Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (214)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Casiana, lasa, mai bine ca le-ai dat...stii ce mi-a zis mie ecografistul Iosup la 14 sapt cand mi-a aratat ca bb 2 e tot fata? Mi-a zis ca trebuia sa ii dau hainutele altui copil nu sa le pastrez, ca asa as fi avut un baietel Asa ca cine stie, faceti pereche

Eu am ales b si c din combinatii, nu scoala propriu-zisa.

Si noi vom merge pe sistemul public, sper sa intre la Goethe fii-mea, ca tot are mutra de nemtoaica, sa le si aiba cu limba Si sa avem si noi translator cand mergem in austria la schi, ca eu nu am invatat sa zic decat "noch ein mal" adica, "inca un rand" (de bere, biensur, si asta am fost fortata sa invat de catre sot care nu cere niciodata bautura in germana, cer eu inc-un rand si inc-un rand)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Multa bafta cu alegerea finala, Ina! Momentan si eu lucrez tot 4 zile (de luni pina joi, si de obicei joia dupa masa lucrez de acasa) dar deja am aranjat sa schimb acest program asa cum am descris din septembrie la anul si ma bucur ca am un job flexibil care nu imi pune deloc probleme in acest sens.

Tonnia, cred ca ai observat cum am scris ca nu am decis inca 100% doar ca inclinam sa decidem asa. Argumentatia e lunga si acum nu am vreme dar o sa revin eventual cu un PM cind am timp mai mult, OK?

Kid, ai scris tare frumos dupa ce ai fost la controlul ginecologic. La intrebarea ta legata de bebe 2 pentru cele cu un bebe eu raspund din pacate un nu din motive de sanatate (corelate si cu virsta) dar sunt multumita si numai cu unul caci nazdravanul ne face atit de fericiti!

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Hehe Kid, sa mai imi zici si mie de astea, ca sunt bune la casa omului!

Ina, cred ca vei lua cea mai buna decizie! Asa este cu investitul in copil, cred ca orice parinte tinde catre asta, trebuie sa ii ajutam cand au nevoie nu peste 500 de ani. Doar ca totul depinde de posibilitatile financiare, eu stiu o familie care locuieste aici la noi care castiga 5.000 eur pe luna si platesc scoala 4.000 (exemplu nu este foarte corect, ma refer strict la 80% din veniturile lunare), scoala buna si renumita aici dar sincer facand un mic calcul, eu nu am atatia bani si degeaba vreau sa investesc ca nu am de unde
Of course ca speranta mea e sa castig mai mult peste 4 ani dar uite cum stau pe forum si imi sta si speranta pe loc Bafta la fitness, mie sa imi trimiti ciocolata aia belgiana cu alune intregi ca deja nu mai rezist

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Multumesc pt. incurajari.
Legat de educatie si eu gandesc la fel.Educatie e investitia cea mai buna.Acum nu reusesc eu sigur sa ii ofer chiar tot ce e mai bun dar macar incerc.
Alexia o sa mearga la o scoala generala de stat, noi locuim langa ea.Intamplarea face ca e si printre cele mai bune din oras.
Cel putin aici in Pitesti, invatamantul public e mai bun.Nu stiu cum o sa fie peste 4 ani.Abia a inceput sa se dezvolte invatamantul prescolar privat, numai anul acesta s-au mai deschis 4-5 gradinite particulare.
Ina succes in alegerea scolii!
Deni treci la munca!
Eu fac putintica greva sa mai stau si eu un pic pe forum ca imi era tare dor de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

gata fitnessul pe ziua de azi, in asteptarea pranzului am revenit pe ecrane.

Dragelor, sa ne lamurim. desigur ca totul depinde de o serie de variabile, cum se intampla de obicei in viata.
Acum ma bucur de programul asta, cam tarziu insa fata de momentul cand mi-ar fi prins tare bine sa stau mai mult cu linca bebelus acasa. Dar atunci nu s-a putut altfel; acum se poate si nu ma incalzeste cu nimic.
Componenta financiara e in acest moment ok; adica imi pot permite scoala privata cu pricina. Desigur, dintr-un singur venit (deocamdata, de trei ani incoace, sunt singura care aduce bani acasa; trist dar adevarat - trist din motive de echilibru emotional acasa, nu din cele materiale) imi pot permite aceasta scoala si nu alta mai cu motz care ar costa de trei ori pe atata. In situatia economica generala de acum, nu mi s-ar parea intelept sa fac credit pentru a plati maternela sau scoala primara! Nu-s dusa de tot cu capul!
Dar daca ar fi sa platesc colegiu sau universitatea, as face credit; n-as face pentru alta masina, bucatarie noua sau iaht.
De asta nici nu teoretizam, ci am expus variantele posibile dintre care trebuie sa aleg.

Madam' Popescu, ciocolata aia s-a topit de zece ori pana acum si iar s-a inchegat pana ajungem noi sa ne vedem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

La multi ani Radu, Alexandru si Darius!

Si eu m-am gindit deja la optiunile pe care le am pentru scoala Mirunei: scoala de stat normala, scoala de stat Step-by-Step, particulara "normala", particulara Montessori (ar mai fi particulara Britanica, dar nu cred ca o sa emigram in Anglia, asa ca am eliminat-o). Momentan am strins pro si contra la fiecare, sper pe masura ce ne apropiem de 7 ani sa fie mai usor de ales, ca acum nu e.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Deni, dar care e frate scoala aia de 4000 pe luna? Scoala Americana? Mi se pare enorm sa se duca 80% din venit pe scoala copilului...mai bine de banii aia ii oferi muuulte alte chestii...in fine, alegerea fiecaruia, desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Scuze, acum mi-am dat seama ca nu eram pe subiectul vostru !

Peter merge la ceea ce se numeste preschool, dar toata lumea ii zice school. Toata ziua aud teacher si school pe care le traduc in capul meu gradinita si educatoare.
Eu am crezut ca Ina intreaba de gradinite.

La scoala la care va merge de la 7 ani (pentru ca e nascut dupa 1 oct.) nu ma gandesc inca. Acum 2 ani si 8 luni nici nu stiam c-o sa ma mut in New Jersey, cine stie ce-om face peste inca 2-3 ani.

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu sunt "in focuri" cu alegerea scolii, doar ca pentru baitul cel mare. In mod sigur scoala de stat (la fel ca si gradinita) si in zona. Mai exact voi alege intre sc.49, sc.52 si sc.56. Trebuie sa le vizitez si sa aflu relatii despre invatatoare.

Ina, in cazul tau, as alege sistemul de stat pentru primii ani, cu eventualitatea scolii europene daca se muta mai aproape sau te muti cu locuinta. Exclud cu desavarsire educatia religioasa in scoala (piticii mei) iar ce a mai ramas e pe bani multi - n-are rost, mai bine ii investesti in pasiunile copilului (sport, arta..).

Kid-ut, mie mi-e pofta de mult de no.3 si n-am dat inca toate hainele...dar mie- teama ca nu mai rezista bunicile si in cazul in care vine barza va trebui sa schimbam locuinta. Avem 4 camere modificate in 3 si baietii deja dorm "suprapusi".

Jadi, mama, poftesti? Mi-ai luat-o inainte cu no.3?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Anya, Victor a facut clasa-1-a la 49 acum 2 ani aproape.
Noi am fost multumiti de ea.

Nu stim nimic de 56, ca nu am reusit sa ne inscriem.

Bafta multa,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput