Mamici norocoase de sept-oct 2008 (160)
Raspunsuri - Pagina 19
Nerantula spune:
Fetelor (mai ales Miruna
), eu am o mare dilema, de fapt e a sotului, care m-a molipsit: scrie in carti, articole, circula prin viu grai si reies din experientele mamicilor doua concluzii care ni se par putin contradictorii:
1. daca bebe este tinut in brate, purtat in wrap, etc., adica intr-un contact aproape permanent cu mama nu obisnuieste asa, pentru ca nu are memorie la aceasta varsta frageda si nu face conexiuni de genul: data trecuta am plans si m-a luat in brate, deci asa merge, bla, bla;
pe de alta parte
2. bebele se poate 'invata' dupa 2-n zile la maternitate cu biberonul si refuza apoi sanul sau, in alimentatia mixta, curand ajunge sa manance din ce in ce mai mult din biberon in defavoarea sanului, pe motive de comoditate .. aici nu e vorba de aceeasi memorie??? adica despre deprinderea bebelui spre situatii mai comode/placute pentru el, pe care sa le solicite ulterior din ce in ce mai des, pana la exclusivitate? 
ps Miruna, si eu astept pm de la tine 
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit
... once upon a time ...
angelynna82 spune:
Hello fetele
Cristineesu filmuletul e super 

Babytza ma bucur ca in sfarsit poate sa vina soacra asa dati o mini petrecere pentru prima saptamana 

300 promite-i lui Anda jucarii multe 
July sper sa apuc sa le fac si eu pe toate cand o veni bblina 
39+
mai mult ca sigur Crina Alexandra

Bebe
Eco
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina
AMR 6 zile and counting down 

andreea_and spune:
Alarma falsa, scriu cu mandra langa mine..
Multumesc fetelor pentru raspunsurile legate de temperatura in camera si iesitul afara Andy g, Anis, Simodina, Miruna. Daca am omis pe cineva, scuze si
.
Felicitari fetelor care au schimbat semnatura si bafta celor care urmeaza sa nasca saptamana viitoare! 
Babytza felicitari, la cat mai multe si ma bucur ca ai rezolvat cu soacra si il poate vedea pe Davidutul acasa.
Mamidestefan imi pare rau de ce ati patit,
multa sanatate puiutilor tai!
Tzitziri am citit prin ce ati trecut...
ai toata admiratia mea pentru taria de caracter de care ai dat dovada si va doresc multa multa sanatate, si lui Davidutul si tie.
Zambetmic felicitari, recuperare rapida si multa sanatate puiului!
Am si eu neaparata nevoie de un sling/wrap ca sa pot iesi afara cu mandra neinsotita. Am gasit un www.mothercare.com/gp/product/B0011HSPB2/ref=ord_cart_active/202-3629720-7684637?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&mcb=core" target="_blank">sling la mothercare daca nu se rezolva cu tipa de care zice Miruna. Daca dau comanda iau si cellular blanket ca tot nu am apucat pana acum.
Iar sunt zombie ca aseara am avut reprize de colici de la 10 pana la 2 noaptea
. Macar acum doarme deja de doua ore, am ajuns sa ma bucur cand reuseste sa doarma mai mult de 30min.
Legat de scutece si noi am folosit pampers pana am primit un pachet de huggies. Cel putin astia new born pt 3-6kg sunt super misto, mult mai moi decat pampersii si par si mai comozi pt bebitza.
Maine facem si noi 4 saptamani si vine si pediatrul sa ne vada, avem emotii!
Mami super fericita de
Mina Alexandra (07.09.2008)
Mina Alexandra
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tzitziri Sa vedem ce o mai fi de joia viitoare cand raman singura....cred ca atunci, chiar daca pana acum m-am dat batoasa ca ma descurc, o sa mai chem 'soacra' |
Tzitziri, te vei desscurca fff bine, si cu bebe, si cu menajul si cu tot, doar esti mamica! Vei stii exact ce ai de facut, vei vedea, no stress! Eu sunt in aceeasi situatie, mama si tata au venit o data in vizita, l-au luat 5 minute in brate si basta! nici nu vreau mai mult...Iar soacra e in Franta si e bine unde e...Vine in vizita ca weekendul trecut. Curaj! Astept sa intri sa spui ca e mai usor decat credeai si vine totul de la sine!

Babytza, la mai multe saptamani!!!

Andreea
, la multe saptamani si tie pt maine! OOOOOOOffff, tot greu cu pitica ta??? O sa treaca, vei vedea...Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
varsta Luca
Povestea nasterii mele, Luca Noah
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
nushulica spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui EvaF
Tzitziri, te vei desscurca fff bine, si cu bebe, si cu menajul si cu tot, doar esti mamica! Vei stii exact ce ai de facut, vei vedea, no stress! Eu sunt in aceeasi situatie, mama si tata au venit o data in vizita, l-au luat 5 minute in brate si basta! nici nu vreau mai mult...Iar soacra e in Franta si e bine unde e...Vine in vizita ca weekendul trecut. Curaj! Astept sa intri sa spui ca e mai usor decat credeai si vine totul de la sine! ![]() Babytza, la mai multe saptamani!!! ![]() Andreea , la multe saptamani si tie pt maine! OOOOOOOffff, tot greu cu pitica ta??? O sa treaca, vei vedea...Eva in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA varsta Luca Povestea nasterii mele, Luca Noah “Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23) |
beyyy nu chemati soacrele!!!

orice numai asta nu!!!si nu glumesc...a mea e ok asa in general dar acum o am de 2 zile si simt ca inebunesc, ma arunc de la balconnu vreau sa intru in detalii dar e horror abia astept sa plece maine!!!
al meu bebe doarme cate 3-4 ore si azi noapte a batut recordul propriu si personal a dormit aproape 5 ore
nush ce naiba are cantarul ala de la chicco pe care il aveti si voi , cred ca e stricat eu nu cred ca bebe a luat doar 50g pana acum!!!are vreo smecherie ceva cantarul si nu ma pricep eu sa=l folosesc?
intreba cineva de bonisan noi luam de 3 zile si ii place mult dar efecte cam slabute, adik tot se strange de burtica
mi-a dat pediatra sa-i dam 10 zile pe luna calciu gluconat de ala din fiola cate 3 ml si 2 seri l-a luat cu greu iar aseara mi l-a vomat cu tot cu laptic
voi ce fel de calciu ii dati??babytza noi azi facem deja 10 zile
deci inchei cu mesaj special pt tzitziri : nu chema soacra!!!!

Mamica de bobocel David-Mihai(24.09.2008)
denisa.g spune:
buna fetelor
Ma chinui de 5 ore sa-l culc pe bb .. sper sa fi reusit. El adoarme doar la san si cand il pun in patut se trezeste si o luam iar de la capat...
Voi cum va adormiti copiii???
Si va rog spuneti-mi si mie ce anume nu mancati voi, exceptand varza, masare, fasole, conopida - m-a zapacit la cap soacra si nu mai stiu ce sa pap. (bb nu are colici)
Si inca o intrebare, ca v-am zapacit deja: cum ii dati vigantolul? (cu lingurita, ii picurati in gurita..)
Va pup pe toate.
de
Edwin
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei
denisa.g spune:
nushulica - noi nu luam calciu, dr-ul meu e impotriva. Luam vigantol. Oricum stiu ca si la oameni mari calciu se ia dimineata, niciodata seara.
de
Edwin
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei
andreea_and spune:
Eva
si voi faceti 4 saptamani luni, la mai multe si voua! Da, e greu din cauza lipsei de somn si cand o vad pe ea ca se chinuie, dar nu ma plang, va trece si asta, important e ca creste si ca e bine, sper eu. Si tati e alaturi de noi, induram toti trei. Ma bucur ca Luca a scapat de problema asta.
Denisa iti spun doar ce mananc eu, ca nu e prea variat: cereale (musli) cu iaurt, pui sau peste cu legume fierte sau cartofi natur si uneori un sandwich cald cu cascaval. Chiar vroiam sa mai cer idei de la fete ca mi s-a cam acrit. Oricum, cum am incercat sa mananc un fruct sau chiar cioco alba mi s-a agitat si mai mult fetita asa ca am zis pas. Si am slabit 13kg de la nastere, dar mai am destul de dat jos.
Nushu ce frumosi sunteti! Eu am scapat de soacra insa pe mine ma streseaza si mama care s-a suparat ca nu o las sa o schimbe sau sa ii faca baie bebitzei. I-am zis ca o s-o las cand ma satur eu de ea, adica....never
. Mi-e prea draga si parca n-am incredere in nimeni in afara de mine si de tati sa stea cu ea.
Dormim de 3 ore, nu pot sa cred!
Mami super fericita de
Mina Alexandra (07.09.2008)
Mina Alexandra
EvaF spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui nushulica
beyyy nu chemati soacrele!!! ![]() orice numai asta nu!!!si nu glumesc...a mea e ok asa in general dar acum o am de 2 zile si simt ca inebunesc, ma arunc de la balconnu vreau sa intru in detalii dar e horror abia astept sa plece maine!!! |
Exact asta ziceam si eu, nici mama nici soacra nu calca decat in vizite scurte
Nusha, Luca nu are colici, noi asa credeam ca mai plangea nitel seara, dar nu are! M-am convins, nu strange picioarele, nik, doar plange sa elibereze si el stressul, se exprima si el putin: frig, cald, foame, sete, dor de codrul verde...
Si i-am dat deja Bonnisan, nu ii face rau, sunt plante, picuram direct in gurita!
Noi nu luam Ca, doar Vigantol Oil (Vit D3), doua picaturi dimineata, care serveste tocmai la asimilarea Ca pe care il ia de la mine! Tot asa, picur in gurita!Il ia din ziua 14 pana la 2 ani.
Denisa, si Luca adoarme la san, e normal, se intinde usor pe burta mea si adoarme.
Peste o ora iesim la plimbare, la fel adoarme si apoi doarme dus cateva ore! Il scoti des afara sau nu? ca asa doarme bine!!!
Andreea_and, si eu am slabit 15kg, dar asa de la sine, ca de mancat mananc orice! Voi nu mancati legume fructe crude? Eu bag pepene, struguri, prune, nectarine, iar din legume tot fara fasole si varza ca ma baloneaza! Mancati fetelor salate, sunt vitamine, doar unii medici vb de fara cruditati, eu nu cred teoriile astea, nu e nicio schimbare la fi-miu cand mananc multe cruditati, ba face si mai bine scaun (mai des)si ii dau hrana verde
Edit: Tocmai am terminat ditai pizza! E nevoie si de grasimi, nu?
Nu imi raspunde si mie nimeni? Nu a facut nimeni injectia contraceptiva pt alaptare? Cica se cheama DMPA(Depo Provera si Megastron), asa am gasit info, e la fel ca pilula monohormonala care se ia incontinuu, fara pauza aceea de sapte zile, doar ca e injectie cu efect 3 luni si e facuta pt perioada alaptarii! Eu nu stiu cum e cu monohormonalele(doar progesteron) am luat inainte numai pilule combinate, normale(+estrogen)Pls, help!!!Miercuri fac luna si ar trebui sa ma intepe!!!
Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
varsta Luca
Povestea nasterii mele, Luca Noah
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
denisa.g spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andreea_and Denisa iti spun doar ce mananc eu, ca nu e prea variat: cereale (musli) cu iaurt, pui sau peste cu legume fierte sau cartofi natur si uneori un sandwich cald cu cascaval. Chiar vroiam sa mai cer idei de la fete ca mi s-a cam acrit. Oricum, cum am incercat sa mananc un fruct sau chiar cioco alba mi s-a agitat si mai mult fetita asa ca am zis pas. Si am slabit 13kg de la nastere, dar mai am destul de dat jos. Mami super fericita de Mina Alexandra (07.09.2008)Mina Alexandra |
Pai comparativ cu ce papi tu meniul meu e un adevarat festin
Asa sunt si eu cu mama si soacra cand a venit aici:mnu le-am dat voie sa faca nimic. S-au cam suparat dar parca faceau numai tampenii:intr-o zi la baie soacra a vrut sa ma ajute si a pregatit ea apa si a incercat apa cu cotul si vroia sa bage copilul acolo si i-am luat copilul din brate si mi-am verificat eu apa cu termometrul si avea 48 grade!!!!! I-am zis ca vrea sa-mi opareasca copilul si sa ma lase cu cotul ei si metodele ei si sa ma lase pe mine in pace cu metodele mele. S-a suparat dar treaba ei.. decat sa incurce mai bine ma lasa in pace.
de
Edwin www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei