Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (104)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Daca tot sunt pusa pe scris (o fac terapeutic acum, dar nu intru in detalii) va supun atentiei o faza (moama, ce pompos a sunat!!!)

mi se intampla deseori sa ma plang - stiti deja asta. Ei, mi se pare frustrant ca cei din jur sa te priveasca ca pe o ciudatenie. Nu personal, dar, de exemplu, daca ma plang ca Stefan nu se joaca singur (nu chiar "ma plang", ci discut cu mamici ce au copii de aceeasi varsta, tocmai pentru a schimba impresii, sfaturi) sunt privita de anumite mamici asa, cu un fel de mila si imi spun: "O! Copilul meu e asa creativ! Se joaca singur ore in sir, nu se plictiseste deloc, inventeaza ppvesti chiar si daca ar avea doar degetele de la mana" Eu inteleg, sunt persoane care vor sa vada in viata lor totul roz. OK. E super pentru confortul lor psihic si nu neg ca chiar e totul roz in viata lor, dar...
Vi se intampla asa? E oare ciudat ca ma deranjeaza atitudinea lor? E oare egoism din partea mea? As vrea oare sa se confrunte si ele cu aceleasi probleme, sau macar cu altele? De ce oare simtim nevoia sa stim ca nu suntem singurii care trecem prin ceva greu?

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Sal,
Oana, cine stie, poate mamicile respective braveaza, sau poate au alte "probleme" cu copiii (ma rog, nu chiar probleme, de aia am si pus ghilimele, dar niste mici nemultumiri) si atunci braveaza la capitolul unde stau mai bine...
Cu intorsul la serviciu, fiecare cum isi face "socotelile", nu trebuie nimeni judecat, caci nu avem de ce... eu una am acelasi respect si pt mamicile care mai stau inca acasa, si pt cele care au inceput munca. Pt niciuna nu este totul f usor...

Noi suntem ok, avem o mica problema la un ochisor, care nu prea a trecut si luni mergem la un oftalmolog...e vorba de o mica mica umflatura ca o iritatie, se vede daca te uiti f atent... e bine ca nu a evoluat in mai rau, dar nici nu a trecut... am spalat-o cu ser, i-am dat tobradex, la sfatul medicului ei, a mai palit un pic, dar nu de tot Sa speram ca i-o da al t tratament si sa-i treaca, mi-e cam frica...
Altminteri, suntem bine, mergem din ce in ce mai bine, si mai mult pe jos, ne jucam cu tot felul, ne mai certam uneori pe jucarii cu alti copii, ne plac copiii, bebelusii... si noi alergam dupa porumbei, dupa pisici...face "miau", de fapt zice un fel de "mauuu" la ele si se duce catre ele, ele fug si tot asa...
Apropo de carut...eu nici nu prea mai ies cu ea cu carutul...partea buna e ca avem masina, pe care o las langa parc, si o luam pe jos. E bine sa stam cat mai aproape de masina, caci pe urma cnd oboseste si vrea in brate, sa trebuiasca sa o duc cat mai putin.. dar in general ne descurcam. Chiar daca e distanta mai mare, nu am avut o sarcina complicata si cu restrictii (slava Domnului). Cand merg cu carutul, si pe urma o dau jos, Andreea o ia la mers pe jos destul de sanatos, carutul ramane intr-un loc indepartat, si mereu ma gandesc daca il mai gasesc acolo Asa ca mai bine fara, de multe ori...

Cu mancatul merge bine, acum e la faza in care vrea ea neaparat sa pape singura, nici nu ma mai lasa sa ma ating de lingurita, doar cel mult sa-i dirijez manuta cu lingurita in mancare si pe urma la gurita... dar nici asa de multe ori. Incet incet, reuseste sa pape, insa cu muuulte "pagube colaterale" (aka mizerie pe jos), dar progresam...

Si noi avem 2 maselute, sus, vad ca sparge si o maseluta jos, canini inca nu...
Astazi am si eu o zi un pic mai proasta, s-a trezit Andreea azi la 6 dimineata si nu a mai vrut sa doarma pana la 8...si cum eu noptile nu dorm mereu asa bine, din cauza de sarcina, plus nevoie de a merge la baie mai des...sunt putin zombie, ca sa zic asa, am o drere de cap...

Cu nasterea, mai am putin, cam o luna si jumatate...mama mama, trece timpul repede de tot. Mi se pare ciudat ca vom avea iar copil mic de tot in casa, parca pe Andreea nici nu o mai tin minte mica, noroc ca avem poze...
Ma amuza acum, ca o perioada o sa avem 2 randuri de pampersi... pampersi de popou mic si pampersi de popou mare si la cumparaturi pe lista, trebuie specificat clar tipul...

Pupici

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 32+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

monicabo,sanatate,sa treaca repede ochisorul,am avut si noi probleme dar in afara de cele prescrise de medic ii stergeam mai des ochiul cu ser....oauu,eu admir mamicile care asteapta un al doilea bebe...eu am zis ca pana nu vine mama sa ma ajute nu ma incumet la al dooilea.

ghinetz,eu am momente cand mai intreb una alta in legatura cu mihnea si o fac strict pentru confortul psihic si linistea mea sufleteasca...dar recunosc ca in ultimul timp mi s-a intamplat sa aud raspunsuri "perfecte" si ca atare m-am lasat pagubasa.

ma duc la studiu,doarme omu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Saluti

Ghinetz daca mamele respective spun cu superioritate ca au copii care se joaca singuri normal ca te deranjeaza. Doar ca uita faptul ca sunt si copii extrovertiti,sociabili cum probabil e si Stefan. Eu ca si copil ma plictiseam sa ma joc cu papusile singura, mi se parea ridicol sa vorbesc cu papusile ...si vad ca si fiica-mea tinde sa fie asa. Scoate jucariile si pe urma mi le da mie sa construiesc blocuri sau vine cu cartiele sa-i citesc. Mai are momente cand se joaca singura dar mai rar. Nu-ti fa probleme ca suntem toti normali doar ca difetiti.
Sper sa scapr Victor cat mai repede de durerile pricinuite de dintisori.

Azi i-am facut la fiica-mea un fel de salata de beouf, cum a simtit carnea cum nu i-a mai trebuit...pot sa ma spal pe cap cu salata. Ea mananca de n-am treaba dar pana la carne sau branza. Carnea daca reusesc sa o "ascund" o mananca dar branza nici un pic. De manca branza imi era si mie mai usor sa-i pun un snack la cresa cum fac alte mame dar asa trebe sa gatesc in weekend sa am ce sa-i dau la cresa. In continuare mananca fructe doar cu tacamuri (cutit si furculita). Din timp in timp are cate un fix de genul asta si ma conformez ce sa fac?!

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Oana din ce ai povestit tu Stefan mereu si-a cautat partener de joaca...in curand se va juca cu Victor. Oricum, e un copil sociabil...si va trece pe CV "spirit de echipa" ...dupa cum vezi sunt toata prinsa cu cautatul de job

Si Matei prefera sa se joace cu mine decat singur, nu o consider o lipsa din partea lui. Poate va trece si printr-o perioada cand va prefera sa-si inventeze jocuri de unul singur...o sa ma bucur si atunci. Incer sa iau tot ce-i mai bun din fiecare zi din viata noastra...altfel as fi la nebuni!

Si nu cred ca e o tragedie ca te mai plangi...cu totii o facem, dar unii mai mult, altii mai putin. Eu prefer sa astept sa treaca criza si apoi sa pove despre ea...Pentru ca daca ma apuca jalea in plina criza...salutare! Nu ma mai pot concentra constructiv si parca ma adancesc si mai mult in "problema"...vezi, fiecare cu stilul sau.

Simo mami de Matei
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ghinetz

De ce oare simtim nevoia sa stim ca nu suntem singurii care trecem prin ceva greu?

pt ca suntem oameni.....
sa stii ca nici andrei nu se joaca singur, nici cu cu mine nu prea! el mai mult isi cauta de lucru prin casa, adica: trage de prize, chinuie butonul ON-OFF de la TV, apasa secunde in sir pe bricheta de la aragaz, imi cara matura si farasul prin toata casa, scoate rufele murdare sin masina de spalat, pandeste usa de la baie ca poate are parte de o repriza de pescuit in vasul de wc............o, ce n-as da sa-l vad ca se joaca singurel si pot sa respir si eu 15 min in liniste.dar n-ai sa vezi............

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

si pt ca vine weekendu...........

Ever notice how all of women's problems start with MEN?

MENtal illness
MENstrual cramps
MENtal breakdown
MENopause
GUYnecologist

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Multumesc de raspunsuri.
Asta cu "spiritul de echipa" (ce draguta esti, Simo ) e doar un exemplu, pentru mine nu mai e o problema. Dar ca acest caz sunt multe. De exemplu ca imi ies uneori din fire, ca cel mic e dependent de mine, ca se trezeste noaptea, ca cel mare e mofturos la mancare. Si, vorba lui musso, mereu primesc raspunsuri "perfecte". Ideea e ca uneori te consoleaza gandul ca nu esti (tu sau copilul tau) caz unic si ca au trecut si altii prin asta.

Michy, ma tot tin sa te intreb: cum era tratamentul ala cu oua pentru par? Pun oul intreg, il bat ca pentru omleta sau pun doar galbenusul?

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Oana si eu ca tine, am citit, as fi avut de zis, nu am zis atunci, am uitat si iata-ma.... oricum, era numai de bine (asta referitor la mai multe posturi, ale mai multor persoane)

so....
madame! ai timp daca iti vine sa freci galbenusu' .. sa te dai cu masca, etc.... .......... ce oboseala, ce nervi, ce plans! fa-ti o masca, schimba look-ul si esti ca noua! glumesc, in lipsa de alte idei pe care sa le scriu pe aici! si scriu ca sa stiti ca sunt si eu pe aici!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Citat:
citat din mesajul lui karligutza
si scriu ca sa stiti ca sunt si eu pe aici!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Chiar asa?

Mergi la inceput