PETITIE privind indemnizatia pentru cresterea copi
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
ankalaura spune:
Mai fratilor, daca incepem iar sa ne dam cu parerea, pierdem vremea.
Eu sun la partidul respectiv si intreb ce s-a intamplat cu petitia. Ma rog, stiu ce s-a intamplat cu petitia, dar vreau sa stiu care sunt pasii urmatori.
Se mai baga careva, daca e de facut ceva concret?
Anca mami de Eliza si Erika
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Caprioara spune:
Anka, fata. Io-s cu tine. Daca e de facut ceva concret, stii cum ma gasesti, da?
pup you all,
Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
ankalaura spune:
Ia dati voi pe Antena 3 si urmariti discutia, ca cica azi intra in parlament.
Ca eu ma pregatesc sa ma duc dupa fie-mea la gradi si pot sa ma uit cand ma intorc - daca nu s-o termina...
![](images/user_man.png)
amalyca spune:
Buna
Eu trimit de 1 an petitii la Ministerul muncii pentru schimbarea legii si nimic pana acum.
De 1 saptamana am trimis petitia la toti deputatii si de la 2 deputate am primit raspuns cum ca a fost respinsa de senat dar urmeaza sa voteze deputatii.
Trimiteti si voi petitii la tori deputatii si la ministerul muncii si poate ceva se va schimba.
Suntem mai puternice daca actionam in comun.
magda30 spune:
Letitia1 . Poate am reactionat si eu mai ciudat, dar zau... cam acelasi lucru incercasem sa scriu si eu, insa mi-a iesit altceva.
Si apoi ar mai fi si dorul de sora-mea, de am reactionat asa. Scuze de off-topic.
Referitor la crese. Nu situ cum o fi in alte orase, dar in Tgv, cresele tin de Protectia sociala si nu sunt primiti toti copii, ci in functie de veniturile parintilor. Deci daca ai "norocul" sa ai un salariu mai mare, casa (chiar daca e luata cu credit) si eventual o masina, copilul sta cu bona si nu la cresa pentru ca esti "avut'. E cazul unei colege de a mea.
Gradinitele.... vreau sa va spun ca pana azi (pe anul acesta)inca nu am dus-o pe pitica la camin. De ce? Pentru ca se tot renoveaza si se renoveaza si iar se renoveaza. Copiii stau cate 2 grupe intr-o singura clasa, dorm claie peste gramada si manaca in aceleasi conditii. Norocul meu e ca si parintii mei si socrii stau in oras si o ducem pe mica ba la unii ba la altii.
Asa ca vezi tu Pisigrichiar daca am vrea sa ne dam copiii in conditii mai grele pentru ei, insa nu putem. Referitor "standardul" de viata al copilului, ma faci sa rad. Nu cred ca vreuna din noi s-a referit doar la bombonelele copiilor. Problema se pune altfel: din salariu platesti si alte dari catre stat, credite, si mai si traiesti. Nu cumperi doar "bombonele" la copil si pampersi. De aici problema ca nu sunt suficienti cei 800 de ron lunar.
Iulia B, si eu asi fi de acord cu 85% din salariu doar pentru un an.
Ankalaura, tine-ne la curent si ne bagam.
Va doresc numai bine!
ankalaura spune:
Apai pe 7 octombrie s-a rediscutat la Deputati, si s-a votat sa se trimita inapoi la Comisia pentru Munca si Protectie Sociala, cica sa fie discutate toate impreuna, adica legea asta si alte proiecte din acelasi cazan...
Partea nasoala e ca susnumita Comisie respinsese chestiunea, si asta prin aprilie, ca cica face parte din categoria legilor organice...
Sper ca ping-pongul asta sa nu fie inutil. Desi... vorba lui barbatu-miu... Pe asta au respins-o domnii senatori, dar pensii si-au votat!
Gasiti www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6535&idm=25" target="_blank">stenograma aici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andruskandu/andruskandu.jpg)
andruskandu spune:
Se sustine legea cu indemnizatia de 85% pentru mame in parlament azi!!!!
Si cica sunt si bani pentru aceasta masura, care a mai fost adusa in discutie, adica nu e o masura populista.....
Nu ne ramane decat sa speram.....
Andreea lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andruskandu Se sustine legea cu indemnizatia de 85% pentru mame in parlament azi!!!! Si cica sunt si bani pentru aceasta masura, care a mai fost adusa in discutie, adica nu e o masura populista..... Nu ne ramane decat sa speram..... Andreea ![]() ![]() |
Azi e 13
![](bang.gif)
www.andreialmeu.piczo.com
ankalaura spune:
Eu sunt cu ochiu' pe ei...
Daca nu voteaza asta, suntem penibili! Adica ei sunt penibili, ca eu oricum emigrez!
Gabitza1977 spune:
se pare ca legea a fost votata, mai ramane sa fie promulgata, daca am inteles eu bine.
se va aplica de la 1 ianuarie 2009 (in cazul in care va fi promulgata, bineinteles).
si ma intrebam, oare se va tine cont de data la care se naste copilul, pentru a se beneficia de aceasta noua lege ? sau de data de la care se intra in concediul de crestere a copilului?