constipatie
Raspunsuri - Pagina 5
mdanicoleta spune:
buna
nu i-am mai dat decat un pliculet in lapte dar nu a baut tot si nici nu a mai iesit afara. din seara asta incep cu cate 2-3 pe zi.
noi nu avem cu ce sa ne laudam. nu stam in fund, nu zicem nimic, nu putem sa ne jucam. parca de cand facem vojta e putin mai bine si vad un alt tonus.
asteptam vesti
faceti la obrejia ambulator kineto?
cu tina sau cu mirela?
andru_mami spune:
BUNA!M a sa stii ca eu nu i-am mai dat pliculete da vad ca a iesit afara binisor.Noi facem numai vojta,da stam internati cate 2 saptamani pe luna.Facem si cu TINA si cu MIRELA,ca pana intoamna trecuta am facut cu MIRELA doar bobath, dar a fost si ea la SIBIU la curs vojta si acu ne face si ea ,nu face ca TINA da e binisor.Iar de TINA sunt f multumita cum lucreaza cu andrei,si ii face cate 3 sedinte pe zi TINA si una MIRELA.Nu ne permitem sa facem naveta ca sa facem ambulator,da venim la sfarsit de sapt acasa.Noi am fost si la SIBIU de 2 ori anul trecut si a dat ceva rezultat.Stiam ca la budimex nuse face vojta.Cu cine faceti voi,cu OANA?
andru_mami spune:
BUNA MDANICOLETA!
Ce mai vroiam sa te intreb daca fetita ta mananca bine si cate kg are?Al meu are 10-11kg si 81 de cm,da el mananca da nu stiu de ce nu prea pune pe el.Azi de ex. a mancat un biberon de lapte ,un iaurt natural cu cereale,un castron de ciorba,o prajitura magura fara ciocolata de deasupra,o jumatate de cutie de pate de ficat de gasca cu miez de paine ,iar o prajitura ,si iar un biberon de lapte.Eu zic ca totusi mananca da nu stiu de ce nu pune pe el .Bine dr. mi-a zis sa nu imi fac probleme ca nu e slab si nici noi nu suntem,da si din cauza bolii ca zice ca ei nu ating greutatea ideala a unui copil normal.Voi cum sunteti?Cu dintisorii cum stati?Noi nu avem decat 2 sus si 2 jos.Da de mancat mancam cu lingurita de la 3 luni ,nu avem probleme.Astept raspuns.Va pupuam.
mdanicoleta spune:
buna dimineata
noi facem cu oana vojta, ambulator si nu facem decat jumatate de ora pe zi. voi cum reusiti sa fceti atatea sedinte intr-o zi?
ioana mananca de ka 6 luni cu lingurita dar problema e ca nu pot sa-i dau decat pasat ca ea vad ca suge mancarea. are 73 cm si 7,4kg. si ea mananca binisor dar e cu mult sub greutate. am avut de mici probleme cu mancatul. am remarcat ca daca nu-idau pisat prea mult se chinuie sa mestece. cat despre dinti...4 sus, 4 jos si o masea iesita si una in curs de iesire.
sper ca de la 1 sa ajungem si noi pe la obrejia. pe 6 aprilie plecam la sibiu.
aaa, ne-am reglat...sper...ieri a iesit de 2 oi fara sa-mi dau seama ( adica fara sa o vad ca se chinuie )
va pupam si asteptam vesti bune
andru_mami spune:
BUNA!Ma noi asa am facut mereu la TINA cate 3 sedinte pe zi ,e ocupata rau de tot da ne primeste ca ii e drag de el si a zis ca daca nu luptam acum cat e mic pe urma e mai greu,si se mai nimrerea sa nu vina vreun copil si ne chema pe noi.Ma sa stii ca si ANDREI mai suge mancarea cateodata,mai ales ciorba ,da in rest mananca.Astazi a iesit atat de bine afara ,de 2 ori de dimineata,ca aseara a macat pate de ficat de gasca si prajitura si cred ca de aia.La TINA programarile s-au facut pana la decembrie,asa de incarcat are programul.Noua ne-au iesit dintii pe la 1 an si 1 luna,cam tarziu da ne-a zis dr. sa nu ne facem griji ca nu e o regula sa iasa la toti copiii la fel.Si noi venim la BUC la OBREGIA pe 30 martie la recuperare.Hai ca trebe sa ii dau papi si mai vb .Va pupam dulce.CEAU!
andru_mami spune:
Apropo si de SIBIU ,ce sa zic e bine si acolo da nu am fost atat de incantata ca facea decat 2 sedinte de vojta pe zi si pentru el nu e suficient.Si ii mai facea si masaj da eu nu am fost de acord cu masajul ca ANDREI era mai spastic ,iar spasticii nu au voie masaj,si cand i-am zis dr. ca nu vreau a zis ca nu ca se mai relaxeaza si etc, si nu ma duceam la masaj decat la vojta si la ocupationala unde ii placea la nebunie.Cat despre mancare nu m-am putut obisnui cu meniul de acolo,dar pentru copii era mancare buna.La ei era acelasi meniu tot timpul:ceai dimi cu unt si gem sau gris cu laptesi un ou fiert,pilaf cu piept de pui tocat sau cu ficatel de pasare si piure de cartofi tot asa ,ori cu piept de pui ori cu ficatel si supa .Si le mai datea un supliment de ora 10 care era ori mar cu biscuiti ori un iaurt casa buna sau budinca de vanilie.Da pentru mine am cumparat mancare tot tp cat am stat acolo,si mi-a fost super greu sa stau 3 saptamani inchisa acolo,ca nici nu prea ai unde sa iesi,decat in curtea spitalului.Si sa stii ca iti poti lua tv cu tine ca altfel mori de plictiseala ,da sa aiba antena de camera ca nu au cablu.Mai hai ca mai vb ca ma duc sa imi intind rufele.Va pupam.
andru_mami spune:
Apropo si de SIBIU ,ce sa zic e bine si acolo da nu am fost atat de incantata ca facea decat 2 sedinte de vojta pe zi si pentru el nu e suficient.Si ii mai facea si masaj da eu nu am fost de acord cu masajul ca ANDREI era mai spastic ,iar spasticii nu au voie masaj,si cand i-am zis dr. ca nu vreau a zis ca nu ca se mai relaxeaza si etc, si nu ma duceam la masaj decat la vojta si la ocupationala unde ii placea la nebunie.Cat despre mancare nu m-am putut obisnui cu meniul de acolo,dar pentru copii era mancare buna.La ei era acelasi meniu tot timpul:ceai dimi cu unt si gem sau gris cu laptesi un ou fiert,pilaf cu piept de pui tocat sau cu ficatel de pasare si piure de cartofi tot asa ,ori cu piept de pui ori cu ficatel si supa .Si le mai datea un supliment de ora 10 care era ori mar cu biscuiti ori un iaurt casa buna sau budinca de vanilie.Da pentru mine am cumparat mancare tot tp cat am stat acolo,si mi-a fost super greu sa stau 3 saptamani inchisa acolo,ca nici nu prea ai unde sa iesi,decat in curtea spitalului.Si sa stii ca iti poti lua tv cu tine ca altfel mori de plictiseala ,da sa aiba antena de camera ca nu au cablu.Mai hai ca mai vb ca ma duc sa imi intind rufele.Va pupam.
andru_mami spune:
mdanicoleta spune:
buna,
dar cate ore face de vojta pe zi? eu te intreb pt ca sunt disperata ca ioana ma nu face suficient. vreau sa incerc obrejia ambulatoriu. si la sibiu cam tot asa. parca auzisem de sibiu ca sunt doar 2 sapt nu trei.si acolo cele 2 sed sunt de cate jumatate de ora?
megem la masa, va pupam
andru_mami spune:
BUNA
Dama si el face tot asa cate o jumatate de ora sedinta ,si la TINA si la MIRELA.Si la sibiu tot o jumatate de ora.Sunt f buni astia din sibiu da depinde cu cine o sa faci,ca nu toti au crsul vojta.Cel mai bun de acolo e OLARIU MARIUS si CRISTI.Noi am facut cu CRISTI si cu DAN.Si atat dureaza 3 sapt.Si noi trebuia sa mergem acum pe 2 martie da nu ma mai duc ca e f costisitor in comparatie cu bucurestiul,pe bune.Da vreau sa spun ca dupa sedinte ,andrei doarme bustean,e super obosit,da trebuie sa facem cat mai mult.Pana atunci mai e ,pana candmergeti la sibiu si sper sa veniti cu rezultate de acolo.Noi am avut rezultate si la prima programare si la a doua ;adica dupa prima programare ANDREI a inceput sa isi ia singur jucariile sa se joace,iar dupa cea de a 2 a inceput sa vb ,sa spuna tata ,dada,aida,da,baba.Da e prea depare si mi-e greu,si daca facea tot ca aici 3-4 sedinte pe zi era altceva,isi merita banii sa ma duc ,da asa mai bn stau la buc.Astept raspunsul vostru.V pupam dulce.Pa.