Bobocei 2008/2009 (02)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui vilma

Anca a inceput de ieri literele, l-au facut pe a de mana. Cu lectiile se descurca bine, dar avem o problema in alta parte. Doamna ii mai muta si langa ea s-au nimerit niste baietei, dintre care unul chiar o sicaneaza.
Mi-a povestit (doamne, cu ce greutate!) ca ii spune chestii de genul: desenul tau parca e cu extraterestri, frunza ta seamana cu nustiuce, ce desen urat...etc.
Fiica-mea s-a cam oparit si era intoarsa pe dos.
Ehei, si da-i si lupta si explica-i ca asa spun copiii cand sunt invidiosi pe alti colegi, ca ea deseneaza foarte frumos si n-are de ce sa asculte balivernele lui cutare. Si daca ii mai zice asa, sa-i dea replica: desenul tau e foarte frumos....pentru o expozitie de muste.
Fiica-mea e copilul fara tupeu, ne-indraznet, nu stiu daca va reusi sa-i spuna asta (cel mai probabil ca nu o va face), nu am alta idee de cum ar trebui sa se comporte cu acest gen de omuleti.

Hei,Vilma ,parca vorbesti de fiica-mea.Si ea a avut un coleg de banca cu care se intepa,mai mult ala ca ea doar se plingea la mine:"I.mi-a zis ca desenez urit","I.mi-a zis ca nu-i place ce am eu de mincare in pachetel","I.mi-a zis..".Problema s-a rezolvat pen'ca doamna ii muta tot la 3-4 sapt,acum sta linga un baietel pe care il place,i-a desenat mai multe inimioare dar de luni,dupa vacanta,vor fi din nou mutati .

Daisy ,si fiica-mea e de o sinceritate ingrozitoare .Deocamdata incerc sa-i explic cum e cu diplomatia in relatiile cu bunicii,ei se supara daca ea le zice ca-s batrini,batrinetea e o perioada mai nefericita din virsta unui om pt ca atunci apar mai multe boli,dureri de spate etc.Hm,ea stie ca bunicii mor mai repede decit parintii si nici mai mult nici mai putin,i-a intrebat pe bunici cind o sa moara...desigur,i-a intrebat cu cea mai mare parere de rau dar intrebarile astea nu se pun .

Lia ,ce mai faceti?Ce mai lucrati la Homeschooling?

Aici e vacanta,avem o vreme superba si incercam sa profitam din plin.
Nu stiu daca am scris,saptamina trecuta au inceput cursul de citire si au inceput si ei pe nivele.Fiica-mea e la un nivel bun,tre`sa fie putin mai atenta.Oricum acasa a citit www.buecher.de/shop/K-Kd/Kaup-Ulrike/Buchstabenfee/products_products/detail/prod_id/23394349/" target="_blank">prima carte ,defapt ea citeste si eu ascult si o corectez daca e cazul .Ne mai astepta vreo 4-5 carticele si chiar mi-ar prinde bine daca am mai schimba impresii despre ce fel de carti le mai cumparam.Azi tre'sa mai reluam si matematica,facem de pe un cd(Zahlenbuch),probabil ca dupa vacanta vor incepe si aici pe nivele,ceva de genul Gabbrielei.

Succes tuturor boboceilor!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

La noi e o saptamana mai lejera. Luni s-a stat acasa, din cauza grevei profesorilor, iar vineri e zi libera, cadrele didactice avand cerc pedagogic.
Numai saptamana viitoare incep cu scrisul literelor de mana, iar la matematica, maine vor trece la cifra 6.
ni-na, e rau cand li se ia copiilor orele mai relaxante.
Cristina era necajita ca luni nefiind ore n-au tinut pictura, iar vineri nu vor tine abilitatile practice.
Apoi sa fie inlocuite cu matematica sau romana....grea pedeapsa !
Ar merge mai bine cu cartonase ca la Julian a lui Nicole, pt. copiii neastamparati, dar nu pedeapsa colectiva.
vilma, si eu i-as zice sa-l ignore pe acel coleg rauvoitor, care numai o necajeste, pt. ca nu poate sa faca la fel de frumos ca ea, desenul sau lucrarea.
Cu sinceritatea....sa ne bucuram ca, inca, sunt sinceri ! Diplomatia se invata pe parcurs...
Succese pe toate planurile boboceilor !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

si noi facem fracti :)...
de ce nu cauti pt link-ul dat de mine, materia de cls I mate si op sa gasesti si planse cu fracti

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Aha, deci si voi faceti fractii? Asta e materia de clasa I... Deja am fost pe site-ul acela, multumesc. Dar asa ceva au facut si la scoala, am mai facut si eu ieri cu ea acasa si s-a plictisit. Am mai facut o pizza mare... din hartie si am impartit-o in felii. Cand am trecut de 4, deja situatia era tensionata... cica feliile sunt prea inguste si nu s-ar satura niciodata cu una. I-am dat sa "manance" 2, 3... Cica n-are farmec decat cand feliile sunt uriase. Cred ca nu avea chef de invatat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bravo tuturor pentru progresele de pana acum!

Fractii noi nu facem. Acasa nu mai fac eu homeschooling, l-am bagat la programul Kumon atat la citire cat si la matematica si face zilnic teme din programul respectiv. E mai simplu pt. mine asa. Apoi citeste, mergem odata la doua saptamani la biblioteca si luam carti. A atins "honor roll" la matematica in programul Kumon si profesoara era incantata cand am vorbit dupa ultimul test.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Buna dimineata.

Printre minunile astea de fractii (ma mir totusi cum le explica, caci copiii ar trebui sa aiba niste notiuni inainte, de ce inseamna numar natural, rational...etc, nu mai stiu exact, dar imi aduc aminte ca le-am facut prin clasa a 3-a sau a 4a., au facut deja Adunarea, Scaderea, Inmultirea si Impartirea cu numere naturale??) si citit la greu, sa va povestesc cum copilu' meu a inceput sa faca lista de doleante la Mos Craciun. Primul lucru pe care l-a cerut a fost zapada de la Polul Nord (asa m-a impresionat, pentru ca noi pe aici am cam suferit ca n-am avut de vreo 2 ani zapada decat de-un bulgare.). Altceva n-a mai vrut. Pentru mine a cerut un parfum.

La noi am inteles ca vor pregati si o sceneta pentru serbarea de Craciun, Anca va fi o veverita si trebuie sa pregatesc costumul.
Raman datoare pentru orice idee despre asta, caci sunt varza la capitolul costumatii.
Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Vilma, ce copil bun ai... Si pentru ea nu a vrut nimic inafara de zapada? La noi inca nu s-a pus problema Mosului, dar cred ca are deja lista pregatita... Dar merita, si ea e un copil bun. Isi stransese niste banuti in pusculita ca sa-si cumpere o jucarie maaare, care e scumpa. La scoala au anuntat ca se strang bani pentru a cumpara incaltaminte de iarna la copiii dintr-un orfelinat. A dus la scoala toata pusculita si era fericita ca ajuta si ea cu muuuulti bani. Pentru ea erau multi, ca erau numai maruntis, mult si greu. Am mai pus si noi ceva... Dar, desi nu a zis, cred ca se gandeste ca Mosul ii va aduce jucaria care si-o doreste. Partea proasta e ca "Mosul" nu stie ce jucarie isi doreste ea.

In ce priveste fractiile... au fost explicate extrem de simplu. (Eu cand am auzit de fractii... deja mi se incinsesera circuitele, cum sa-i explic sa inteleaga?) Au luat o coala de hartie, au impaturit-o in doua, au colorat o jumatate indoita si uite 1/2... Au impaturit foaia in 4...1/4. Apoi 2/4, 3/4... 1/6, 1/8, 1/10. S-au oprit la notiunile generale. Daca stau sa ma gandesc, cand vor face lectiile despre ceas, notiunile vor fi utile. Acum fac ceva geometrie. Cerc, patrat, triunghi, dreptunghi,romb, paralelogram, trapez, pentagon, hexagon,....pana la deca. Daca,,, cu fractiile a mers usor, apai nu stiu cum o sa fac sa tina minte denumirile astea. In plus la clasa li se da o imagine ciudata iar in dreapta le arata ce sa foloseasca: 1 hexagon, 2 romburi etc. Aseara a venit cu o figura de mi-au trebuit vreo 10 min sa ma prind , in timp ce ea radea de se prapadea. Si eu care ma credeam tare la geometrie...
Week-end placut la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
In Ro, numai in clasa a IV-a, catre sfarsit, se invata despre fractii.
Sunt bune notiunile pt. invatatrea ceasului, intr-adevar. Dar nici acesta nu se invata in cl. I, la noi.
La matematica abia invata cifrele, compunerea, descompunerea lor, vecinii lor, ordinea crescatoare si descrescatoare. Abia dupa ce invata fiecare cifra in parte, vor incepe cu adunarea si scaderea cu fiecare cifra in parte. Se avanseaza foarte incet la matematica.
Ce dragute sunt Anca si Sara, una cu dorintele ei, cealalata cu inima ei mare !
Un weekend cat mai fain !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_MVT spune:

Buna,
Avem si noi un nazdravan de 6 ani, pe nume Tudor.
As vrea sa va intreb, ma iertati daca s-a mai discutat subiectul asta, daca copii vostri sunt ascultatori la scoala?
Tudor e in clasa I, am avut sedinta cu invatatoarea si mi s-a spus ca Tudor deranjeaza ora constat, face tot felul de zgomote si vorbeste. El e ca un fel de claun al clasei, ii place sa atraga atentia colegilor si sa ii faca sa rada in timpul orelor.
Noi am incercat acasa sa ii promitem diferite recompense sau sa amenintam cu confiscarea jucariilor dar nu prea a functionat.
Se descurca foarte bine la scoala. In anumite domenii e mai avansat decat colegii lui.
Se mai confrunta cineva cu o astfel de situatie?
Va multumesc.

mami de Tudor si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Stiu ca sor-mea a avut probleme cu baiatul ei cel mai mare: tot la fel, mare vorbaret, clovnul clasei.. Nu a trecut la masuri drastice, a trecut cu timpul. Nu cred ca trebuie pedepsit, doar indreptat. Poate problema e ca nu are rabdare si vrea joaca joaca joaca(ceea ce nu e rau/deosebit..). E inca mic, eu cred ca in timp se corecteaza singur...

Mergi la inceput