Bobocei 2008/2009 (02)

Bobocei 2008/2009 (02) | Autor: Gabbriela

Link direct la acest mesaj

Avem un total de 36 bobocei, din care 20 , 15 si 1 copil neindentificat.
Putem forma o clasa DC !

?.?.2001 --- Alexandra --- speed, Sc. Catolica, Irlanda
?.?.2001 --- Alexandru --- mariana75, Bucuresti
? --- ? --- meru, Constanta
? --- ? --- mariasm22, Constanta

Ianuarie:
10.01.2002 --- Nina-Cristina ---- Anina_n, Colegiul Nat. O. Goga, M-Ciuc
12.01.2002 --- Emma --- oLo, Franta - Paris

Februarie:
?.02.2002 --- ? --- evora, ?, Scoala privata
04.02.2002 --- Mara --- irinai, Bucuresti, Sc. nr. 12
17.02.2002 --- Bogdan Matthew --- ruxij, USA - West-Lafayette
19.02.2001 --- Vlad --- simali , Sc. Centrala, Campina
23.02.2001 --- Marcus --- danamiha

Martie:
06.03.2002 --- Dan --- arminad, USA
17.03.2002 --- Andreea --- Christel, Germany - Queis
18.03.2002 --- Sara --- devoska, Ucraina - Kiev

April:
01.04.2001 --- Matei Tudor --- teo1970 , Sc. Catolica, Bucuresti
02.04.2002 --- Marie --- Alina, Germany
19.04.2002 --- Codrin --- adriana, USA - Nevada
27.04.2001 --- Anca --- vilma, Galati

Mai:
13.05.2001 --- Remus --- ni-na , Focsani
17.05.2002 --- Lili --- Gabi_K, Oradea
17.05.2002 --- Gianina --- cici, Campulung Moldovenesc
31.05.2001 --- Vlad --- anka1, Brasov, Sc. gen. nr. 5

Iunie:

Iulie:
? .07.2001 --- George --- dennise , Sc. gen. nr. 194, Bucuresti
09.07.2001 --- Mara --- madadum , Colegiul German Goethe, Bucuresti
25.07.2001 --- Ruty --- alexxia , Colegiul Nat. Emil Racovita, Bucuresti
26.07.2001 --- David --- Amalia , Sc. gen. nr. 310, Bucuresti

August:
? .08.2001 --- Vlad --- micha
21.08.2001 --- Ana Maria --- sanse, Liceul Teoretic "Jean Monnet", Bucuresti

Septembrie:

Octombrie:
03.10.2002 --- Andreea --- Daisy, Sc. Publica Calgary, Albert, Canada
24.10.2001 --- Diana --- danielac, Brasov, Sc. gen. nr. 25

Noiembrie:
? .11.2000 --- Andreea --- stefi68 , Bucuresti
? .11.2001 --- ? --- Tanaion, Colegiul German Goethe, Bucuresti
24.11.2002 --- Julian --- Gabbriela, USA

Decembrie:
12.12.2001 --- Claudia --- kokiy, Bucuresti, Lic. Teoretic N. Iorga
16.12.2001 --- Stefan --- stefanalex, Iasi
25.12.2001 --- Cristina --- zfcristina, Bucuresti

Bobocei 2008/2009: Geneza, 1

Julian a ajuns la nivelul 13, astazi a trecut testul.
La ei la matematica saptamanal au 2 testari, una e luni si una e joi, daca treci toate nivelele pana la 20 la adunari si scaderi incepi cu imultiri pana la 12, dupaia impartiri pana la 12, dupaia daca tot esti inca in cls 1 si ai terminat si toate astea, mergi la teste comune, pe nivele si astea, adica adunari, scaderi, imultiri si impartiri pe aceeas foaie.
Testul consta in 40 de probleme in 5 min, ai voie la 3 greseli si tot treci la nivelul urmator... Am pus pe net toate testele lui Julian de la toate nivelele... aici

Eu sunt multumita cu scrisul asta de tipar, mi se pare ca sc acela de mana e o pierdere de timp, oricum nici macar 50 % din populatia romaniei nu isi pastreaza acel scris de mana invatat in cls primare. In usa scrisul de mana se invata in cls a III a si nu e obligatoriu sa il folosesti dupaia... In cls a VI- a ii invata si scrisul bula, stiti voi, ala buclat, dublat...

La citire e la level 12... pana la sf de cls I trebuie sa fi la level 16 si el e la 12...notarea se face in functie de cate cuvinte gresite citesti pe o carte mai grea si dupaia cat la 100% intelegi din carte.. sau ceva de genu asta

Edit: daca nu am fost destul de clara trageti-ma de maneca si vin si incerc sa explic mai bine

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ah, adriana, pai uite ce toanta sunt, am uitat complet ca noi scriam legat in scoala Eu nu mai scriu "legat" demult!! Da, asa scriu cu literele separate, de aia nici nu le prea trebuie "bastonase".
La Kumon face mate, da. Azi a trecut la scaderi, a terminat toate adunarile cu 1, cu 2 cu 3....pana la adunari cu 10. Adica de exemplu 13+8, 15+4, deci asta inseamna cu 1, cu 4, cu 5 samd. La scoala insa nu fac mai nimic la mate, cum ziceam.
Sa vezi care sunt challenge words pt. saptamana asta: "Skolinkenlot" si "Skohottentot"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Sa vezi care sunt challenge words pt. saptamana asta: "Skolinkenlot" si "Skohottentot"

Adica le dicteaza cuvintele astea si ei trebuie sa le scrie asa cum le inteleg ?
Adriana ,eu folosesc flash cards de la dollar store cu adunari si scaderi .Ma luai dupa metoda lui Ruxij si fac intii adunari cu 1 apoi cu 2 si tot asa.Fiindca lui Dan ii e lene sa scrie ,detesta orice tema care necesita a scrie mult ,eu ii arat cardurile si il intreb rezultatul. .Daca repeti zilnic e ca la tabla inmultirii ,pina la urma le invata fara sa se mai gindeasca.
Alexxia si noi am avut probleme cu localizarea literelor desi al meu deja citea .E iarasi ,zic eu ,ceea ce ii spuneam si lui adriana ,stilul de invatat.Al meu invata vizual ,memoreaza practic cuvintele in intregime ,cum arata ,nu sunetele care le compun .Eu zic sa nu insisti prea mult o vreme ,sa-i dai timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, le dicteaza astea. Astea sunt numele unor personaje din cartea pe care au citit-o luni la scoala. A trebuit sa le exersez azi cu el. Restul de 10 cuvinte sunt simple, astea doua sunt crazy ashea:))

Cu sunetele si eu ma gandesc ca poate e vorba de lipsa de ureche muzicala. Din pacate nu prea am idee cum s-ar putea rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Mai ruxi, dar ce nume sunt astea?
Sunt doua persoane/personaje sau cum? Ca aia cu Rumbelskeskin(sau cum se scria) de mi se-nnoada limba..
Pai cred ca asta cu spellingul tre sa fie putin logic, ca sunt reguli care se aplica la cuvinte, simple, cum sunt in fr. de ex -eau citesti o, sau -ai se citeste e, etc. ..asa si-n engleza numai ca sunt muuulte reguli.. Dar e adevarat ca le si invata practicandu-le.. Problema e ca trebuie sa stie sa citeasca un cuvant pe care nu l-au mai intalnit, nu acum, dar peste 15 ani, sa zicem...
Si copiii vostri mai fac ceva pe langa math si engleza? Adica history/social studies?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
In plus i-am spus lui Adi sa incerce sa se controleze, sa nu mai planga, sa nu se mai enerveze, caci asta asteapta cei care il necajesc...si va fi si mai rau. Daca el nu are reactie, ceilalti vor inceta.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Si eu lucrez la capitolul asta cu "nu te mai ataca". I-am spus sa lase creioanele naibii pe jos, sa le ia cine le-a pus acolo sau invatatoarea. In nici un caz tot el. I-am spus ca-i iau un vagon de culori si de pixuri, numai sa nu se mai supere pentru asta.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Faza haioasa, ma enervez eu intr-o zi ca fi-miu e prea mamaliga, merg in curte si incep sa ii arat niste tehnici de bataie. Cum sa pui piedica asa prin spatele picioarelor, sa loveasca la fluierul piciorului, daca vine unul sa ii dea cu capul in burta el sa ii traga cu genunchiul in stomac, daca ii sare in spate unul el sa se aseze jos si sa il traga peste cap si sa se urce deasupra.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Am incercat si eu, ca sunt fiica de boxer si m-a mai invatat tata cate ceva... Dar copilul meu m-a privit disperat si mi-a raspuns "eu nu pot mami sa fac asa ceva".

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Fetelor,NE-AM MUTAT!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Bravo! Sa te increzi mereu in instinctul tau la chestiile astea. Eu am avut ceva peripetii cu gradinitele lui Vladu si pot sa afirm astazi ca, atunci cand noi, mamele, simtim undeva in adancul sufletului ca ceva nu e bine in locul unde ne lasam copilul, este chiar asa. Cand este OK simti ceva, cum zici tu, o usurare... nu am o explicatie logica.

alice

http://community.webshots.com/user/simali71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

S-a rezolvat situatia lui Vlad. Invatatoarea l-a mutat pe Rares in alta banca. Am stat ca un arici zbarlit in asteptarea hotararii ei, pentru ca daca-l muta pe Vladu fie si numai un centimetru era o mare magarie.

Noi avem o gluma in familie:"are copilul probleme la scoala, mergi la invatatoare cu o oala de lapte prins". Asa facea bunica mea cand tatei nu-i placea poezia de la serbare sau fata de la dans. Se ducea cu o oala de lapte prins si rezolva problema.

Deci fetelor, lapte prins... cica face bine la ten.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

S-a rezolvat situatia lui Vlad. Invatatoarea l-a mutat pe Rares in alta banca. Am stat ca un arici zbarlit in asteptarea hotararii ei, pentru ca daca-l muta pe Vladu fie si numai un centimetru era o mare magarie.

Noi avem o gluma in familie:"are copilul probleme la scoala, mergi la invatatoare cu o oala de lapte prins". Asa facea bunica mea cand tatei nu-i placea poezia de la serbare sau fata de la dans. Se ducea cu o oala de lapte prins si rezolva problema.

Deci fetelor, lapte prins... cica face bine la ten.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

alexxia si la Anamaria au inceput cu recunoasterea unei litere intr-un cuvint.Au inceput cu "a".Despart in silabe si localizeaza litera.
Doamna le-a dat acasa de desenat 3 lucruri din ghiozdan care cuprind si litera "a" ,dupa care sa desparta in silabe(pentru fiecare silaba trag o liniuta) iar dedesupt sa faca cerculete pentru fecare litera (grupate si ele sub liniute)Cerculetul care apartine literei dorite se coloreaza cu negru ...Te-am ametit.... nu?

Noi avem alta problema...Ana este un pic imprastiata ,uita sa i-mi spuna unele lucruri de la scoala sau se chinuie sa-mi povesteasaca ce a facut ,nu stiu ce-i cu ea pentru ca nu era asa de inhibata.

Voi ce parere aveti despre Ascolecitina?A-ti dat copiilor?

Va pup

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Astazi Remus are abilitati practice,si biletelul trimis de invatatoare in care ne cerea sa aducem frunze diferit colorate a aparut aseara pe la 21.30........si sa-l fi vazut in toiul noptii pe sotul meu agatat de un copac sa rupa niste frunze mai verzi,sau vanturand frunzele de pe masini cautand forme agreabile....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,dragi mamici de scolari!

Micha ,ma bucur mult ca ai rezolvat!Mutarea e cea mai buna solutie,oricum invatatoarea aceea nu era ok pt drum lung,poate nu-i stricau niste cursuri de perfectionare sau cum se cheama .

Adriana,bine ai venit!Cred ca tu esti mamica de pe forum pe care o stiu cel mai demult,adica de cind eram gravide ,sper sa ne apuce si majoratul copiilor pe-aici.
Sa stii ca aici fac deodata scrisul de mina cu scrisul cu litere mari,au facut pina acum 4 litere"W,O,R,T"si cind au de scris tema,au cite un rind de litere mici si litere mari.
Scrisul legat sau caligrafic cred ca numai eu il mai folosesc ,sotul meu,de ex,scrie cum invata si Marie.Uite,Ruxij ,scrie tot asa.
Cu adunarile in cap,li se vor fixa in cap cind le vor face de multe ori.Daca Marie anul trecut facea cu degetele(adunari pina la 10)si cu liniutele adunarile ce depaseau 10,anul asta le-a bagat deja in cap,am ramas si eu surprinsa sa vad.Ei inca nu au facut la scoala adunari propriu-zse ci adunari cu multimi dar facem acasa de pe cd-ul de matematica.

Sanse ,eu cred ca toti boboceii au un grad de aiureala ,e totul nou si diferit,se vor da pe brazda cu toate.Eu cel putin asa cred,vad si la fiica-mea si la colegii ei,e absolut normal.Mie imi povesteste tooot de la scoala dar numai de vreo 3-4 zile,pina acum aflam de la altii.
Eu nu i-as da absolut nimic,nu sunt pt pastile si nici pt tratamente preventive.

Simali ,si fiica-mea se mai apuca de plins cind nu-i iese ceva sau cind isi aminteste ca i-a zis colegul de banca,ca nu-i place lui cum a colorat ea .Eu incerc sa ii spun mereu sa-l ignore,pur si simplu sa nu-l bage in seama cind o supara(asa scrie si in contractul cu scoala pe care l-am citit copiilor).Daca totusi devine insistent,tre'sa.i zica doamnei invatatoare.
Faza cu plinsul/sensibilitatea exagerata sunt aproape sigura ca e trecatoare.
Daca tot suntem la colegi de banca,nici fiica-mea nu e ff fericita cu colegul,dupa cum spuneam dar pe ei ii muta periodic si cred ca numai au mult impreuna .Ei se tachineaza reciproc,cred eu.Ea ii spune lui ca scrie urit,prea rpd si neingrijit,el ii zice ei ca coloreaza urit si mincarea ei din pachetel nu-i buna si tot asa .

Pe la noi,toate bune,copilul foarte indragostit de scoala,de doamna inv,de teme,de ghiozdan,de tooot.Primim si noi stampile si smile,e in ordine.Ritmul mi se pare bun,scriem,citim bine si multisor.
Astazi,dupa ore,au drumetie,merg la locul de joaca din padure si le-am pregatit un rucsacel in plus cu cele necasare si haine adaptate.

Nina ,ooo,sa vezi ca si mie mi se pare ca dimineata se misca prea incet.Eu o ghidez mereu,e tentata in cele citeva minute libere sa coloreze,sa faca altceva.In drum spre scoala,mai casca gura pe la vreun copil mai mare,mai vede o pisica ...singurica nu stiu cind ar ajunge.Eu o duc pina la intrarea in scoala,la 7.45 suntem deja acolo.Aici suna clopotelul scolii(sunet de adunare)si atunci,la 7.45 toti tre'sa fie in scoala.

Fetele,are cineva timp si chef sa faca o lista cu toti boboceii?

Weekend fain va doresc!

Alina

Mergi la inceput