NU MERGETI LA VOT ... de ce ai vota?
Raspunsuri - Pagina 7
Missy spune:
Circula pe mail o chestie ca daca vrem sa protestam, facem un zeri barat cu pixul pe buletinul de vot? se considera anulata sa, sau intra la capitolul: drept exercitat - n-am pe cine alege.
ca eu chiar aleg zero barat, fatza de oferta pe care o am in fatza, e cel mai cinstit. votul trebuie sa mi-l dau, in primul rand e dreptul meu, in al doilea rand VREAU sa stiu ca am facut ceva, ca n-am stat acasa sau cum se spunea aici la gratar.
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Missy Circula pe mail o chestie ca daca vrem sa protestam, facem un zeri barat cu pixul pe buletinul de vot? se considera anulata sa, sau intra la capitolul: drept exercitat - n-am pe cine alege. |
Se considera vot anulat.
citat din mesajul lui Missy ca eu chiar aleg zero barat, fatza de oferta pe care o am in fatza, e cel mai cinstit. |
Vezi ca oferta nu e numai persoana din patratelul de pe buletinul de vot. Un vot valid conteaza in doua etape. In prima, pentru candidatul in sine, in a doua, pentru partidul de care el apartine (in faza de redistribuire a voturilor)- am dat link-ul explicativ pe pagina trecuta.
Votul anulat.... nu prea conteaza... de protestul tau se vor sinchisi prea putin cei carora le e, de fapt, adresat;
Iar dar de cistigat alegerile, cineva tot o sa le cistige....
Citeam mai demult o analiza conform careia in toamna asta se intrevede un rezultat favorabil PSD-ului, cauzat (si) de absenteismul la vot al electoratului din mediul urban...
sirimie spune:
Ideea e ca la final conteaza mult partidul pe care il alegi, poate chiar mai mult decit candidatul. Pentru ca sint putine sanse ca un candidat sa cistige 50% + 1 voturi intr-un colegiu, de vreme ce sint asa multi necunoscuti. Cel mai probabil cele mai multe pozitii se distribuie pentru partide, ca inainte cind se vota pe liste.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Crisu-mami spune:
citat din mesajul lui simali Eu m-am simti intotdeauna datoare sa votez. Datoare pentru femeile care au stat in inchisori si au suferit batai si umilinte pentru ca eu astazi sa am acest drept. Ma voi documenta si voi citi despre fiecare candidat din orasul meu. Voi gasi intre toti negrii unul sau doi gris si-i voi vota pe ei. Am macar datoria sa incerc. De fiecare data. Am datoria sa arat ca atunci cand barbatii spuneau, la 1800, ca femeile sunt incapabile sa gandesca limpede si sa-si asume o responsabilitate atat de mare cum este politica, se inselau. Poate ca votul meu nu va shimba lumea. Dar stiu ca astfel dau copilului meu un exemplu de responsabilitate sociala. alice |
Simali, toata stima pt mesajul tau. Ai exprimat in el exact ceea ce simt si eu. Nu vreau sa mai repet ceea ce au spus atatia inaintea mea, ci doar sa spun ca ma numar printre ei, adica NU STIU CU CINE SA VOTEZ, pt ca nu mai am incredere in nimeni.Si-atunci cu cine votez, pt ca de dus la vot ma duc oricum. Ma gandeam la varianta, cel mai bun dintre cei rai sau acum la o varianta care mi se pare interesanta, cea cu votul alb, ca o forma de protest. Dar apropos de votul alb, daca mergem multi, dar nu indeajuns de multi la votul alb, ies din nou ex-comunistii si ex-securistii, adica PSD-ul de care mi-e groaza,pt ca votul pe care l-am fi dat altora se va duce la ei, iar daca mergem indeajuns de multi la acest vot alb, ce se va intampla pana la urma mai bun? Merita incercat? Sincer, chiar nu stiu ce sa fac? Niciodata de cand votez, nu am fost intr-o asa mare dilema!
mimonix spune:
Unde esti Ileana...ca sa nu mai fiu offtopic Am verificat si pe candidatul pentru senat in cheama Fleaca stiu, stiu...nici asta n-are nicio vina ca-l cheama asa...dar eu sa votez cu Fleaca si cu Pierino? Astia nu s-au uitat si ei pe liste inainte?....macar unul din doi sa aiba un nume normal ?
Atat am avut de spus ...
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
iileana spune:
citat din mesajul lui mimonix ...dar eu sa votez cu Fleaca si cu Pierino? |
,
Mimonix, toate, dar toate ti se intimpla numai tie!!!!
E indeajuns o privire din avion asupra catindatilor din colegiul tau, si la senatori si la deputati, ca sa ne prindem cam cine-s cei doi care ar avea sanse sa obtina acel 50%+1, si nu, nu sint domnii enumerati de tine, desi poate ca sint oameni buni :).
Ei insa vor stringe voturi pentru partid; si daca e adevarat ca asta este singurul partid pe care ai mai pune stampila, nah, asta e, vei stringe din dinti si vei vota cu susnumitii.
Succes.
Si curaj.
ingeras70 spune:
acum cu cine vorbesc de vot imi spune ca el n-a votat din "92 sau 96 pina acum.Intii incepem sa dicutam ce belele sint in tara,etc..si apoi toti,dar toti asta zic..atunci cine i-a adus pe astia si pe ailalti la putere????de asta nu o sa merg la vot-ca sa nu fie girul meu dat unor....sa nu fiu colucrator la dezastre,ca oricine iese numai prostii face...
sirimie spune:
Daca nu votezi o sa se voteze intre ei, cistiga cel care a impartit mai multi bani in campania electorala.
Despre Andrei
iahim spune:
Sirimie,si daca votezi tot acela va castiga!Am mers la vot intotdeauna sperand ca va fi mai bine!Sunt sceptica si neincrezatoare...Nu stiu daca sa mai merg...Oricum,ma va lua sotul pe sus...dintr-un optimism debordabil!
Sa speram ca va fi mai bine??
sirimie spune:
Imagineaza-ti ca oricum cei care il vor vota pe Becali vor merge la vot. Daca tu nu mergi la vot si iese Becali cu 50% in parlament, ce sanse mai ai tu sa traiesti bine in Romania? Ce legi in favoarea ta o sa dea Becali, in pauzele de pumni in gura care vor exista in eventualitatea ca el va fi parlamentar?
Nu exista nici unul foarte bun, dar exista citiva care chiar nu au ce cauta acolo. Nu toti isi pot permite sa emigreze, cine nu are de gind sa emigreze ar fi mai bine sa voteze, altfel exact aia care nu au ce cauta o sa fie primii in parlament.
Despre Andrei