Dupa inseminare
De data asta am patit-o!Dupa cum va spuneam,raspunsesem foarte bine stimularii,marti am fost la ecografie,cei trei foliculi mari tocmai se sparsesera,a avut loc imediat recoltarea spermei si apoi inseminarea.Pana aici,toate bune si frumoase.Seara insa,la doua ore de la inseminare,m-a apucat o durere cumplita de burta,insotita de febra.Mi-am zis ca va trece pana a doua zi.Miercuri dimineata atat durerea cat si febra mai scazusera,insa imi aparuse o spuzeala pe tot corpul.Atunci m-am cam speriat si am sunat la dr.Matei,care s-a cam speriat si ea.Mi-a spus ca este posibil sa fie vorba despre o reactie de adversitate la sperma sau la vreun reactiv cu care a tratat sperma sau ca poate fi o toxinfectie alimentara.Cum nu eram deranjata la stomac am exclus a doua varianta.Mi-a spus sa iau preventiv Doxiciclina,dar dupa cei-am citit prospectul parca nu mi-a venit s-o inghit.
Din fericire,azi ma simt mai bine si sper sa-mi revin definitiv in cel mai scurt timp.Ma intreb insa daca inseminarea mai are vreo sansa de reusita.A avut careva dintre voi reactii adverse dupa inseminare?
Raspunsuri
crangutalil spune:
meme, imi pare rau de ce ai patit, sper sa fie bine totusi.Vreau si eu sa te intreb, unde ai facut inseminarea si mai ales cat te costa toata afacerea?Eu de Fiv nu am bani, nici macar pe sfert, sunt o amarata de bugetara cu 3 mil. salariu, dar daca ai citit mesajele mele la mine problema ar fi ca undeva pe endometru am ceva care nu lasa lui sa treaca ca sa ajunga la marea intalnire, asa ca m-am gandit ca o eventuala inseminare ar face ca sa treaca miscodeii dincolo de zona afectata, si am inteles ca nu ar costa foarte mult.Te rog, lamureste-ma si pe mine, ca nu mai am mult timp la dispozitie, alfel ajung la operatie si adio bb, ma agat si eu de orice speranta si asta cu inseminarea ar fi una din ele.Iti tin pumnii sa fie bine.
Marina spune:
meme sincer asa ceva nu am avut...sper sa fie totusi o toxinfectie ceva.
Sa creasca burta mare !
Marina
meme spune:
Marina,tu nu ai avut nici un fel de simptome dupa?Am inteles ca nici burta nu trebuie sa te doara.Incep sa ma gandesc daca nu e vorba despre o infectie uterina.
ponicid spune:
Pe mine ma durea burta si atunci eu presupuneam ca ma durea pentru ca imi faceau injectia de declansare a ovulatiei. Deci ma durea pentru ca se rupeau foliculii iar ovarele erau suprasolicitate din cauza stimularii. Ma mai durea si din pricina patrunderii lichidului prin trompe spre cavitatea abdominala. Aveam un fel de disconfort la nivelul abdomenului.
Eu cred ca tu ai facut o reactie alergica la una din substantele cu care trateaza ei sperma. O sa-ti dai seama la urmatoarea inseminare daca va mai fi cazul. Instinctual si logic ma gandesc ca o eventuala fecundatie si migrare a oului nu au avut de suferit. Dar numai dumnezeu stie! O infectie mi se pare putin probabila pentru ca ei lucreaza steril si oricum nu putea fi atat de puternica incat sa se declanseze aproape imediat dupa interventie.
Daniela, mamica de Ana-Maria
meme spune:
Daniela,sa inteleg ca tu ai devenit mamica prin inseminare?Din a cata incercare?Eu sunt la a doua inseminare.Si dupa prima am avut dureri mari de burta dar nu am reactionat totusi asa de violent(febra,reactie cutanata).Sa fi folosit de data asta un alt reactiv sau in cantitate mai mare?Tot ce am inteles a fost faptul ca dr.a lasat sperma mai mult timp la prelucrat pentru a imbunatati cat mai tare calitatea spermatozoizilor.
gabid spune:
Meme,ai mai facut o inseminare?E vorba de cea veche?Mult succes de data aceasta!
Te pup,
Gabi.
ponicid spune:
Nu meme!
Mie nu mi-au reusit nici inseminarile si nici fertilizarile in vitro.
Pe Ana-Maria mea am adoptat-o.
Dar nu dispera. Eu am vazut enorm de multe reusite. De fapt majoritatea femeilor care se trateaza de sterilitate reusesc dupa un timp sa aiba un copil.
In cazul meu cred ca Dumnezeu a planuit ca Ana-Maria sa ma aiba pe mine ca mamica. Numai Dumnezeu stie de ce nu am facut eu copii pentru ca nici macar nu am un diagnostic.
Curaj si rabdare iti urez!
Daniela, mamica de Ana-Maria
Marina spune:
meme nu mai tin minte sincer. M-a durut putin burta dupa dar in nici un caz simptomele descrise de tine. Si nici urma de febra sau alte alea de genul asta!
marina
Victoria spune:
Draga Meme,
Sper ca acum te simti mai bine, si sa auzim de 2 liniute pe test!!!!!!!!!
Spune-mi si mie, te rog, cam cat a costat, cui a trebuit sa dai (dr., biolog, etc?). Eu voi face inseminare peste 2 saptamani, habar n-am cum decurge, orice info m-ar ajuta,
Multumesc, V.
veni, vidi, Victorie!
crangutalil spune:
meme, te rog raspunde-mi si mie, vad ca si Victoria ar fi interesata,asteptam cu mare nerabdare raspunsurile tale si vestea ca ai doua liniute pe test.Iti tinem pumnii.