Bobocei 2008/2009 (02)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_MVT spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriana

Stiu ca sor-mea a avut probleme cu baiatul ei cel mai mare: tot la fel, mare vorbaret, clovnul clasei.. Nu a trecut la masuri drastice, a trecut cu timpul. Nu cred ca trebuie pedepsit, doar indreptat. Poate problema e ca nu are rabdare si vrea joaca joaca joaca(ceea ce nu e rau/deosebit..). E inca mic, eu cred ca in timp se corecteaza singur...

Trei bucurii: Codrin-02, Olguta-03 si Cornelia-06

Multumesc Adriana. Si noi speram ca se va indrepta cu timpul dar trebuie sa facem ceva acum ca invatatoarea e exasperata.

mami de Tudor si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Oana, baiatul tau isi face sarcinile de la clasa? Stie ceea ce trebuie sa stie? Daca da, inseamna ca aceste clovnerii vin din plictiseala si ca are nevoie de ceva mai multe provocari. Daca nu este posibil sa nu inteleaga cam cum se pune problema cu scoala; aici e nevoie de rabdare si timp (plus multa vointa din partea invatatoarei).

La noi au inceput dictarile. Au un caiet special pe care fac dictari. Au trebuit sa scrie Mama, mama, Eu am un an, Uuu!, Muu!, Auu!. Vlad a luat Bine pentru ca nu a incadrat corect textul in pagina (aliniat la randul unu si apoi de la margine randul 2). Nu pare sa inteleaga - chiar dupa ceva explicatii - rostul incadrarii textului in pagina, dar este oarecum normal de vreme ce el inca nu a scris inca un fregment. Eu, daca ma pui sa scriu 2 randuri de ceva nu voi face nici o incadrare a textului in pagina. Nu in mod natural. A, iar la "Muu" scris cu litere de mana, cand a trebuit sa faca de doua ori u de mana a "mancat" din "picioarele" literei sau a pus in plus. Firesc, zic eu, pentru clasa I-a cand nu s-a dezvoltat suficient memoria vizuala pentru literele de mana.

La o alta dictare a scris MaMa. Am discutat acasa despre literele mari in mijlocul cuvantului si a priceput. Este destul de greu si cu:
- inceperea propozitiei cu litera mare
- numele proprii cu litera mare (au fost necesare multe explicatii ca sa inteleaga ce este un nume propriu)
- semnele de punctuatie (punctul in special la sfarsitul propozitiei)
O sa tot uite detaliile astea, sunt convinsa, dar este absolut normal pentru clasa I-a.

Imi fac insa griji pentru altceva: la o mini dictare pe care am facut-o acasa, ii dictasem "Eu am un an". El spune foarte bine pe litere chiar si cele mai complicate cuvinte. Problema este ca in timp ce scria "Eu", el spunea deja in gand cuvantul urmator "am", ceea ce-l facea sa-l greseasca pe "Eu" pentru ca nu se concentra pe el. Pare sa fie la el o tendinta: sa se gandeasca mereu la ce urmeaza si sa neglijeze ce face acum. Rezultatele sunt dezatruoase cand face asta. O sa fie nevoie de mult exercitiu acasa ca sa-l invat asta: cand scri un cuvant te gandesti DOAR la acel cuvant.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

va urmaresc de ceva timp dar nu reusesc sa si scriu, fiind prinsa cu serviciulfetita mea e tot"studenta la litere" cum imi place mie sa-i spun
si noi intampinam cam aceleasi mici probleme ca si celelalte fetite si baieti ce studiaza dupa sistemul si programa din Romania
suntem la cifra 5 la matematica iar la abecedar la litera "m"
avem numai foarte bine la toate testele, deoarece e un copil foarte sirguincios si se straduieste sa scrie f. frumos,avem insa o mare problema cu SPORTUL
... de aceea va intreb in alte scoli se pune asa mare accent pe aceasta materie
sa va explic, acum , cum sta treaba, se dau si la sport teste de evaluare, cica, cu bareme adica de ex. trebuie sa alerge x metri in 6 secunde, bareme pe care fetita mea nu le-a trecut, a scos un timp mai prost sa zic asa drept pentru care a primit nota "satisfacator" asta vinerea trecuta...
noi insa stam binisor deoarece jumatate din clasa au luat "insuficient",asta ar insemna ca nu trec clasa
mentionez ca e o scoala NORMALA, nu cu program sportiv...si nici noi parintii nu avem pretentii sa avem campioni in familie
...a fost tragedie mare pt. copilul meu aceasta nota, pe noi parintii nu ne-a suparat, am incercat sa-i explicam ca nu conteaza aceasta nota, dar nu conteaza pt. noi ca pentru ea...va spun ca o marcheaza
azi sotul s-a invoit de la servici sa vorbeasca cu invatatoarea sa vedem ce parere are,...dar va cer parerea cum ar trebui sa procedam cu doamna profesoara de sport, ca nu cred ca razboi cu ea ar fi benefic pt. copil, si nici o scutire de la medic ca nu e apta de activitati sportive iarasi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Bebe, daca zici ca fetita a pus la suflet povestea cu sportul, cred ca i-ar face bine o atitudine de genul: "hai sa ne antrenam impreuna pentru a fi mai buni la sport", cred ca oricum i-ar face si ei placere o tura sportiva pe afara cu role sau orice ar binedispune-o. Nu neaparat ca rezultatul va fi altfel, dar macar copilul va sti ca si-a dat silinta, a facut ceva. Eu habar n-am ce face a mea la sport, tot ce stiu e ca fac tot felul de intreceri in echipe, si ca echipa ei nu prea castiga (din diverse motive).
Uite ca m-ai pus pe ganduri, o sa aprofundez si eu povestirile despre ora de sport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_MVT spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Oana, baiatul tau isi face sarcinile de la clasa? Stie ceea ce trebuie sa stie? Daca da, inseamna ca aceste clovnerii vin din plictiseala si ca are nevoie de ceva mai multe provocari. Daca nu este posibil sa nu inteleaga cam cum se pune problema cu scoala; aici e nevoie de rabdare si timp (plus multa vointa din partea invatatoarei).

La noi au inceput dictarile. Au un caiet special pe care fac dictari. Au trebuit sa scrie Mama, mama, Eu am un an, Uuu!, Muu!, Auu!. Vlad a luat Bine pentru ca nu a incadrat corect textul in pagina (aliniat la randul unu si apoi de la margine randul 2). Nu pare sa inteleaga - chiar dupa ceva explicatii - rostul incadrarii textului in pagina, dar este oarecum normal de vreme ce el inca nu a scris inca un fregment. Eu, daca ma pui sa scriu 2 randuri de ceva nu voi face nici o incadrare a textului in pagina. Nu in mod natural. A, iar la "Muu" scris cu litere de mana, cand a trebuit sa faca de doua ori u de mana a "mancat" din "picioarele" literei sau a pus in plus. Firesc, zic eu, pentru clasa I-a cand nu s-a dezvoltat suficient memoria vizuala pentru literele de mana.

La o alta dictare a scris MaMa. Am discutat acasa despre literele mari in mijlocul cuvantului si a priceput. Este destul de greu si cu:
- inceperea propozitiei cu litera mare
- numele proprii cu litera mare (au fost necesare multe explicatii ca sa inteleaga ce este un nume propriu)
- semnele de punctuatie (punctul in special la sfarsitul propozitiei)
O sa tot uite detaliile astea, sunt convinsa, dar este absolut normal pentru clasa I-a.

Imi fac insa griji pentru altceva: la o mini dictare pe care am facut-o acasa, ii dictasem "Eu am un an". El spune foarte bine pe litere chiar si cele mai complicate cuvinte. Problema este ca in timp ce scria "Eu", el spunea deja in gand cuvantul urmator "am", ceea ce-l facea sa-l greseasca pe "Eu" pentru ca nu se concentra pe el. Pare sa fie la el o tendinta: sa se gandeasca mereu la ce urmeaza si sa neglijeze ce face acum. Rezultatele sunt dezatruoase cand face asta. O sa fie nevoie de mult exercitiu acasa ca sa-l invat asta: cand scri un cuvant te gandesti DOAR la acel cuvant.

alice

Simali, Tudor se descurca foarte bine la scoala in toate domeniile. Invatatorea imi spunea ca scrie cele mai lungi povesti cu masjoritatea cuvintelor scrise corect (aici ii lasa sa scrie cum aud ei cuvantul si apoi ii corecteaza). La matematica se descurca foarte bine, stie transformarile in bani mai bine decat ceilalti copii, a facut progrese surprinzatoare la citire (a fost la bunici in vacanta si nu a citit nimic si abia citea cuvintele din 2 sau 3 litere cand s-a intors). Si eu cred ca parte din problema e ca se plictiseste. Tema pe acasa ar trebui sa dureze in media 20 de minute, el o termina in 5 minute fara ajutor.
Invatatoarea crede ca are problme de control insa el nu face asa cand suntem noi de fata.
Invatatoarea nu a dat nici un semn ca ar fi dispusa sa ii acorde mai multa atentie si sa il tina ocupat.

mami de Tudor si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

nu se pune problema ca nu suntem activi,copilul a facut inot toata vara la un club, acum face tenis la sala tot in cadrul clubului cu antrenor(sotul meu a facut sport de performanta), mergem cu rolele in parc de cite ori vremea si timpul ne permite, suntem niste oameni activi...ba chiar e cel mai inalt copil din clasa, la 7,5 ani are 1,42.
in alta ordine de idei azi avem sedinta cu parintii si este invitata si doamna profesoara de sport..., vom vedea cum se pune problema.
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Nicol, sunteti super. Sper sa gasiti intelegere la profesoara de sport.
S-au anuntat ceva concursuri nationale pentru cei mici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Dragi mamici, poftiti la cap. 3 !

Moderatorii pot sa inchida acest subiect.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput