Colectia de toamna - iarna 2005 (212)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

catutza, omul mai face si cate o trasnaie din cand in cand Cam asta era atitudinea lor cand ne-au spus ce si cum. De genul: de ce nu?

Imi amintesc cand erau copiii lor cam ca ai mei acum si Silvia mea era mica, 1-2 ani, eram la ceva petrecere la restaurant cu firma si el se tot ocupa s-o distreze pe Silvia. Ea-mi zice: uite-l pe B ca i s-a facut dor de un copil mic... So, ma bucur pt ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Lavi , si eu am o fosta colega de servici care avea doar un baiat si acum un an a mai facut o fetitza...dar baiatul avea 14 ani jumate eu nu as mai face ince un copil asa, adica cu o asa diferenta intre ei

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Idee buna cu minciunelele astea dar reteta buna ai Maria? Hai ca pe ultima suta ma schimb daca e... nu de alta dar mi-e frica ca o sa fie cam reticenti la papanasii mei. Io una ii ador si sunt in stare sa mananc cu cratitza....Catutza mai pasuieste-ma nitel si iti dau o reteta!

Lavi vazut poze de la botez dar nu am mai apucat sa intru....mda te cred acum ca era cam agitatie, pozele o arata foarte clar .
Acum am vazut si pozele cu Silviuk, vai ce fata mare ai! Cum de au uniforme? E la scoala privata?

Noki acelasi spirit la Ase, tot cum il stiu...vai cat ne mai calcam pe bataturi la coada la amarata de bursa....sau la coada la rambursat abonamente ratb! Ce vremuri domle . Oare cand s-or computeriza si ei?

RETETA DE MINCIUNELE! USCATURI! POALE IN BRAU SAU CE STITI VOI TRADITIONAL!!!!! PLS!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Poale-n brau

Pentru aluat
* 500gr faina
* 3 oua
* 250gr unt
* 50gr zahar
* 500ml lapte
* 15gr drojdie
* un praf de sare
* coaja rasa de lamaie si portocala

Pentru umplutura
* 500gr branzade burduf
* 2 oua
* vanilie
* 100gr stafide

Preparare

Din drojdie, 50ml lapte cald, faina si putin zahar se face o plamada.Se lasa sa creasca o jumatate de ora si se amesteca cu faina proaspat cernuta.Se adauga restul de lapte caldut si zahar, galbenusurile de ou, sare, aromele (coaja de lamaie si portocala).
Se framanta "cu nadejde" cam 15min, apoi se adauga treptat untul topit,continundu-se framantatul.Se lasa sa creasca 2 ore.
Intre timp se amesteca branza, ouale, vanilia si stafidele.
Din aluat se modeleaza forme rotunde, care se umplu cu branza preparata, se pliaza marginile spre interior, deasupra umpluturii.
Se pun intr-o tava unsa, se lasa sa creasca 20 de minute apoi se ung cu ou pe deasupra si se dau la cuptor la foc moderat pana se rumenesc frumos.

Se pot servi cu smantana sau cu miere!

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Alinus, habar n-am retete, dar daca vrei s astii votez pentru gombotzi...ca si mie-mi plac.
Cu ASE-ul...sunt computerizati..da' si prosti gramada unii.

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Catutza n-am drojdie Noki gombotzii sunt cu prune parca si n-am ! Si nici cand sa iau n-am....Cred ca raman la papanasii mei ca am de toate
Pun si poze cand termin!

Noki, o curiozitate: diplomele de la Ase se mai scriu de mana? Ca a mea are foaia matricola de mana si acum, dupa 10 ani mi-am dat seama ca mi-au gresit anul 3 plus ca am si o stersatura cu guma sau cu lama....

Mergi la inceput

Catutza, uite asta e reteta de papanasi pe care o fac: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/13168/papanasi-fierti/

Si uite si placinta asta imi face cu ochiul: http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/placinta_cu_mere-141/

Si asta e reteta de cornulete facute aseara dar ale mele au iesit mai faine :http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8589/cornulete-rapide-cu-gem-si-nuca/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

alina
o sa pape tot ai sa vezi, uite o reteta de minciunele

Minciunele

Ingrediente:
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smintina, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit

Mod de preparare:
Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smintina se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si lungi de 10-12 cm, in forma de romburi. Pe fiecare bucatica, la mijloc, se face o taietura in lung, de 4 cm. Se trece prin aceasta deschizatura un colt al fiecarei bucati si se trage formind o funda. Aluatul se mai poate taia in forma de rozete. Se fac cerculete de diferite marimi cu o forma crestata pe margini, se pun unele peste altele si se apasa la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregatit se prajeste in grasime incinsa. Minciunelele prajite se scot cu furculita din grasime, se pun pe o sita sau pe o hirtie, se pudreaza cu zahar vanilat sau aromat cu coaja rasa de lamiie.

noki, e denumirea din ardeal a gogosilor cu prune?

cata, mutumesc mult de intrebare, este mai bine alexia maine are ultima zi de antibiotic si apoi o ma tin cateva zile acasa sa ii treaca si mucii si tusea.spor la pregatiri pentru bia.

lavi, ti-a stat tare bine ca nasa, sa va fie de bine!
asa de tare m-am amuzat de remarca mihaelei
si normal ca silviuk era intoarsa cu capul, ai observat ca era singura din clasa preocupata cu cartea???

sunt ingrijorata din cauza sora-mii, m-a sunat sa imi spuna ca ii evacueaza a luat foc padurea si casa lor este la 100 m de foc, erau tare suparati ca le va arde tot, poate se intampla o minune si sting focul inainte.azi am fost din nou cu matei la medic, a plans toata noaptea ,nu a dormit decat foarte putin, este infundat..
ma dor ochii, nopate buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Alinush, io la astia ma refeream...si eu tot gombotzi le zic. De apt, eu gomboti cu prune pap foarte rari si nici nu ma omor dupa ei.
Diplomele nu stiu cum sunt, probabil computerizate. Oricum, eu la Drept am terminat in 2003 si foaia matricola e scoasa din PC.

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Ma bag si eu ca musca-n lapte in discutiile culinare... eu am doua maini stangi si non-imaginatie cand vine vorba de bucatareala.
Gombotii sunt acelasi lucru cu galushte cu prune?
Alinush, ce pofta mi-ai facut de moare de varza... Imi amintesc iernile copilariei cand mergeam la bunica si focul mocnea in soba de teracota, iar ea ne servea cartofi cu moare.

Roxi, in ce oras sta sora ta? Tin pumnii sa nu fie de rau...

Rianna e in continuare semi-racita, ceea ce o da peste cap cumplit si e super agitata. Ce bine c-a inceput saptamana si o duc la daycare, ca mi-a pus nervii pe bigudiuri peste weekend.

Noki, ce frumoase-s pozele voastre de toamna! fetita cu codite.

Mergi la inceput