Sezatoarea canadiana (109)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Mihaela, au multe puncte de lucru, nu numai in vestul insulei ... si nu, nu e 7 cad pe zi, e 15, dar conditiile sunt super si oricum banii ii iei inapoi de la taxe. Au in NDG, TMR, Westmount, Laval, etc. Si mai am prietene care au avut copiii la ei si au fost f multumite, poate singurul punct in minus ar fi ca e 90% anglofona, doar in ultimul an de gradi fac franceza .. insa eu l-am vazut ca un plus, avand in vedere ca franceza o invata oricum la scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Dragaica iti raspunsesem eu la intrebarea cu vinul dar pe mine nu prea ma baga nimeni in seama

Am si eu o intrebare ptr voi acum: cartea de munca se triminte ptr scanare numai daca ai peste 10 ani de munca sau se trimite indiferent de citi ani ai munciti in Ro?? Am inteles ca daca Romania va intra in tratat cu Canada , se vor recunoaste anii lucrati in Ro si pensia se va lua de aici. Voi ce stiti de asta??/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Podeanu

Dragaica iti raspunsesem eu la intrebarea cu vinul dar pe mine nu prea ma baga nimeni in seama

Am si eu o intrebare ptr voi acum: cartea de munca se triminte ptr scanare numai daca ai peste 10 ani de munca sau se trimite indiferent de citi ani ai munciti in Ro?? Am inteles ca daca Romania va intra in tratat cu Canada , se vor recunoaste anii lucrati in Ro si pensia se va lua de aici. Voi ce stiti de asta??/

Born to shop, forced to work.

Cred ca nu are importanta citi ani de munca ai, mai bine o trimiti acum. Din ce stiu eu doar se introduc datele in sistem si cartea de munca ti-o da inapoi. Cind va veni vremea de pensie, vom vedea ce conditii vor fii...Si eu am inteles ca si tine, ca la calculul pensiei din Canada se vor adauga anii lucrati in Romania (sau in alta tara din Europa, daca exista tratat semnat), deci vei avea o vechime mai mare. Nu cred ca vom primi efectiv bani din Romania, dar cine stie, poate mai sint si minuni pe lumea asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Dana, eu ce stiu este ca doar cu 10+ ani vechime primesti pensie in Romania, cei zece ani pot fi formati de exemplu din sase ani de lucru+ patru facultate, sau + armata pentru barbati;

apropo de CM mai am si eu o intrebare, cartea de munca ramane la directia de munca in Romania sau doar o scaneaza si o returneaza? sa nu ma trezesc peste 25 de ani ca fluier a paguba, ca s-a pierdut.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Ana, dupa ce o scaneaza se returneaza. Iar Dana pentru ani de vechime, depinde ce o sa fie valabil cand se va pune problema pensionarii, adaica cand o sa ai varsta de pensionare. Aparent nu este nevoie de nici o procura ca sa se depuna cartile de munca pentru scanare.

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ana Stroe, ti-am trimis un PM.

Fug ca trebuie sa imi fac joburile de seara.

Pe curand,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Merci ptr raspunsuri. Eu am trimis-o deja cu imputernicire cu tot, am 13 ani munciti. Dar al meu sot are doar 7 si un an armata. Lui nu i-am trimis-o si ptr el intrebam. Inca odata merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Cristina, s-a facut!

Fetelor, mersi pentru informatii!

Eu am niste nervi...nu ca ar fi ceva nou la mine !
mai, eu m-am mutat de trei ori, si de fiecare data mi-am recuperat scrisorile de la vechea adresa/am adunat scrisorile fostului proprietar si am avut grija sa-i parvina, pina acum;
acum am niste dobitoci de quebsi veniti de la naiba-n praznic Chicoutimi, de n-au mai vazut oras si imigranti de cind sunt ei
care au preluat townhouse unde am stat; i-am rugat, le-am lasat datele de contatct, am fost la ei de citeva ori si am intrebat de scrisori- nu aveti nimic;
am platit si la kktul asta de posta quebecoasa pina-n ianuarie sa ne retrimita scrisorile si tot una primim si doua nu;
nesimtitii aia de drogati quebsi arunca plicurile, si deja am primit doua scrisori de la agentii de recouvrement pentru facturi neplatite , una pentru CC lui barbatu'meu si una pentru gaz-metro; imi trimisesera de la firma o scrisoare cit am fost acasa pe adresa veche-si binenteles ca aia spun ca n=au primit nimic pe numele nostru; eu sunt de + de cinci ani aici si tot ma surprind unii quebsi cu dobitocia- daca n-ar fi inconjurati de anglo, erau si acum in secolul 19 ca mentalitate, facind copii intre rude si sub papucul bisericii, intre si droguri.

acum ma cert cu barbatu-meu ca el nu si-a schimbat adresele la CC, dar de pe santiere de la cucuieti nici nu are cum

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Am neeeeeeeeeeeet!!!!

Buna, fetelor! Ne-am asezat si la noi la casuta noastra, ne-am pus si net, deja parca e mai bine. Am depistat si unde-i Marathon-ul, am trecut de multe ori prin zona, abia astept sa va cunosc!

Noi ne obisnuim incet-incet cu viata pe aici, mai rezolvam treburi, cumparam diverse, nu as fi crezut ca o sa ma satur vreodata de facut cumparaturi, dar cand o iei de la zero ai nevoie de toate, de la mop la masa si scaune. Ne place tare mult in special zona in care locuim, e liniste si e dragut, culorile toamnei sunt splendide. In bloc e asa liniste, parca nu am avea vecini.

Khristin, am vazut pozele, micutul tau e perfect, e o frumusete de copil! Sa fie sanatos si norocos!
Olga, ma bucur sa sunteti bine, sarcina usoara si frumoasa in continuare.
Roxana, am comis-o, abia astept sa-ti povestesc mai multe!
Oanagabriela- felicitari pt micuta curajoasa! Imi poti spune si mie, te rog, unde mergeti voi? Ma intereseaza si pe mine sa-l dau pe David la cursuri de inot.
mQQm-si de la mine, cu ceva intarziere, un la multi ani cu sanatate domnisoarei DJ
Nelia - felicitari pt examenul luat! Nu-ti mai face probleme de nota, la cate ai avut pe cap e nemaipomenit ca l-ai luat. Sanatate copiilor! Incerc sa te sun maine. Sa folositi cu placere noul PC.

ALINA, cu doua comori: printesa EVA (3 ian 2007) si cavalerul DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Khristin, felicitari pt baietel si sa va aduca doar bucuii !

Mikiion, Ioana mea cand a facut oreion, am mers la urgente pe jos, cu ea de mana tzopaind tot drumul. Cand i-a pus asistenta termometrul, am zis ca picam ca avea 39.8C dar era de altfel bine mersi, doar febra si ganglioni umflati. Deci, se poate.

Nelia, ciudate simptome a avut Lisandru, sper sa fie bine, ca tare ne pustieste viata o manifestare de asta, de–nteles.

Cine zicea de Madonna, eu mi-am luat billet la Tina Turner , yu-huuu!

Ana, enervanta faza cu scrisorile...

Mergi la inceput