Bobocei 2008/2009 (02)
Raspunsuri - Pagina 11
ruxij spune:
Adriana, wow!! Super tare!! Ce frumos scrie, al meu scrie mult mai urat. Cred ca ma mosteneste:)) De aia ma bucur eu ca aici nu fac caligrafie hehehe
Meru, cica la noi ii mai pune oar oarecum pe ceva nivele, desi nu se prea inghesuie ,trebuie sa mai impingi invatatoarea din spate. Mi-a zis fi-miu ca in sfarsit il pune si pe el sa citeasca din cartea nr 7, in loc de cartea nr 1. Eu tot nu-s multumita
pt ca am vazut ce e in cartea nr 18 si sigur sigur sigur poate sa faca din cartea aia, dar nu o sa ma plang, bine macar ca nu l-a lasat la cartea nr 1. Dar din cate stiu eu, in Ro se face mai multa scoala pana la urma, sau se facea pe vremea noastra. Aici de ex nu prea fac mai deloc mate.
Gabbriela spune:
Adriana ce frumos sc piticul tau...
.
Astazi am avut sedinta cu parinti... sc maine detali ca ma doare capu acusica...
Julian e racit cobza si a insistat sa mearga la scoala pt testul de mate... la scoala am sunat sa vad de e ok, au zis ca atata timp cat nu e febra e ok sa mearga, deci febra nu are si a mers la test, dar a picat cu 5 greseli, adica o gresala si 4 probleme ne rezolvate.. "level 15 a picat" - il da joi iara... cica Julian dupa test.. "mom ii greu sa stergi si nasu sa si sc repede".. ce copil narod am ...
Maine are la spelling si iara ma plange la cap ca vrea sa mearga si eu nu l-as duce... febra nu are.. voi ii duceti la scoala daca nu au febra, dar le curge nasu rau, behaie urat si arata sick?
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ruxij ADar din cate stiu eu, in Ro se face mai multa scoala pana la urma, sau se facea pe vremea noastra. Aici de ex nu prea fac mai deloc mate. |
Jalea si nenorocirea in Ro incepe din clasa a-IV-a. Clasa I-a e grea ca presupune o oarecare adaptare, apoi intr-a II-a si a-III-a invatatoarea ne-a spus sa-i lasam cat mai liberi, sa facem multe activitati extrascolare (dans, pian, sporturi, etc.) si sa-i lasam sa se joace.
Apoi ne-a spus ca a-IV-a e foarte grea si acolo copiii trebuie sa se simta supravagheati, sa ne stie in ceafa lor...
Dintr-a IV-a nu mai este amuzant... Vorbeam cu un client din US care are mai multi copii (5), de varste diferite, la o scoala foarte bine cotata si mi-a spus ca de printr-a VI-a nici in US copiii nu mai merg cu placere la scoala pentru ca se ingroasa gluma.Daca este sa ma iau dupa ceea ce spune el, sistemul din US le mai salveaza 3 ani de copilarie ceea ce nu-i de colea.
Vlad se duce cu foarte mare placere la scoala. Isi face singur temele, tine minte in 90% din cazuri sarcinile pentru acasa, exagereaza ca de obicei cu conformismul (la inceputul anului scolar doamna le-a spus ca nu au voie sa alerge prin scoala si el respecta cu sfintenie ce i s-a spus in ciuda faptului ca TOTI copiii mai alearga in pauza; de fapt el este printre putinii copii care stau in clasa in pauze; pana la urma e dreptul lui...).
Au avut de facut pasari din frunze uscate la activitati practice. Si ma gandeam eu ca vor face ceva cu aripi mari, ma rog... mi se parea mie ca frunzele au ceva comun cu zborul. Si oricum, cand te gandesti la pasari te gandesti la ceva ce zboara, nu? Ei bine, Vladu a facut un pinguin din frunze. Mare si gras. M-a amuzat. E tot o pasare, nu? Daca ma gandesc bine o pasare care-l reprezinta pe el intr-un fel. Nu e mare si gras, dar nici nu zboara, i se pare periculos. Mai bine merge...Lipa, Lipa.

alice
simali spune:
| citat din mesajul lui adriana Are cateva greseli de spelling, dar pentru 6 ani jumate eu zic ca e bine.. Trei bucurii: Codrin-02, Olguta-03 si Cornelia-06 |
Este extraordinar de draguta carticica. Pentru 6 ani jumate este mai mult decat bine. Mi-a placut si cum a desenat - negru pentru personajele negative. S-o inramezi.
alice
simali spune:
| citat din mesajul lui Gabbriela Adriana ce frumos sc piticul tau... .febra nu are.. voi ii duceti la scoala daca nu au febra, dar le curge nasu rau, behaie urat si arata sick? |
Eu nu l-as duce daca ARATA bolnav. E clar ca starea lui generala este alterata si are nevoie de repaus.
alice
speed spune:
buna fetelor,mai primiti o fetita de clasa I ?
fetita mea a inceput de fapt scoala acum 3 ani,asa e sistemul aici,a fost intii junior infant,apoi senior infant si acum a inceput si ea clasa intii.au inceput literele si cifrele din primul an dar acum a devenit mai serios,au teme pentru acasa in fiecare zi (pina acum aveau teme doar 2 zile pe saptamina)iar vinerea au "spelling test"
in general a avut noroc de invatatoare pe placul ei
(aici se schimba invatatoarea in fiecare an) ,doar anul asta e putin necajita ca noua invatatoare nu face prea mult "arts" cu ei...
.nici aici nu incep scrisul caligrafic din prima,am inteles ca doar anul asta vor incepe sa "lege" literele.
in noiembrie vom avea prima "sedinta" cu invatatoarea,sper sa fie bine ![]()
Amalia spune:
Adriana super arata povestea baietelului tau! Sa nu mai spun de scris!
Felicitari, e un copil talentat!
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
38+
Luca Gabriel
Anina_n spune:
speed, bine ati venit ! 
Sa ne dai datele scolaritei tale si numele, sa va trecem si pe voi in lista.
meru, daca vrei si tu sa ne spui cum o cheama pe fetita ta, cand e nascuta si la ce scoala este. 
Adriana, scrie foarte frumos Codrin !
N-ai zice ca e un scris al unui copil de nici 7 ani. Bravo lui ! 
Nicole, daca starea lui generala nu este prea buna, eu as tine acasa copilul, ca oricum nu poate da acelasi randament ca in zilele lui bune si numai s-ar chinui acasa.
Alice, deja din cl. a III-a e mai grea materia. La matematica incep inmultirile si impartirile, la romana despre partile de propozitie si partile de vorbire, la Cunoastertea mediului o multime de definitii si termeni necunoscuti, copiilor de ~ 9 ani.
Cristina a scapat de "ousoare" deocamdata, acum e la noduletz, care i se pare foarte usor. Mi-a zis ca pana ajung eu acasa, tema ei va fi gata. La fel si la matematica, unde are de scris numerele de la 0 la 3 si cum poate sa-l descompuna si compuna pe 3.
A adus si ea un - FB la romana, pt ca la "caine" l-a lasat pe dinafara pe "a", cand a impartit "caine" in silabe si apoi in sunete si trebuia sa-l localizeze sunetul "i", colorandu-l in rosu.
Asa arata un cuvant(caine) impartit in silabe si sunete, cu localizarea sunetului "i". Mamicile din Ro, stiu despre ce e vorba.
Sub imaginea unui caine, copiii trebuie sa descompuna cuvantul in silabe si sunete.
0 0 0 0 0
_
Si un test cu 6 cuvinte primesc zilnic, boboceii. Dupa cateva teste(cred ca 3), se face o medie si acea nota va fi trecuta in catalog si carnet.
Cu astea ne-am ocupat noi, ieri si ne vom ocupa si azi. Ca daca oral ies bine silabele si sunetele, in scris, ii mai scapa cate un sunet, Cristinei.
Spor la scris, boboceilor si rabdare cu ei, mamicilor ! ![]()
Edit: Amalia, cand ai DPN-ul la bb2 ? Ce frumos, veti avea bb in casa !
Sarcina usoara, cat mai este si sanatate la amandoi !
cici, in legatura cu vaccinul, noi am primit un biletel cu 1 zi inainte, in care ni se transmitea ce fel de vaccin urma sa i se administreze copilul in caz ca nu a facut vreun vaccin in ultima luna si sa ne dam acordul pt. vaccin printr-o semnatura.
Eram langa d-na. inv. cand unii copii au adus biletelul fara semnatura, desi spuneau ca parintii au spus ca e ok sa primeasca vaccinul. Dar d-na. inv. a zis ca trebuie sa-i sune, ca fara semnatura lor, ea nu-i duce la cabinet, la vaccin.
Mi s-a parut ok, atitudinea ei.
Nu stiu niic eu de ce aceste vaccinuri se fac la scoala, in grup si nu la cabinetul medical. Probabil este o mostenire din vechiul regim, daca va aminiti.
Nepotelele mele(cl. IV-V), la fel, au fost anuntate ca vor primi vaccinul contra cancerului de col uterin, la scoala, in curand.
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
speed spune:
anina,merci frumos de primire 
pe fetita mea o cheama Alexandra si are 7 ani( nascuta in 2001),merge la o scoala catolica,aici in Irlanda.
in legatura cu vaccinurile,si aici se fac tot la gramada,vin asistentele la scoala si ii inteapa pe toti odata
,fara semnatura parintilor nu se apropie de copil.parintii pot merge la scoala in ziua cu pricina,daca vor sa-si sustina mititeii pe perioada ostilitatilor,eu n-am putut merge.am intrebat-o acasa cum s-a descurcat si daca a plins,a zis ca tocmai se pregatea se plinga da' s-a luat cu ceva treaba si a uitat...![]()
Amalia spune:
Anina momentan asta este parte cea mai dificila si la noi...localizarea sunetelor si mai ales numarul lor..nu mereu le aude pe toate.
David a ajuns la Abecedar la "A" mare de mana, iar la matematica au facut cifra 5. Azi le-a facut si vaccinul si a fost foarte bine!
Am intrebai de DPN (multumesc de intrebare!
)..da, intr-adevar mai asteptam un bebe, tot un baietel si ar trebui sa vina in jur de 2 noiembrie teoretic, dar practic il asteptam in orice moment cu toate ca nu da semne...deh, seamana cu David care a stat cuminte pana aproape de 42 de saptamani![]()
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
38+
Luca Gabriel

Codrin-02,
Olguta-03 si
Cornelia-06