Sezatoarea canadiana (109)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

Voi lucra la Longueuil (rive-sud), asadar caut chirie, 4 1/2, Longueuil sau St-Lambert, de la 1 noiembrie. Am pus anuntul si pe quebec.ro, dar va rog si pe voi, daca auziti ceva, cumva sa-mi dati de stire.
Multumesc mult!!
Romancute din Longueuil sunt prin sezatoare oare??

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

quote:

Cine zicea de Madonna, eu mi-am luat billet la Tina Turner , yu-huuu!

Ana, enervanta faza cu scrisorile...
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru'
[/quote]
Laura-eu merg la Madonna si am luat si la Tina Turner-in decembrie mergi cred-13,nu, ca pt noiembrie nu mai erau demult bilete..poate ne vedem.

Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Fetelor, am nevoie de o informatie ... cine a prelungit aici in Canada viza parintilor/socrilor? Unde se face chestia asta, cat dureaza si cat costa? Soacra mea a primit viza pe 6 luni, asta inseamna pana in aprilie, si am vrea sa o mai prelungim pe 6 luni, de fapt noi am avea nevoie sa fie aici pana in mai, deci am fi o luna descoperiti, dar cred ca nu se poate prelungi doar cu o luna ... ? Va multumesc anticipat pt raspunsuri, ca am vrea sa luam biletul de avion, dar nu as vrea sa il cumpar pana nu verific ca pot sa prelungesc viza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

carmen77eu i-am prelunigit mamei mele viza de sedere in Canada de mai multe ori.
aici gasesti inf http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/visitor.asp
pregatesti o aplicatie pe care o trimiti la adresa din Alberta si platesti pe internet suma de $75.
La motivul prelungirii de fiecare data am scris ca doreste sa petreaca mai mult timp cu noi. am primit aprobarea fara pb, dar de fiecare data cu conditia sa faca analize medicale, care costa si alea ceva.
in ultimul timp raspunsul la aplicatie l-am primit in 2-3 luni. si tu trebuie sa trimiti aplicatia cu cel putin 1 luna inainte sa ii expire viza. chiar daca i-a expirat viza si nu a prmit raspuns poate sa stea linistita.
asa ca daca i-o trimiti prin martie aplicatia si daca raspunsul e negativ o luna e acoperita pe motiv ca ati asteptat raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

am si eu o intrebare. si-a sponsorat cineva parintii aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Pitilache merci pentru rezervarea de la Marathon.
Eu iau copii de la gradi si vin direct, ca daca mai trecem si pe acasa nu mai ajungem. Deci probabil ca pe la 5:30 voi fi acolo. Mai vine cineva asa devreme ca mine sau toate fetele pot veni doar de la 6? La mine oricum pica bine ca la ora aia trebuie sa pape copii si daca nu vine nimeni mai devreme, va astept la masa rezervata de Pitilache (imi place la nebunie nickul tau ) si hranesc copii pana veniti.

Carmen nu stiu 100% oficial, dar parca zicea cineva de aici de pe sezatoare (nu mai stiu cine) ca prelungirea se face cu 2-3 luni inainte de termenul la care ar trebui sa plece acasa (asta ar fi pentru soacra ta prin ianuarie-februarie) de aici din Canada. Dar de ce nu iei bilet de avion deschis pe 1 an, la intoarcere iti alegi tu cand vrei, adica sa nu aiba o data fixa de intoarcere, trebuie doar sa anuntati cu ceva timp inainte cand stabiliti data de intoarcere. Este putin mai scump, dar cred ca este mai bine asa, nu stii nici o data ce se poate intampla. Eu asa voi face cand vin ai mei.

Dana (podeanu) la multi ani cu intarziere pentru cele doua comori frumoase si refacere rapida lui Eddy

Mqqm la multi ani (tot cu scuzele de rigoare) printesei Denisa (imi da impresia unei fete tare delicate dupa creatiile poeticesti citite). Ce si-a ales sa urmeze mai departe ca si scoala? ziceai o data ca s-a hotarat ce vrea, Hakuna Matata Sunt curioasa ce alege o persoana cu atat de mult talent la varsta la care teoretic nu prea stiu ce vor de la viata.

Cristina (Cfelinar) bafta in Longueuil, am un coleg care sta acolo, sa il intreb daca stie ceva de inchiriat (dar el are casa, asa ca slabe sanse, dar mai stii...) Spor la impachetat

Miki ce bine ca sunteti ok, eu nu cred ca este ceva grav dar continuati investigatiile daca nu trece. lui Marc

Ma uit pe site-ul lui Marathon si salivez la meniuri, ma gandesc de pe acum ce sa iau (poftesc tare la o salata greceasca, mai mult gandindu-ma cum mananca fimiu rosiile cu pofta si imi cere "pomme, pomme, encore" ca la el tot ce este rotund este pomme )
Abia astept sa ne vedem, ca saptamana asta barbata-miu m-a abandonat rau, a inceput un job nou de care este tare incantat, munceste mult si ii place si a venit acasa tare tarziu, 8-8:30 cand eu eram obisnuita cu el acasa la 4. Zice ca doar acum, ca au ceva important de terminat, dar sa vedem, ca eu nu rezist asa mult timp, contez pe ajutorul lui macar 2 ore pe seara cu copii, macar pt chestii majore ca baia si ritualul de dodo. Imi este tare greu sa le fac baie la doi copii de 1 an si de 2 ani in acelasi timp, am experimentat asta aseara, si strangeam din dinti in urletele copiilor si injuram noul job

Ana nasol cu problema ta cu corespondenta. Eu am patit-o invers, arabul care statea in apartamentul in care ne-am mutat noi cand am venit in Canada (primul) s-a mutat 3 etaje mai sus, in acelasi bloc. Si ne-a spus ca o sa ii mai vina corespondenta, sa nu o aruncam ca trece sa si-o ia. Si au trecut 2, 3 luni si teancul se marea si omul nu mai trecea. Am inceput sa urc eu dimineata inainte de a merge la job si ii bagam in usa scrisorile. Au trecut vreo6-7 luni, eu eram insarcinata in ultimul hal (7-8 luni), liftul era stricat de vreo 2 luni, eu simteam ca imi cade burta la fiecare treapta urcata si mi-am cam bagat picioarele in scrisorile lui. Am inceput sa le las concierge-ului la parter, pana cand omul jenat mi-a zis sa nu le mai las acolo, ca il cearta ca nu isi schimba adresa si ca trece el sa le ia. Nu a mai trecut, eu am nascut, ne-am mutat si am predat urmatorului sarcina asta. Acum ne-am mutat pe acelasi etaj cu arabul, ne vedem in fiecare dimineata la lift, imi zambeste frumos, ma "bonjour madame", eu strang din dinti pe sub zambetul gratios si arunc "ca va-ul" de rigoare, dar tot nu am uitat sutele de scari urcate pentru scrisorile lui. Si acum mai cred ca l-am nascut pe Alex prematur din cauza idioatelor lui de scrisori si a liftului stricat al lui Jacques (concierge-ul, un quebs mistocar dar simpatic, invatat cu spaga si cu tuica romaneasca).
Eu m-as lua la cearta rau cu nesimtitii aia de quebsi si cu Postes Canada

tuturor fetelor

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

carmen77, si eu zic ca Monicutza sa ii iei bilet cu valabilitate 1 an ca sa poti modifica data de intoarcere , ca noi nu am stiut de chestia asta si am luat bilet doar pt 3 luni, iar acum ca sa-l prelungim ne costa enorm, practic inca o data biletul. Iar prelungirea se face cu cel putin 30 zile inainte a expire viza si raspunsul vine la approx 2- 3 luni dupa, dar tu nu o sa ai probleme pentru ca ai trimis actele de prelungire inainte, sper ca se intelege ce zic.

almo, noi am trimis actele de sponsorizat parintii dar suntenm inca la inceput, de-abia le-am trimis

Dana si eu ca si tine aici pe forum

Distractie placuta la Marathon fetelor!

Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Multumesc de informatii, Almo, Monicutza si Magdone, cred ca am sa cumpar biletul inchis dar cu data de intoarcere in mai, si prin februarie am sa trimit actele de prelungire, pt ca ma indoiesc serios ca ma vor refuza, adica e a 2a oara cand vine aici, plus ca intre timp au mai fost de 2 ori matusa mea, mama mea, sora mea .. deci multi membri din familie, si toti si-au respectat conditiile de viza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pe cuvint de pionier daca mai spun ceva rau de acum incolo despre drogati! Drogurile sint de foarte multe feluri, dar dau aceeasi dependenta in fata careia te simti neputincios. La mine acestea se numesc cafea si internet (as putea merge mai departe si sa spun chiar DC, dar daca e net, gasesc eu unde sa intru). Nu am avut net ieri dupa-amiaza, aseara si astazi pina acum... tragedie mare. Nu a mers, iar acum ca s-a rezolvat, trebuie sa fug dupa fete.

Am instalat calculatorul nou, totul pe el, merge bine dar trebuie sa ma obisnuiesc cu tastatura, cu ecranul... totul e nou si parca nu mai am aceeasi viteza la butonat. Nu am citit tot, doar am rasfoit un pic... Pitilache, multumim frumos pentru rezervari, daca are scaun vin cu bebe, ca e tare mofturos in ultima vreme si sta numai de gitul meu agatat, parca nu-mi vine sa-l las cu Octav. De fapt, sa va spun drept, abia astept sa vi-l arat, ca eu sint topita dupa el si l-as arata, da' n-am cui!

Mai scriu miine dimineata, ca in noaptea asta, daca merge totul bine, trebuie sa ma apuc de lucru pentru scoala... am obosit numai cit m-am gindit un pic la ce am de facut.

Carmen, asta din Westmount e 30$ pe zi, stiu sigur ca am vrut sa o dau pe Agata cind nu gaseam loc si nici asa nu aveau locuri. Dar am recomandat-o cuiva din parc si ne mai intilnim din cind in cind si sint tare multumiti de gradinita, copiii se simt nemaipomenit acolo, ii scoate tot timpul in parc, au activitati frumoase in pretul acesta, adica nu mai platesc nimic suplimentar. Tu nu vii la intilnire?
Simi, m-as bucura sa te vad daca vei putea ajunge.

Agata a inceput conjugarea verbelor si, ca si mamei ei, ii place de nu mai poate gramatica, in sfirsit nu trebuie sa mai trag de ea sa invete, ma intreaba tot timpul si in romaneste si in engleza: dar asta cum se conjuga? Trebuie sa-mi fac temele pe ascuns, ca nici eu nu le stiu pe toate in franceza, in engleza o trimit la ta-su...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

nelia,sa-l stapanesti sanatoasa(calculatorul)!
ai pus pe el si programul de care vorbeam acum o sapt.?

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput