Ai nostri, ca brazii! ian-feb05 (65)
Raspunsuri - Pagina 2
crinuta spune:
Da Liviana, noi mai purtam noaptea pampers, si de multe ori se uda si cu pampers.
De cateva nopti nu prea mai face noaptea, ca deja incepusem sa ma ingrijorez, cu toate ca vara trecuta gaseam pampersul uscat dimineata.
In fiecare seara inainte de nani il rog sa ma trezeasca noaptea, si imi promite ca asa va face, dar evident nu face.
Noroc ca dorm cu el si simt cand se uda.
I-am promis ca daca nu va mai face, ii cumpar castel de fete, ca m-a innebunit cu castel de fete.
Sa vedeti dialog: " mama, daca nu voi mai gasi pampersul ud dimineata iti iau castel de fete", la care Rayan zice" si daca il gasesti ud imi iei castel de baieti?![]()
![]()
![]()
Adevarul e ca in ultima vreme ma surprinde placut cu raspunsurile pe care mi le da. E inteligent, n-am ce zice.
Mai nou, canta, improvizeaza cantece singur, atat muzica, cat si textul, de ramanem paf cand il auzim.
Structura muzicala e perfecta, parca ar fi studiat muzica, nu pot crede, iar textul e foarte interesant.
Pur si simplu le compune instant, nu sta sa se gandeasca.
A trebuit sa il laud, a progresat enorm dpdv intelectual in ultima vreme. Sunt mandra de el, ce mai.
Sa scapam de pampers, si ii iau castel de fete![]()
![]()
![]()
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://apparitionsourlady.blogspot.com/2008/07/jnsr-in-french-antichrist-is-already-on.html
ioanaiub spune:
bifez si eu la capitolul pipi in pat ... David nu face noaptea ci dimineata, la trezire ... i-am spus ca dimineata cand se trezeste sa fuga la baie, il aud cum merge repede si ma anunta bucuros: "mama am facut pipi", apoi se baga in patut langa Mara (asta cand nu e la gradinita) ... din pacate de cele mai multe ori pampersul e deja ud, semn ca a scapat ceva pe el, inainte sa fuga la baie ![]()
cu trezitul noaptea si mers la baie nici o sansa, cel putin din partea mea, ca seara pic franta si dorm neintoarsa pana dimineata ![]()
in vara nici el nu mai facea dar acum a inceput sa faca din nou ... am citit in dr. spock ca la varsta de 3 ani si jumatate aproximativ doua treimi din copii raman uscati peste noapte, la varsta de 4 ani aproximativ trei sferturi obtin acest control.
unii copii pot prezenta recidive, de cele mai multe ori acest comportament isi are originea in stres, boala sau probleme psihologice. o cauza poate fi si aparitia unui nou copil in familie, mutatul intr-o alta casa, transfer la alta scoala, poate si inceperea gradinitei.
eu inca nu imi fac probleme, poate o sa incep dupa varsta de 4 ani, daca "problema" o sa persiste pana atunci ![]()
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
sirimie spune:
Vladut nu face pipi noaptea in pat de prin iunie. Sincer eu nu m-am stresat deloc cu asta, el a zis ca e mare si nu mai vrea pampers pentru ca e numai pentru bebelusi, si nu am avut nici accidente prea multe. E important sa mearga seara inainte de culcare sa faca pipi, si altfel - e cind sint ei pregatiti sa renunte la pampers.
Noi avem de curind alta problema: nu vrea sa adoarma seara. De cind merge la gradinita sint mari negocieri cind doarme seara - si la prinz in WE la fel. In fiecare seara spune ca el vrea sa se joace, si sare din pat si se joaca pe intuneric. Am renuntat sa il mai supraveghez, eu ma culc si el ramine sa se joace pe intuneric 
M-am programat la 2 ecografii morfologice 4D, prima la 14 sapt la o doctorita Dinu de la CMU si a doua a 20 sapt la Iosup la CM Fortis. Sper sa fie ok. Costa o gramada de bani, 350 si 390. Ma rog. Eu ma simt mai bine ca inainte, Liviana multumesc de intrebare. Dar tot sint obosita in general. Azi noapte nu am putut sa dorm ![]()
kita multumesc frumos
(Si pentru numar de telefon si pentru urari!) Sarcina usoara tie in continuare si sa fie BB sanatos!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
PatriciaArdeleanu spune:
Noi nu mai purtam pampers noaptea de prin februarie. au fost atunci la inceput citeva accidennte, sa zicem maxim de 5 ori.
Liviana, eu la gradinita o imbrac cit de cit normal. vorba ta, are atit de multe haine ca nu am unde sa o imbrac cu ele decit la gradi si la plimbare. Nu mi s-a cerut sa o imbrac cu haine de casa si nici nu au disparut lucruri, desi am lasat acolo lucrurile ei cind a mai lipsit pe motive de boala si toata vacanta de vara a avut acolo un mickey mouse pe care l-am gasit nevatamat (chiar ma gindeam daca il mai gasim);
crinuta spune:
Si noi avem probleme cu culcatul seara, dar am decis sa sarim peste somnul de pranz, sau daca va dormi, sa doarma putin, ca nu se mai poate.
Tot per la 23 adoarme, si are frate o energie seara, de nu se poate.
Seara e programul de compus, cand incerc sa il adorm, el topaie, canta, vorbim in engleza, si in loc sa il adorm eu pe el, ma adoarme el pe mine....
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://apparitionsourlady.blogspot.com/2008/07/jnsr-in-french-antichrist-is-already-on.html
lbelciug spune:
Sirimie, Matei face pipi inainte de culcare, dar mai are nevoie si peste noapte. De multe ori il intreb eu sau ta-su daca vrea sa faca pipi si ori nu raspunde, ori zice ca nu (desi are nevoie!). Of, maica-mea ma bate la cap ca asta se datoreaza faptului ca l-am lasat cu pampers noaptea prea mult si ca ar trebui sa-i cer sfatul unui psiholog!
Cat despre Vladut, incearca sa-i citesti o poveste seara si apoi mergeti impreuna la nani. In pat, ia-l in brate/lipeste-l de tine si poate asa adoarme mai usor. Matei nu-mi face probleme, mai ales ca se si scoala dimineata (6:30 max 7). Doarme la pranz la gradi, insa nu stiu cate ore...
Patricia, iti dau dreptate cu hainele, insa la noi fiind 2 copii de imbracat/dezbracat respectiv de dus/adus de la cresa/gradi, timpul si rabdarea sunt limitate (mai ales cand e vorba de sot caci el se enerveaza daca-s prea multi nasturi sau bretele). La ce ora se scoala dimineata Reb? Succes sa gasiti o solutie pt balet! Frumoasa povestea cu steluta! La varsta lor au un farmec aparte aceste povestiri, imaginatie sa avem!
Crinuta, foarte frumos! Nu e de mirare ca-i talentat, are de la cine-l mosteni!
V.Erica, mai citeste aici? Ce mai fac copiii? N-am mai auzit de multa vreme de voi...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
sirimie spune:
Liviana, buna idee.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Despre Andrei
BESTUTZA spune:
Buna tuturor,
Am incercat sa citesc toata saptamana,dar am venit numai seara,dupa 6 si tot ce am facut a fost pe fuga!Plus scoala de soferi!
Tomasa,
Si noi cu intarziere ii uram Mariei toate cele bune! Ilinca la mot si-a ales floarea, ata si ac , pix!Se vede ca-s fetite!POate imi termina ea goblenurile incepute inainte de nasterea lor!![]()
Liviana,
LEgat de pipi in pat noi mai avem accidente cand Tudor e foarte obosit!Cam din februarie, martie nu a mai facut!
IN mai, cand l-am operat de hernie a avut o perioada de vreo saptamna cand a facut in fiecare noapte.
Acum in septembrie cand am fost la Techirghiol,prima noapte dar a fost explicabil pentru ca nu dormise la pranz si 6 ore am fost in tren!
Oricum Ilinca vad ca e mult mai rapida.Am scapat de pampersul de la pranz si acum se duce singura la olita, se aseaza ,isi trage chiloteii jos/sus.
Foarte frumoasa explicatia psihologului la care ai fost! In ceea ce priveste evitarea etichetarii ca "mare"/"mic" noi avem si acum probleme in a le spune celorlalte persoane cu care copiii vin in contact ca e bine sa nu foloseasca!
Tudor se confrunta cu sintagme de genul "Nu mai suge degetul,esti baiat mare!"
"Uite asta mica cum poate sa intelaga si tu nu!"
Acum "asta mica" e la varsata cand loveste,apuca, il zgraie pe "asta mare" si el trebuie sa fie intelgator,ca na e mai mare!E,asta nu se poate !El e plin de semne pe fata si sa mai fie si ingaduitor..
Bineintels ca pe ea ma supar si nu imi trece pana nu il iubeste pe Tudor si isi cere iertre!Tudor nu uita si o taxeaza la urmatorea dezbatere pe cate o jucarie!"Cum dai tu, ca esti mare!"
E,asta se intampla si cand sunt cu mine,dar de obcei cand ii las cu mama sau altcineva!
Saptamana asta si trecuta am ajuns tarziu si intr-o seara cand am intrat in curte, Tudor m-a imbratisat de picior ,ma strangea tare,tare, mi-a spus"Te iubesc!Nu te-am vazut demult!"
Asa de tare m-a dat peste cap ca nu stiu cam sa mai procedez!Ilinca a slabit si imi povesteste mama ca dupa ce se trezeste si sta in curte se aseaza pe tricicleta la gard si cate 10 minute repeta "Mami meu,mami meu.."
NU imi suna in cap decat asta!
Revin !Fug la gradi sa vorbesc cu educatoarea!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
sirimie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui BESTUTZA Saptamana asta si trecuta am ajuns tarziu si intr-o seara cand am intrat in curte, Tudor m-a imbratisat de picior ,ma strangea tare,tare, mi-a spus"Te iubesc!Nu te-am vazut demult!" Asa de tare m-a dat peste cap ca nu stiu cam sa mai procedez!Ilinca a slabit si imi povesteste mama ca dupa ce se trezeste si sta in curte se aseaza pe tricicleta la gard si cate 10 minute repeta "Mami meu,mami meu.." NU imi suna in cap decat asta! Revin !Fug la gradi sa vorbesc cu educatoarea! |
Bestutza, asa e si Vladut lipicios. Cind sint si eu numai eu trebuie sa ii dau apa sau sa ii fac orice, nu vrea altcineva. Numai ca mie nu imi convine
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Despre Andrei
bubu05 spune:
Liviana, foarte dragut cu teatrul de plushuri!
Vladut nu mai are pampers la somn din martie. La inceput il trezeam de 2-3 ori pe noapte, parca va ziceam atunci. Apoi , treptat, l-am trezit o data si apoi deloc. Accidente au mai fost, dar rar. Cand l-am nascut pe Stefan si am stat 3 zile in spital a facut pipi in pat si la pranz si seara...va dati seama de ce, pt. ca lipseam eu de-acasa si l-a afectat. De mai mult timp se trezeste singur daca are nevoie la baie, noaptea, spre ziua, cum ii vine. Se duce singurel la baie, eu las lumina aprinsa. Are nopti cand nu se duce deloc.
Crinuta, ce frumos ca are ureche muzicala. Oricum te asteptai sa aiba ![]()
Eu am pus in aplicare metoda folosita si de Liviana o data, cea cu bilele negre pt. prostioare si inimioare rosii pt. fapte bune. Le desenam pe o foaie. Si aplicam pedepse sau cumparam un cadou...nu prea pare interesat...insa am reusit sa-l fac sa manance singur orice, chiar si ciorba, pe-asta i-o dadeam eu si felul doi seara. L-am determinat sa se imbrace si sa se dezbrace singur, cu f. putin ajutor din partea mea, sa se spele singur la dush si vad ca e f. cooperant si se bucura f. mult cand il laud. Zice "nu mai exista baiat asa destept cum sunt eu!" 
In rest se joaca mult cu Stefan, dupa ce se trezesc la amiaza nu mai iesim afara ca se intuneca...le pun in sufragerie o pilota peste covor, dau drumul la AC si le pun jucarii acolo si se joaca impreuna sau separat.
Aici sunt pozele de la Venetia si Florenta
http://good-times.webshots.com/album/567649254WMBuJv?vhost=good-times
Enjoy!
Oana, mami fericita de
Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si
Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare