Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (31)
Raspunsuri - Pagina 10
inais spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicole1980 Tocmai ma pregateam sa scriu ca David s-a saturat azi de la sanul meu, ca a mancat mult din amandoi si ca e totul ok....insa a fost doar un vis care s-a naruit la ora 23.00. I-am facut baie, a papat din amandoi sanii, a adorimi , insa intr-o jumatate de ora s-a trezit tipand. L-am adormit iar, s-a trezit in urmatoarele 15 min. I-am dat un bibe de 100 ml, si acum il aud din nou cum plange... Nu stiu ce se intampla cu el astazi. A fost perefct pana seara. Poze Evolutie David Bebe David Adrian 16.06.2008 |
Draga mea, vorbesc din experienta cu Iasmina. Niciodata sa nu enervezi/agasezi un copil seara. La noi e dezastru!
Deci eu una, seara i-as da san+completare din start....nu as mai insista strict cu san, pentru ca apoi sa adoarma si sa se trezeasca iar de foame. In cazul asta si-a stricat somnul, e nervos si e normal sa nu ii mai convina nimic.
Asta este parerea mea.
si noapte usoara!
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
Nicole1980 spune:
citat din mesajul lui stefany_p mi-a secat tzatza stanga..sunt deprimata rau nu sunt o obsedata in ale alaptarii dar e peste vointa mea, asa ma simt, amarata...mai poate veni laptele? tzatza dreapta e ok deocamdata... am gustat si eu formula pt bb si e rea frate...nu e buna deloc...cum sa accepte bebe? is tare amarata... |
Draga mea Stefany ne luam de mana , si eu tot cu stanga am probleme. Nu cred ca ti-a secat. Asta am crezut si eu la mine acum 2 zile, cand am incercat sa mulg din ea si nu mai era nimic. Am tot insistat la fiecare alaptat bebe sa ia prima data sanul stang, chiar daca, credeam eu ca nu e lapte. Adevarul este ca sunt mai putine canale de curgere la sanul stang si normal ca lui bebe ii era tare greu sa suga , preferand sanul drept. Insa de cate ori il pun, chiar daca eu zic ca nu e lapte la cateva secunde simt niste furnicaturi in san si il aud cum inghite. Nu cred ca este foarte mult, dar inca mai produce stangul.
Eu te sfatuiesc sa nu te ghidezi dupa principiul "asta este", ci eu te incurajez sa il pui inca pe bebe, mai ales noaptea cand este obosit si nu prea realizeaza. Asa fac si eu. Bea lichide, odihneste-te, ia pastilute pt stimularea lactatiei, si numai dupa ce acestea esueaza poti zice "asta este" si sa renunti la alaptatul din sanul stang.
Si eu am inmultit lichidele, incerc sa ma odihnesc si dupa ce vorbesc cu doctora sigur voi trece si la pastile.
Si eu mor de ciuda ca am probleme cu alaptatul, mor cand sta cu sanul in gura si tipa.
Si toate astea sa se intample in cateva zile....
Hai capul sus si tine-ma la curent cu ce faci , sa pot sa aplic si eu. Vad oricum ca suntem in aceeasi oala.
Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008
Nicole1980 spune:
Draga mea, vorbesc din experienta cu Iasmina. Niciodata sa nu enervezi/agasezi un copil seara. La noi e dezastru!
Deci eu una, seara i-as da san+completare din start....nu as mai insista strict cu san, pentru ca apoi sa adoarma si sa se trezeasca iar de foame. In cazul asta si-a stricat somnul, e nervos si e normal sa nu ii mai convina nimic.
Asta este parerea mea.
si noapte usoara!
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
[/quote]
Inais - nu e vorba ca nu i-as fi dat , insa a supt cam 40 minute de la san si a adormit foarte linistit langa mine in pat, apoi cand l-am pus in patutul lui a inceput sa planga. Chestia asta cu pusul in patut il trezea... ma amagesc eu... Nu pot sa-l las direct cu completare pana nu-mi goleste sanii, insa daca adormise nu l-am mai trezit sa-i dau. E complicat...inca nu ma pot obisnui cu bibe, pt ca in seara asta de exemplu in sanul drept inca mai aveam laptic, dar ma durea sfarcul si am renuntat in final.
Of greu mai este...
Oricum merci mult
Poze
Evolutie David
Doloress spune:
Inais am vazut pozele cu Iasmina in parc,e asa de simpatica, imi vine sa o mananc!
Laura am vazut si pozicile de la voi, cu Lizuca intre doi petitori, ce noroc pe voi cu vremea faina! Nu ma pot plange, si la noi au fost zile frumoase, nu asa de calde, insa soare din plin, am putut sa ies si eu cu piticul meu.
Ylari am vazut-o si pe bebelunica mare si frumoasa in parc, e o scumpa, are niste ochii!
Andree27 merci de pont, m-am pus si eu pe facut montaje azi, a iesit tot cam asa, mama a fost tare emotionata cand i l-am trimis.
Fetelor imi pare rau sa aud ca aveti probemute cu bebei seara, si al meu de o bucata se trezeste de doua ori pe noapte si la 5.30 e fresh, deci la 1, la 4 si la 5.30. Si se culca pe la 8-9. Eu normal ca nu am somn la 8-9 si ma culc pe la 10-11, deci sunt si eu putin obosita in ultima vreme. Insa cand adoarme frumos la san pe la 8-9 nu pot sa il tin treaz.
Am descoperit ca secretul la un bebe linistit e somnul, al meu azi a ratat somnicul de la 9 dimineata si la 12 deja am zis ca ne suna politia sa vada daca nu chinuim copilul, asa urla. Si cu greu am reusit sa-l adorm.
In rest cred ca ies dintucii, musca cu sete tot ce prinde si e destul de marait, o sa fie cam aiurea ca joi plecam in vacanta, dar asta este.
Stefany imi pare rau sa aud, poti sa te mulgi sa stimulezi cat mai mult sanul stang. Insa sa stii ca se poate si asa, numai cu unul, cumnata mea a alaptat fata un an de zile aproape numai dintr-un san. Ala producea indeajuns sa sature copilul, asa s-a adaptat corpul ei.
V-am pupat ca plange bulina!
Nicole1980 spune:
Stefany - Doloress are dreptate, si sora mea a alaptat 10 luni fetita doar din sanul stang...si nu a fost nevoie de completare.
Hai ca reusim noi sa ne acomodam situatiei si sa trecem peste ea
Poze
Evolutie David
cleo78 spune:
.
si la mine sanu stang e subdimensionat!!! Dreptu s-ar descurca el, dar stangu nu il sustine f. bine....
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Reallaura spune:
Neata fetele,
Cleo merci de
Nicole, Stefany imi pare tare rau de problema voastra, dar important e sa nu dezarmati, sa nu va faceti sange rau ca nu face bine productiei de lapte. de la noi si sper sa depasiti situatia.
Doloress si Mirci al meu la fel e mananca non stop si daca ii dau bibe papa 60-70 ml si gata...apoi intr-o ora cere iar...nu stiu ce sa ma fac cu el, mai ales noaptea ma omoara.
Intru in clubul lui Miss ca am spus ca-s rezistenta eu, dar deja incep sa carcotesc.
Astept diversificarea sa vad daca se comporta mai bine, sper intr-o luna doua sa-l reglez, cand plecam sa poata sta soacramea cu el...
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
iulia83 spune:
neatza. am intrat sa vad daca mi-a raspuns nicole. asa ca nicole saru-mana...am inteles..eu ii dadeam supita cu bibe...cat despre rosii, mi-e cam frica sa-i dau, ca nu stiu daca ai citit acu vreo 2 sapt dar i-a dat soacra-mea fetii ciorba de rosii si a facut alergie..acu nu stiu exact daca de la ele sau alt component al ciorbei, sar prefer sa nu ma risc..mi-e frica
in dimineata asta am planuit sa-i fac laptic cu banana...i-am dat bananuta de 3-4 zile deja cate o rondea in fiecare zi si nu are nimic. vreau sa-i dau la blender jumatate de banana si 1-2 masuri de laptic...eu ii faceam coktail d-asta si e foarte gustos...nu mi-a papat de aseara de la 8 laptic azi dimi la 7 numai 2 masuri din 5..mi-e sa nu fi facut iar in gat cat am fo ieri la tara cu toate ca am avut grija...
mai stau putin si trecla bucatarie...asa as mai fi dormit...
Pozici Mufitza
Mufitza in parc
Mami de Mufitza Ariana Elena
Povestea nasterii
Alysh spune:
"neata si de la noi....Vlady a dormit de la 10 la 7 ca de obicei. de fapt nu se trezea la 7 daca nu eram eu socata cand m-am uitat sa vad ce face: dormea pe burta! si eu il lasasem pe spate. In somn s-a intors. N-a mai facut-o pana acum. Era dezvelit si am inceput sa scot patura de sub el sa i-o aranjez si l-am trezit. Poate se invata si el sa doarma pana la 8 si eu nu l-am lasat Stiu ca multe fete imi zic vreo doua'n gand acum la ce pretentii mai am si eu....
Ieri am fost la socrii unde Vlad se adapteaza destul de greu si iar au inceput comparatiile cu nepotul de 2 ani care sta la ei. Ca ala e mai vesel, ca e altfel decat Vlad, ca de ce Vlad se uita urat??????????? Si mai nou va Vlad e scurt de gat.......Stiu ca sunt nebuna, ca n-ar trebui sa-mi pese ca sunt prea orgolioasa, dar ce sa fac? MA consuma asa mult afirmatiile astea. NU stiu cum sa fac sa fiu mai indiferenta. CA sunt constienta ca Vlad e un bebe frumusel, scumpel, vesel...si totusi ma afecteaza cand zice cineva ceva rau de el sau face comparatii....
Vlady
cleo78 spune:
citat din mesajul lui Alysh "neata si de la noi....Vlady a dormit de la 10 la 7 ca de obicei. de fapt nu se trezea la 7 daca nu eram eu socata cand m-am uitat sa vad ce face: dormea pe burta! si eu il lasasem pe spate. In somn s-a intors. N-a mai facut-o pana acum. Era dezvelit si am inceput sa scot patura de sub el sa i-o aranjez si l-am trezit. Poate se invata si el sa doarma pana la 8 si eu nu l-am lasat Stiu ca multe fete imi zic vreo doua'n gand acum la ce pretentii mai am si eu.... Ieri am fost la socrii unde Vlad se adapteaza destul de greu si iar au inceput comparatiile cu nepotul de 2 ani care sta la ei. Ca ala e mai vesel, ca e altfel decat Vlad, ca de ce Vlad se uita urat??????????? Si mai nou va Vlad e scurt de gat.......Stiu ca sunt nebuna, ca n-ar trebui sa-mi pese ca sunt prea orgolioasa, dar ce sa fac? MA consuma asa mult afirmatiile astea. NU stiu cum sa fac sa fiu mai indiferenta. CA sunt constienta ca Vlad e un bebe frumusel, scumpel, vesel...si totusi ma afecteaza cand zice cineva ceva rau de el sau face comparatii.... Vlady |
alysh, cred ca pe toate mamele le consuma obs. la adresa copilului si a maternitattii. Deci ESTI NORMALA. Anormal era daca nu te deranja... si nu ai ce sa le faci, unii oameni nu isi dau seama cate implicatii au ce zic; iar comparatiile nu se cad intre copii, sarcini etc. Dar e specific noua, romanilor, povestea cu capra mea e mai capra decat capra vecinului care tot o sa moara.
Ma duc la ORL. Nu stiu ce o sa imi zica....doar o alta parere, un alt sfat, alt tratament?
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii