NU MERGETI LA VOT ... de ce ai vota?
Raspunsuri - Pagina 6
Deus spune:
STIU CA MA REPET DAR ...
Ma roade subiectul VOT fiindca se apropie. Daca nu ma duc la vot vor merge toti PSD-istii pensionari si din nou vom vedea la tv pt Antene laude cu mama ce procent tare si mare am avut! Daca ma duc ma doare mana sa votez fiindca intr-o oarecare masura toti sunt hoti deci cum stabilesc eu care-i hotul mai mic. Daca ma duc si votez pe toti ca sa se anuleze voturile , cica, tot nu rezolv nimic fiindca la acest vot nu este nevoie de 50+1, deci cu cine sa votez? Cred ca o sa-mi scol pe unii in cap dar voi incerca cu PNL-ul. Au fost doar doi ani curat la guvernare, tot timpul au fost sicanati si contrati de PDL si de PSD in orice initativa au avut asa ca le mai acord o sansa. PSD au avut sansa lor timp de aproape 12 ani sa fim sinceri si si-au baut joc de toata lumea, PDL-ul din pacate nu are oameni capabili suficienti si pare foarte nesigur efectiv gelatinos....PRM-ul are doar o latura pozitiva: dragostea pt catei iar restul partidelor sunt nesemnificative. Nu dati cu bolovani in optiunile mele electorale va rog:)
simali spune:
Eu pur si simplu voi uita de partide cand voi vota anul acesta.
Stiu candidatii din zona mea. Am 3 favoriti. Ma duc la intalnirile cu alegatorii pe care le vor avea fiecare.
Am de gand sa pun intrebari de data aceasta. Si am de gand sa-mi notez raspunsurile. Daca nu se tin de ce-au spus, peste 4 ani, la noile lor intalniri cu alegatorii, jur ca voi fi in sala.
alice
Ancuta-Maria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Eu m-am simti intotdeauna datoare sa votez. Datoare pentru femeile care au stat in inchisori si au suferit batai si umilinte pentru ca eu astazi sa am acest drept. Ma voi documenta si voi citi despre fiecare candidat din orasul meu. Voi gasi intre toti negrii unul sau doi gris si-i voi vota pe ei. Am macar datoria sa incerc. De fiecare data. Am datoria sa arat ca atunci cand barbatii spuneau, la 1800, ca femeile sunt incapabile sa gandesca limpede si sa-si asume o responsabilitate atat de mare cum este politica, se inselau. Poate ca votul meu nu va shimba lumea. Dar stiu ca astfel dau copilului meu un exemplu de responsabilitate sociala. alice |
Jos palaria!!!
Guguluff spune:
Eu am pierdut o sigura data alegerile locale, in rest mi-am exercitat acest drept. Multe aveti dreptate, nu e nici o schimbare in birocratie, coruptie, clasa politica infloreste, noi batem pasul pe loc(mai mult, ne fac tara de ras prin declaratii si decizii). Dar prea multa ignorata se vede la nivel national; cred ca cei tineri si 'scoliti'(ca tot am vorbit la alt subiect despre carte si parte) ar trebui sa mearga la vot; macar ei ar alege cu mintea nu cu stomacul(cei de la sat, daca primesc 4 mici si-o bere pun stampila unde li se cere...)
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop
doradora spune:
am vazut la televizor ca s-a introdus votul alb - adica te prezinti, nu pui nici o stampila, introduci buletinul de vot in urna si e perfect valabil. asadar retrag ce am scris mai inainte si voi profita de aceasta posibilitate de a-mi exprima dezaprobarea fata de ceea ce se intampla in politica noastra.
chris + alexandra
ham spune:
Este o idee buna, cred eu, votul de protest/votul alb generalizat:
http://www.ablog.ro/nucredetzi/2008-11-04/cum-poti-sa-transmiti-un-mesaj-la-alegeri.html
Alexia27 spune:
Problema e, ramane votul asta alb pana la sfarsit? Sau ofera o portita pentru a inclina balanta in favoarea cu trebuie? Nu ar fi prima data cand se fraudeaza alegerile...
iileana spune:
Simali, mai intii un "" pentru felul in care privesti lucrurile.
Insa asta:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Eu pur si simplu voi uita de partide cand voi vota anul acesta. |
nu mi se pare o idee buna.
Da, ar fi functionat in conditiile unui vot uninominal "pur", dar in cazul nostru, fiind un vot uninominal mixt, ar trebui luat in seama si partidul.
Un candidat poate intra in parlament din prima, strict in baza voturilor directe, doar in cazul in care va obtine 50%+1 din voturile din colegiul sau - ceea ce, din cite vorbeste lumea :))), se va intimpla destul de rar;
Restul locurilor din parlament vor fi ocupate, in a doua etapa, prin redistribuirea voturilor la nivel judetean si national, tinind cont de optiunea "partid". Ca si pe vremea votului "pe liste", cu diferenta ca locul candidatului in lista nu mai e hotarit de conducerea partidului ci e dat de numarul voturilor primite de respectivul in prima etapa.
Detalii aici: www.romanialibera.ro/a138161/traseul-votului.html" target="_blank">traseul votului.
So, cred ca ar trebui tinut cont si de partid, in cazul in care avem, totusi si cit-de-cit :), o optiune (si) din acest punct de vedere.
Yaia spune:
Stiti de ce e bun topicul asta? Ca m-a facut sa merg sa caut candidatii in circumscriptia mea electorala (Diaspora 1). Evident ca pe cei mai multi dintre ei nu ii cunosc, dar e de datoria lor sa-si faca "reclama". Eu ma concentrez doar aspura candidatilor ale caror nume ma incita la a afla mai multe. Macar sunt pregatita de alegeri, desi nu stiu daca ajung. E distanta mare, pe timpul si cheltuiala noastra...si cu prichidel neastamparat e mai greu la drum, 200km, doar sa votez. Pana acum mergeam, dar nu stiu daca ajungem la alegerile astea, desi tare mult as vrea! (Aici imi vine in minte exemplul pe care mi-l dadea mama cand nu mancam cu acei copii flamanzi din Africa - unora le-ar fi tare usor sa voteze si nu vor, altii tare mult ar vrea sa poata vota la fel de usor.)
In ceea ce priveste intrebarea cheie: Da' eu cu cine votez? Pai e ca dimineata cand te imbraci, ai 2 fuste la fel de urate, dar trebuie sa alegi una, ca doar nu iesi din casa fara. Asta pana iti cumperi una faina de tot!
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze