Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie(90)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
la mine e dimineata ca m-am culcat pe la 03.01 azi noapte... liliac frate nu alta
alexutza felicitari de vestile bune de la doc
andreyutza imi pare rau ca ai racit hai ca bagam biciul pe microbi multe lichide, lamaie , miere...si caldurica evident
dea...ihh urat experienta...da na chiar te-ai speriat...hai curaj cuscra ca acuma vine bb-lina....hai trezirea
33+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Da Diana stiu ca este un subiect controversat cu pareri la fel de contrare tocmai de aceea am gasit normal sa expun ambele opinii.
Si eu sunt fumatoare si o tigara - doua pe sapt.tot mai pipez.
Si gineca din Craiova mi-a permis 5 tigari zilnic dar nu a fost nevoie. Spunea ca la 5 tigari pe zi prezint exact aceleasi riscuri ca o nefumatoare.
Ginecul din Buc. a considerat ca la 2 pe sapt. sunt incadrabila la fosti fumatori.
Iar madame Capraru ...hii , hiii ca sa vezi "vechitura" tot la 5 s-a limitat.

Totusi nu pot sa nu iau in calcul parerea cvasiunanima si sa nu ii acord nici o consideratie doar pentru simplu fapt ca exista contrarietate de opinii.
Cum am spus , repet , scopul mesajului meu nu a fost sa culpabilizez ci doar sa gasesc o posibila cauza printre alte n posibile.

Asa si cu clatitele , ce are doca ta ? Ca eu chiar ma pregateam in wwek-endul asta sa fac vreo 30 de clatite cu 3 feluri de dulceata.

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Mirtha, referitor la fumatul in sarcina. Stiu ca e un subiect extrem de controversat si ca, de regula, se isca scandaluri pe tema asta, insa eu ma simt datoare sa recunosc ca am fumat data trecuta, fumez si acum (dar mult mai putin si tigari din alea subtiri, extra ultra mega light - ma rog, nu imi caut scuze, dar totusi, am reusit sa trec de la kent lung, care este foarte tare, la paiele astea). Data trecuta am fumat mai mult decat acum si copilul meu, nascut la 37s, a avut 2.600 g. Nu pare mult, insa nu a fost nici putin pt. varsta aia de gestatie. Daca ar fi stat pana la termen, ar fi avut cel putin 3.200. Cu imbatranirea placentei la fel, am avut placenta varza, insa si alte (multe) nefumatoare au avut pb. asta. Dr. meu de data trecuta imi dadea voia sa fumez 5 tigari pe zi si sutinea ca placenta NU imbatraneste din cauza fumatului, ca nu are legatura cu asta. Dr. asta de acum zice NU clar fumatului in sarcina, dar eu, pacatoasa, tot nu m-am putut lasa de tot. Bine, dr. mea de acum zice NU clar si clatitelor ...

Concluzia...greutatea mica a copilului are si nu are legatura cu fumatul. De regula, cand nu exista explicatii pt. ceva, se da vina pe stres si pe fumat! In orice caz, daca in sarcina se permite cat de cat fumatul, cand alaptezi este complet interzis pt. ca nicotina trece in lapte!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 33+

Asa creste bebe

Mirtha 36 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput

diana sanatate si tie...bahh microbi rai ia ca schimb eticheta si evident batranul bici sa plece odata microbii
bravegirl felicitari pentru schimbarea semnaturii ce inca o saptamana si scapi de stres bahhhh nici sa nu te gandesti bb-lina o sa vina la 38 de saptamani ai sa vezi
oti ce face anuska e mai bine?
33+Dimitrie

Mergi la inceput

Mirtha hai cu ce ne mai omori azi in afara de clatite ce mai face bunicutza ta draga de papa
cherie pai se poate zici ca intri si nu intri bahh pai te-am asteptat si tu nu vinisi...
oceanborn tu pe unde umblii??? e valabil si pt tine ginye zau imi e dor de voi
33+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Mirtha, dr. mea are ce are cu tot ce ingrasa, nu numai cu clatitele . Nu mai stii ca ea nu e de acord sa pui mai mult de 10 kg in sarcina? sa vezi azi show, ca ma duc la ea cu fix 13 kile in plus !

Explicatii pt imbatranirea placentei mai pot fi: poluarea , excesul de medicamente, hidratarea proasta, stresul, probleme cu tensiunea, cu circulatia sangelui, ptrobleme de coagulare, virusurile din banalele raceli, etc.

Iar cu greutatea copilului, mai plauzibila mi se pare explicatia conform careia copilul o mosteneste pe mama la faza asta. Eu, de ex., am avut 2,700 kg la nastere. Dr meu ginec. de data trecuta mi-a zis di luna a patra ca bebe are sanse mari sa aiba aceeasi greutate pe care am avut-o eu. O alta explicatie plauzibila ar mai fi conformatia mamei. Natura are grija ca o mama mica si slaba (si cu un bazin ingust) sa nu faca un purcelus de 4 kg...pe care, probabil, l-ar naste extrem de greu si cu complicatii.

_

Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 33+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Nu mai spun ce mincare face bunica pt. ca sigur mi-o fur. Nuuuu...maaaiiii spuuun ! Daca vrei dau PM - deci spun doar la cererea expresa ca sa stiu ca sunt la adapost.

Citat:
citat din mesajul lui elilov3

Mirtha hai cu ce ne mai omori azi in afara de clatite ce mai face bunicutza ta draga de papa

33+Dimitrie

Mirtha 36 + Eva

AMR 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Uffff...credeam ca cine stie ce alte contraindicatii mai are si clatita . Incepusem sa ma gandesc la ouale crude , la compozitia cu lapte , la orice !

Hai ca poate mai negociezi cu bagaciunea de asistenta sa matrasiti cantarul !

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Mirtha, dr. mea are ce are cu tot ce ingrasa, nu numai cu clatitele . Nu mai stii ca ea nu e de acord sa pui mai mult de 10 kg in sarcina? sa vezi azi show, ca ma duc la ea cu fix 13 kile in plus !

Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 33+

Asa creste bebe

Mirtha 36 + Eva

AMR 4 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Mirtha pai na nu mai are nici un farmec daca nu balim toate pe aici
trimisai si eu datele mele in mailul comun...sper sa fi reusit ceva
33+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Yupiii, am intrat cu bine in octombrie!

Wow ce mi-a scapat.
Deci asta este secretul siluetelor voastre: Diana, Babyzapi si Mirtha, ca voi mai pipati din cand in cand. Ma apuc si eu, impusc doi iepuri dintr-o lovitura, nici nu mai iau mult in greutate si nici bb nu va mai fi de 4kg .
Dea, scurgeri roz zici, si mai mergi la munca?
Corina, Simona, felicitari pentru inca o saptamana cu bine!
Elilov, este la gradinita Ana, dar s-a cam invatat acasa cu mine. Mi-a spus ca ei nu ii mai place sa stea mult la gradinita.
Crismargrg, Mnarcisa, Marguta, voi pe unde v-ati ascuns dragelor?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 30+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

sa va zic o poveste cu tigari...

cand am fost insarcinata cu laura era in acelasi timp insarcinata o prietena romanca de aici care fuma. dr i-a zis maxim 5 tigari pe zi, ceea ce a si facut. eu nu am fumat deloc (sunt fumatoare dar numai de ocazii festive -adica din an in pasti- si in timpul sarcinii mirosul de tigara imi provoaca cea mai mare greata, nu pot sta langa oameni care au fumat sau miros a tutun)
am nascut amandoua la 37 de saptamani. la un prim bilant: laura mea 2560g (greutatea de grafic la 37 de sapt e 3kg), infectie cu streptococ B, pusa la lampa, 2 gauri mici la inima (insa din acelea nepericuloase care s-au inchis in 3 luni). baietelul ei: 3kg, sanatos tun, l-a avut in camera din prima ora, nici macar la lampa nu a stat (nu ca ar avea legatura cu tigarile, da asa ca chestie)

diana, uite un site pe care iti poti calcula greutatea in sistem metric http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

apropo, cu kg cum stati? eu am cam 10kg in plus si sunt in 31 de sapt.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput