constipatie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Ce bine c-am gasit subiectul asta...tocmai ma pregateam sa deschid unul pe aceeasi tema dar prin altaparte...

La noi e o problema veche dar nu asa de grava. E constipat de vre-un an de zile...face gloante-gloante si rar mai are si cate-un scaun normal.Nu plange,nu-l doare...o singuradata s-a intamplat...in schimb am vazut si eu firicele de sange pe "gloante".
Sunt sigura ca-i dela alimentatie...e genul de copil mofturos care nu manancanici in ruptul capului daca i se pune pata.Dintre fructe prefera merele si strugurii dar si astea daca le vede zilnic le refuza.Nu pere,nu kiwi...portocale sau altele.La legume la fel...jale...doar in ciorba-i bag de toate ca in rest vrea doar morcov si cartof.

Si problema este ca cel mic a inceput si el de o luna sa faca mai tare.Acum ma gandesc si la altcva...se poate sa se constipe de la laptele de vaca integral? Poate de la grasime?desi eu stiu ca ar fi tocmai invers...dar poate ma insel. Ambii copii imediat dupa trecerea pe lapte de vaca s-au constipat.E imposibil sa nu-mi pun un semn de intrebare...desi poate e doar o coincidenta.

Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

BUNA!Sunt mamica unui baietel de 1.5 luni si avem si noi cam aceeasi problema sa zic asa .Constipatie nu pot sa zic ca are scaun in fiecare zic si stiti ca ,constipatie se numeste de la 3 zile in sus,da totusi are un tranzit intestinal lent si se cam chinuie sa faca .Problema este ca el nici nu prea accepta sucuri,lichide in general,si mai este si din cauza bolii.Mentionez ca el sufera de paralizie cerebrala si nu face miscare si mai e si asta o cauza.astept sfaturi de la voi.MULTUMESC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banu2268 spune:

buna

si noi avem aceeasi problema....

aVem 3 luni.... la noi functioneaza cu lactoza de la humana
se cheama humana milchzuker.

voi avand bebeii mai mari puteti sa le-o amestecati in mancare.

Banu foaaaarte fericita cu Salih cel mai cuminte baietel din lume!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Buna!

Am sa scriu si eu ce stiu:

- daca nu are suficiente scaune pe zi, in timp, pe intestinul gros se aduna resturi din cauza ca nu au fost eliminate cum trebuie. Astfel, se distruge flora bacteriana, in sangele copilului pot intra substante toxice si apar alte probleme de sanatate (vezi sindrom de colon iritabil, o boala foarte serioasa la adulti)

- probioticele (lactobacilii acidophilus, etc.) trebuie sa fie vii, ca sa ajute corpul. Daca nu sunt pastrati cum trebuie in capsule, chiar daca sunt cu milioanele, e posibil sa nu mai traiasca si nu ajuta cu nimic. Recomand MegaAcidophilus sau mai bine Lax Max ()http://coralclub.ro/Produse-Coral-Club/Lax-Max-120-de-capsule-45/ Produsele costa, dar au efect intr-adevar.

Eu i-am dat baietelului meu MegaAcidophilus (care are milioane de bacterii vii). I le puneam in laptic. O singura capsula, o data pe zi, o desfaceam si puneam continutul in lapte. In cateva zile am vazut rezultatele: facea scaun normal, fara chinuiala etc.

- fibrele: recomand sa incercati sa-i dati fenicul (e mai scump, si se gaseste mai mult la magazine gen MegaImage, cred, dar are multe fibre si ajuta tranzitul intestinal) sau alte legume etc. cu fibre

- masajul burticii, iar poate fi de ajutor

- apa (preferabil cu pH alcalin: de la 8 in sus, vezi Calipso, ca are 8): apa alcalina reface echilibrul acido-bazic din corp, ajuta bacteriile bune din intestine, ajuta sangele

- iaurtul: daca e de casa e mai bun

Precizare: laptele de vaca NU are consistenta laptelui de femeie. Si contine anumite substante care sunt foarte greu digerabile de catre stomacul uman, mai ales in cazul copiilor. Recomand sa ii dati copilului alimente foarte bogate in enzime, care vor ajuta la digestie:
- papaya (e recunoscut ca fiind plin de enzime; sunt si capsule cu extras din papaya, poate au efect),
- mango (trebuie sa fie rosu si nu foarte tare - asa e fructul bun, copt, nu maro sau verde la culoare; e dulceag, deci placut la gust),
- avocado (are si grasimi multe, e posibil sa nu placa la toata lumea).

Si eu am folosit supozitoare cu glicerina cand vedeam ca bebelusul meu nu are scaun si cand dadea semne ca il doare burtica. Dar de cand si-a refacut flora intestinala, nu mai are probleme. (Din cauza ca nu a fost hranit cu lapte matern, trebuie sa fie ajutat ca sa-si refaca flora.)

De intestine trebuie sa avem mare grija. Daca ele se intoxica sau nu functioneaza corect, in timp, intregul organism are de suferit.

Multa sanatate tuturor! Va doresc sa se faca bine toti!

Andrea

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

BUNA!

MAI FETELOR VREAU SA VA SPUN CA BAIETELUL MEU MANANCA IN FIECARE ZI UN IAURT NATURAL IN CARE II PUN CEREALE DE LA MILUPA-7CEREALE,UN CASTRONEL DE CIORBITA IN CARE II PUN FOARTE PUTIN MIEZ DE PAINE SI UN IAURT CU FRUCTE CU BISCUITI ,EVENTUAL SI 2 CRENWURSTI FIERTI CU UN CUB DE BRANZA SAU UN OU FIERT CU 1/2 CUTIUTA DE ALMETTE SI SEARA SI DIMINEATA LAPTE ZUZU DE 1,5 GRASIME.IN SCHIBM EL NU BEA APA SAU SUC DE NICI UN FEL.AR TREBUI SA II SCHIMB ALIMENTATIA?CHIAR ESTE O ADEVARATA PROBLEMA ASTA PENTRU MICUT.ASTEPT PARERILE VOASTRE.

Mergi la inceput

ANDREA S

AI ZIS CEVA DE FENICUL DAR NU AI SPUS SUB CE FORMA AR TREBUI SA FIE .EU I-AM DAT CAT A FOST MAI MICUT CEAI DE FENICUL CA IL MAI LINISTEA LA BURTICA.ASTEPT RASPUNS.
MERCI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

Imi dau si eu cu parerea,asta din experienta in urma accidentului am avut foarte mari probleme cu scaunul. Sunt constipata si nu coboara asa ca bagam dulcolax la greu...adik ma stricam si pe urma trebuia sa ma repar.
Cand am fost in China , medicii au ramas socatii, in fiecare zi intrebau daca ies s-au nu. Pentru ei era ceva normal sa ies in fiecare zi..asa ca mi au recomandat un fel de " microclisme" e un fel de pompa cu lichid steril (glicerina...si mai contine ceva) care moaie si ma ajuta sa ies...Bine ca au iesit astea pe piata , adio clismele cu apa si sapun , stiu ca astes sterile nu irita , nu distrug flora..

Mergi la inceput

BUNA!

Vreau sa va spun ca am incercat la baietelul meu pliculetele de BIOTICS BABY si a dat rezultate.Inca nu am terminat o cutie si deja se vad rezultate.Acum nu se mai chinuie asa si este mai moale ca inainte facea tare ca piatra.Si nu este nici scump.
Merita sa incercati la bebe cu probleme de tranzit.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna!!
pliculetele le pui in ceai? se face ceva dulce?

Mergi la inceput

BUNA!

Numai in lapte ca asa scrie pe prospect.

Mergi la inceput