Sezatoarea canadiana (108)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ktrinel, prima data cind a plecat a fost tare greu, avea 5 ani abia impliniti si a plecat 5 zile...Dar a venit asa incintata dupa, ca a doua oara am lasat-o cu inima mai usoara. Dar tot este greu...
Fetita ta este inca f.mica, dar daca toti ceilalti copii merg, nu vad de ce nu ai las-o si pe ea...

Fetele din Ontario, am si eu o rugaminte. S-a vorbit mai demult de mobila frumoasa pentru copii si stiu ca ati pus mai multe situri cu mobila tare frumoasa, dar eu nu le-am salvat . Pe la noi in Quebec nu prea gasim mare lucru si as vrea sa mai caut si pe alte meleaguri Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Ktrinella gradinita lui Marc grupa lui nu e luata la astfel de activitati. A fost zoo in mai, acum maine e cu merele. In primul rand intereseaza-te cum ii transporta. Ca doar nu-i duce cu autobuz scolar . Daca e asa, eu zic ca e prea mica. Insa daca ai putea sa participi si tu, adica sa mergi cu ea acolo ar fi altceva.

cfelinar eu zic ca unde sta monicutza sau in St-Laurent ar fi ceva pe placul tau. Eu mai stiu ca multi romani stau pe Benny in NDG. Oricum nu vei mai avea problemele inceputului, adica lipsa istoriei de credit, nevoia sa garanteze cineva pentru tine. oricum n-ar strica sa cautati telefoanele la proprietarii anteriori, poate vi se cer referinte.
Si sa tii cont ca au crescut foarte mult chiriile din 2003 incoace.Adica ceea ce vi se parea scump atunci, acum e pretul normal.
Mai greu va fi cu integrarea la scoala a copilului, ca vine la mijlocul semestrului. La asta ar trebui sa va concentrati. Va fi bulversant pentru copil.
Mult noroc si drum bun.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Ktrinel, Petra maerge maine la cules de mere si cu autobus scolar, au mai fost la ferma la Cap st jacque azi vara tot cu autobusul de scoala. Eu poate sunt mai inconstienta, dar ii las pe amandoi ca le place si vin tare incantati.
Eu sunt in continuare la vanatoare de joburi.
Cine are mortgage deschis il inchideti sau il mai lasati deschis, nu stiu ce sa fac, chiar daca il inchid nu l-as inchide numai pe maxim 3 ani, ce ziceti?

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am venit de la curs, am predat tema si se pare ca de data asta cu succes, am prezentat-o un pic, adica partea mea, ca e de grup si a fost multumit profesorul... cel putin asa parea.

Am citit pina la pagina 8, dar trebuie sa ma opresc, ca are sotul treaba. Am zis cit maninc sa raspund cite un pic.

Ana, astazi m-am gindit la tine si la problema ta! Am vazut pe o peluza in Westmount un ciine alb din placaj, in pozitie de facut nevoile, in mijlocul peluzei si pe el scria mare cu negru: No!!! Am zis sa-ti dau o idee...

Dana, eu am ajuns la 1 noaptea la spital si am stat pina la 4, dar in triaj, ca s-a uitat Tudora la Finding Nemo... plus ca mi s-a parut prea periculos acolo, am bagat un cap in sala de asteptare si era plin!!! Daca ai stat si tu pina la ora aceea, pacat ca nu ne-am intilnit, mai schimbam si noi o vorba. Da, povesteam ca si atunci cind cu degetelul Agatei s-au miscat superrapid! Asta e diferenta cind sint urgente nr. 1 si altele care mai pot astepta, dar cum zicea cineva, urgenta este stabilita in Triaj, unde nu este doctor. Si pina la urma n-o fi vina medicilor, ci a proastei organizari... la un oras atit de mare, plus orasele din jur, sint doar doua spitale de copii. Cum sa lasi tu doar cite un medic de garda!??! Si daca vin 5 urgente maxime de care sa trebuie sa te ocupi imediat, dar mai sint inca 10 a caror urgenta tinde spre maxim si chiar ajunge acolo din cauza orelor de asteptare, ce se intimpla!?!

Mi-a trecut supararea in seara asta, ca m-a asteptat de la curs cu toate alea facute, mi-a pus de mincare, mi-a luat si o bere... Dana, Mihaela, la el nu e treaba de condus sau de altceva, ca si pentru el copiii sint mai presus de orice, ci de faptul ca de cite ori mergem la urgente, plecam cu Tylenol, pe care i-l putem da si de acasa, fara sa ne mai deplasam si sa stam citeva ore acolo si sa mai ia si altceva de la alti copilasi bolnavi (in conceptia lui ca sa-i justificam doctorului de garda salariul anual). Dar... el se bazeaza ca stiu ce sa fac, adica intr-un fel, el sta acasa, ca la spital nu ne face nimic, dar daca il intreb si ce sa-i fac copilului, da din umeri, iar daca il pun sa-l ingrijeasca, plinge el inaintea copilului. De aceea m-am suparat, ca daca eu, dupa ce de vineri dimineata o tratez cum stiu si ma lupt cu febra sa o mentin la un nivel acceptabil, cu ea sa bea lichide si sa pape cit de cit ceva, la unu am intrat in panica si ii spun hai, la spital... ma asteptam sa zica da, bine, acum, imediat! Nu: daca vrei, tu, bine, dar ce crezi ca-i face acolo si apoi sa aiba asa atitudinea de vezi, ti-am spus ca te duci degeaba. Ma rog, a trecut acum, dar i-am zis sa nu mai zica niciodata pis cind instinctul meu intra in panica...

Sper sa se refaca repede si fara urmari degetul... Oricum, asa nu va uita niciodata aniversarea de la 13 ani. 13? Sper sa fie singurul lui ghinion in acest an.

Carmen, suna tentanta oferta, dar daca ne luam acum calculator, atunci poate mai rezistam o iarna sa intind rufe... Din pacate, calculatorul e mai urgent, ca avem amindoi teme de facut, corepsondam prin internet cu facultatile, cu colegii, cautarile pentru teme tot pe el le facem... Ne-ar trebui chiar doua! Anul asta are doar un curs Octav, dar la anul va fi jale numai cu un calculator. I-am spus lui Octav si a zis ca ne mai gindim.

Mihaela, da, interesanta cartea, la prima bursa ma duc sa o caut... poate chiar si mai devreme. Eu ii dau si puncte pentru efort, adica ceva de genul daca stiu ca a muncit acasa si totusi a gresit la scoala, la test, nu-i puncte... dar daca m-am rugat si m-am certat cu ea sa munceasca si nu a vrut, atunci ii iau... Dar ii si dau de la mine cind vad ca munceste sau are idei bune... chiar daca nu-s de 100%. A venit cu o mica scrisorica de la scoala, o compunere si i-am dat 25 de puncte bonus pentru ca, desi a gresit cind a scris (82.5%), ideile au fost excelente. Multumesc pentru sfaturi, oricind le primesc cu placere, am nevoie de ele ca de aer. Abia astept sa caut cartea si sa o citesc.

Ah, si cu perfectiunea! Ii cer nu sa fie perfecta, ci sa dea cit poate de mult poate cind se apuca de ceva. Nu sint absurda, inteleg de exemplu ca a luat 75% de doua ori la spusul poeziei in fata clasei, nu i-am luat din puncte, pentru ca o stia bine acasa, chiar ii place sa invete poezii si le spune cu intonatie, si le invata foarte repede. Dar a zis ca se jeneaza sa le spuna in fata clasei si atunci se incurca... Mi se pare firesc si nu e nimic de penalizat aici, va scapa cu timpul de jena. Singurul lucru pe care il fac, o imbrac frumos in ziua respectiva, ii prind parul, ca sa se simta bine cind sta in fata colegilor si se uita toti la ea. Dar daca o freaca toata dupa-amiaza, arzind gazul asa de pomana, si isi face temele, dupa ce mai iau de ea pe genunchi, in fuga, ca sa scape... si ia 75 la suta la dictare sau test, iar in alte zile cind si le face cu interes, cu atentie si muncind 10 minute in plus si ia 100%... atunci mi se pare normal sa o penalizez lundu-i din puncte. Nu e pedeapsa, nici nu o numesc asa, e doar un schimb: dai-iei, nu dai-iau! Oricum eu stiu ce stie ea, inca... si stiu care sint greseli la scoala din nestiinta, ca nu avea de unde sa stie sau din neatentie sau neinvatat. Eu sint o mama buna, zic eu, si indulegenta pina in pinzele albe, pentru mine copilul e copil si copilaria e sfinta! Si copilul meu e stapinul meu, as putea spune. Dar pina la scoala si la lectii... acolo ma fac zbir daca il vad ca nu munceste. Poate si pentru ca stiu cit am pierdut eu, copil cu o minte agera, dar care decit sa-mi fac lectiile la ceva care nu-mi placea, mai bine citeam o carte, doua, trei... sau o lalaiam asa prin casa, din lipsa de chef de studiu. Si ghinionul ei este ca seamana prea bine cu mine, ii cunosc subterfugiile ca sa nu invete... si nu prea ma poate pacali!

Hai, ca poate mai revin dupa ce se culca si Octav sa citesc (care face mincare acum, in timp ce eu stau pe DC, citeodata e bine sa te mai si superi!), daca nu adorm si eu.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

maru, mersi de oferta, dar eu nu merg in downtown decat la meetings, in rest lucrez de acasa... ar putea lua carnatzii fie-mea ca ea e la scoala in zona pe la UofT, ma-ndoiesc insa ca va accepta umilinta calatoriei cu garlicoasele in sarsana. Las' ca mai degraba ajung io la "chiceneu" la oktoberfest. Mersi mult totusi, esti tare draguta!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Ktrinel, dupa trei ani eu am lasat fetele sa mearga la orice iesire cu gradinita. Sincera sa fiu, mie imi este mai frica de cind e Agata la scoala, pentru ca la gradinita aveau grija de ei, pe cind aici, sint mai mari si cam pe cont propriu. Dar am inscris-o pe Agata la ziua pedagogica cind se duc la cules de mere (de obicei facem altceva in ziua aceea, ca e si scump si nici nu au cine stie ce iesiri), ca nu vreau sa i privez de o asemenea iesire cu colegii. Si la gradinita si la scoala cu autobuz scolar am fost... spun am fost, ca eu m-am mai dus la unele ca voluntar, dar acum, cu bebe nu mai pot. Eu ador sa fac voluntariat la iesiri, la scoala, se discuta pe aici... am fost si la ateliere de gatit, de costumat, de dansat... Ah, frumos, cu toti copilasii aia... cred ca, desi spun eu nu, mi-ar placea sa lucrez cu copiii.

Eu ii dadeam sugestii Anei, dar acum imi dau seama ca si eu am aceeasi problema cu un vecin. Noi avem curte in spate, a blocului, decit toti vecinii au dreptul. Vecinii de sus, care sint niste draguti, au patru ciini, dar ies si string tot dupa fiecare. Dar la scara vecina, din toamna, s-a mutat un vecin cu doi ciini, care e tare dragut cu fetele si fetele il plac, are si el doi nepoti gemeni de vreo 6 luni... dar care isi lasa ciinii toata ziua de capul lor, astia ies si intra pe geam, se caca si se pisa peste tot, pina si in balcon la mine au facut, a cazut o fata de perna jos si au pisat-o de a trebuit sa o arunc... si nu stringe niciodata dupa ei. Stringe vecina de sus, ca daca stringe dupa ai ei, nu are cum sa lase ce vede, ca se simte vonovata. Dar cert este ca nu mai pot lasa copiii in curte, ca sint si niste zapauci de ciini, care sar pe fete si nu sint prea ingrijiti, ca cei de sus. Nici nu stiu daca ii duce la vaccin, deparazitari etc., cum fac cei de sus. Si in seara asta au stat un pic fetele afara, si a trebuit sa spal adidasii, ca amindoua au calcat in ceva... Si hainele parca miros a ciine cind le pun afara, ma enerveaza de nu mai pot... Nu i-am spus pina acum, i-a zis vecina de citeva ori, si asta-iarna era zapada plina de cacati si nu ptueau sa se joace fetele... Of, acum imi dau seama cit de rau e fara curtea curata, ca trebuie sa le duc mereu in parc, cind mi-ar fi mai usor sa le mai las in curte si eu sa mai fac ceva prin casa, pe linga geamuri, ca sa stau si cu un ochi pe ele. Nici carutul nu-l pot lasa nici o clipa in curte, ca vin zbanghii aia doi si sar pe bebe, nici nu am timp sa reactionez.

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Nelia, ne pare tare rau de Tudora, sanatate multa.
Si noi recomandam si Dell ptr calculatoare si Corbeil ptr elctrocasnice.

Ktrinel, nici pe Anca si grupa ei nu i-au luat la cules de mere si dovleci anul trecut, cik erau prea mici.
Sa vedem anul asta, ca azi a tras chiulul.
Eu zic ca daca educatoarele se incumeta sa o lasi.

Oana, tot vreau sa te sun sa mai vorbim si nu apuc.
Distractie placuta Antoniei in tabara, si Victor tot de la 5 ani a mers singur, dar in Ro.

Dana, ce ati tras si voi. Sanatate multa.

Ica, ma bucur ca ati scapat de mutare. Cum e in casa noua ?

Eu de azi am inceput jobul nou, si am drept sarcina sa aleg un restaurant ptr vineri. Mergem toata echipa pe banii firmei ca deh, o data vin prima data la ei.
Asa ca va rog sa imi ziceti ce restaurant romanesc hai european cunoasteti in Laval ?
Eu ma gandeam la Authentique, dar n-am mai fost de 1 an si nu as vrea sa risc.

Fetele din Ontario, sa va fie de bine intalnirea. Asteptam poze.

Multumesc si noapte buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Oana, noi am vazut ceva mobila mai ok ptr copii.
http://www.meublesashley.com
Poate ii place Antoniei.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Nelia, nu discuta cu vecinul problema. Fa o plangere la "animal services" ii zice aici, nu stiu echivalentul la voi, spune-le tot ce ai zis aici, in special faptul ca sunt nesupravegheati cainii si ca le e frica de ei copiilor. Ei vor investiga (sunt obligati) si vor lua masuri. Nu au voie sa-i spuna cine a facut plangerea si nu-i placut pt ei. Cata nesimtire... Cu 4 si cu 2 caini in apartamente??? Au voie?

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Hai ca nu mai plec... spre disperarea lui Octav, care a terminat si mincarea si eu tot aici sint.

Mqqm, pe mine nu ma deranjeaza ciinii, mie imi plac mult animalele si fetelor la fel, iar cei de sus sint niste draguti si jucausi... Da, au voie, ca multi au ciini pe aici. Pe mine ma deranjeaza doar nesimtirea vecinului, desi i s-a spus de vreo citeva ori sa iasa si sa-si stringa ce-i apartine, dar tot el nu face. Eu nu i-am spus niciodata, dar ii voi spune si eu, ca daca nu o fac eu frumos si diplomat, mi-e teama ca se ia Octav de el, si al meu barbat nu sta prea bine cu diplomatia.

Mergi la inceput