Mamici norocoase de sept-oct 2008 (160)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Andy.p, vin la vara...ma mai primesti atunci?.De la ce varsta ai facut cu Andy tratamente homeopate?Ca am citit ca unii dr sunt de parere ca nu e bine sa faci tratamente homeopate la bebelusi.
Si eu mananc dulciuri aiurea...adica ma trezesc cu pachetul de biscuiti langa mine si ma intreb cand l-am terminat...problema e ca acum stiu undeva in dulap trei cioco.Tu sa imi spui daca e normal....la Andy nu ai avut inclinatii d'astea dulci?

Un articol care poate v-ar putea interesa legate de doctoriile interzise la bebei si de raceli aici

Anis, tu mai zi, ca eu una citesc.Pe de alta parte eu eram clar de principiul ca nu o sa stau cu bebe in brate doar sa ne dragalim si nici nu o sa dorm cu el in pat.Dar cand eram noi doi in spital am calcat in picioare toate principiile si am zis ca viata e prea urata uneori ca sa nu ne bucuram unii de altii la maxim

Denisa, poate bebe te vede ca pe o uriasa suzeta

Mamica implinita de David

Daviduta

bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Nerantula sug din orice ca sa supravietuiasca. Se obisnuiesc cu biberonul pentru ca vine mai usor - asa primar cresc mai repede, supravietuiesc mai usor. Bratele nu sunt neaparat supravietuire cat mai mult confort. Eu am mai spus-o sunt pareri si pareri, curente si curente. Eu una sunt pentru orice ii creeaza confort copilului la o varsta asa mica mai ales ca am si experienta de la Alexei de care nu m-am simtit deloc exploatata si l-am carat si i-am raspuns la orice scancet.

anis pe instructiunile mele de wrap scrie clar from day one. Este sectiune speciala pentru pozitii de nou nascut si alaptat. Deci nu sunt recomandate de la sase luni decat pozitiile pentru sase luni in rest se pot folosi si mai devreme. Wrap-ul este produs in USA si comercializat in UE - si scrie pe el ca este corespunzator normativelor in vigoare in privinta cresterii si ingrijirii copilului. La fel ca si cu alaptatul mamele din Africa ii cara din ziua 0 si ii alapteaza. Asa si la noi ii alaptam si ii caram. Mie imi place ca ne mai spui una alta si mai aflam si noi cum e cu doi copii si informatii noi in general. Sunt convinsa ca ne vei lipsi cand te duci sa nasti si dupa aia cand vei fi cu trei printese pe cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Andy.p, vin la vara...ma mai primesti atunci?.De la ce varsta ai facut cu Andy tratamente homeopate?Ca am citit ca unii dr sunt de parere ca nu e bine sa faci tratamente homeopate la bebelusi.
Si eu mananc dulciuri aiurea...adica ma trezesc cu pachetul de biscuiti langa mine si ma intreb cand l-am terminat...problema e ca acum stiu undeva in dulap trei cioco.Tu sa imi spui daca e normal....la Andy nu ai avut inclinatii d'astea dulci?

Un articol care poate v-ar putea interesa legate de doctoriile interzise la bebei si de raceli aici

Anis, tu mai zi, ca eu una citesc.Pe de alta parte eu eram clar de principiul ca nu o sa stau cu bebe in brate doar sa ne dragalim si nici nu o sa dorm cu el in pat.Dar cand eram noi doi in spital am calcat in picioare toate principiile si am zis ca viata e prea urata uneori ca sa nu ne bucuram unii de altii la maxim

Denisa, poate bebe te vede ca pe o uriasa suzeta

Daviduta

bebe David

Te primesc sigura ca da,chiar m-as bucura sa vii.Cu Andy am inceput pe lavreo 3 luni ..faceam tratamente sa scapam de un stafilococ nenorocit pe care l-am mostenit sin maternitate,din ziua 5 dr de fam ne-a trecut pe antibiotice,se chinuia saracutzul ff tare...si apoi am descoperit tratam homeopat care n-a scapt de el.A fost super.Bine stiu ca nu la toata lumea functioneaza...la noi da si la mine si la el.acuma sa vedem Alexia cum va reactiona.
La Andy n-am avut pofte de dulciuri chiar deloc...acuma insa sunt dezastru.De vreo 1 ora tot manac pe bomboane si-mi tot propun sa ma opresc..inca n-am reusit.

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
http://good-times.webshots.com/album/563995768RkQYpK
http://good-times.webshots.com/album/567243206wueVQZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutza spune:

Vad ca vorbiti despre wrap. Si aici se recomanda foarte mult asa ceva din multe puncte de vedere. Si se spune ca sunt invechite ideile ca daca tii copilul prea mult la piept sau in brate il faci dependent. Se pare ca cei mici au nevoie de caldura parintilor si isi iau din ea exact atata cat le trebuie. Un psiholog chiar spunea ca cei care au primit acea caldura la momentul potrivit, sunt mai descurcareti si mai independenti in societate mai tarziu decat cei care nu au primit ce au avut nevoie.
Un alt argument pentru wrap ar mai fi acela ca odata cu miscarile tale, aplecari, leganari, mers, face si el acelasi lucru odata cu corpul tau, ceea ce dezvolta mai bine simtul echilibrului de care are nevoie atunci cand incepe sa mearga.
Noua ne-a mai spus la curs, ca pozitia coloanei la bebe e chiar cea potrivita/naturala in wrap.

Dezavantajul este ca nu se pune foarte usor, mai ales atunci cand te grabesti. Exista x posibilitati de a lega si purta un copil in wrap. Aici nu sunt foarte ieftine si de aceea e de recomandat intai incercat cu imprumut de la cineva asa ceva si abia pe urma cumparat unul cu lungimea potrivita.

un pupic mare la toate fara exceptie

maine schimbam si noi semnatura, uf

38+

Piersicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutza spune:

Vad ca vorbiti despre wrap. Si aici se recomanda foarte mult asa ceva din multe puncte de vedere. Si se spune ca sunt invechite ideile ca daca tii copilul prea mult la piept sau in brate il faci dependent. Se pare ca cei mici au nevoie de caldura parintilor si isi iau din ea exact atata cat le trebuie. Un psiholog chiar spunea ca cei care au primit acea caldura la momentul potrivit, sunt mai descurcareti si mai independenti in societate mai tarziu decat cei care nu au primit ce au avut nevoie.
Un alt argument pentru wrap ar mai fi acela ca odata cu miscarile tale, aplecari, leganari, mers, face si el acelasi lucru odata cu corpul tau, ceea ce dezvolta mai bine simtul echilibrului de care are nevoie atunci cand incepe sa mearga.
Noua ne-a mai spus la curs, ca pozitia coloanei la bebe e chiar cea potrivita/naturala in wrap.

Dezavantajul este ca nu se pune foarte usor, mai ales atunci cand te grabesti. Exista x posibilitati de a lega si purta un copil in wrap. Aici nu sunt foarte ieftine si de aceea e de recomandat intai incercat cu imprumut de la cineva asa ceva si abia pe urma cumparat unul cu lungimea potrivita.

un pupic mare la toate fara exceptie

maine schimbam si noi semnatura, uf

38+

Piersicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Salutare la toata lumea!
Va doresc la toate mamici si viitoare mamici tot binele din lume, bebei sanatosi si papaciosi si sa fiti fericite alaturi de ei.
Eu am decis sa nu mai scriu o perioada pe forum, nu vreau sa creez discutii ca a fost o odisee tare frumoasa dar se pare ca eu nu imi gasesc locul pe aici , nu stiu sa dau sfaturi si nu primesc sfaturi.Mesajele mele trec neobservate la fel cum nici eu, recunosc nu dau importanta mesajelor altora.Si tocmai de aceea deoarece nu reusesc sa fiu activa cum ar trebui am decis sa ma retrag putin.
Sper ca mesajul meu sa nu creeze polemici , nu sunt suparata pe nimeni doar ca in ultimele 2-3 saptamani am fost mai depresiva si probabil asteptam ca aici sa gasesc mai multa solidaritate.Dezamagirea a fost mare sa vad ca nu e asa....
Va pup pe toate, nasteri usoare gravidutelor si o sa va mai citesc din cand in cand.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Dyanira,si eu am avut perioade cand mi s-a parut ca nu imi mai gasesc locul...multe erau mamici, eu eram graviduta.Fetele nu mai aveau timp sa intre ca erau cu bebeii, gravidutele nu stiau sa raspunda la unele intrebari si tot asa.Dar pana la urma m-am intors si chiar daca nu ma baga uneori lumea in seama (si eu am intrebari care au ramas fara raspuns...) nu pun la suflet chiar daca ma mai imbufnez cateodata.
Asa ca sper sa te intorci si tu cat de curand la ganduri mai bune

Andy.p,sa ne vedem noi sanatoase cu bebeii la vara ca mi se pare ca mai e asa mult pana atunci...ziceam de vara ca noi in general o luam inspre iesirea din tara inspre sus incolo.Poate facem un mic ocol si va salutam direct.
Uite ca si aici ne potrivim:Daviduta a stat in spital pe antibiotice din ziua a 2a tot pentru un stafilococ, probabil luat tot din maternitate...nu ca as fi vrut sa ma potrivesc cu cineva la trebi d'astea.

Daviduta

bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Leah

Mamidestefan, si eu tot numai Dermalin am folosit pt spalatul hainutelor bebelusului, la recomandarea prietenelor care au fost foarte multumite de el. Prefer sa previn decat sa vindec, desi nimic nu garanteaza ca bebe nu face alergii sau dermatite de la altceva - produsele cosmetice folosite, de ex.

Va spuneam de aia 250 de euro ca i-am schimbat sa am la mine, dar nu ii dau atat. Daca la Elias a "costat" 100 de euro, pai la Pantelimon n-o fi mai scump Cum se procedeaza, totusi? Intri la operatie cu buzunarul halatului plin de bani? Sau vine anestezistul/a inainte la tine si ii dai atunci? Si cu asistentele din sala de operatie cum procedez? Pe mine ma ingrozeste chestia asta, eu n-am dat spaga decat o data in viata (tot la un doctor) si atunci am crezut ca intru in pamant de rusine...sper sa nu ma fastacesc in spital...

Fetelor, e normal ca bebelina sa miste atat de mult in ultima saptamana sau o fi stresata si vrea afara mai repede? Ca daca nu misca, ma panichez, daca misca iar ma panichez, ca la "carte" scrie ca n-ar trebui sa aiba miscari asa puternice din lipsa de spatiu, dar adevarul e ca la mine bebelina e mica, iar nu m-am ingrasat deloc (am luat exact 12 kile ), deci spatiu zic ca ar fi...totusi, nu ma pot abtine sa nu ma ingrijorez...oricum cat timp misca, stiu ca e bine, n-am nevoie de un stres in plus, acum in ultimele zile.

Blogul meu despre mamici, copii, sfaturi, idei & retete http://frunzalaura.wordpress.com/

Buna

Am vazut cate bunatati ai facut si ce m-a tentat cel mai mult e sosul de gogosariCand ai timp poti sa ne scrii si noua reteta?

Raluca

37+ Bianca Florentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisa.g

buna fetelor

Ma chinui de 5 ore sa-l culc pe bb .. sper sa fi reusit. El adoarme doar la san si cand il pun in patut se trezeste si o luam iar de la capat...
Voi cum va adormiti copiii???
Si va rog spuneti-mi si mie ce anume nu mancati voi, exceptand varza, masare, fasole, conopida - m-a zapacit la cap soacra si nu mai stiu ce sa pap. (bb nu are colici)
Si inca o intrebare, ca v-am zapacit deja: cum ii dati vigantolul? (cu lingurita, ii picurati in gurita..)

Va pup pe toate.

de Edwin
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei

copilul meu adoarme doar la san daca ma grabesc sa plec la baie de ex si-l las adormit imediat se trezeste, deci sunt la fel asta e mie imi face mare placere sa stau cu el sa-l adorm numai sa vedem ppe mai tarziu cum s-o comporta

mersi de rasp cu calciul o sa sun pediatra sa vad ce zice

Mamica de bobocel David-Mihai(24.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea_and

Eva si voi faceti 4 saptamani luni, la mai multe si voua! Da, e greu din cauza lipsei de somn si cand o vad pe ea ca se chinuie, dar nu ma plang, va trece si asta, important e ca creste si ca e bine, sper eu. Si tati e alaturi de noi, induram toti trei. Ma bucur ca Luca a scapat de problema asta.
Denisa iti spun doar ce mananc eu, ca nu e prea variat: cereale (musli) cu iaurt, pui sau peste cu legume fierte sau cartofi natur si uneori un sandwich cald cu cascaval. Chiar vroiam sa mai cer idei de la fete ca mi s-a cam acrit. Oricum, cum am incercat sa mananc un fruct sau chiar cioco alba mi s-a agitat si mai mult fetita asa ca am zis pas. Si am slabit 13kg de la nastere, dar mai am destul de dat jos.
Nushu ce frumosi sunteti! Eu am scapat de soacra insa pe mine ma streseaza si mama care s-a suparat ca nu o las sa o schimbe sau sa ii faca baie bebitzei. I-am zis ca o s-o las cand ma satur eu de ea, adica....never . Mi-e prea draga si parca n-am incredere in nimeni in afara de mine si de tati sa stea cu ea.

Dormim de 3 ore, nu pot sa cred!

Mami super fericita de Mina Alexandra (07.09.2008)

Mina Alexandra

merci de complimente

mie imi zici??ma dispera efectiv cand vine soacra si mi-l ia aproape cu forta din brate ca vrea sa ma ajute offf abia astept sa plece serios vb in afara de mine si tati nu am incredere in nimeni

Mamica de bobocel David-Mihai(24.09.2008)

Mergi la inceput