FIV 194
Raspunsuri - Pagina 18
Dariela spune:
Fetelor am o mare problema!
Azi e Z10 de stimulare si duminica la ora 22.00 ar trebui sa fac Pregnylul. Problema e ca ieri la eco cand profesorul m-a intrebat la ce ora fac injectia m-am gandit doar la cea de stimulare, pe care o fac dimineata la ora 7.00 si in functie de asta cred ca s-a fixat ora pentru Pregnyl. Nu m-am mai gandit si la injectia de inhibare insa pe care o fac la 22.00.
.
Daca ar fi sa respect indicatiile, duminica ar trebui sa fac la ora 07.00 injectia de stimulare, iar la ora 22.00 cea de inhibare si pregnylul. Este in regula? A mai facut cineva asa?
nusy spune:
Kittykie: draga mea,multumesc pentru gandurile tare,asa e,ce ne mai bucuram amandoua,insa va fi bine pana la urma si pentru mine.Iti doresc din suflet nastere usoara,caci am aflat ca mai ai o saptamana,bebei sanatosi,frumosi si mancaciosi.Te
Impatience(cunostinta mea cea noua
),Ioana(tauroaica mea),Crisis(dobrogeanca mea): va
cu drag pe toate,sa dea Dumnezeu sa fie bine pana la sfarsit!
Dariela: din pacate nu stiu ce sfat sa-ti dau,decat sa suni la Giulesti sa spui problema.Oricum,pregnylul se stabileste in functie de ora punctiei(cu 36 ore inainte),nu de ora la care faci injectiile.Uite,eu am facut inhibarea la 20.30, stimularea la 21.00 si pregnylyl dupa aceea, noaptea,la 3.Iar punctia am avut-o la ora 15-15.15.Bafta multa,multa si tie!
Acum va las,ca plec la drum.Ne auzim diseara cu vesti!Bune!
Nusy
KoraPop spune:
Nusy iti tin pumnii stransi,da-ne vesti bune!
ralucapaun eu as zice invers:daca ai facut histeroscopie,nu trebuie sa mai faci neaparat HSG.Dar daca ai facut numai HSG, treuie histerocopie ( numai asa se vizualizeaza starea uterului cu adevarat ,dar si orificiile tubare se vad daca sunt libere sau nu).HSG e important pentru descoperirea unui eventual hidrosalpinx,care daca exista ucide embrionii pentru ca e un lichid toxic.Totusi daca este hidrosalpinx acesta in general se vede chiar si la ecografie.Eu am facut histeroscopie (in martie 2008 ) inainte de ultimul FIV la Giulesti cu prof. Marinescu.Acum nu mi-au mai cerut-o pentru ca a fost totul ok data trecuta ( in afara de orificiile tubare care pareau astupate deoarece eu am trompele nefunctionale).
Impatience esti mare figura
!Inainte sa intri pe forum cred ca erai mult mai linistita,acum afli de tot felul de analize si lucruri noi,da' nu trebuie sa te panichezi.Ascult-o pe dr. Cocei si urmaza-i instructiunile si va fi bine.Dupa tratamentul pentru e.coli astepti 10 zile si apoi refaci examenul de secretie.In timpul tratamentului pe care il faceti tu si sotul tau nu e voie contact sexual decat protejat.Sanatate multa si bafta!
Dariela nu cred ca e problema,dar pentru siguranta incearca sa intrebi la Giulesti.Eu am facut intotdeauna inhibarea dimineata si stimularea seara asa ca niciodata nu m-am gandit la asa ceva.Dar daca ar fi fost vreo problema cred ca domnul profesor te-ar fi intrebat si de ora cand faci inhibarea,nu?Intotdeauna intreaba numai la ce ora facem stimularea,atat.Eu as face totusi in l;ocul tau inhibarea cu o ora mai devreme.Bafta multa de tot!Nu ne-ai spus cati foliculi ai?Ai facut vreun estradiol?Ca sa prognosticam numarul de ovocite!Tin pumnii!
Sheriiii te astept cu vesti buneeeee!
Kora
CARPE DIEM!
antosit spune:
Nusy BB-ici lipicosi sa ai!Doamne-ajuta!
Fetele multumesc pt. gandurile bune!

..eu fiv-ul asta cred ca il fac mai mult pe drum
!Pana plec marti in Germania mai bag un drum luni la Constanta!Asta este...ma iau cu drumurile si nu ma mai stresez cu gandurile:iese/nu iese
!![]()
Anto 
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
elenada spune:
Neata fetelor.
Ce active ati fost.
Mihaele sotul meu a facut cariotip si microdeletii la medlife anul trecut si am dat 600 ron
Incearca si la ei s-au mai scumpit de atunci dar tot nu cred ca ajung la 1700 ron ca la bios. E mult rau.
Kora cate unitati are penul de puregon?
Bafta fetelor si sa ploua cu bebici.
elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Dariela spune:
Nusy - Multa bafta iubita! Iti doresc puiuti lipiciosi! 
Kora, Nusy, Marrina - Multumesc mult dragelor!
Pana la urma am reusit sa vorbesc cu Ana. A fost o draguta si a discutat cu profesorul - trebuie sa fac duminica la 07.00 si menopur-ul si dipherelin-ul iar la 22.00 ramane numai Pregnyl-ul. Asa ca m-am linistit.
Ieri la eco aveam circa 10-12 foliculi buni, vreo 6 mai micuti si unul mare care precis e chist. Nu am facut estradiolul dar in general eu am raspuns bine la tratament.Endometrul era 10 (pana acum era maxim 8,5) si profesorul a spus ca nu mai e cazul sa-mi dea estrofem sau altceva pentru cresterea lui.
Marti va fi punctia iar embriolog va fi d-na dr. Cocei.
alexamary spune:
astazi sunt in ziua 2 dupa ET
am obs o mica secretie alba (nu e candida,pe asta o cunosc)
nu simt nici un discomfort, nu miroase
ati mai patit asa ceva ?
ce o fi?
oanademunck spune:
La mine e NASPA!!Dupa 27 zile de inhibare, in care am trait, mancat, mers la serviciu, trait viatza cu o alarma la fiecare ore- ajung azi la prima ecografie si vad un CHISTIMEENS- ramas cred de la primul fiv.....l-am masurat doctora i-a facut poze dar mi-a zis ca nu este bine chistul ala e prea mare....cica s-ar puta sa fie chsit eliberator de hormoni, aiurea asta e chitul facut la primul fiv si pe care ametitii astia nu l-au scos afara la punctie (asa urasc uneori frate modus operandi al astora din vest). Intre 15 si 18 tre sa ma sune sa zica ce si cum, daca-mi zice cumva ca-mi opresc tratamentul am sa-mi ies ca lumea din pepeni si maine sa ma porgrameze taticu la operatie sa-l scoata pe urat altfel ma supar rau!
LucaLuca spune:
Dear all, chères fivettes,
mi-e absolut imposibil sa va zic cate ceva personal, fiecareia, s-au intamplat prea multe de cand nu am mai scris eu, dar sa stiti ca v-am citit si am empatizat cu fiecare in parte. M-ar fi bucurat mai multe vesti bune, dar sunt sigura ca vor veni curand, se anunta un sezon superincarcat in urmatorul interval.
Sa va zic de mine. Eu m-am intors finalmente acasa, de-aia n-am mai avut timp de scris pe net, ca mi-am reagasit sotul si l-am abuzat salbatic si repetitiv. :))
Azi am avut consultul pentru bilantul hematologic, cu asistentul celebrissimului profesor (care va interpreta doar rezultatele). El mi-a confirmat ceea ce stiam deja: astfel de analize hipercomplete se fac de obicei dupa trei pierderi de sarcina, e exceptional ca mie mi s-au recomandat dupa un singur esec. Mi-a zis ceva ce nu stiam: in primele 10 saptamani de sarcina, doar organismul mamei este responsabil de sangerari/ metroragii/ nereguli hematologice; dupa 10 sapt si fetusul incepe sa influenteze, iar el are 50% genele tatalui, deci o neregula hematologica a tatalui (anticorpi aiurea etc.) poate determina o sangerare puternica a mamei dupa sapt 10 de sarcina. Mi s-a parut interesant amanuntul, dat fiind ca la mine primele 11 sapt de sarcina au fost perfecte. Deci, i s-a luat sange pentru bilant hematologic si lui barbatu-meu. Lui - doar 3 eprubete. Mie - 14 (da, da: paisprezece!)
Am aflat si de ce dureaza atat de mult. Analizele se realizeaza cu o tehnologie noua si foarte scumpa, si trebuie sa se astepte sa fie 80 de persoane/probe pentru a nu se irosi kitul cu pricina, care e presetat pentru 80 de analize. Deci, pot astepta pana la o luna jumate - acu' depinde daca voi fi fost a treia sau a saptescincea din lot, ceea ce nu stiu.
Mi-a spus ca orice s-ar descoperi, totul e tratabil (cu anticoagulante), iar la intrebarea mea explicita daca se poate descoperi ceva care ar putea efectiv impiedica o sarcina, mi-a spus ca doar chestii care tin de cariotip, ceea ce nu cred sa fie cazul la noi; spun "nu cred", pentru ca eu am facut cariotipul anul trecut, si e ok, si al sotului e ok, numai ca dateaza de cativa ani buni, din mileniul trecut:); bineinteles ca nr cromozomilor si datele de baza raman aceleasi, dar eu mi-am amintit ca pe buletinul de analiza scrie "nu exista anomalii detectabile cu tehnicile existente in prezent", si i-am semnalat azi medicului aspectul asta si a fost de acord sa i se refaca sotului cariotipul, caci tehnica a evoluat spectaculos in ultimul deceniu.
Eh, eu sper sa nu se gaseasca nimic, nici la nivel genetic, nici la nivel pur hematologic. Faza interesanta: intreaba sotul cam in ce proportie se descopera nereguli in domeniu pentru cuplurile care fac investigatia asta. Medicul raspunde amarat ca la "cca 50%, deci putin". Cum putin, ca noua ni se parea enorm? Dar totul se leaga, e logic: ei si-ar dori sa descopere probleme la mai multe cupluri, ca sa ii poata trata. Caci, de obicei, cei care ajung la bilantul asta sunt cei care au trecut prin trei pierderi de sarcina, deci cu certitudine exista buba undeva, mai bine sa se descopere si sa se trateze. Dar nu e cazul nostru - eu continuu sa cred ca la noi a fost doar ghinion crunt! -, deci sper sa nu ni se descopere nimic.
Pe 22 o sa fac si eu - ca tot vorbeati despre - histeroscopia. La mine va fi cu anestezie locala, pentru ca e histeroscopie diagnostica. Daca se descopera intr-adevar acea membrana nevascularizata, mi-o vor elimina in timpul histeroscopiei. Dar eu cred ca e tot suflare in iaurt. Dar suflu cu entuziasm, numai sa stiu eu ca e totul pregatit.
Cacii, finalmente, va anunt cu mandrie ca am luat programare pe 26 noiembrie, cand vor fi venit rezultatele analizelor, in vederea demararii unui nou fiv. Uaaa, o sa iasa fecioara, ca tata-su (sau poate leoaice, daca o sa am iar gemene si se grabesc:)
Va pup pe toate si va tin pumnii!
---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/