Mamici norocoase de sept -oct 2008 (164)
Raspunsuri - Pagina 10
felicic76 spune:
maryb: felicitari pentru bebelus!
alexasimami: vezi ca ai baiat cuminte, deja? bey, niste cianura la soacra si ai scapat definitiv, ba te faci si cu spatiu locativ!
babytza: felicitari!sa cresteti si mai mari
fetelor, ce aveti? lasati bebeii sa vina cand vor ei! nu va aminteti de sabinelul cum si cat a asteptat-o pe domnisoara ei? rabdare si nu tiuitiun!
apropo, sabinelul, nu inteleg de ce prietena ta s-a apucat sa citeasca acum, la 36 sapt., de efectele fumatului in sarcina. Eu sunt fumatoare, fumez si acum, si nu 5 sau 10 tigari, Am recunoscut asta si la chestionarul de la TT, nu vroiam sa-mi fur singura caciula si am avut rezultat in jur de 1:6700, asa ca nu stiu cat a contat. Despre greutatea bebelui meu, stii deja.
In concluzie, daca fumezi, iti asumi un risc imens, eu mi l-am asumat si gata. Asta a insemnat emotii la ecografii, ecografii, teste si analize suplimentare, viciul meu m-a cam "ars" la buzunar. Prietena ta ar trebui sa se calmeze si sa se gandeasca ca acum nu mai poate schimba nimic, trebuia sa nu fumeze de la inceput, nu sa-si faca procese de constiinta in al unspelea ceas. Ca si Rain, am preferat sa fumez si sa ma calmez, decat sa turbez si sa "ne" fac mai mult rau.
Ma gandesc ca daca nu as fi fost nevoita sa lucrez, daca nu as fi avut atat stres la birou in perioada sarcinii, daca as fi putut sa stau acasa, sa ma plimb, sa ma relaxez, poate as fi putut renunta la tigari. Nu stiu daca conteaza, eu fumez slims-uri, tot tutun nociv este, dar macar sunt slabe.
38+ Vlad
falcone
bibinika
D'ale gravideniei
sabinel spune:
felicic, s-o spun p-aia dreapta inainte de a ramane insarcinata fumam ca turcul. la mine nu a fost o sarcina programata, a venit si gata. citeam pe undeva ca ar fi trebuit sa renunt la tutun cu cel putin 6 luni inainte. am mai tras si-n perioada sarcinii, dar cu limita, ca deh, am soata mai responsabila ca mine si mi-a limitat portia la 3-5 la zi, iar eu numai la cafea dimineata bagam pe putin 3 una dupa alta. acum le-am stopat, cel putin cat alaptez, desi nu stiu daca-i vreo diferenta, oricum e intoxicata cu tutun fii-mea din sarcina. i-am zis doctorei ca fumez, cat fumez, si da a fost un risc asumat. insa multumesc Domnului, totul e in regula si-am o bebita sanatoasa. la urmatorul nu mai risc, ca vorba aia, ulciorul...
n-am inteles nici eu de ce isi face procese de constiinta tocmai acum, insa e stresata rau de chestia asta. i-am zis sa intre aici, ii va face bine sa primeasca cel putin la fel de mult suport, cat am gasit eu in voi.
si, inca ceva... mi-am asteptat mandra 42 de saptamani si nu regret pentru ca a decis ea cand sa vina, nu a hotarat pentru ea un medic care m-a chemat sa-mi induca nasterea ca era de garda.
va pup pe toate si va iubesc!
mami de Amalia Stefania
poze
povestea nasterii
MommyMagda spune:
300: Felicitari tie si printesei tale Anda Teodora!
Anis: Sa-ti umple viata de bucurii fetele tale!
Felicic, Mami de Alexa:
P.S.: Ma inscriu in clubul mamicilor de maimutici urlatoare la masa!!!! (la noi nu cred ca Bonnisanul are vreo legatura)
Pup toate mamicile, boboceii, bobocele si inca burticile!
_Ralu_ spune:
'nseara!
sunt si eu o mamica de sept-oct, insa de 2006
am dat buzna la voi, sa vad ce mai face viitoarea mea finuta....si cand, ce sa vad? mamica ei se plange ca nu mai vine odata......mey kllemi, pai ce-am vb noi, tine fata cuminte in burtica pana luni macar....pai ce fac> nu-mi vad finuta in prima ei zi de viata????
hai curaj! mai e putin!
eu am nascut-o pe alexia la 39 de saptamani fix, si asta pt ca am programat cezariana...ca altfel, domnisoara mea statea mult si bine acolo. nici eu n-am avut niciun fel de contractii, nici macar nedureroase!
va pup si va doresc bb-ei sanatosi, si sarcini si nasteri usoare in continuare!
p.s.: claudia, spune-i amaliei ca o pupa nasica mult!
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
sabinel spune:
nu vreau sa cobesc, insa a mea in seara asta a fost tare cumintica. dupa baie, papat, adormit, facut mami, adica eu, o baie de jumate de ora, trezit in liniste la 11.20, ca tati doarme, papat iar, adormit, mutat in patut. urmatoarea repriza pe la 2-3.
edit: dat sut lui tati ca sforaie
mami de Amalia Stefania
poze
povestea nasterii
Piersicutza spune:
nikolici, kllemi va inteleg perfect caci sunt exact in aceeasi situatie. Eu de fapt dupa UM as intra in saptamana 42 dar ma iau mai bine dupa masuratori. Nu indraznesc sa zic totusi nimic ca mi-e ca tocmai atunci incepe sa vina.
Am fost azi la control si doctorul a zis ca lui bebe ii merge bine in burtica, lichid destul, colul 4cm, ea nu a coborat inca dar situatia poate arata maine altfel. M-a asigurat doar ca nu nasc astazi si se pare ca a avut dreptate
Deci ne sustinem unele pe altele si vedem care anunta prima bebelusul...
39+
Piersicutza
nikolici spune:
Piersicutza yupii...am facut grup de 3 disperate .
Te pup
Eu mai am 15 min si tre sa nasc azi ..ca nene azi am DPN.Era o data misto de nascare 10.10.
Karina Alessia am 40 saptamani in balonul lu' mami NiKole
DPN CICA AZI
noi doua
camera Karinutza
nikolici spune:
Piersicutza
Apropo in ce oras stai in CH?
Karina Alessia am 40 saptamani in balonul lu' mami NiKole
DPN CICA AZI
noi doua
camera Karinutza
sabinel spune:
of mai fetelor, rabdare...
ce-i mai ciudat pentru mine, e ca ori bebicii sunt foarte incapatanati, ori doctorii sunt niste incompetenti pentru ca tot mai multi copii se nasc dupa termen. eu stiu exact cand mi-am conceput mandra si dupa data conceptiei aveam 40s si 3 zile, insa toti doctorii imi spuneau ca se calculeaza dupa UM. ma rog...ma bag la somn, v-am pupat. mi-e dor de ratonel si de denisa, oare ce fac?
mami de Amalia Stefania
poze
povestea nasterii
_irina_ spune:
Noapte buna si linistita mamici, pitici si nu in ultimul rand burtici!
Si mai ales pentru burtici, va rog sa nu disperati, bebele simte tot si orice stare a mamicii. Ei stiu cand trebuie sa vina, nu ii grabiti!
Ma pun si eu la culcare ca piti a adormit si eu in loc sa profit ca doarme de la 11 stau ca pe net.
Azi am fost la doctor, avem 3500, adica am luat 650 de la nastere si 850 daca fac calculele dupa scaderea fiziologica in greutate. Eu zic ca e bine... ea zice ca e cam putin. Eu zic ca e bine ca a papat numai de la mine.
M-am dumirit si de ce ma chinuie piti atata cu masa. Papa prea cu pofta, baga mult aer in stomacel, se umple stomacelul cu aer, ragaim prea putin (uneori chiar deloc) si atunci dupa fiecare vant se mai face un pic de loc in stomacel, mai vrem sa papam un pic, si uite asa ne distram noi toata seara.
Azi am facut-o sa ragaie un pic mai bine si vad ca e mai bine si pentru ea si pentru mine. Dar o sa fie greu la noapte, nu am cum sa o fac sa ragaie ca adoarme si nu as vrea sa o trezesc ca sa ragaie. Hm, grea problema.
fericita de - Andreea