Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (105)
Raspunsuri - Pagina 4
monicabo spune:
Ghinetz, te inteleg bine, si sunt alaturi de tine, iti doresc sa reusesti cat mai repede Nici eu nu stiu ce as face in locul tau...
Ce pot eu sa zic vis a vis de biberon, este ca nici Andreea nu l-a acceptat pe ala clasic, pe la vreo 3-4 luni, cand mi-a recomandat pediatra sa-i dau si comletare ca nu luase suficient in greutate luna 3 spre 4 (luase doar vreo 400 gr). Am incercat toate tipurile de biberon clasic, tetine, nimic. Am incercat si diferite feluri de lapte, nimic. Asa ca am lasat-o tot pe san. Pe urma pe la 8 luni cand chiar nu mai aveam mult lapte, si ea ar mai fi vrut, am inceput sa-i dau lapte praf, si i-am dat direct la canuta, si a acceptat...canuta din aia cu supapa... Nici nu am mai incercat biberon clasic.
Vezi daca merge cu altceva decat biberon clasic...
Cam asa a fost la mine, si ma rog, contextul era altul.
Timi, mai am putin, cam o luna jumate... Mi-e mai greu fizic un pic, bebe ma cam apasa pe vezica, intestine, dar mai ales cu vezica e problematic un pic acum, ca imi vine des pipi...
Andreea ma solicita destul, noroc ca mai am ajutoare..sotul, parintii... Parintii mei mai ies cu ea seara, si atunci mai imi trag si eu sufletul...
E ceva mai usor fata de acum 1-2 luni ca Andreea merge bine singura, e mult mai stabila, nu mai trebuie chiar sa fiu la 1 cm de ea, doar sa fie in raza mea vizuala (ma rog, destul de aproape, dar nu trebuie sa ma mai aplec dupa ea decat rar). In vara, de ex. trebuia sa o tin ori de manuta, ori cu hamul...daca ar fi trebuit acum sa fac asa ceva, mi-ar fi fost mult mai greu. Deci ma descurc, nu am avut slava Domnului o sarcina dificila..
Tu cum te simti, mai ai greturi, sau au trecut? In ce saptamana esti?
Nici eu nu ii dau dulciuri Andreei... ii dau doar biscuiti, covrigei; ciocolata, in nici un caz nu i-am dat. SI eu prefer sa manance fructe, ii dau cate un suc natural de fructe, facut de mine...
Am mai scris pe aici cat ma enerveaza in parc mamici/bunici/bone care ma imbie sa-i dau ciocolata/napolitane/snaksuri Andreei, eu refuz, si apoi o imbie pe ea, ea intinde mana, si persoana respectiva ma apostrofeaza "vedeti doamna, pofteste copilul, de ce nu vreti sa-i dati? Nu vedeti ca inghite in sec?" Si eu pic drept mama rea, ca o iau de acolo fara sa-i dau nimic...
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 32+ Ana Maria
Timi07 spune:
Monica chiar e enervant cand altii stiu ce-i mai bine pt copilul tau..of cum nu-si pot vedea unii de treaba lor.
Eu sunt in saptamana 12 si mai am greturi, dureri de cap dar le fac fata stiu ca se poate si mai rau. Acum n-am stare pana luni cand il/o vad pe bebe.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
brazuca25 spune:
Si eu m-am ferit de ciocolata si de dulciuri in general pentru Deni. I-am dat biscuiti, pufuleti, dar nu dulciuri foarte complexe. A mai gustat o bucatica de fursec sau de cozonac, dar foarte rar. Problema e ca a gustat cerealele mele cu cacao si culmea e ca asa ar bea laptele...daca e cu cereale cu cacao. Nu cred ca e cazul sa trecem pe lapte cu cacao, asa ca mai incercam fara. Oricum e bine ca a acceptat cateva linguri sanatoase de lapte.
Am primit niste gutui si nu stiu daca am voie sa ii dau. Oare pot face vreun rau?
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
fianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Timi07 Luna ce dulcica-i Lis. I-ai dat scons pana acum? Pe mine m-a pus....nu stiu cine sa-i dau o data si de atunci cand trecem pe la raionul respectiv in Tesco nu scap pana nu-i iau unu. Asa mi s-a intamplat de doua ori, acum evit sa mai merg in sectorul respectiv. Voi ce cereale serviti la micul dejun? Noi ii dam weetabix sau malt wheats de la Tesco ca mi se par ca nu-s asa de dulci(malt w doar cand suntem in criza de weetabix). I-as da si cereale de la magazinele naturiste dar daca nu se inmoaie bine-bine de tot nu-i plac si ea cum se trezeste cum vrea pap. Ma gandesc sa incerc si prridge, dar cum eu nici in ziua de azi n-am gustat parca nu ma trage sufletul. Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007) Iepurasul ne aduce un bebe |
Hai ca-ti raspund eu! I-am dat in irlanda fruit scones dar nu l-au convins
Eu ii dau lui Matei Weetabix cel mai des. I-am luat acum si niste porridge dar nu i-am dat inca. Vezi ca la Tesco e un porridge pt copii- adica e intr-o cutie mai mica cu personajele din winnie pe ea si are nu stiu ce probiotic. Din asta i-am luat dar inca nu l-am incercat. Sa stii ca e super bun dimineata, eu imi fac rapid la microunde un castron si mai pun o lingura de miere sau de lemon curd daca nu am chef de dulce. E delicios!
fianna cu printisorul Matei
http://www.blurb.com/bookstore/detail/295731
CarlaV spune:
Mie biscuitii mi se par mai rai decat ciocolata. O ciocolata buna are unt de cacao, nu margarina, si foarte putin zahar.
Nu, nu dau ciocolata la copil. Mai vede la noi diverse si cere si atunci incerc sa-i distrag atentia, n-am reusit insa cu inghetata si chestiile gen nuts (migdale, alune, caju). La astea face scandal mare pana primeste. A, si aseara mi-a luat un mic din farfurie si l-a mancat tot (era din ceva vanat), asta in conditiile in care nu se atinge de carne. I-a placut mult si mustarul de pe el, l-a lins apoi pe tot din farfurie.
Aseara am spalat-o pe cap prima data fara urlete, era ocupata sa il spele si ea pe fatza pe taica-su. Si tot prima data i-am uscat parul cu foenul, l-a acceptat surprinzator de usor.
Timi, ce face samburica? In curand o sa o simti miscand. Nici nu stii cand trece timpul.
Monicabo, asta e valabil si la tine. Parca mai ieri ne-am vazut si fetele noastre nu mergeau singure dar impingeau cu spor la caruturi...
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Timi07 spune:
Multumesc Fianna, am vazut ca este si pt copii da ma gandeam ca daca ei nu-i plac cerealele pt copii poate nici porridge de copii nu-i place. Mai bine ca n-a acceptat scoanele, stie Matei ce-i sanatos!
Carla samburel sper ca-i bine, luni mergem sa vedem minunea. Din pacate scanul e cam vechi da macar ii asculta inimioara. Mie cred ca mi-a scazut imunitatea ca nu ma mai scap de dureri de gat si raceli, usoare ce-i drept. Azi vad ca am facut si un pic de febra si amigdalele sunt unflate. Mi-e groaza cand trebe sa-mi cer voie de la lucru (desi ma lasa sefu) da parca vad ca va trebui sa merg la dr generalist.
La Soph ii plac mai mult acriturile decat dulciurile pana in prezent dar ii mai dau si biscuiti din cand in cand. Sunt organici,indulciti cu suc de fructe si cica garantat "no junk". De asta nu-s asa de convinsa asa ca prefer sa-i dau mai rarut. Ah si mai e disoerata dupa paine. Daca vede paine trebe sa-i dau. Duminica am luat paine si era disperata sa-i dau sa pape, noral ca i-am rupt un colt si i-am dat. Ce credeti, i-a trebuit painea nu bucatica....
Tocmai i-am dat lapticul de "noapte buna" si stau sa o ascult. Mai maraie neconvingator, mai suge din beaker. Ma bucur ca-i plac
Avent Magic Cups si i-am luat culori diferite pt apa si laptic.
fianna spune:
Citat: |
Multumesc Fianna, am vazut ca este si pt copii da ma gandeam ca daca ei nu-i plac cerealele pt copii poate nici porridge de copii nu-i place. Mai bine ca n-a acceptat scoanele, stie Matei ce-i sanatos! |
Timi, verii la care am stat aveau tot timpul scoane din alea in dulap. Incalzeau rapid pueau o tona de unt si gata. Mie una imi plac, dar ingrasaaaaaaaaaaa......
Matei mananca dulce. Nu-i dau chestii cumparate ci ii mai pun in branzica sau in iaurt putin gem de casa pe care stiu ca-l face bunica cu cat mai putin zahar. Si ii mai dau chestii cu miere si chec facut de mama. Inghetata ii place cea la cornet, moale dar a gustat numai in anglia. Din ce am vorbit cu doctorita am inteles ca pot sa-i dau chestii gatite cu zahar, dar nu zahar crud.
Apropos de mancat junk-uri, cumnata mea din UK ii oferea lui Matei, chiar si dupa ce am rugat-o sa NU niste placinta cumparata, plina de Euri diverse. Si imi spune foarte docta cum ca trebuie sa le dau copiilor cat mai repede sa manance orice( si a specificat ciocolata s altele asemenea) ca sa nu faca alergii. Teoria ei era ca daca intarzii sa-i dai cand mai creste o sa fie sensibil si o sa se imbolnaveasca. Imi venea sa-i dau cu ceva in cap!
Luna, englezii astia parca sunti toti crescuti de-o aceasi mama! Mi-a placut cum spalati vasele. Al meu a reuntat la partea cu stersul ca nu-i pun la dispozitie carpe. Si o perioada il verificam sa clateasca bine de sapun inainte sa le puna pe raft. In Anglia am vazut cea mai horror spalare de vase. Lasau detergentul sa se scurga de pe ele si apoi le stergeau. Mie mi se pare complet nesanatos!
musso17 spune:
buna seara.nu am avut net si am avut ceva de recuperat,dar am citit pe nerasuflate.la noi,a avut efect pulmexul...am dormit bine.
mychidutza..tare haios copilasul tau.
desi este 23.10 fii-miu nu da semne de oboseala cu toate ca s-a trezit la 3 din somnul de dupa-amiaza,ma consolez si eu ca e o etapa de trecere...problema e ca nu pot invata,o zi da,o zi ba...offff,asta e.
fii-miu a facut niste blande,pe piept,ceafa si in spatele urechilor,l-am dat cu fenistil...maine poate ajung la doctora,s-ar putea sa fi facut de la medicamente
abia ce am terminat de vizionat niste filme horor,saw4 si turistat,sper sa pot dormi...brrr
o noapte buna va doresc.
Timi07 spune:
Fianna de cand sunt gravi nu m-a enervat inca nimeni sa-mi dea sfaturi "utile" sau sa treaca peste cuvantul meu dar si de indraznea careva vai de el/ea ce-i auzeau urechile ca una doua imi sare tzandara.
De fapt nu ma deranjeaza asa de tare daca spune o data si refuz politicos sfatul sau intenia de a-i da copilului meu ceva ce eu nu aprob ci ma calca pe nervi si ma scoate din pauci cand se insista. Am prostul obicei sa rabd(de cele mai multe ori) si sa acumulez si cand explodez sa te fereasca Sfantu. Problema asta o am de cand ma stiu ca eu in naivitatea mea continui sa cred ca se prinde omu si ma lasa in pace.
Si eu i-am dat cand a fost mama aici o gogoasa si niste cozonac la Sophie. La cozonac i-am zis la mama sa lase un capat fara umplutura special pt nepoata-sa. Ma tradui sa nu fiu paranoica si sa o super protejez dar ma straduiesc sa limitez mancarurile nesanatoase. Noi foarte rar gatim porc si la Soph nu i-am dat de loc dar la cresa i-au dat de vreo 2 ori si-am zis ca ocazional e ok. Ma bucur ca au o mancare foarte variata si deobicei altceva decat gatesc eu. Din pacate primesc doar o data papa de la cresa si in rest fac eu pachetel.
Ii facusem vineri un soi de salata de legume cu carne de vita pe care mi-a refuzat-o acasa. Partea de care nu s-a atins i-am pus-o la cresa si cum am prevazut a lins tot. La cresa cred ca roade si pietre daca-i pun... Dar nu pot sa ma plang ca mananca bine in general.
fianna spune:
Si eu sunt la fel Timi. Am impresia ca am o atitudine clar care ii transmite celuilalt mesajul sa shut up. La unii tine, la altii nu.
Mychy, e demential Andrei. Am ras singura cand l-am vazut tolanit pe canapea manuind telecomanda. Avea si-o mutrita adorabila
Carla felicitari pentru spalatul fara urlete, noi inca nu am ajuns la performanta asta. Crezi ca nucile astea si migdalele sunt asa ele? oare cand om putea sa le dam pe bune? Ca si matei a mai gustat o nuca si ceva migdale. Care e de fapt problema cu ele?
musso, tu stai singura( adica fara sot) si te uiti la filme horror?!? Eu nu pot sa ma uit nici macar cu toata familia alaturi ca nu mai dorm o luna.
Si apropos de filme, ma retrag si eu sa ma uit la un episod din Tudors. Sunt acolo cativa baietii tare buuuuuuni.....
Noapte buna