constipatie
Raspunsuri - Pagina 2
mdanicoleta spune:
buna
am fost plecata 3 sapt la oradea la sanatoriu si surpriza...fata mea iesea afara fara nici un fel de probleme si de mai multe ori pe zi. am ajuns in constanta si alta surpriza...tot constipate
care o fi cauza? acolo i-am dat sa manance la fel ca acasa cu exceptia pranzului care il dadeam pe ala gatit la cantina. acasa ii dau legume fierte, ulei si pui. acolo era cam sarata mancarea. eu nu-i pun sare. de la sare sa fie?
raluk.m spune:
mdanicoleta, si eu am observat la baietelul meu de 9 luni ca se constipa daca nu primea destule lichide. asa ca am inceput sa ii dau mai multa apa si suc de fructe, supa, lapte are de la mine inca, si nu am mai avut probleme. de altfel, metoda este testata de mine in timpul sarcinii, cum nu beam apa, cum ma constipam. baiatul meu nu bea nimic cu biberonul, de aceea era destul de greu inainte. acum s-a invatat cu paharul.
josefina spune:
Buna , micuta mea are doar 3 luni jumate si mai mereu face scaun numai cu supozitor , inca nu pot sa-i dau prune si alte cele , ceai nu vrea sa bea , ar fi oare si altceva in afara supozitoarelor?
E papa Humana 1.
Oceanica spune:
Constipatia este generata de multe cauze: lipsa de miscare, cantitate insuficienta de lichide , dar si de distrugerea florei intestinale de catre antibiotice.
Incercati sa-i dati copilului lactobacili , se gasesc sub diferite forme la farmacie (Probiotice, Enterolactis). Este necesara o cura de 2,3 luni.
Iaurtul din comert nu are nici o valoare.
Deasemenea masajul abdominal,efectuat usor, in sensul acelor de ceasornic, poate ajuta.
mdanicoleta spune:
buna,
la noi a revenit constipatia. nu stiu care e cauza . a inceput sa bea si apa plus ca ii dau si suc de portocale si nu cateva picaturi cum am citit tot pe aici. o portocala stoarsa. 50-70. abuzam iar de supozitoare.sa vedem ce-i cu lactobacilii astia
2peu spune:
buna!
mdanicoletasunt de acord cu ce spune Oceanica referitor la lipsa de miscare si de lichide.este normal ca la Oradea totul a fost ok cu scaunul lui bebe pt ca presupun ca acolo l-au pus la treaba mai mult decat o faci tu acasa....(n-am fost niciodata la oradea).
este o buna idee si cu lactobacili, eu am incercat numai in cazul diareei cu aceste...probiotice cred ca sunt...si a fost ok, dar am citi pe prospect ca sunt recomandate si in cazul constipatiei.si eu am avut pb aceasta cu baietelui meu, dar s-a rezolvat de cand ii dau LIV52.este un produs din plante, sirop, special pt copii....la noi functioneaza si nu are efecte secundare.cand voi termina LIV-UL ii voi da si eu lactobacili si sunt sigura ca va functiona, dar facem si miscare multa zilnic...
sanatate multa voua si puilor vostri
wnimra spune:
hello
O fi posibil de la apa ? ca doar nu gaitim cu apa plata. Nu stiu ma gandesc.La munte copilul meu a umplut sacul de pampersi, acasa vechea poveste, facea miscare la fel , aceleasi activitati ca si acasa numai constipatia disparuse.Mi-a zis cineva ca apa o mai poate influenta mai ales daca copilul este sensibil.Eu o mai rezov cu piure de cartofi, il ajuta si mancarea gatita, sosuri, ciorbe.Acum ia si fier , dezastru cu iesitul afara
http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg
mdanicoleta spune:
buna
am fost la farmacie si am cerut ceva de constipatie. mi-au recomandat supozitoare cu glicerina. altceva,nu. avenit o tipa din spatele farmaciei, semana a sefa si i-a zis tipei de la calc sa-mi dea ..nu tin minte produsul dar avea multe contraindicatii. cand i-am spus ca e si cu probleme neurologice s-a retras si a zis nuuuu.
a inceput sa bea mai multa apa. eu ii dau plata.
prietena mea a venit din germania cu fetita care iesea destul de greu si i-a data apa de la robinet si cica iesea de nenumarate ori pe zi.
oare sa fie de la apa?
insist cu suc de portocale dar nu am succes
oceanica, cer lactobacili la farmacie?
Oceanica spune:
Lactobacilii se gasesc la farmacie, noi folosim ENTEROLACTIS, 1 pliculet pe zi dizolvat in putina apa dimineata pe stomacul gol.
Sunt cam scumpe si nu se gasesc in toate farmaciile dar mie mi se par a fi cele mai bune ( contin 8 miliarde celule vii).
Tratamentul trebuie facut cateva saptamani.Probioticele sunt organisme mici care ajuta la mentinerea balantei normale a microorganismelor (microflora) de la nivel intestinal. Tractul digestiv normal contine aproximativ 400 de tipuri de bacterii care impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare si contribuie la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Cel mai mare grup de bacterii probiotice de la nivel intestinal este cel al acidului lactic, dintre care Lactobacillus acidophilus gasit in iaurt( dar nu cred ca cel din comert ) este cel mai cunoscut. Drojdia este, de asemenea, o substanta probiotica. Probiotice inseamna "pentru viata" si sunt microorganisme vii, nepatogene, care influenteaza pozitiv sanatatea umana si fac parte in mod natural din flora intestinala. Antibioticele administrate pe cale orala si alti factori distrug flora intestinala utila si astfel are loc inmultirea unor germeni patogeni si a ciupercii Candida albicans, fapt care provoaca diaree, constipatie si alte dereglari ale digestiei.
Refacerea florei intestinale nu ajuta doar in aceste cazuri ci permite asimilarea mult mai bine a substantelor nutritive din alimente.
pisigri spune:
imi cer scuze ca m,a bag desi nu am experinta cu bebeii....dar, de la o virsta incolo (voi mamicile stiti mai bine de la ce virsta au voie sa pape asa ceva) constipatia se rezolva f bine cu iaurt facut in casa, cu tarite. iaurtul facut in casa din lapte fiert sau pasteurizat contine lactobacili, taritele vin cu suplimentul de fibre.
asa m-a rezolvat pe mine mama, ajunsesem in pragul interventiilor chirurgicale...
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/