Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (19)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

well senzatia e ca si cand ai avea un pestisor in burtica. Nu e deloc anormal sa nu il simti pisic. Eu de exemplu de joi pana azi nu am mai simtit atat de clar ca misca puiutzul. Da se pare ca atunci cand am o stare de agitatie puternica sau stress ii transmit si lui si ma taxeaza

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Bine ati venit Mababei si Adomis!

Mihaela, simpatizez cu tine pentru ca si noi am asteptat si ne-am dorit mult acest copil. Eu nu ramasesem niciodata insarcinata pana acum si cam intrasem la idei. La un moment dat chiar i-am dat usa de perete doctoritei dispareta ca nu pot face copii. Dar uite ca minunea s-a intamplat.

Gina 18+ mama de Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Eu am facut echografia in saptamana a 13 a, medicul a introdus intr-un program datele mele si masuratorile bebitzului si mi-a calculat riscul pt. malformatie, dar numai pt. sdr. Down. Riscul era de 1/467 ( normal fiind mai mic de 1/250 ) si mi-a scris pe fisa: eventual triplu test de control la 15-17 sapt. Asa ca, pt. linistea mea ( poate mai mult pt. ca in cazul acestei analize se pune accent pe varsta, iar au am trecut de 36 ) l-am facut in sapt.16 dar a fost necesara o noua echografie pt. ca, pt. corectitudinea rezultatului, au nevoie de calculul precis al varstei sarcinii in saptamani si zile, dupa masuratori, nu dupa U.M. Nu stiu cum se practica in alta parte, cel putin asa mi s-a spus de la laboratorul unde mi-au recoltat proba!

mihaela
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

mababei bine ai venit la odisee

Alina 12+
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Bun venit noilor mamici !!!

Despre miscarile lui BB nici eu nu sunt prea sigura, seara daca stau intinsa pe spate si imi pun mainile pe burtica parca,parca ma saluta dar in rest nu prea simt nimic !

18+ cu Alexandra

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Eram 2,vom fi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Bun venit noilor maici cu burtici

fbruma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Mababei, Adomis bine ati venit

16+

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Citat:
Buna, eu nu prea vad sa scriu, m-a tras rau curentul si am un ochi pe jumate inchis, asta e, trece.
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu acest TT cand se face de fapt? Eu fac ecografia morfologica in sapt 14 (o sa am 13 sapt si 4 zile dupa UM) si eu stiu ca TT se face mai tarziu, nu? Daca merg dupa 3 zile sa fac analiza e prea tarziu? Mai e valabila eco? Va rog din suflet sa imi spuneti ca sunt foarte confuza.

Bubulina, din cate am citit eu si din ce am reusit sa aflu de la medic ( ca medic e bun, dar scot tare greu informatii de la el, parca-s mereu la jocul ala cu " cumpar o vocala " - e de principiu nu-ti bate tu capu' ca de asta am facut eu facultate) am inteles asa: pana la 13 sapt. si 6 zile se face echo morfofetala precoce, pt. trim. I, cand se masoara bebitzul si pliul nucal, care da informatii cu privire la sdr. Down, si tot pana la aceasta data se face si dublu test-ul. Incepand de a doua zi, adica din sapt.14 pana in sapt.18 se face triplu test insotit sau nu, depinde de laborator, de o noua echografie. La laboratorul unde am facut eu era permisa o diferenta de maxim 2 zile intre data echografiei si recoltarea analizei. Se spune ca mijlocul perioadei ar fi cel mai bun moment (dar n-am gasit argumente solide in acest sens ), in acest caz sapt. 16, dupa cum echo morfofetala de trim.II, e bine sa o faci in sapt.22, desi perioada posibila e cuprinsa intre sapt.20-24.
Dupa aceste saptamani, cica nu ar mai avea relevanta respectivele analize! Sper ca ti-am fost de ajutor macar un pic!

mihaela
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZoRi spune:

Bun venit noilor burtici Adomis si Mababei! Sarcina usoara si bebei sanatosi!

Bubulina1 eu am facut TT in sapt 16 (se poate face intre 14 si 18), corelat cu masuratorile de la eco din sapt 12-14.

Si eu il simt pe bebe destul de des, ca un pestisor, mai ales cand stau pe scaun.

Fetele care ati fost racite ati luat si altceva in afara de ceai, miere si lamaie? Ma doare capul si gatul si mi-e infundat nasul. Cred ca azi fac o vizita medicului de fam se vedem ce-mi spune.

ZoRi 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Burtici, am venit de la ecograf cu un !!! E fetitza!!! Sunt asa de incantata! si tati e bucuros mai ales ca are o sora mai mica si zice ca se pricepe la crescut fetitze!

Am stat aseara pana tarziu la rand la ecograf, cam 5 ore si am trecut prin asa emotii incat am febra musculara! Presimteam ca o sa-mi spuna ce e si mi-a spus din prima! Am avut un sentiment ciudat pt ca inainte ma gandeam la amandoua variantele si acum din start una s-a exclus. Eu mereu mi-am dorit fetitza dar in ultimul timp nu mai conta.Toata noaptea am facut planuri de viitor pt ea! Nu puteam sa dorm si mi-o imaginam la diferite varste, facand diferite lucruri. cred ca de la oboseala si tensiune acumulata o cam luasem razna, ca ma luasera fel si fel de ingrijorari pt cand va fi mare.. Asa sunt eu, mai zuzu..

Am facut si triplul test si azi iau rezultatul. Am fost la un medic genetician, cel mai bun se spune pe aici pe la noi, care a zis ca ecografia trebuie facuta in ziua cu analiza, nu mai devreme sau mai tarziu.Asta e parerea lui, nu stiu cum o fi de fapt..

Astept sa apara si la mine in listuta un

Va pup dulce pe toate!

Silvia 15+

Mergi la inceput