Mamici anti-stress ianuarie-februarie 2009 (63)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

Flo,este foarte posibil..Eu am de mult si nu o picatura doua..are si Roxana si mai sunt fete care au,dar nu nominalizez ca poate mai gresesc.

Cadia,nu te stresa..cum adik sa ti-o furi?Fii serioasa,o sa fie bine.

Iris,nu stiu cum nu se da nimic acolo pt contractii,ca peste tot se da ceva..(vezi si cazul lui cris 30)Si daca nu-ti dau nik si ajungi sa nasti prematur sau mai rau?Doamne fereste!In fine mie nu mi se pare normal sa te lase asa.

POZE
Minunica mea
26+ cu David Christian

Ledi, au zis ca un numar mic de contractii pe zi e normal, se pregateste organismul de nastere. Deci la mine e contractie cand se intareste burta(tare tare ca o minge de fotbal) si ma doare. Gine a zis ca daca e prea des sau nu trece daca ma relaxez sa iau legatura cu spitalul. Altfel nu e nevoie. Si recunosc ca nu stiu nici ce e nospa si nici restul medicamentelor despre care vorbiti voi.
Am o prietena care avea intr-adevar de la 18 saptamini prea multe/dese contractii, ea a stat in spital citeva saptamini atunci. (si a ajuns sa nasca la 42 saptamini).
Eu nu imi fac probleme de nastere prematura(deocamdata), la control e totul in regula. Si am incredere in doctorii de aici.
Parerea mea(nu va suparati) e ca va streseaza doctorii cam mult si ca si voi va stresati si nu e bine pentru bebei.
Aici e o abordare mai simplista, sarcina e o stare normala a organismului, nu de boala, si nimeni nu te streseaza cu prea multe informatii si prea multe medicamente.
A nu se confunda cu lipsa de profesionalism sau interes, pentru ca nu e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Da' cozonac m-ar tenta... stie cineva o reteta asa... mai usurel de facut (ca io mi-s cam incepatoare)? Multumesc frumos

dark uite reteta pe care o folosesc pentru cozonac:

1 lingurita de drojdie uscata (3 gr.)
1/4 cana de apa calduta (50 ml.)
1/4 cana de zahar (4-5 linguri de zahar)
Un praf de sare
3 galbenuse
1/2 cana de smantana (8 linguri rase de smantana)
8 Linguri de unt (110 gr.)
3 1/2 cani de faina (500 gr.)
Vanilie
Coaja rasa de lamiie sau portocala

se pun toate ingredientele in cuva si setezi programul cozonac/sweet bread sau cum il cheama la masina ta.
cateodata las sa se faca de la cap la coada in masina, si atunci poti pune doar rahat, stafide, chocolate chips. sau lasi doar sa framante si sa creasca, scoti aluatul, formezi cozonacii si pui umplutura pe care o vrei (cacao cu nuca, etc), pui in tavi normale, lasi sa creasca inca o ora si coci in cuptorul normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

'Neata burticutze,

Multumesc pentru raspunsuri, m-am mai linistit.
In ceea ce priveste soacra nu o bag in seama demult!!!
Irina nu am acasa bebelina, ci in burtica, acasa am un bebiloi mare caruia ii arde de joaca la propriu nu la figurat ().Aseara am mers cu el la dentist, si pe drum ma intreaba daca nu ne intrecem??..
si mai nou vrea sa-i citesc povesti, cica asculta si fata, si sa fac practica inainte! asa ca....
Edinutza o sa ma rog pentru tine ca totul sa fie bine, de abia astept sa vad ce aveti??
Porumbita poate ca dr, era obosita, stresata, avusese o zi aglomerata, in general se poarta asa?
Cadia bafta la doctor azi.
Micola ce bb smecher aveti ..

Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png

20+ Maria-Alexandra
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

'Neata!

porumbita imi pare rau ca ai experimentat-o pe Dr. Pop intr-o zi de ameteala de-a ei...si eu am avut parte de una, acum vreo 2 ani cand imi cautam un dr ginecolog care sa imi urmareasca sarcina si am plecat mancand nori din cabinet, total dezamagita si enervata de comportament. A trebuit sa-i reamintesc de 3 ori sa-mi faca un control la sani ca nu-mi facusem niciodata pana atunci si ca orice femeie care se preg de o sarcina, as fi vrut sa controleze cam tot ce era de controlat. S-a uitat cam mirata la mine pt asa niste pretentii, dar mi-a facut hatarul pana la urma. A doua oara nu mai m-a prins, dar citind pe forum fete care o ridicau in slavi ca ar fi super profesionista, m-am gandit ca am prins-o eu intr-o zi proasta si cu asta basta. Dar eu nu eram pacienta ei, asa ca pana la urma hai treaca de la mine.

Referitor la controlul periodic la dr meu, nici eu n-am o fisa la el, cand am sa-i duc analize sau eco, se uita si le comentam, in general el ma pune in tema cu ce ar trebui sa experimentez ca si simptome si-mi da solutii. Eu ii povestesc ce si cum si-l intreb cam tot ce-mi trece prin cap, este f rabdator si-mi explica, facem un control pe masa si cam asta este tot. Tensiunea si kg mi se iau la dr de familie, cand ajung pe acolo cu treburi, pt analize chiar m-a pus sa-i cer dr de familie trimitere, deci este f economicos din punctul asta de vedere, nu m-ar pune la cheltuiala inutil si chiar imi da sfaturi cum sa ies mai ieftin. Spre exemplu, aveam deja programare la dr chitescu pt eco de 30 de sapt si m-a pus sa o reprogramez pt mai incolo, in jur de 36 sapt, pt ca spune ca nu mai are ce sa vada la o a treia morfofetala, cand totul se dezvolta cum trebuie. Nu am pretentia sa tina minte tot despre mine de la o sedinta la alta, ca are multe paciente si nu mi-a facut nici o fisa, dar nici nu se da mirat ca nu mi-a spus ceva . Si mi-a recomandat cursurile tocmai pt ca este constient ca mai scapa cate ceva ce ar trebui sa aflu si acolo am posibilitatea sa mai completez.

Eu iar Fe din sapt 24, mai nou mi-a dat Tarolyfem (daca am inteles bine ce scrie pe reteta, nu l-am luat inca ca mai am niste Tardiferon din reteta anterioara).

Catalina

28+ Ana-Maria ingeras de

Bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

'Neata, fetelor!

Porumbita, multumesc pentru indicatia cu echografia!

Acum, in niciun caz sa nu iei Gynipral din jumatate in jumatate de ora! O jumatate de pastila la 6 ore, asa se incepe, pentru ca, dupa cum a zis si Ledi, e f. puternic! Si vezi ca si roxanaz zice ca nu-i vede rostul... Tocmai fiindca e asa puternic, se da numai cand e grav, cand ai contractii multe, si dureri...

Eu am facut numai glicemia, pentru ca nu am cazuri de bolnavi de diabet in familie.

Nu iau fier, pentru ca nu mi-a prescris nimeni. O sa-l intreb pe ginecolog, daca va sti sa-mi raspunda. La analizele din trimestrul II, facute odata cu triplul test, fierul imi era f. aproape de limita inferioara, dar nu s-a sesizat nimeni ca ar fi o problema.

Inca n-am repetat nicio analiza, pentru ca trebuie sa le platesc, daca le repet, si nu am din ce.

cu Daria Nandini

AMR 12 saptamani

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

sa va mai povestesc si eu cate ceva...
sambata si duminica am avut f multe contractii nedureroase (cred ca vreo 30 pe zi), asa ca duminica seara am sunat la dr, si am fost invitata la spital luni dimineatza. nu mai conteaza ca am stat de la 8.30 pana la 10 cand a aparut dna dr...important e ca bebe e bine, miscaretz, am facut si un test non-stress (am ascultat inima lui bebe 20 min!). referitor la contractii a zis ca sunt ok... bebe i s-a parut fetitza :) da no...nu am incredere. la chestii importante ma bazez pe un dr f bun (dar greu de gasit), l-am intalnit ieri intamplator prin spital si mia zis sa iau no-spa 3/zi si duphaston 2/zi, si da...mi-a zis si ca daca vreau imi face epidurala! sunt asa linistita acum! ma speriase dna dr cu cezariana, nu mi se pare deloc corect sa imi impuna sa nasc asa. in fine...am inteles si de ce vrea ea cezariana, cat m-a asteptat pe hol, sotul meu a povestit cu o doamna care mergea la dna dr si ei ii spusese deja ca cezariana costa 550 euro. ce treaba...pai de banii astia nasc cu epidurala si in apa la o clinica privata! in fine...important e ca am vb cu cel mai bun dr din judet (el mi-a spus ca bebe e baiat), o sa facem epidurala, si o sa fie totul bine!

27 DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Delia,ma bucur ca tu si bb sunteti bine.Asa e,unii dr impun cezariana,ca le e mai comod si iau mai multi bani.Acum eu zic ca trebuie sa se tina totusi cont si de ce vrea pacienta si evident de problemele ei si abia dupa aia sa se decida.
Nu vreau sa fac fixatie pe o anumita nastere,ca mi-e sa nu se schimbe lucrurile pe ultima suta de metrii si sa intru in panica.As prefera nasterea normala,caci nah,se vindeca mai usor,taietura de la epiziotomie e superficiala fata de taietura de la cezariana..Acu' vom vedea ce si cum la vremea aia..Mai am si eu sapt asta si deja intru in trim 3 si nu-mi vine sa cred..As vrea sa stea galma acolo in burtica pana la 39-40 de sapt,devin pretentioasa pe zi ce trece..

POZE
Minunica mea
26+ cu David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Buna fetelor.Ceva mai bine sa zic asa, nu am mai varsat nu am avut scaun.Aseara am papat supita , azi ceva cascaval, paine prajita, compot.Pare a fi fost gastrita pe fondul unor pb mai vechi.Eu cam abuzam de Omez inainte de sarcina si recunosc ca mi-a lipsit zilele astea.Am insa un gust fff nasol in gura si o senzatie de greata , dar asta era si inainte.Maine as vrea sa ma duc la spital , sa ies din casa macar , ma tampesc aici , trece timpul f greu.Matz al meu doarme zilnic enorm de mult, mereu ma intrebam ce face cat suntem noi la serviciu.

Sa stiti ca scriu mai rar dar va citesc zilnic si asta de la inceput de tot.Voiam sa va spun ca la cat sunt eu de sperioasa si ipohondra am facut minimum de analize care erau necesare.Adik cele pt infectioase pe la 5 sapt, pliu nucal la 13 sapt, eco morfo la 17 sapt corelata cu triplu test(medlife), eco morfo la 22 sapt si un set simplu de hemograma etc pe la 17 sapt cred.Cum au fost bune am stat calma.Nu am facut la nici una din somitati, le-am facut al dr Crangu Ionescu care este conf la Pantelimon, dr meu fiind dr Davitoiu tot de acolo.cand am fost studenta am facut stagiul acolo si acesta este motivul principal al spitalului ales.In plus un dr relativ tanar 35-40 cam asa are dr Davitoiu, disponibil , profesionist, crescut pe lg prof Ancar.Recunosc ca abia la 23 sapt a vazut colul prima dat care era inchis dar nici eu nu sunt chiar o profana.Pp ca nu m-a considerat chiar asa nestiutoare .Greutatea eu mi-o controlez, mi-a zis de TA si era buna.Cat am varsat am vb mai mult dar nici atunci nu prea avea ce sa -mi faca.Insa desi nu ne-am vazut ff des STIA clar cine il suna, cine sunt cand am fost la control acum 2 sapt.El m-a linistit cu privire la IR acum 2 sapt si a zis ca va urmari asta in spital , sa nu ma mai duc la clinica privata a colegului pt ca se rezolva si in Pantelimon.M-am dus speriata si am venit super ok.Acum cu starea asta cred ca suntem pe partea ascendenta.Am luat no-spa , un metoclopramid dumin seara si regim.A ramas ca-l sun pe la mijl lunii.Cam asta e relatia mea cu medicul, multumitoare.In Romania se poate muuuult mai rau.Ar tbui mult mai bine dar ...

in rest cu soacra eu nici nu vreau sa comentez.Noi stam in apartamentul ei, ea e cu altcineva, am mai povestit.Acum desi a vrut sa ne evacueze, de vreme ce noi stam aici de peste 1 an si vine bb dormitorul il vom renova luna asta oricat ar fi pt ca vine bb.Eu am noroc de parinti deosebiti, tata mereu lg noi acum el alearga sa punem termopanul, regips pe 2 pereti si apometre.Repet desi e casa ei si nu am primit nici macar siguranta ca la urmatoarea cearta nu ne da iar afara.Asta e.
Dc ne da ea pierde.In primul rand un fiu extraordinar ca sotul meu, un om deosebit de muncitor si mai ales onest.Insa ce e drept in ultimii 12 ani , de cand suntem prieteni si in ultimii 3 ani de cand suntem casatoriti, mereu numai alaturi de mine .Tre sa o frustreze nitel treaba asta , dar asa e Radu, mereu langa mine si asta m-a facut si pe mine sa fiu dedicata total lui.Am scris prea mult nu????

m-a apucat asta e.
am si eu pozute cu mine dar nu stiu cum sa atasez linkul de pe picassa fara sa fie asa in format html.Adik as vrea sa scrie poze si da fie de fapt link.Cam acelasi lucru as vrea si pt ticker sa nu mai stea asa lung ca o placinta.Multumesc

[http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Irina&year=2009&month=1&day=21&babycount=1"] bb mic24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Irina pui asa
[URL =" " ] POZE [/URL] dar fara spatii libere intre ele si intre ghilimele pui linkul.

POZE
Minunica mea
26+ cu David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

am uitat sa va spun ca bebe meu s-a intors deja spre exit! e cu capul in jos acum. acum cateva zile m-am gandit sa ii arat cum e sa stai in picioare, si rezemandu-ma de perete, am stat cateva secunde in cap. sotul meu se tot mira cat sunt de dusa...si cand m-am pus jos inapoi, respiram un pic mai greu...mi se pare normal da el de acolo: no, esti fericita acum??? te-ai apucat cu un burtoi de 7 luni sa stai in cap...si acum faci ca tractorul! :)))

27 DAVID

Mergi la inceput