Bobocei 2008/2009 (02)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Noi avem maine program de ... greva. Ca a atare Emma sta cu bunica (slava domnului ca are cu cine sa stea). Cea mica in schimb, are gradinitza.
Si de vineri seara... VACANTAAAAA!!!! O saptamana juma. Tare ciudat mi se pare sa reinceapa scoala... joi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

devoska,merci
fetita ta face deja engleza la scoala? aici nu se fac limbi straine atit de repede (orele de franceza sunt activitati extrascolare) dar in schimb invata in paralel si limba irlandeza.deocamdata nu au teme de casa in irlandeza,nu stiu cum am sa ma descurc mai tirziu ca limba asta nu seamana cu nici o alta limba cunoscuta mie...:)) noroc ca vecina noastra e profesoara de lb irlandeza si s-a oferit sa ne ajute daca e nevoie
simali,treaba cu "cititul" imi suna foarte cunoscut,se practica pe vremea cind am inceput eu clasa intii.tin minte ca tot asa erau niste poze in abecedar si invatatoarea ne-a pus sa "citim",m-am uitat si eu la ea ca la o ciudatenie,doar o singura colega si-a dat seama ce vrea si de atunci incolo colega respectiva a devenit favorita invatatoarei...
olo,si noi avem vacanta dar doar o saptamina.am noroc ca am si eu concediu,abia astept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Salutari la fete si micilor debutanti...
Am reusit si eu sa gasesc topicul asta ca bantuiam de ceva vreme pe alte subforumuri sa gasesc ceva de grade 1...
Nicole, te rog include-o si pe Andreea (3 Oct 2002) in listuta de la inceputul topicului.
Noi suntem in Grade 1 - French Immersion - public school in Calgary, Alberta, Canada.
Asta inseamana 100% franceza - toate subiectele pana in clasa a 4-a dupa care incep sa introduca treptat engleza...
Pentru fiica-mea este o adevarata provocare; ea invatase toate sunetele si literele in engleza si acum trebuie sa o ia de la capat cu franceza...

Plus ca deja are impresia si o mai si sustine ca scoala e "boring"...acum sa fiu sincera si eu credeam la fel doar ca nu am avut nicidata curajul sa o spun:)...
tema noastra de aseara a fost un "mini-cahier" alcatuit din 5 jumatati de pagina unde trebuiau sa scrie"Dans mon sac d'ecole il y a ..." si aici trebuia sa fie completat cu ce au ei in ghiozdan: creion, carti, pensula, sticla de apa, etc si dedesubtul propozitiei trebuia sa fie desenul cu obiectul respectiv...
Noi in paralel facem si bastonase, liniute, ousoare, cifrele - asta asa, in particular - si folosim manualele din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Daisy si Andreea, bine ati venit !
Vrea Andreea sa lucreze si din Abecedar ?
E ceva, ca pe langa toate cele in franceza, mai are timp si de Abecedar.
La fel, mai sunt cativa copilasi pe aici. Jos palaria !
devoska, inteleg ca a rezistat Sara orelor de inot si atletism, in aceeasi zi. Bravo, ei, micuta sportiva !
Plimbare placuta la Campulung Moldovenesc ! [:))
Nicole, nu le poate da cuvinte intr-o caseta, inca, la cei din Ro, ca ei n-au invatat inca cititul.
De aceea se lucreaza doar cu imagini la inceput.
oLo, chiar ca e ciudat sa reincepi scoala, joi. Dar trece mai repede prima saptamana.
Inca 1 zi, si se intra in vacanta pt. 1 saptamana !
Sunt curioasa daca le va da, d-na. invatatoare de lucru pe vacanta.
Eu, oricum, o voi pune sa scrie in fiecare zi cate putin, din semnele grafice invatate, sa nu-si piarda indemanarea.
Cand revin din vacanta, vor incepe cu litera "a" si atunci se va vedea la ce tatea semne grafice.
O zi cat mai faina, va doresc !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Noi am facut ieri a mare de mana,insa de ciuda ca nu iese bine a curs o lacrimioara pe caiet care in incercarea de a curata s-a transformat intr-o mare gaura.Il durea bratul de la vaccin asa ca l-am intrebat daca rupem pagina sau merge cu ea la scoala asa.A ales varianta b,sunt curioasa cum va reactiona doamna.Oricum ieri temele au fost dezastruoase,la mate la cifra 5 au aparut doi porcusori de cerneala.
Asta noapte s-a foit tot timpul de la vaccin,cum se intorcea pe manuta stanga cum tresarea si gemea prin somn.La voi cum a fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Salutare mamicute si scolarei!
La noi se pare ca merge doamna destul de repede. La matematica au ajuns la cifra 6...care iese chinuita tare si mai trebuie lucrata, iar la Abecedar sunt deja la "M" mare de mana. Ieri, cand l-au facut pe "m" mic de mana, au scris si "ma" si "mama".
A inteles acum, de cand au inceput cu literele, de ce i-a pus sa faca atatea semne..si inca le mai da cate o dictare si din semne..sa nu le uite
Vaccinul l-au facut si ei marti si a fost bine. Eu i-am dat nurofen preventiv cand a venit acasa pentru ca dupa fiecare vaccin imi facea febra, dar de data aceasta n-a fost cazul. Abia pe seara s-a plans ca-l doare putin manuta, dar in rest, toate bune!
E copil bun, se straduieste sa scrie cat poate el mai bine si continuam cu aceeasi strategie..sa-si taie sau sa-si sublinieze unde greseste...nu stergem, nu rupem foi.

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 38+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anina_n

[font=Comic Sans MS][navy]
[b]Nicole
, nu le poate da cuvinte intr-o caseta, inca, la cei din Ro, ca ei n-au invatat inca cititul.
De aceea se lucreaza doar cu imagini la inceput.

De ce nu scriu macar pentru parinti (ca le da si acasa de "citit") sau pentru copiii care stiu sa citeasca? Sti ce le-au facut ieri? I-a frecat cu cititul in clasa sa-si AMINTEASCA niste nume de copii. Adica era o poza cu o fetita, apoi un patratel (ARE) si desenat un mar. Si ei nu mai stiau cum o cheama pe fetita (scrie in alta carte c-o cheama Ana). Si i-a frichinit la clasa in fel si chip sa-si aminteasca asa, pe uscat, numele copiilor respectivi (Aurel, Ana, etc.). Vladu a incercat sa boteze fetita aia Andreea dar doamna i-a zis ca e Ana. Da ce, i-a facut ea poza de buletin si-a lipit-o pe carte?
Iti dai seama cum o fi? Se uita la o poza din carte si zice: "asta-i Ana, o recunosc". Zici ca l-am dat la scoala la SRI.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Of, saracutzul de el !
ni-na, la Cristina maine e saptamana de cand a primit vaccinul si nici nu se mai vede locul intepaturii. Si l-au primit toti copiii in bratul stang.
Probabil depinde de mana asistentei.
sa-i treaca repede !
Edit: Da, da, si eu i-am dat "Calpol" preventiv, cand a ajuns acasa.
Alice, asta-i buna, cu numele ! In Abecedar e lectia asta ?
Noi n-am ajuns, inca la "A".
Sa stiu ce ne asteapta si pe noi.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Alice sunteti tare scumpi.

De obicei sub imagini exista si ceva de genul A _ A pentru Ana spre exemplu, deci nu poate fi Andreea, ca trebuie sa fie doar un sunet intre cei doi de A. Daca imi aduc bine aminte si la Azor asta era ceva de genul A - - -. Si mie mi-a dat bataie de cap cititul in genul asta.
Macar daca tot trebuie sa-i invatam noi acasa, nu stiu de ce nu scot si o metodica, o carte despre cum trebuie invatat din Abecedar...sau alte carti.

Iar de sedinta ce sa spun... macar la noi se fac sedinte numai cand se cer bani...in rest daca te intereseaza de copil te duci, daca nu Dumnezeu cu mila ca nu te intreaba nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

revenim si noi cu noutati de la liceul german.

la abecedar (germana/fibel)au facut M/A/L. stau 4 ore la fiecare litera, in prima ora scriu de tipar, urmatoarele scriu de mana. la fiecare ora primesc niste cuvinte decupate, cu care fac propoziti si pe care invata sa le citeasca (cuvintele contin si litere pe care inca nu le-au scris). temele sint de max cateva randuri

la mathe au ajuns la 1. sint ceva mai in urma decat scolile normale ei avand numai 3 ore/sapt. am avut si primul test la mathe, la care a luat FB.

la kinderliteraur (optional, literatura pentru copii) fac in fiecare sapt cate o poveste (din fratii grim).

la romana, am mai spus, nu scriu si nu citesc anul acesta, doar povestesc... ora este destul de plictisitoare. sint vreo 2 copii in clasa care nu vorbesc romana deloc si se lucreaza mai mult cu ei.

ne putem "lauda" de asemenea si cu un eveniment mai neplacut, in curtea scolii, in pauza fiind, pe mara a lovit-o o minge de fotbal ratacita de la elevii mai mari; a cam imprastiat-o pe jos, s-a julit destul de nasol pe fatza, "impresia artistica" este destul de mare cand o vezi ... botezul scolii!
am facut si noi vaccinul care a trecut cu bine. mara se incadreaza in categaria curiosilor, care trebuie sa vada ce si cum ii face doctorita.

mada

Mergi la inceput