Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (214)
Raspunsuri - Pagina 5
cge spune:
Ina, iti scriu mai tarziu, ca si pe noi tot problema asta ne framanta.
Si in plus mai avem inca un criteriu: sa mearga amandoi copiii, deci sa fie primaire si secondaire intr-un loc.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Tonnia spune:
Chiar, am notat altfel, retinusem variantele si nu m-am mai uitat, m-a influentat Kid cu a) ei.
O zi buna!!!
dana_lucia spune:
Buna dimineata si "La multi ani!" sarbatoritilor de azi! Aniversare fericita, multe cadouri si tot ce va doriti sa se implineasca!

Ina, eu as merge pe combinatiile b) sau c) din descrierile tale. In acest sens dau exemplul nostru, cum ti-am scris si ieri, o prietena de-a mea care e invatatoare mi-a oferit destule argumente de a-l da pe Albetro primii 4 ani de scoala la o basis school si numai dupa primii 4 ani la Montessori si cred ca pe aceasta varianta vom merge. Noi deja ne si organizam cu serviciul pentru perioada de scoala a lui Alberto, eu de la anul din septembrie voi lucra 6 ore pe zi de luni pina joi iar vinerea 4 ore adica exact programul lui Alberto de scoala cu exceptia zilei de miercuri cind e sotul liber.
Multa bafta cu alegerea finala si sa fie totul bine pentru frumoasa de Ilinca!
O zi buna tuturor,
Dana Lucia si
Alberto
sarmisa spune:
Buna dimineata!
La multi ani Radu de kristinutza, Alexandru si Darius Euard! 

Sa cresteti mari si sanatosi!
Si noi am fost racite, inca mai tusim putin. Pe mayanna nu am dus-o la gradi pana azi, chiar daca de ieri s-a simtit mai bine,era tare maraita. Marti am fost la prima noastra sedinta cu parintii ![]()
nu stiu daca v-am zis,de cand a avut varicela ca sa nu se scarpine, o mangaiam usor pe spate mai ales inainte de somn, asa ca ne-am capatat c-un obicei.La gradi nu sta nimeni sa o mangaie si am aflat ca il mangaie ea pe un coleg inainte de somnicul de pranz
.
Sambata am fost la ziua unei fetite si s-a distrat copios asa ca acum isi doreste si ea o zi unde sa fie loc de joaca pt copii.Ne gandim...
In rest toata ziua canta,dar inventeaza ea cantecele despre orice de ex.a fost odata un cal urias care pastea iarba si a veni o oaie si i-a mancat iarba, calul nu s-a suparat ca erau prieteni
, sau mama uneori rade tare frumos, dar eu plang toata ziua si ma ascund sub masa cand ma lovesc 
A inceput sa zica oricui vorbeste cu ea ca mami are un bebelus in burtica si ca ea o sa aiba grija de el, ca o sa-l ia in camera ei...
Apropo Kid2003,asa frumos ai scris de Maria, am simtit in nari miros de "bebe nou" si m-a cuprins o caldura placuta!
Country girl succes cu alegerea scolii, sa aveti inspiratie si sa faceti cea mai buna alegere!
Va pup pe toate si va multumesc de urarile bune legate de sarcina mea!
sarmisa
9+ mamica de mayanna (19 Oct 2005)
alexuta2005 spune:
La multi ani sarbatoritilor, cu dedicatie speciala pentru Radu.Cuscra sa-ti traiasca baiatul, sa-ti aduca numai bucurii.

Tonnia spune:
Dana, cand ai timp sa -mi spui si mie argumentele pt care ai optat asa ca eu citisem ca e exact invers, adica sistemul M e eficient la varste mici si in ciclul primar (primii ani de scoala), apoi n-ar mai conta asa de tare. ma intereseaza . 
La multi ani, Raducu, Alexandru si Darius!

Kristinutza, petrecere frumoasa!
Sarmisa, sarcina usoara in continuare! Ce simpatica e Mayanna!
jadi spune:
La Multi Ani Alexandru, sanatate multa si fericire! Mihaela te asteptam pe aici!
La Multi Ani Radu, sa fii voios si istet ca pana acum si sa ai grija de mami, poate mai face o fratioara!
La Multi Ani Darius, multa sanatate si fericire!
Fetelor, recunosc ca nu sunt atat de docta sa imi dau cu parerea despre alegerile de scoala! Una la mana ca aici la noi nu sunt multe posibilitati, sistemul privat e privit exact pe dos decat in strainatate, e scump si foarte greu accesibil uneori. Si daca te incumeti la o scoala privata (nu ma refer la gradi), musai trebuie testat sistematic sa nu ai surpriza ca nu reusesc la testele nationale.
Eu o sa optez clar pentru sistemul de stat, sunt convinsa ca invata prea multe materii, unele chiar aberante dar macar sa iasa din scoala cu un sistem de gandire/invatare si apoi sa aleaga el ce ii este mai bine.
Dana, eu mi-am modificat deja programul si banuiesc ca nu se va mai schimba multi ani de acum incolo, lucrez 6 ore, il duc si il aduc de la gradi si ma ocup de ei pana pe la 8 seara. Cand va incepe Vlad scoala, banuiesc ca peste 4 ani, atunci nu stiu cum o sa procedez!
La muncaaaaaaa!
Deni &
Vlad & Tudor
country girl spune:
Alexandru, Radu si Darius!
Multumesc tuturor pentru opinii;
ma ajuta sa ma orientez.
Ma gandisem initial la cea mai apropiata (de jobul meu si, deocamdata si de casa) dar relativ bine cotata scoala publica, cel putin pentru maternela, tocmai in ideea ca primii doi ani nu implica nu stiu ce rigoare academica si, intre timp, daca situatia scolii europene se clarifica si mai creste si Ilinca s-o transferam la scoala europeana.
inte de deschiderea acestei noi scoli europene (mai sunt inca trei, mai vechi dar supraaglomerate si deci nu mai accepta inscrieri) era mai simplu: copiii mergeau la aceeasi cresa si pe urma scoala europeana; prieteniile legate in cresa continuau pana la terminarea liceului.
Acum datorita acestei situatii incurcate cu cea de-a patra scoala europeana, singura disponibila pentru copiii care nu au deja un frate mai mare inscris la alta din celelalte trei, parintii prefera sa-i dea la scoli private sau de stat. Si implicit grupurile se tot fac si se desfac, cu exceptia unui mic nucleu de vreo 10 copii pe care desi nu mai sunt acum colegi la gradinita, ii intalnim regulat sau la aniversarile din grup.
Aceasta scoala europeana este situata intr-o locatie provizorie uramnd sa se mute la locatia stabila peste 3-4 ani, inca nu se stie. Initial locatia permanenta ar fi trebui sa fie gata in 2009, adica la fix, dar din motive birocratice va fi gata abia in 2012-2013. Distanta intre locatia actuala si cea stabila este foarte mare si ambele locatii sunt foarte departe de jobul meu (singura coordonata fixa in viitorii ani) dar si de locuinta noastra in prezent. Ar fi cam aiurea sa ne mutam la anul pentru alti 3-4 ani mai aproape de locatia temporara a scolii europene si pe urma din nou mai aproape de locatia stabila, numai ca s-o dam direct la scoala europeana. Iar sa piarda cate doua ore pe zi in autobuzul scolii pe drum, la varsta de 4 ani, mi se pare complet aiurea. Mai bine ne jucam 2 ore in parc!
prin urmare in prima etapa exclus scoala europeana.
Ramane sa alegem pentru primii 2 ani sau pentru primii 6 ani scoala.
Scoala de stat a fost deci prima optiune sub rezeva evolutiei situatiei.
Pe de alta parte aici este recunoscut faptul ca scolile private sunt mai bune. Nu vreau sa par elitista dar conditiile in scolile de stat sunt cam ca in invatamantul de stat romanesc. Scoala catolica este cunoscuta ca fiind foarte buna si mai ales este bilingva: sansele sa prinda engleza fara accent la varsta de 4-10 ani sunt mai mari decat daca o invata mai tarziu. In plus, in cazul in care ne relocam in alta tara, o scoala de limba engleza sau franceza gasim mult mai usor.
In plus, principiul meu ferm este ca daca e sa investesc in ceva investesc in educatia Ilincai, nu in case, mobile, tzoale etc Asa ca as plati scoala privata fara sa clipesc daca asta ofera o educatie mai buna.
Partea cu catehizarea nu ma deranjeaza foarte tare. In fond e vorba de perceptele religiei crestine care sunt comune si ortodoxismul in care a fost botezata nu primeste o lovitura fatala. In plus, eu n-am vazut inca oameni care au facut scoala catolica si sunt catolici ferventi; dimpotriva![]()
Mai avem fix trei saptamani sa decidem.
alexuta2005 spune:
Off,Kid-ule nici nu sti ce pofta mi-ai facut.
Dar din pacate, cred ca cel putin pt. 3-4 ani mi-am scos din cap ideea de bebe 2.
Nu pot spune ca am renuntat definitiv, dar pe zi ce trece gasesc motive sa aman.Si ce e mai grav si nu ar trebui sa fie asa, e ca in decizia asta un rol mult prea important il au factorii de ordin material.Nici nu-ti inchipui cum m-am simtit cand m-a intrebat Alexia "Care e camera mea? Vreau si eu camera mea!".Asa ca pana nu avem o casa mai mare nu ma pot gandi la bebe2.Avem deja un credit pt. masina si cum sunt bugetar din acela prost platit e cam greu.
De curand am decis sa dau hainutele Alexiei de cand era ea bebelus unui coleg de-al sotului care are 2 fetite gemene,de cateva saptamani.
A fost cea mai grea decizie, nu pentru ca dadeam hainutele ci pentru ca intr-un fel trebuia sa accept ca nu va mai fi un bebe2 asa curand.
In fine, o sa vad cum trec eu peste faza asta.
country girl spune:
Programul meu deocamdata e ca lucrez de lunea pana joia, vinerea sunt libera. Din septembrie viitor insa am sa-l modific in functie de calendarul si programul scolar al Ilincai. Cel mai probabil liber miercurea si vinerea dupa amiaza.
Din fericire, imi permit sa-mi adaptez programul de lucru la programul ei.
Casiana, curaj ca se aranjeaza lucrurile si faci tu si bb2 cand simti ca a venit momentul.
ma duc la ora mea zilnica de fitness, revin...