constipatie
Raspunsuri - Pagina 6
Oceanica spune:
Referitor la constipatie am postat o alta parere, poate e de folos,
Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
#350;ef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10
V#259; īmp#259;rt#259;#351;esc cu drag din experien#355;a dobāndit#259; de-a lungul anilor īn cre#351;terea, īngrijirea #351;i tratarea copiilor.
"Constipatie" de Gabriela Checiches, 03 Noiembrie 2008
Buna ziua, am o fetita de 5 luni si de la 6 saptamani este constipata. O alaptez inca. Pediatrul m-a sfatuit sa-i pun supozitor cu glicerina daca nu are scaun timp de 3 zile- si asa am ajuns sa avem scaun doar cu supozitor. I-am dat ceai de musetel, suc de mar, portocala, strugure, fara nici un rezultat.Apa plata nu prea vrea sa bea. Am incercat sa vad daca are scaun fara stimulare, dar dupa 5 zile nu am mai rezistat si i-am pus din nou supozitor. Au trecut 3 zile si nu s-a intamplat nimic. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat- ce mai pot face? Multumesc mult .
Sa faceti o cura cu lactuloza,10 sau 14 zile,sa nu mai folositi supozitoare cu glicerina si sa incepeti diversificarea cu suc de fructe
andru_mami spune:
inca ceva mdanicoleta vroiam sa te mai intreb.
Ai medic neurolog de aici din bucuresti?La cine esti?Tu i-ai facut RMN?De UCRAINA ce parere ai ?
mdanicoleta spune:
buna
referitor la ce a postat oceanica....nu mai am incredere in medici. multi dintre ei iau cazuri si le trateaza cum scrie cartea dar sunt boli si bolnavi. nu toti reactioneaza la fel.
am facut rmn la 9 luni la medix in buc. era august 15 si dupa anestezia facuta si cele 40 de grade de afara si un drum de 250km cu masina am ajuns la perfuzii cu o stare gen. fff proasta. ca sa nu se vada nimic concludent la poze , doar med neurolog , iliescu, sa vada nucleii bazali afectati dar se astepta la asta.
parerea mea este ca nu a meritat sa facem asa ceva.
care cutii de biotics i-ai dat lui andrei?
va pupam
andru_mami spune:
BUNA!
Ma i-am dat cutie de 10 pliculete de la o-zone era firma.Si noi tot la d-na dr.iliescu suntem.Noi i-am facut rmn pe 18 dec anul trecut si a iesit ca si la tomograf,adica la tomograf a iesit o atrofie corticala cu leziuni subcorticale,iar rezultatul de la rmn a fost de leucomalacie perivantriculara ,dar d-na dr. si dr.burloiu si budisteanu nu au fost de acord cu diagnosticul pus de acolo de unde l-am facut,erau de alta parere d-nele dr.Cert este ca la andrei ventriculii sunt mariti iar substanta mai putina,si e naspa ca nu creste nici perimetrul cranian cum ar trebui.Si acum colac peste pupaza de la constipatie am trecut la gastroenterita,da si varsa si face caca des si moale -moale si temperatura.Era tot ce ne lipsea;chiar vb cu sotul meu ca pe unde am fost cu andrei nu a avut nimic de ma mancare e prima data cand face diaree.Asta e ,ce sa mai facem?vA PUPAM SU MULTA SANATATE!
mdanicoleta spune:
buna dimineata
sper sa treaca repede gastroenterita..si eu tot 10 pliculete i-am dat dar vroiam sa-i mai cumpar.
i-am facut vaccinul impotriva varicelei si cel impotriva rujeolei si rubeolei. cica in 7-10 zile o sa aiba reactii adverse cam urate. aseara nu a facut febra.
cat despre rmn, nu am inteles multe din fisa si nici dr nu a zis mare lucru.
noi am facut un fel de gastro dar fara diaree, doar febra mare, vomitat si lipsa mancare...atunci vara la rmn. noi ne-am vaccinat si cu rotarix care e impotriva rotavirusului care da un fel de enterocolita.
va pupam si asteptam vesti bune
andru_mami spune:
buna
Mai el nu a avut niciodata nici un fel de reactie adversa la niciun vaccin si eu tot din astea cumparate le-am facut pe toate de la 2 luni pana acum ,ultimul fiind de varicela.Cat costa vaccinul acela rotarix?Eu nu i l-am facut ca nu am stiut de el si ni i-am facut nici pneumococicul,nici cel de meningita.Mai sa zic ca l-a mai lasat un pic nu mai vomita si nici scaun nu a mai avut,si s-au mai rarit si crampele.Trebuia sa o trecem si pe asta.Va pupam.Sanatate multa.Mai vorbim.
mdanicoleta spune:
buna
speram ca sunteti bine..rotarix-ul se face pana la 6 luni.noi am facut 2 doze..la 4 si la 6 luni si de la 4-6-12 am facut si prevenar-ul.cred ca de asta zici cand te referi la pneumococic si anti menigita, nu? dr iliescu ne-a tr la o pediatra super buna din budimex si ea ne-a spus sa le facem. chiar a insistat avand in vedre problemele ioanei de sanatate.
marti i-am facut si cel de varicela si cel de pojar. sper sa fie bine ca reactiile apar dupa 7 zile.
cred ca trebuie sa-i mai dau pliculete ca aseara a iesit afara doar cand i-am bagat termometrul in fundulet
va pupam si va asteptam cu vesti super bune
andru_mami spune:
buna!
ma acum suntem bine,nu a mai facut febra,nici burtica nu l-a mai durut,iar caca nici acum nu a facut de marti,da il mai las sa vedem pana maine ca daca a mancat numai mucilagiu de orez cu morcovi si ceai de menta iti dai seama .Cat despre rotarix noua nu ni l-a recomandat d-na dr. iliescu,noua ne-a zis decat de priorix si varilrix si pentaxim cu engerix,ca nu avem un doctor pediatru pt andrei ,ca daca stiam il faceam si pe asta.Da la prevenar ma refeream da nu l-am facut nici pe ala ,ca de cate ori ziceam sa il fac era harait si mi-era frica sa il fac.Ma sa stii ca si andrei dupa ce nu i-am mai dat boitics nu a mai iesit asa in fiecare zi si mai bine.Cred ca pana la urma o sa ii iau pudra aia de la humana,se numeste MILKZUKER si costa cam 45 de lei si se pune in mancare .Asteptam vesti bune.Va pupam.
mdanicoleta spune:
buna dimineata
avem putina febra de aseara. nu stiu daca e de la masele, vaccin sau e putin racita.
am luat din nou o cutie de biotics si dupa primele 2 plicuri a iesit singura afara. cred ca trebuie urmata o cura mai indelungata pt refacera florei intestinale nu doar 5 zile.
voi cum mai sunteti?
va pupam
andru_mami spune:
buna
mai noi suntem bine acum,un pic cam marait sau rasfatat.E tare incantat ca a primit o jucarie noua de la nasu si toata ziua saii pun sa cante jucaria si sa se invarta.Imi pare rau de voi ca ati facut febra,e f posibil sa fie de la masea,ca zice ca in general la masele face febra.Acu asteptam musafiri cu lasatul secului si suntem in pregatiri.La cat ati inceput voi sa faceti recuperare?Da si dupa faza cu andrei cu gatro,am urmat eu cu o vaginita micotica asa ca sa nu stau degeaba.Asteptam vesti bune de la vo.numai bine,va pupam.