Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (104)
Raspunsuri - Pagina 4
ddanagh spune:
Timi iata reteta de placinta cu dovleac. E mai migaloasa mai ales cantaritul asta al ingredientelor (iti trebuie cantar mic de bucatarie musai) dar merita. Asadar, ai nevoie:
Aluatul: 120 g faina, 100 g nuca macinata, 150 g unt, un ou, 50 g zahar, sare.
Umplutura: 600 g dovleac, un plic de budinca de vanilie, 3 pliculete zahar vanilat, 250 g zahar, 100 g unt, 3 oua, 200 ml lapte, coaja de la lamaie (portocala).
Din ingredientele enumerate la aluat (vom folosi doar 100 g unt, restul fiind necesar pentru a aunge tava), framantam un aluat omogen pe care il dam la rece pentru o jumatate de ora. Te ajuta daca topesti untul.
Intre timp, pregatim umplutura.
SE taie cubulete dovleacul curatat de coaja si seminte si se pune la calit intr-un vas cu unt topit. Dupa 5 minute, se adauga 100 ml apa clocotita si se lasa la fiert o jumatate de ora (e posibil sa mai fie nevoie de vreo 50 ml de apa pt a nu se arde), timp in care dovleacul se inmoaie iar cantitatea de apa scade. Cand e bine fiert se mixeaza impreuna cu zeama care a ramas in vas. In piureul obtinut se adauga, treptat, praful de budinca, zaharul, 2 oua intregi si un galbenus, iar la sfarsit laptele, amestecand pana cand devine o pasta omogena. Intr-o forma rotunda (eu am pus intr-o tava de chec lunga) unsa cu unt se aseaza aluatul pe care il intepi cu furculita din loc in loc sa nu se umfle. Se coace in cuptor circa un sfert de ora, apoi se scoate si se toarna deasupra umplutura de dovleac. Se reintroduce in cuptor la foc potrivit pentru circa inca o ora.
E delicios. Nuca si lamaia sunt ingredientele forte.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
ddanagh spune:
Hai daca tot m-am apucat de retete asa de dimineata sa va zic ce i-am facut Dariei ieri - conopida cu piept de pui si smantana.
O conopida potrivita am desfacut-o buchetele si am pus-o la fiert pentru 15 minute in apa cu sare. SEparat am pus la calit in unt pt f putin timp o ceapa (mai mult inabusita) peste care am pus patratele dintr-un piept de pui pe care, in prealabil l-am dat in fiert un pic pentru a nu mai face spuma. Am turnat apa cat sa-l acopere si am lasat de s-a fiert bine dupa care am pus conopida. Dupa 5 minute am pus doua lingurite cu faina frecata cu zeama de la conopida. Am mai lasat un pic si am adaugat o smantana.
A mancat si mofturoasa mea insa alaturi de un iaurt. O lingura mancare, doua de iaurt. Dar eu am fost multumita.
Ma tot gandesc daca sa-i dau macrou inghetat sau nu. Proaspat nu am gasit si am citit eu ca macroul are omega 3 si-i bun pt ei. DA' congelat ???
xerxe2005 spune:
Simona, are dreptate Valen, pari sora lui Matei.
Mioara, ai timp dupa ce te stabilesti in tara, poate chiar anul viitor, daca anul asta nu se mai poate, sa te inscrii la facultate de stat, ca sa nu platesti taxa si sa te ocupi de studiile tale. Sau poate chiar la o facultate particulara, daca iti permiti financiar. Sunt atatia oameni care fac facultate mai tarziu, nu imediat dupa terminarea liceului. Trebuie sa fii constienta ca iti va fi mai greu, cu un copilas de care trebuie sa ai grija si poate cu un job, dar crede-ma, nu e imposibil. Cu putina vointa si tenacitate, o sa iti indeplinesti visul de a avea o facultate.
Am cunoscut un tip la facultatea mea, in generatia anterioara care facuse scoala profesionala, peste cativa ani a reusit sa faca si liceul la seral si apoi, peste alti cativa ani s-a inscris la facultate. Toti cei 5 ani de facultate a lucrat ca sa intretina sotia si copilul si in plus, crede-ma, a absolvit si sef de promotie. Avea 37 de ani cand a absolvit. Si acum are si pe al doilea copil, un serviciu bun, conform studiilor si apartament luat cu imprumut de la banca - isi permite sa plateasca rata pentru ca intre timp si sotia lui a terminat facultatea si amandoi au salarii bunisoare. Mie mi se pare o poveste de succes care ma motiveaza si ma stimuleaza si pe mine.
Si eu lucrez de mult, ca sa platim rata la banca facuta pentru constructia casei. Si imi e bine, pentru ca am un sef intelegator, program redus de 6 ore si reusesc sa ma deconectez si sa ma "distrez" aici. Acasa Razvan ma ia de odihnita si ma "framanta" in fel si chip toata dupa amiaza si apoi toata noaptea, ca ii place mult tzatza.
Razvan Gabriel
ddanagh spune:
Acum, ca tema pentru astazi, apropos de bancul Karligutzei, v-as propune: credeti ca le dauneaza copiilor wireless-ul.
Desi suntem oricum inconjurati de unde ma tot intreb daca nu o afecteaza intr-un fel avalansa asta de radiatii? Avem pe bloc si antene GSM plus wireless in casa, plus cuptor cu microunde +++ astea mici gen telefon, tv.
Din cate am citit nu sunt periculoase insa se pune un oarecare semn de intrebare de la un nivel ridicat de radiatii, dar care e acel nivel nu se poate spune cu precizie. Am inteles ca prin afara in multe din scoli s-a cerut sa se scoate wireless-ul.
Folositi???
ddanagh spune:
Tot eu
S-a terminat concursul cu sunetul. Raspuns corect: Infasurarea unui furtun de gradina pe rola suport furtun! Vezi filmul mai sus!
Al naibii, pare asa usor acum. Dupa razboi, multi viteji...
mychydutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cafera Mai e cineva care nu a facut vaccinul de un an? Mamica de printese |
pe ala de un an l-am facut, la un an si o luna si ceva. ROR-ul inca nu l-am facut.........
Fiana, lucrez la CFR CALATORI, in Min Transp.....
ddanagh, wireless avem si noi. de multe ori mi-am pus intrebarea daca nu cumva ii dauneaza copilului avalansa asta de radiatii care ne inconjoara. cuptor cu microunde n-am, ca am un cui impotriva lui si nici antene pe bloc....in rest, cu DD inainte!
super reteta cu conopida.
ieri la dr. andrei a urlat ca din gura de sarpe, de cum a intrat in cabinet!nu va zic cum a facut cand la vizualizat la galci! a mai patzit cineva asa ceva????????in rest el e un copil foarte sociabil.......
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
mychydutza spune:
Simo, ce poze superbe? si-a "tras" fii'tu gagica? :)
ce frumosi sunt porumbeii.........oare in bucuresti exista?
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
Simo78 spune:
MYCHY fetita e Maia, o stim din maternitate ..imi place ca se joaca f frumos impreuna, cred ca e mai pe stilul lui.
Simo mami de Matei
Poze noi
ioanaiub spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cafera Mai e cineva care nu a facut vaccinul de un an? Mamica de printese |
noi nu l-am facut inca ... trebuia sa-l facem la sfarsitul lunii septembrie dar dr. e in concediu si Mara are mucisori asa ca mai amanam ...
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)