza bine!! Zi-i si din partea noastra multa sanatate!! Hei, ai cunoscut-o pe ileanna, da, noi am mai corespondat pe PM din cand in cand, si mie mi-ar place s-o cunosc live... V-am zis, mai, ce va invidiez?

stefany, baga masiv ceai din ala magic de alaptare, 2 litri pe zi! Sau ia ceva gen Galagtogil, sau cum ii zice, fetele din Romania stiu mai bine. O sa beau si eu mai mult ceai din ala, pana acum nu serveam decat o cana la 2 zile, cand imi aminteam... De, ramasesem cu impresia ca voi fi 6 luni „capra de la oras“...

Nicole, si eu zic la fel ca Ina, eu seara inainte de culcare ii bag automat lui David si bibe, chiar semi-adormit fiind, il trezesc putin si suge ca prin somn (la el in patut!!), cat ia acolo, nu conteaza, dar sa-l vad cum cade lat Hai sa ne gandim practic la Daviducii nostri, sa ia in greutate si sa ne mai lase si pe noi sa dormim (in special partea asta a doua vezi ce altruista e? )

inais, ce dulce e Iasminutza!!

Alysh, hai, ca esti de-o nerusinare crasa! Auzi la ea, doarme Vladutul de la 10 la 7!! Mamaaaaa, vreau si eu macar vreo 3 nopti din astea, ca dupa aia ma urc pe Everest! Cat despre parerile celor „scurti de creier“, ignora-le, scumpa, stiu ca e greu, dar raspunde-le ca Vlad e „lung de scula“ si sa-i vezi ce oki fac Sau te prefaci ingrijorata si intrebi „Of, oare o fi prea tarziu ca sa-l mai duc inapoi si sa cer altul, ce ziceti?“

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput