Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(90)
Raspunsuri - Pagina 4

monicus spune:
monicus spune:
 Andreyutza du-te  pana la medicul de familie si iti va spune ce trebuie sa iei pentru raceala/gripa. 
Ea este in masura sa iti spuna ce este mai bine sa iei. Nu risca sa iei ceva de capul tau. Este cel mai bine sa incerci sa te duci sau sa dai telefon. Nu risca. Mai ales ca si gatuleste problema... deci nu este doar o simpla raceala. 
Acesta este sfatul meu. Gandeste-te ca este si bebe-ul la mijloc. 

| Citat: | 
| citat din mesajul lui andreyutza Simona, elilov, va multumesc dar tot balenutza, elefant sau cum vreti voi sunt.  cherieactiv, elilov, friguroaselor. m-am amuzat citind cum dormiti voi imbracate.  BraveGirl, La multi, multi ani fericiti! Diana mie nu mi se pare mare tensiunea ta. si oricum se stie ca in sarcina mai creste un picutz. BraveGirl stai mai iubita linistita. sa vezi ce bebelina frumoasa o sa aveti. si apoi, e domnisorica si are silueta de mica, nu?  uite, nepotica mea s-a nascut la 1.400 kg si acum, la un an si trei luni, e super dulcica si nu-i nici slaba nici grasa, e tocmai bine. hai nu mai fii supi.   Dea, draga mea, nefericita experienta dar ma bucur ca ti-ai pastrat umorul si optimismul. Dandusa ma bucur ca esti bine. stai cumintica ca mai e putin. fetelor eu am racit la nunta si acum sunt cu gatul in pioneze.  nu stiu ce sa iau in afara de ceaiuri cu lamaie. A aparut minunea in viata noastra!!! Criss http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png  27+  | 
http://community.webshots.com/user/Bebitza_Iorgulescu
graviduta
 28+
28+ 
AMR 12 saptamani

VonHelen spune:
VonHelen spune:
 pentru raceala la gravidute: ceai fierbinte cu muulta lamaie, vitamina C- intareste sistemul imunitar, la fel si grepfruitul; pentru racelile mai grave Oscilococcinum; iar daca ai febra -Paracetamol de urgenta.
Nu lua strepsils pentru gat, din cate stiu eu nu este voie !!! 32+
 32+ 
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin

fluturasha23 spune:
fluturasha23 spune:
 Neata burtici!
Andreyutza pentru tuse si rinoree e foarte foarte bun ceaiul de patlagina. il gasesti si la farmacie nu numai la plafar. 
O zi frumoasa si astazi vreau sa aud numai de lucruri bune!
31+ 

BraveGirl spune:
BraveGirl spune:
 Andreyutza, am vazut si eu pozicile de la nunta. ai fost o dulcica. ai grija cu gatul, nu lua nimic fara sfatul medicului. Da cu ceai si lamaie multa. 
==========
Corina   31+
 31+  Arianna Maria
 Arianna Maria
My baby
Albumul meu

alra spune:
alra spune:
 buna dimineata!
multumesc pentru primirea calduroasa si ca v-ati amintit de mine 
ma simt un pic jenata ca ati intrebat de mine si eu ... nimic
andreyutza aici pentru raceala se da cu usurinta paracetamol (in general in sarcina se da paracetamol fara probleme) insa si eu iti recomand o vizita la doctor daca zici ca ai probleme mari cu gatul. doctorul poate decide ce iei, daca ai nevoie de antibiotice sau nu. sunt multe medicamente pe care le pot lua gravidele insa trebuiesc recomandate musai de medic.
sanatate!

Vacanta cu Laura in Romania

Mirtha spune:
Mirtha spune:
 Babyzapi multumesc pentru felicitari. Sunt de aceeasi parere cu fetele sub aspectul greutatii bebelului. Nu cresc intodeauna cum scrie in carti sau cum sugereza statisticile. Uneori cresc mai repede in greutate intr-un timp relativ scurt , alteori mai stagneaza .Nu au neaparat un ritm constant.Tu nu ai conformatia unui om care asimileaza si este posibil ca bebe sa te mosteneasca tocmai pe tine.
Si.......acum de ce sa nu spunem. Exista si o alta explicatie a greutatii scazute - nu vreau sa iti reprosez , nici sa te invinovatesc  sau sa iti creez sentimente de culpabilizare inutile nu asta este scopul afirmatiei ce o voi face : in privinta mamelor fumatoare exista un avertisment referitor la greutatea mai mica a bebelului , avertisment pe care il gasesti in toate articolele , in toate cartile deci parerea este cvasiunanima  .Am gasit un singur articol care face exceptie de la concluziile generale , cvasiunanime ref. la influenta tutunului asupra dezvoltarii bebelui si in care se spunea ca nu exista nici o dovada concreta a nocivitatii ci sunt doar corelatii si supozitii , dar articolul este singular , ramine o exceptie.
Incearca sa ii spui ginecului sau ecografisului faptul ca esti fumatoare si poate vei obtine si alte explicatii ref. la placenta care prezinta calcifieri si greutatea scazuta a bebelui , in sensul ca poti gasi o cauza in aceasta  si nu iti masi faci ganduri in privinta altor posibile cauze. 

Oricum consumul zilnic a cel putin 2 litrii de apa plata ramine  dupa parerea mea o arma redutabila in problemele placentei dar si cu privire la reinnoirea lichidului amniotic , hidratarea corpului si implicit mentinerea elasticitatii. Daca pe linga cei 2 litrii de apa plata mai consumi si alte lichide cu atit mai bine dar apa - nu minerala fie plata , fie mai bine de la robinet decit minerala - are beneficii pe care le poti avea cu putin efort . Sanatate !
Dea nu-i nici o problema in privinta raspunsului la diferite mesaje. Uneori nu putem tine ritmul oricat de mult am vrea. Doca ta nu a emis nici o opinie ref. la scurgerea  roza ? Totusi o explicatie trebuie sa existe. Este imbucurator faptul ca ecografia , probele de urina si tuseul au dat ok , no probleme dar poate cineva te lamureste cu privire la aceea scurgere. Oricum banuiesc ca ai lucrurile sub observatie si la cel mai mic semn neregulamentar te repezi spre medic. Sanatate !
Mirtha  36 +
  36 +  Eva
 Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
AMR 4 SAPTAMANI

Miky-ea spune:
Miky-ea spune:
 [quote]citat din mesajul lui criss703
Miky_ea urat cu accident tocmai acum cu 2 saptamani inainte de nastere , bine ca nu ati patit nimic asta e important 
Cris,cred ca era vb de Cata_miky...
Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png

diana21 spune:
diana21 spune:
 Dea, imi pare rau ca ai trecut prin stresul asta, insa daca dr zice ca e ok, eu zic sa tragi aer in piept si sa te relaxezi, insa ia chestia asta ca pe un avertisment. Las-o mai moale cu munca!!! Pupici!
Mirtha, referitor la fumatul in sarcina. Stiu ca e un subiect extrem de controversat si ca, de regula, se isca scandaluri pe tema asta, insa eu ma simt datoare sa recunosc ca am fumat data trecuta, fumez si acum (dar mult mai putin si tigari din alea subtiri, extra ultra mega light  - ma rog, nu imi caut scuze, dar totusi, am reusit sa trec de la kent lung, care este foarte tare, la paiele astea). Data trecuta am fumat mai mult decat acum si copilul meu, nascut la 37s, a avut 2.600 g. Nu pare mult, insa nu a fost nici putin pt. varsta aia de gestatie. Daca ar fi stat pana la termen, ar fi avut cel putin 3.200. Cu imbatranirea placentei la fel, am avut placenta varza, insa si alte (multe) nefumatoare au avut pb. asta. Dr. meu de data trecuta imi dadea voia sa fumez 5 tigari pe zi si sutinea ca placenta NU imbatraneste din cauza fumatului, ca nu are legatura cu asta. Dr. asta de acum zice NU clar fumatului in sarcina, dar eu, pacatoasa, tot nu m-am putut lasa de tot. Bine, dr. mea de acum zice NU clar si clatitelor
 - ma rog, nu imi caut scuze, dar totusi, am reusit sa trec de la kent lung, care este foarte tare, la paiele astea). Data trecuta am fumat mai mult decat acum si copilul meu, nascut la 37s, a avut 2.600 g. Nu pare mult, insa nu a fost nici putin pt. varsta aia de gestatie. Daca ar fi stat pana la termen, ar fi avut cel putin 3.200. Cu imbatranirea placentei la fel, am avut placenta varza, insa si alte (multe) nefumatoare au avut pb. asta. Dr. meu de data trecuta imi dadea voia sa fumez 5 tigari pe zi si sutinea ca placenta NU imbatraneste din cauza fumatului, ca nu are legatura cu asta. Dr. asta de acum zice NU clar fumatului in sarcina, dar eu, pacatoasa, tot nu m-am putut lasa de tot. Bine, dr. mea de acum zice NU clar si clatitelor  ...
...
Concluzia...greutatea mica a copilului are si nu are legatura cu  fumatul. De regula, cand nu exista explicatii pt. ceva, se da vina pe stres si pe fumat! In orice caz, daca in sarcina se permite cat de cat fumatul, cand alaptezi este complet interzis pt. ca nicotina trece in lapte! 
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel  

Dialoguri strumfesti Tudor Stefan
 Tudor Stefan  33+
33+ 
Asa creste bebe

Miky-ea spune:
Miky-ea spune:

Dandusa multa sanatate!!! Sa stea bebe cuminte acolo pana la termen!
Babyzapi nu te necaji pt greutatea lui bebe,am citit ca oricum in ultimele saptamani creste cel mai mult.Esential este ca bebe sa fie sanatos!Recupereaza el la nastere!

Va urez tuturor o zi mununata!
Graviduta fericita...
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png

diana21 spune:
diana21 spune:
 Andreyutza, si eu sunt inca racita si iau, la recomadarea medicului pediatru al copilului meu (si e si ea gravida in opt luni):
-Sirop Stodal de la Boiron
-Homeovox
-Homeogene9
-Oscillococcinum
Toate sunt homeopate si permise in sarcina! La mine s-au vazut imbunatatiri dupa doua zile de tratament. Plus ceaiuri, vit. c, miere...
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel  

Dialoguri strumfesti Tudor Stefan
 Tudor Stefan  33+
33+ 
Asa creste bebe