Bobocei 2008/2009 (02)
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
Gabi_K spune:
multumesc sper sa ma vad maine cu dr-ul ca s-o intreb. Nu vreau sa-i zapacesc sistemul imunitar mai tare decat e strict necesar.
Devoska, imi pare rau... nu toti copiii sunt buni si la limbi, si la mate.
Ni-na, felicitari pt FB!!!
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/devoska/devoska.jpg)
devoska spune:
cici, Gabi_K , n-am certat-o pe Sara, ca nu am de ce si nici nu am de gand sa o stresez cu asta. Dar ea este foarte sensibila si pana nu de mult a avut probleme destul de mari cu increderea in ea. Abia reusisem sa ajungem intr-un punct bun. Iar acum chestia asta. Primul lucru prost a fost ca discutia a avut loc in fata copilului. Al doilea a fost ca nota nu a fost argumentata. Am zis ok... are B. Unde trebuie sa mai lucram cu ea? A zis ca Sara e buna la mate si ca nu avem nimic de imbunatatit, doar ca ea da A doar la briliant. Daca invatatoarea ar fi zis: uite ai B pentru ca ai gresit odata aici, era ceva. Iar Sara stie ca e buna la mate... face adunari si scaderi pana la 100 cu trecere peste grad, dar are B la... recunoasterea numerelor.
Asa cum am mai zis, trece si asta! Asta sa fie cel mai rau lucru din toata scoala.
adriana spune:
Cici, ce frumos ai grait.. Asa e!
Imi pare rau de fetita, sper sa nu faca complicatii( e deja maricica), eu as fi facut un taraboi acolo...(dar stiu ca nu-s deloc diplomata, nu m-as fi gandit la consecinte.. c-o sa se poarte urat cu fi-miu.. pur si simplu daca s-ar fi intamplat asta, il scoteam de acolo..)
O sa pun o mostra de scris de la C sa vedeti despre ce voorbesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
Caligrafia se face numai cu stiloul. In cancelariile afacerilor externe din lumea civilizata exista caligrafi speciali angajati, oameni care scriu de mana epistolele cu adevarat importante. Tot de mana, da catre caligrafi, se scriu si diferite invitatii, felicitari, etc. Se considera, o data in plus in era calculatoarului, ca atunci cand cineva scrie de mana un mesaj de felicitare pentru tine, te respecta in mod deosebit. Stiloul cu penita, deoarece aluneca mai greu pe foaie, permite caligrafierea infloriturilor, buclelor, etc. Doar ca vedeti voi, caligrafi sunt de obicei artistii. Scrsiul vine din suflet si nu toata lumea este foarte inclinata pentru asta. Ce-i drept, nu exersezi, nu sti, daca esti sau nu inclinat. Dar mi se pare o prostie sa se insiste exagerat pe scrisul frumos daca se vede clar ca omul nu are coordonarea necesara. alice |
Alice ,de-acord cu tine insa mi se pare ca pot incepe cu stiloul cind isi insusesc deja scrisul(scrisul caligrafic e mai greu,vezi buclele si infloriturile despre care spuneai
![](icon_smile_big.gif)
Eu tin minte ca noi faceam caligrafie prin clasa a doua,nu?
Alina
cici spune:
Devoska,nu te-am acuzat ca ai certat-o pe Sara! Departe de mine acest gand.Cred ca suntem stresati de primul an de scoala ,toti parintii, mai rau decat sunt copii
Adriana, eu sunt mai ponderata, in ultima vreme insa am vrut sa-i arat Gianinei ca are un sprijin oricand in mine (de frica sa nu-si gaseasca vreo "prietena" ,de aceea ,m-am agitat mai mult, iar faza de azi, m-a speriat foarte tare; in urma cu cateva zile ,chiar scriam aici ca ma tem de vaccinul ce urmeaza,deci gandisem negativ destul despre acest vaccin ca sa fiu si gata de scandal.
Problema e ca daca Gianina va avea complicatii(Doamne fereste) nu ma las, ajung pana la minister,scriu la toate ziarele, sun la televiziuni,iar asistenta cu pricina nu va mai putea folosi mana dreapta vreodata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Seara buna,dragi mamici!
Felicitari multe tuturor scolarilor pt FB si B!
Devoska ,cam neprofesionista doamna,dupa parerea mea...ce inseamna briliant in clasa intii?
Nici discutia fata de copil nu mi se pare ok,nu stiu daca intotdeauna putem discuta la nivelul lor si ei pot interpreta unele lucruri mult mai dramatic...in fine,las'sa fie asta singura paguba.
Cici ,vorba Adrianei,si eu as fi fost foarteeee apriga cind e vorba de niste reguli vizavi de sanatatea copilului.Ele poate nici nu s-au sinchisit prea tare sa "auda" pasurile voastre ci au vrut sa termine rpd cu vaccinurile,sa nu fie nevoiti sa mai fie si o alta data pt raciti sau bolnaviori.
Feteleor,tot am vazut ca vorbiti de vaccinuri,pot sa intreb si eu de ce se fac vaccinurile la scoala?
Adica de ce nu ar merge fiecare mamica cu puiul la medicul de familie/medicul pediatru sa-si vaccineze copilul,care-i "afacerea cu vaccinatul"in masa?Nu stiu,mie mi-ar fi teama din motivul expus mai sus sau vreun vaccin expirat,etc...eu tre'sa controlez totul inainte .
La noi,deocamdata totul in parametrii optimi,au facut deja 7 litere si la mate pina la 4 inclusiv.Eu am mai spus,noua ni se potriveste mai bine sistemul de-aici cu avansat rapid la scris si citit.Cu scrisul caligrafic si cu limba romana ne ocupam acasa.
In alta ordine de idei,miercuri merg si eu sa vorbesc cu doamna inv,sa mai intreb una alta,sper sa fie totul ok ca pe caietele ei gasesc numai smilles,mici texte de lauda,stelute si stampilute vesele.
Astazi i-a mutat,ca norocul fiica-mea a nimerit tot un baietel dar de data asta e unul preferat,fost coleg de grupa la gradi si vecin de strada asa ca din punctul asta de vedere,o stiu multumita urmatoarea luna .
Din 3 noiembrie avem si noi vacanta,sper sa ne-o petrecem cit mai relaxant.
Ruxij ,ai fo'la sedinta?
Si la noi se va mai face curind o sedinta,sa ne cunoastem mai bine.
Ca norocul,eu cunosc destule mamici de dinainte,unele de la gradi si unele din sat,mi-s vecine .
Seara faina tuturor!
Alina
ruxij spune:
Alina, nu, miercuri am sedinta. Si la noi cica sa fie copilul de fatza, dar mie nu imi vine deloc asta la socoteala. Ma gandesc totusi sa nu il aduc si sa mint ca nu am putut ca a avut nu stiu ce intalnire cu prietenii copilul sau vreun curs ceva:)) Dar ma spune copilul, nu pot sa spun si eu o minciuna ca ma toarna:)) Succes si tie la sedinta. Eu o sa vin aici sa va zic cum a fost. Am mari emotii, nu de altceva, dar dc. nu imi convine mie ceva, eu ma supar nasol de tot si chiar nu am chef sa ma supar.
adriana spune:
Acu cateva zile fi-miu, intr-un elan de creatie, a facut singur o carticica cu povestea celor 3 purcelusi.
El a scris povestea (in propriile cuvinte) si a si desenat-o..
Cine vrea s-o vada, aici.
meru spune:
Adrianna, ruxij multumesc pentru intelegere. Da, finalul va fi acelasi, numai ca lucrurile cu adevarat importante se vor face pe fuga asa ca, tot pe noi va cadea alfabetizarea. Cum se procedeaza la voi cu elevii avansati? La noi se face o uniformizare, adica se preda la un nivel mic si nu-mi pare OK.