Colectia de toamna - iarna 2005 (212)
Raspunsuri - Pagina 11
pischi2003 spune:
Zic si eu La multi-multi ani fericiti JOY, mai linistiti ca ultimii aprox. 3 si sanatosi.
Am vazut poze de Lavi (si botez si inceput de scoala). He-he, ce ochisori curiosi in abecedar
. Si ce roiau copiii in jurul vostru si-al popei, atmosfera placuta ![]()
Madau, sper sa lamuresti situatia pdata pentru totdeauna.
Ai mei dorm, da' as vrea sa-i trezesc ca la noi, in Iasi, e mare sarbatoare acum (Sf. Parascheva = Sarbatorile Iasului), va fi si foc de artificii pe la 21, sper sa-l prindem pe-afara.
Mihaela si
Alexandra - Maria (01.12.2005)
Bic spune:
Joy, La multi ani! Sa fii linistita cu copii si familia ta!

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
bb_alinus spune:
La multi ani Joy! Sa ai un an bun cu multa sanatate!
Leea ce ma bucur ca ai aparut, imi lipseau postarile tale cu accent ardelenesc! Sanatate si pupici!
Roxi unde locuieste sora ta? Sper sa stinga focul cat mai repede!
Alexandrina sanatate la mezina! Sper sa nu fie nimik grav!
In doua vorbe: succes total cu sarmalele si cornuletele cu nuca!!
Ma duc sa ma uit la Desperates....
Anda tu apari doar asa meteoric, arunci pastila " Nu e ziua lui Joy?" si in rest nimik....Sper ca totul e ok la voi!
De Bulucel ce mai stiti? Ma gandesc si la Gandacel, sper sa mai posteze cand are timp!
Morgano spune:
Joy, la multi ani, cu fericire, dragoste, liniste si intelegere!
Leea, bine ai revenit. Mergi cu investigatiile mai departe, chiar nu e ok cu T.
Revin acum cu multumiri pt. aprecierile cu pozele. Mitzo, ca de obicei m-ai facut sa rad cand stateam sa cad lata de obo si vo 3 coniace de dupa party si socru-mio facea apologia politicii lui Base dupa 5 ore de stat de-a pixu la masa (asta duminica, dupa party).
Meniul fuse asa:
APERITIVE:
- Bulete branza (cu ceapa marunta, condimente, etc.) date prin patrunjel sau boia
- Platou cu branzeturi (cas afumat, telemea cu verdeturi, br. mucegai, cas cu somon) cubulete, rosii cherry galbene, rosii si maronii
- Platoul salamuri (scumpe) mai deosebite
- Platouj jambon Serrano cu pepene galen (ma rog, portocaliu, fte aromat).
- Rulouri sunca cu cruditati (telina, morcovi, verdeturi, maioneza)
- Chiftelute date prin susan
- Zacusca (facuta de mine)
- Ciuperci (marinate, maioneza, usturoi, patrunjel)
- Tartine cu somon fume, file anchois, castravete
- Tartine cu caviar
FEL PRINCIPAL
- Pulpe pui la cuptor cu sos de iarna (facut de mine conserva)
- Ceafa afumata (cruda) la cuptor cu felii de ceapa, sos de usturoi si vin rosu
- Cartofi cu patrunjel, muraturi taiate
- Salata verde plus muraturi (tot de mine puse)
- File de pangasius pane
DESERT
- Tort de cofetarie, 100% din ingrediente naturale, cu mousse de citrice, mousse de ciocolata belgiana, 1mm de blat.
- Chec de casa (adus de soacra)
- Fructe
BAUTURI:
sucuri de 10 feluri :)
Jack
Jim Beam
Red Label
Metaxa
Campari
Finlandia
Heineken
Vin frantuzesc (il omor pe tati pt scorul de 15 eur/sticla)
Sampanie
Noah asta fu. M-a ajutat mama la tartinele cu somoni si icre, ca nu mai puteam termina in timp util. Am fost 16 adulti si 9 copii.
Cel mai mare ajutor au fost ANA pentru ca s-a jucat cuminte, a desenat, a inteles ca am ramas singura cu toate si cu ea si Iris, si a fost cooperanta si dulce. La fel, Irisuca, care de ziua ei a stat in tarc, a dormit de a rupt si m-a lasat sa bucataresc in halul ala. La fel tati, ca niciodata s-a adunat sa fuga de 100 de ori la Cora, sa hraneasca fetele, sa umfle 50 de baloane, sa puna bauturile, si mai ales sa-mi aduca un buchet imens de trandafiri si sa ma maseze 3 seri la rand, sa ma tina in brate si s-o injure pe bona, mai ca mine.
Dau send ca asta e partea buna, sa nu o pierd.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
roxisialexia spune:
leea, ma bucur sa te revad. nu imi pari a avea tonul leei pe care o stiu ,sper ca toate lucrurile sa fie bune la voi. 
delia
doamne ce de bunatati si multe, eu nu stiu cum ai asa mare rabdare, cum de nu ai cazut lata ?
la fel te pregatesti si de ziua anei? ![]()
alina, locuieste sau locuia pentru ca inca nu stie nimic daca mai au casa, in sylmar -los angeles.au fost evacuati si acum stau la hotel in santa barbara.
ma bucur ca au fost apreciate produsle tale si ca munca ti-a fost rasplatita, ce alte popoare s-au mai prezentat?![]()
esti in concediu?
cata, mercic de intrebare insa nu stie nimic si eu astept vesti de la ea.
alexandrina, cum se mai simte micuta?
maria, ma gandeam sa iti ridic mingea la fileu cu descrierea unei zile insa ma las pagubasa ca nu vreau sa ma mai vait, desi sunt rupta de oboseala zilnic si parca in fiecare seara dau examen ii multumesc lui dumnezeu ca sunt bine astia mici si ma rog sa ma tina nervii si sa devin mai optimista ![]()
ioanooo ce mai face maria, cum se mai descurca cu gradi? stef e bine?
catutza spune:
Leea , bine ai revenit! Ceva poze mai recente cu voi nu ne arati?
Delia , super meniu !
dar nu stiu cand ai reusit sa le faci pe toate , felicitari inca odata! Te astept si cu partea cu bona ![]()
Alina , ma bucur ca i-ai dat gata pe olandezi cu sarmalele si cornuletele noastre! 
Cata si
Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
Morgano spune:
Amu vine faza cu bona.
1. S-A PURTAT FRUMOS CU FETELE, MAI ALES CU ANA, CARE A FOST FTE DIFICILA CATEVA LUNI. Asta nu o contest niciodata.
DAR, vine lista neagra:
1. Invidioasa
2. Lenesa
3. Nesimtita
4. Smechera
5. Hoata
1. Niciodata nu a putut suporta ideea ca noi ne descurcam financiar, ca am schimbat 2 masini intr-un an (desi stia ca pe leasing, rate, complicatii). Nu suporta ca mi-am luat haine mai multe, pantofi - ce conta ca de la reduceri (ma rog, la Debenhams
), ca avem tot ce ne trebuie, ca am un sot bun si frumos si o viata buna si o casa mare. Suntem in datorii si rate pana peste gat. Nu e vina mea ca nu a facut scoala, ca s-a maritat cu un taran prost pt ca a ramas gravida, etc. ca e nemultumita de tot ce are, de viata ei, de insuccese. Dar turba la fiecare plasa pe care o vedea cand ajungeam acasa, statea geana pe mine sa vada ce am cumparat, ca era de mancare sau altceva.
2. Facea totul la limita minimei suportabilitati. Daca scapa pe jos ceva, acolo statea 3 zile, ca era un copan sub scaunul de masa al Anei, ca era o pata imensa de mancare, ca era gunoiul plin de scutece si chistoace (ale ei) si nu cobora 10 scari cand dormea Ana sa duca sacii de gunoi. Mentiune: dimineata era gunoiul dus si sacul nou, cand venea.
3. Nesimtita pt. ca a plecat de la noi cu saci de haine bune, pantofi (ca dc s-au demodat si erau bune, le-a cerut textual), mancare, ciorapi (cerea pe fata cand imi cumparam 3 perechi de sosete ca vrea si ea), paturi, asternuturi (ca ne-am luat plapuma dubla si aveam seturi nefolosite), borcane, creme, cosmetice, parfumuri, fixative.... numai lucruri bune, majoritatea nefolosite. Camasi purtate de Marius de 2 ori si apoi ramase stramte la guler, sacouri, geci, costume..... Credea ca i se cuvin, a multumit 1 data, in rest nici mergeti naibii nu a zis. Ba si cerea chestii de genul: covorul antiderapant din baie e deteriorat, nu va luati altul, ca a alunecat sotul aseara si mi-l dati mie pe asta? (cel "vechi" avea 2 sapt si costa 60 lei).
4. Smechera: a venit acum 1 an la 7 mil, pret fte bun pt. Cluj, chiar mare. Dupa 2 luni, in care a fost fte ok m-a asteptat calcand hainele fetelor si cu fierul in mana m-a santajat sa-i dau 8 mil ca asta e pretul pietei, altfel ea pleaca. Ca ea merita mai mult, ca se apreciaza.... bla bla bla. I-am dat, ce dracu era sa fac? Am prins-o de 3 ori cu anunturi in ziar, cica sa "testeze" piata ca are dreptul.
5. Au disparut multe din casa, maruntisuri, dar eu par habauca si nu sunt. Fusta noua, care a reaparut subit dupa ce am facut scandal, vopsea de par care e acum in capul ei, 2 tuburi l'oreal de 75 lei. Si in 99% din cazuri s-a dat singura de gol. Ciorapi. Chiloti. Sapunuri. Rujuri, Dermatografe. Toate de firma. Am suspectat menajera, dar aia nu are tupeu sa fure altceva decat detergent, un sapun, sa se rujeze si parfumeze cu ale mele. Cum comentam 2 sapt ca nu gasesc ceva, cum aparea. Daca era ceva mai mare ca dimensiuni.
Carcotasa. M-a barfit prin parc, cu menajera, mi-a facut pb. cu prietenii pt ca barfea cu menajera si aia turna prietenilor ce as fi spus eu.
Am gasit-o dormind de vreo 5 ori. Dormea dusa, fara baby phone langa ea, in cea mai indepartata camera din casa.
Pleaca cu Ana de acasa si lasa 6 becuri de 100 in camera fetelor, 3 becuri de `100 in baie, 2 de 100 in hol. Aprinse, evident.
Fuma in bucatarie si pe terasa. Treaca de la mine, dar sa-i golesc eu scrumierele pline?
De o obraznicie si un tupeu de nedescris: desfacea 3 pachete de unt, 2 altmette, tot casul vidat, salamuri, etc. Evident alea se mucegaiau ca nu stiam ca sunt desfacute, Cand ma plangea de risipa: lasati ca are balta peste. How nice, nu?
II placeau icrele, i-am luat non-stop, noi nu mancam. I-au placut vinetele bulgaresti murate la 9 lei borcanul, le avea la disipozitie, mi-a stricat zeci de rebusuri, desi i-am zis sa nu se mai atinga de ele. A lasat dupa ea mizerie, miezi de paine, a spart chestii si nu mi-a zis, am gasit biberonele unse si vasele copiilor murdare la loc, asa clatite cu apa. I-a dat Anei borcanele de fructe toata vara, cand se stricau fructe de zeci de lei in frigider si camara.
A vb urat cu mama care i-a zis sa prepare fructe zicand ca mama nu e sefa ei.
A vb urat cu mine de n ori, de sus, m-a santajat efectiv sttind ca e greu sa gasesti bona.
S-a gandit ca de la 1 sept Ana e la gradi, ea sta cu Iris, care doarme din 9 ore 3 jumate, a fost racita, a stat prin casa, cerea sa faca ceva, eu nu i-am cerut veci menaj, nimic. S-a enervat cumplit cand s-a racit Ana de 2 ori si a venit mama la Iris si ea a ramas cu Ana.
Mentiune, niciodata nu a stat cu amandoua fetele. Mama cu Iris, ea cu Ana. Sau Ana la gradi, ea cu Iris. S-a oferit de n ori sa stea cu fetele cand ieseam seara ( de 2 ori pe luna). Era si mama aici, primea 50 lei pt. 2-3 ore.
Vineri a facut urat, circ cu mainile in sold, ca ea nu face fata pretentiilor, ca e supra-incarcata de noi, ca sta cu ambele fete de 1 sapt (ce minicuni ordinare, ma vedeti sa-mi las fetele bolnave si pe o straina cu ele????), ca ea isi da demisia.... voia iar santaj sa-i cresc pretul. Eu eram bagata in oale, meniuri etc. Si am simtit ca fac infarct, ca NU mai pot, nu o mai suport. Am coborat jos la mama, m-am calmat relativ si am urcat si i-a zis ca are 3 minsa-si ia lucrurile, sa lase cheile si sa iasa din casa. M-a jignit cumplit, m-a umilit, de parca ea ma platea pe mine..... Ma rog.
Are sa ne dea 16 mil. pe un aragaza semi-nou sin un tv sony pe care i le-am dat in rate de luni de zile, nu ca nu erau bune, dar am facut schimbari in casa. Sa vad cand oi recupera banii.
Cam asta fu, si ce am scris e varianta light a povestii. Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
Morgano spune:
Edit: am vb intotdeauna cu ea cu dvs. cu tanti, nu am criticat, rar am comentat aluziv, nu am reprosat, eram multumita ca nu facea urat cu ana si pt. mine era ok, pana nu a sarit calul si a facut cele de mai sus. Tot mai des. Tot mai mult tupeu. Tot mai multe pretentii. 9 mil. sunt totusi salar de profesor cu grade si vechime, ea are liceul la seral si atat. Ce as fi putut sa fac mai mult sau mai bine? Ca sa-mi strice ziua Irisucai de 1 an cu circul ei, sa ma lase balta cu ambele fete bolnave si cu party de 25 de persoane de pregatit.... De cate ori s-a imbolnavit Ana 2 zile, ea a lipsit 1 sapt de bolnava ce era. In primele luni, can era Iris bb si reuseam sa stau acsa pleca la 1-2 cand adormea Ana, sa nu o tin dc sunt acasa. Daca era vreme urata o ducea Marius acasa sa nu o bata vantul si [ploaia 3 min pana la tramvai. A avut liber zile in sir de sarbatori, toate zilele in care a lipsit au fost platite, trebuia sa vina la 8.40 venea la 9.10 si eu stateam la usa sa pot merge la birou si nu mai gaseam parcare, intarziam, clientii in fata usii, nu i-am zis veci nimic.
Pt. ca bona e stapana cand te simte oarecum dependent. Si intodeauna a mizat pe faptul ca nu pot fara ea. Ma bucur ca a plecat, desi a ales un moment idiot complet, dar pot fara ea, incepusem deja sa caut relativ pt. ca imi sarise orice limita.
DAR NU E DREPT, ONEST, CORECT sa faca asa ceva, dupa 1 an la noi, de ziua Irisucai....
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
camelia_daniela spune:
Joy, LA MULTI ANI!

s Sa-ti dea Dumnezeu sanatate (tie si familiei tale), multe bucurii si realizari, iubire multa-multa si o familie linistita si fericita!
Ripley, no comment, la postarea ta referitoare la bona! Doamne ce nemernica! Tinem pumnii in continuare sa gasesti pe cineva ok si cu bun simt!
Despre meniu ...
Mai, da' esti godpodin, nu gluma!
Bravo, eu te admir mult!
Leea, bine ai revenit!
ici lui T!
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Dariuca creste si iar ... creste!
Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea intre cei zece copii ai ei
si totusi sa i-o dea fiecarauia intreaga.