Copilasi de iulie-august 2004 (3)
Raspunsuri - Pagina 11
Marina spune:
si noi am iesit din wk putin daramati...adica Maria a racit si am evitat sa o scot din casa, asa ca si Mitzu a fost consemnat. In plus am incercat toate tratamentele traditionale pe Maria gen sare la gat si sosete cu otet, frectii cu spirt , mai tb ceai de patlagina si ziceai ca sunt bunica. Oricum e mai bine si in plus se pare ca Mitzu a evitat raceala, sau macar asa sper eu.
Am fost duminica la pinochio...era a doua oara cand il vedeam dar a fost la fel de nasol ca prima oara. Explicati voi copiilor cum de intra unii cu sicriul in scena si pinochio o sa moara daca nu ia pastila.
O saptamana super pentru toata lumea!
alice2004 spune:
Neatza, fetelor !
De disparut am disparut iarasi, dar din motive de lipsa de sot acasa si stat cu copilul, in consecinta lipsit de la job. Cu mama tot nu mi-am rezolvat diferentele de opinii, asa ca a lasa-o pe ea cu gizmoul este exclus ! Iar ci socrela e si mai aiurea, ca ea daca vine pe la noi nu reuseste sa stea mai mult de o zi-doo, pe motiv ca acasa are foarte multe de facut si cum se descurca fie-sa singura ?! Ultima data a venit intr-o dupaamiaza si a doua zi dis de dimi a plecat val virtej, ca se intorsese trupa din concediu mai repede cu citeva zile si vezi doamne era casa nearanjata !! Pff, ce m-am enervat, mai aveam la un colt sa ii spun sa mai vina pe la noi cind s-or marita nepoatele mele !!
Multumesc pentru vizionarea pozelor si pentru aprecieri, hehe, pai tot asa manechina mi-s, ca stiu ca o sa va para bine cind o sa povestesc ca tot maninc cit sapte, orice si oricit si degeaba, ca acul cintarului nu vrea neam sa se mute ceva mai sus si pentru mine. Mai am speranta ca poate mai pe la batrinete, daca oi apuca pensia, sa fac vreo inginerie spectaculoasa in acest sens !
Plus ca Andreiushu arata neschimbat parca, eu zic ca s-a inaltat binisor si are aprox douaj de kile, de ma deshala cind il iau in brate, si a devenit mincator de nervi la propriu nu numa la figurat !
Are in repertoriu cuvintul "vreau" pe care il foloseste la greu ... totul incepe cu "eu vreau.." ! Are un milion de ifose si multa obraznicie si sincer daca ies si din faza asta pe care o parcurge acum fara sa ma internez la balamuc, o sa ma simt mai ceva ca un premiat cu Nobelul de orice fel ar fi el !
Ultima gaselnita este ca nu mai vrea la gradi, pentru ca nu ii place mincarea de acolo ! Refuza sistematic orice i se pune in fata - gustare, prinz sau desert, pina si cerealele cu lapte nu a vrut sa le manince de acolo ! Am zis sa mai asteptam ceva vreme, poate-poate se da pe brazda si se ia cu ceilalti copii, dar in fiece dimineata este extrem de greu de convins sa mearga sa se joace doar cu copiii, nu sa si manince la gradi ! Ma gindesc serios sa il iau inainte de prinz, sa nu mai fie asa o problema ... tre sa vorbim cu directoarea, sa vedem daca se poate. De dus il duce Florin, ca stiu ca daca as face-o io, s-ar lasa cu maaare jaaaale !
Altfel, nu am mari lucruri de semnalat, nu am timp de mai nimic in afara de job si casa si ceea ce tine de familie, plus procesul pe care trebuie sa il continui ca mostenitor al tatalui meu, proces care imi maninca si ultimele resurse de timp si rabdare ! Ioana parca ma intreba de filme, daca ma credeti ca la mine televizorul sta fixat pe desene animate si io platesc cablul ... ultima data cind am folosit dvd-ul a fost acum citeva luni, cind Florin a plecat cu gizmoul la maica-sa la Tirgoviste si am avut oleaca de timp liber, asa ca am vazut "Gone baby gone" al lui Ben Affleck - super film, il recomand tuturor cu stomacul si inima tari ! Altfel, ma culturalizez prin supermarketzi !
Ma grabesc sa trimit mesajul asta, ca daca imi da vreo eroare pisiul dupa ce roman am scris, m-am scos !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
roller025 spune:
Buna ziua!
Incep sa-mi calmez nerfii... Dupa cum povestiti despre nazdravanii vostri, Victor nu e cu mult mai obraznic sau mai neascultator Simona, chestia cu tipatul o experimentez si eu la greu. Si se intampla cateodata de imi vine sa imi iau campii... Si Victor a ajuns la concluzia: "Mami tipa tare, da' tati ma pedepseste mai rau"
Ieri am scos piticania in parc (pana acum doar pe langa casa...) si a dormit o ora fara sa se miste. In timpul asta frate'su a avut program coregrafic de fitze: i s-a pus pata pe o motocicleta de jucarie si a bocit, implorat si marait dupa ea aproape tot timpul in parc. Pana cand l-am lamurit ca banii pe care ii avea la el nu ii ajung nici macar de o punga de pufuletzi...
Aaaa, Victor imi vine cu texte de genul: "Vlad m-a invatat sa vorbesc urat / dau cu pumnul / scot limba" sau orice altceva ii trece lui sa faca in crizele de personalitate... De parca domnul Vlad (unul din gemeni) e "raul pe pamant".
Cam atat de pe la noi.
Io's in continuare conectata la job - azi se pare ca nu le merge conexiunea... In plus la noi la servici e distractie maxima: avem 3 controale in acelasi timp: unul de la asigurari, care e pe terminate, unul de la fisc (dupa niste ani cand n-au mai fost pe la noi) si altul de la supraveghetorul pietei de pensii private. Si tipa care a ramas in locul meu este extrem de "vesela"... Dar are nervii tari, vine din industrie, am racolat-o de la o firma concurenta, si tocmai trecuse printr-un control la firma de la care vine... Asa ca ma suna ceva mai rar...
va pupu, ne mai auzim...
g_ioana spune:
Daria baga mama adresa de mail a pretendentului,sa-l mobilizam frate sa te scoata din starea asta!Meiii si Giulik chiar face balet???
Marina multa sanatate la pitici..noi asta cu sicriu am dezbatut-o demult...avem insa o firma de pompe funebre langa bloc,asa ca intr-o seara urla mandra la tacsu sa nu parcheze masina,sa se mai plimbe in jurul blocului...cand ma uit in parcare isi puneau unii un sicriu pe masina...explic cupilului ca-i gol,ca este ca si cum si-ar cumpara mobilasi parcam linistiti masina!
Alice,il pupacim pe Gizmo fitzosul...meii io zic ca pica mai bine sa zica ca nu-i place mancare decat sa zica ca nu-i educatoarea frumoasa...
Sa va povestesc ce-mi zise mandra pe drumul de la gradi spre casa "azi mi-a zis Viorel ca ma iubeste!"..io mirata,cum asa?"mi-a zis "fata,te iubesc!""..si tu?"si io i-am zis ca-l iubesc,si ne-am imbratisat iar eu l-am mangaiat pe capusor"...sa-i zic si lu tacsu sau nu?
Meiii lasati cupii in pace ca cica varsta de 4 ani este tare grea am citit intr-o carte de psiho,uite acu caut si a trimit si voua
g_ioana spune:
Ana Savin "Totul se intampla pana la sase ani"
COPILUL LA PATRU ANI-Aceasta; vârsta; este marcata; de dezechilibru, insecuritate si lipsa de coordonare în aproape orice act comportamental. Copilul care parea atât de bine coordonat la trei ani, acum se poate împiedica, poate cadea si poate sa-i fie teama de cazaturi. Semnele fizice ale tensiunii sunt mai frecvente: clipeste des, îsi roade unghiile, baga; degetele în nas, îsi atinge organele sexuale, îsi suge degetele. Poate sa capete si ticuri faciale.
Devine în acelasi timp un individ cu un simt social foarte dezvoltat. Prieteniile conteaza mult, în ciuda dificultatilor pe care le are în a se întelege cu prietenii. În prezenta altor copii, problemele sale reamintesc de cele pe care le avea la doi ani. Este autoritar, certaret si agresiv. Parintii sunt tentatii sa creada ca a regresat la vârsta de doi ani, în timp ce copilul actioneaza dintr-un impuls care îl va împinge spre o noua; etapa; stabila si pozitiva în dezvoltarea sa: vârsta de cinci ani. Este adevarat ca un copil la vârsta de patru ani ne aduce foarte bine aminte de copilul la doi ani si jumatate. Este subiectul acelorasi reactiiii extreme: când timid, când excitat. În aceasta situatiie multii copii se (re)ataseaza de diferitele ritualuri (ritualul mersului la culcare, ritualul îmbaierii, etc.) Îsii fixeaza atitudini rigide ( care cuprind reguli stricte sii invariabile) pentru a se îmbraca, a mânca sau dormi. Poate sa fie foarte dificil sa schimbati si cel mai mic detaliu. Nelinistea lor afectiva este exprimata prin lacrimi, si nenumarate întrebari.
Vârsta de patru ani este aceea la care copilul uraste sa se joace singur. Raporturile sociale la aceasta vârsta sunt tot timpul furtunoase si violente. Intrusiiii sunt tinuti la distanta;. Limbajul devine mai violent. Aceasta “vârsta” nu-sii face probleme despre parerea celor din jur. Copilul este de-a dreptul energizat. Lovestete cu picioarele, se enerveaza foarte repede. De asemenea nu are nici limite verbale. Este fascinat de cuvinte si de sonoritatea lor. Pentru prima oara întelege ca exista o serie de cuvinte care nu sunt pe gustul parintilorilor. Marea majoritate a acestora au de la trei la cinci litere. Realizeaza ca îsi poate enerva parinti folosindu-le, mai ales în public. Termenii scatologici îl bucura foarte tare; va spune: “Mami sti ce vreau sa manânc azi? Carne, morcovi, înghetata si caca!” În acest moment va izbucni în râs. Mama prevenita, se va abtine sa valorizeze aceste cuvinte prin manifestarea nemultumirii sau prin marirea atentiei. Le va ignora. Aceste cuvinte vor dispare din vocabularul copilului când va atinge vârsta de cinci ani.
Copilul de patru ani este neînfrânat si în contact cu alte persoane. Îi place sa reziste la ordine sau ridicari de ton, interdictiile îl irita, face pe interesantul, se lauda, jura. “Am sa-ti dau un pumn!” este amenintarea sa favorita la adresa altor copii. Si imaginatia îi este debordanta. Nu are simtul proprietatii, în afara de a crede ca tot ceea ce vrea îi apartine. În orice caz, un copil la patru ani nu este mai hot decât este mincinos. La aceasta vârsta confunda “ a atinge” cu “a poseda”. Jucaria luata de la un vecin îi apartine deoarece se joaca cu ea. Aceasta este teoria proprietatii la patru ani.
Dinamismul sau este extraordinar iar viteza de propulsie este ridicata. Urca si coboara scarile în fuga, alearga prin apartament sau prin casa, trânteste usile. si viteza de alocutiune este mare. Este vorbaret si îi place sa discute despre tot. Este propriul comentator al lumii înconjuratoare si uneori propriul public.
Din cauza caracterului deosebit la aceasta vârsta, copiii de patru ani trebuie tratati cu fermitate. Parintii slabi sau ezitanti au mult de furca cu ei. Copilul de patru ani se complace în variatie. Îi trebuie schimbat adesea ritmul. O mama avizata, va sti întotdeauna sa prevada o oarecare activitate noua; care sa-l intereseze pe copil si sa-l îndeparteze de o situatie care începe sa ia o turnura urâta. ;.
Din cauza simtului social mai dezvoltat si a faptului ca prieteniile ocupa un loc mai important la patru ani decât la trei ani, putem aplica sanctiunea de a-l izola de grup.
Acesta este copilul la patru ani. Exact în momentul în care parintii se gândesc ca viataa nu mai merita traita alaturi de acest mic monstru, atinge cei cinci ani. Totul se schimba brusc. Dezechilibrului de la patru ani îi succede echilibrul de la cinci.
edit:special pentru Alice,il curatai de cifre
szivarvany spune:
Ioano, nuuu, are doar orele de sport de la gradi, de acolo i se trag
Daria & GIULIA(2004 08 16)
alice2004 spune:
Super tare Gorodica neichii ! Cred io asa ca mindrutza ta, Ioano, o sa se cosotoreasca repede, daca de pacuma se iubeste cu baietii si ii si mingiie pe capsor, hahaha !!
Cit despre minunata virsta de 4 ani, multumim pentru citatele din carte, incerc sa inteleg de ce e asa de grea, ca io nu rezistai pin la final sa descifrez tainele intre atitea cifruletzee !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Marcelle spune:
Buna dragelor,
Sper ca nu m-ati uitat. Merci Olvia de intrebare.
Simona si Dana, felicitari pt bb-ei, sa creasca mari si cuminti ca frumosi sunt. V-am vizionat si sunteti tare draguti.
Marcelle spune:
Ioana, multumim ca ne-ai luminat. Zau ca e adevarat si la noi. Din Bianca cea cuminte s-a facut Bianca cea rea, ca la carte, si nu imi vine sa o recunosc. Sunt si eu la marginea prapastiei cu nervii gata sa intru la spital ca nu stiu ce metode ar da rezultate.
La noi pedeapsa capitala e fara desene, dar.... se joaca asa de frumos si e atat de cuminte atunci, ba cere si activitati speciale ca la gradi, incercuiri de multimi si altele, ca pana seara, mi-e o mila si inainte de culcare ii ridic pedeapsa, dar a doua zi iar..... VREAU...., sau NU VReau.....
Noroc Ioana cu ultima fraza, ca se termina la cinci ani, deci mai avem....un pic doar si scapam!
Ioana, spune-i si tatalui ca nu o s-o bata acu! Si a mea a fost ceruta in casatorie in vara! asa ca eu am ginerica, ca am raspuns afirmativ pt cand vor fi mari. Si ginerica al meu e nepotul educatoarei lui Bia, si e in grupa cu ea, asa ca noi avem motive sa mergem cu drag la gradi.
Alice, bine ai revenit. Noi cu mancatul asa am fost in prima saptamana de gardi, nu s-a atins de nimic, apoi i-am spus sa mamamnce numai ce vrea si in a treia saptamana a inceput sa mamamnce din tot, asa ca ma bucur ca deja mamanca apropape orice la gradi.
Noi iar ne luptam cu o tuse de o luna, imi tuseste doar dimineata si uneori la pranz cand sata culcata, de aceea o scot de la gradi la parnz.
Eli si Roxi, sarcina usoara in continuare. M-ai intrebat Roxi cum stam cu bb 2, mai demult, tot asa, sotul a luat 3 luni tratament si acum va face in curand o alta spermograma si voi lua si eu tratament daca analizele ies mai bine.
V-am vizionat apropae pe toti de citit va citesc aproape zilnic, dar nu apuc sa va scriu.
Olivia, pozele tale din Legoland si Disneyland sunt extraordinare, va invidiez. si sper sa ajungem si noi, in cativa ani.
Mai bucurati-va de ot ce mai puteti in putinul timp ramas ca apoi lui Luca o sa ii lipseasca tare mult distractiile pe care le-a avut.
Cum stati cu casa? Ca am vazut ac reveniti in ianuarie. S-a rezolvat?
Mai stiti ceva de Danut si DorsiLia? Nu aveti un nr de telefon careva? Daca aveti dati-mi un pm cu el, va rog.
Gabi, chiar ca esti curajasa ca mergi la iarna in Austria. Distractie placuta. Ce mai face Stefanel, ce progrese a mai facut de and il are pe frator?
Monica, tare imi place relatarile tale, tu ar trebui sa pastrezi tot ce scrii, ca se vor distra fetele de minune cand vor fi mari. Zau ca ai talent mare la povestit!
daria, multi pupici gimnastei si tie!
Mitzura nu ai mai scris de mult, ce mai faci?
Va pup pe toate!
alice2004 spune:
Marcelle, ! Multumesc de incurajare, sper sa fie si la noi asa precum spui apropos de mincatul la gradi ! Partea proasta e ca gizmoul e asa de incapatinat, ca deja am facut scurta la gura explicindu-i ca nu il forteaza nimeni sa manince nimik din ce nu doreste ! Educatoarea a decretat scurt "va fi ceva de durata", hehehe, de parca trebuia sa fac si io nush citi ani de pedagogie ca sa imi dau seama de asta !
Sanatate Biancai, sa treaca tusea (la noi a functionat cu prospan, ca tusea gizmoul asaaa gros, cum fac copiii, stiti voi tusea aia plina)1 Si voua, succesuri multe si depline la actiunea bb2 !
Edit - multam, Ioana, m-am luminat finalmente acu !
Alice si Andrei