Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (60)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

pai delia- dupa socrii unii chefuiesc asa ca au o zi pt chef si una pt a-si reveni din mahmureala

25+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

aaaa...acum mai k inteleg

26+ DAVID

Mergi la inceput

am fost la magazin si m-am entuziasmat si am tot cumparat de toate si abia le-am adus acasa

25+ cu T. Carol

am gasit ceva cumplit de distractiv http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=80924&whichpage=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Da....e cineva la subiectul gasit de tine care merge si flambeaza toaleta de la hotel inainte sa o foloseasca!

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

demential, nu stiu cum de nu mi-a trecut vreodata prin cap asa ceva

25+ cu T. Carol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Tare greu merge forumul azi nu stiu de ce abia am deschis paginile.
Alinazah bine ai venit, sa ai sarcina usoara si bebita sanatos.Odihna este singurul lucru pe care il putem face in situatia noastra, binenteles pe langa medicatie, mai sunt mamici care stau la pat si incet incet sa dea Dumnezeu sa ajungem la capat cu bine.
Raluca ce baietel cu falcute ai tu acolo in burtica
Cristi ciorba de burta..yummy, am mancat si eu saptamana trecuta ca imi era pofta.Am luat-o de la restaurantul romanesc ca eu nu ma pricep sa o fac.

Aici in state obezitatea e la ordinea zilei atat la adulti cat si la copii.Foarte multi parintii fac greseala sa-i duca la fast food de la o varsta frageda si ei cu asta se invata si numai asta cer.Chiar ieri am vazut o emisiune(Doctorii) unde venise un baietel de numai 12 ani care avea colesterolul cum mult peste valorea admisa, cred ca era si o predispozitie pentru ca si mama lui avea. Trebuie sa fim foarte atenti cu ce hranim copii mai ales in perioada lor de crestere si dezvoltare.Pe mine ma sperie cand vad cati copii bolnavi de diabet sunt aici.

Eu sunt ceva mai linistita azi,m-a sunt asistenta si mi-a zis ca aseara am avut 2 contractii si azi dimineata numai una.De acuma ma suna la 3 zile sa-mi spuna cum stau.Cred ca o sa fiu mult mai relaxata cand ajung la 32 de saptamani, pana atunci stau cumintica si ma menajez cat mai mult.Ma scol in fiecare noapte la 3-4 ca sa-mi schimb tubuletul de medicament ca altfel bipaie aparatul tot timpul daca nu schimb. Mi-am luat si eu 2 dvd-uri cu nasterea si cu ingrijirea lui bebe, dar drept sa va spun dupa sperietura care am tras-o cu contractiile, imi este frica sa ma uit la ele nu sunt deloc pregatita.

http://bd.lilypie.com/QLYdm4.png
24+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina726

Nu vreau sa fiu rea, departe de mine intentia asta, insa poate ceva mai realista.Chiar daca locuim in Luxemburg si avem din plin posibilitatea sa oferim copilului o hrana asa spusa"sanatoasa, bio", mi se pare o prostie exagerata.Eu am trait in Romania, pe timpul lui ceausescu eram o fetita de 11 ani(am azi 30:-)), copilaria mi-am petrecut-o mai mult la bunici, am avut si momente departe de casa ca bebe chiar, prin spitale unde hrana lipsea cu desavarsire sau nu era nici pe departe ceea ce este astazi, nu am baut laptic de la mama, si bunicii mi-au dat sa mananc de toate, fara sa faca atentie la sanatos, sau carnea e moale, sau.......bla, bla, bla...si cu toate astea am terminat o fcultate in Romania, am astazi 30 de ani, analizele mele la sange au fost ideale(chiar s-au mirat si doctorii de aici, ca s-au gandit ca venind din Roamania, am carente de vitamine, sau...altele, si analize mai bune decat multi de aici).
Noua ne-a fost greu sa avem un bebe in 4 ani de zile, sotul are probleme cu sperma, calitate, cantitate lasa de dorit, si urma sa facem fiv, dar pt.ca cprpul meu era asa de sanatos si bine pregatit, iata ca am ramas si fara doctori insarcinata.In concluzie vreau sa spun ca nu trebuie sa exageram cu hrana pt.bebe, nu sunt de acord cu mcdonald, sau alte grasimi nesaturate, eu una nu mananc asa ceva, dar nici sa exageram.....fiecare face cum vrea si poate, eu fac cum vreau si sunt sigura ca bebe va fi la fel de sanatos ca si ceilalti.
fetelor, sa nu uitam ca cele de varsta mea am avut o copilaria unde hrana nu era de aur......

Scumpa mea, hrana pe care ti-o dadeau bunicii sigur era bio (mai ales daca erau la tara), numai ca nu scria pe eticheta. Cata lume punea ingrasaminte chimice sau stropea legumele cu cine stie ce inainte de '89 in Ro?
Acum e o invazie de mancaruri nenaturale, care se cheama produs din carne da' n-are carne sau din lapte da' n-au lapte etc.
De asta e important tu ca mama sa fii atenta ce-i dai sa manance, pentru ca ele sunt gustoase, dar nu si sanatoase.
In plus, nu-mi pot sa nu remarc comparatia cu niste timpuri care nu mai exista. Copilaria noastra s-a petrtecut in cu totul si cu totul alte conditii, mult mai sanatoase. E numai de remarcat cat de poluate sunt orasele mari, cat de multe masini sunt pe strazi (si noi abia daca vedeam masini pe strada cand eram copii).
Ar fi multe de spus, eu n-as compara nici felul in care a crescut un copil care acum are 10 ani cu un bebelus nascut acum. Conditiile de trai se schimba extraordinar de repede.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200525+ Am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:

da, mie nu prea imi convine replica"nu mananc sau nu fac asta pt.ca asa mi-a spus mama"sorry, nu pot accepta, eu vreau ca baiatul meu sa spuna din proprie convingere, fie el si de 4 ani.ii poti explica ca dulciurile prea multe strica dintii, sau mcdonal ingrasa, sau focul arde, sau o lovitura puternica doare, ii arati in carti, experienta empirica, sau pe strada, si eu cred ca daca copilul vrea, atunci intelege, si are o gandire proprie.fetelor, eu vorbesc acum, ca e usor sa spun, insa sigur ca imi fac griji ca nu va fi usor sa fie cum vreau eu, insa voi incerca, asta promit, caci asa au facut si bunicii mei cu mine, si a functionat.

Fraza bolduita de mai sus dovedeste ca inca n-ai crescut copii. Iti dai seama ca un copil mic nu are cum sa inteleaga efectele nocive ale mancarii pe termen lung oricat de mult i-ai explica. Pentru ei nu exista maine, doar acum.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200525+ Am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Naty,ce bine..ins ca daca iei 10 produse,vin de 10 ori?Si inca ceva...curierul il platesti tot asa de 10 ori?

Legat de mancare,bb va avea mancarica lui,cum am mai spus,eu cu a mea.Bine nu ins ca voi manca toate chestiile in fata lui pe sistemul "nu e buna mami,tu n-ai voie"(pt ca daca nu e buna,copilul se va intreba eu de ce mananc?),dar nici nu voi renunta la anumite alimente/bauturi care-mi plac..Nah,ma mai rasfat si eu cand raman singura acasa,cand merg in oras,cand doarme el..:)))
Ideea e ca bb trebuie sa manance sanatos..nu vreau sa vad pe cineva ca-i baga pe gat tot felul de pufuleti din aia portocalii,nu stiu cum se numesc,dar am vazut si eu pe la copii in mana,fast-food nici atat..cola sau mai stiu eu.
Imi place sa gatesc si chiar daca e un efort si fizic si financiar prefer sa-l fac si sa stiu ca-i ofer copilului ce pot eu mai bun..evident atat cat pot si-mi permite timpul si buzunarul evident.
Dar consider ca decat un pateu sau un sandwich cu salam(nu prea ne omoram nici noi cu mezelurile din fericire)mai bine un sandwish cu branzica si rosioara..sau carnita la gratar..
Da,si eu am baut lapte proaspat muls si nefiert cand eram mica,am dat iama la sticla de must/vin nush ce era,de i-am speriat pe-ai mei si cand m-am trezit nu stiau daca sa ma pupe sau sa ma certe(vina mea ce-i drept,minte de copil)plus ca mancam fructe nespalate direct din pom,dar zau ca nu as fi de acord cu aceleasi lucruri pt al meu bb.Probabil nici ai mei n-ar fi fost daca ar fi stiut,ca saracii nici in zi de azi nu stiu cate tampenii faceam noi :))))
In fine,fiecare face cum crede ca-i mai bine pt bebele ei..

Si acum,numai ce m-am intors si eu de la dr..wow,am iesit afara dupa 3 sapt..ma simteam ca un copil care astepta cadoul de Craciun :)))))
Bb e bine,mi-a aratat manuta cu degetul mare ridicat,ceva de genul ok ,funditza e bine..bb nu apasa pe col,colul inchis.Dragul de el de zbrotacea de numa numa si statea cu fata in jos..i-am vazut si talpitele,manca mami talpitele alea mici si dulci.Se vede ca-s topita,da?E un pic mai maricel,dr a zis ca-i place cat a crescut bb,cum a crescut si burtica,lichidul e ok..Sarcina e cam jos,dar e ok..evident repausul la pat ramane batut in cuie..
Si dupa vizita la dr a urmat vizita la farmacie unde am lasat 130ron pe medicamente..Ca am zis,cistita,o minune de candida pe sarcina sau de la atata progesteron..plus hemoroidul minunat..
Pt cistita mi-a dat ceva naturist(urisan),pt candida lomexin,ca e cel mai sigur in sarcina cica(stiam eu de el de la Tutunaru ca si el tot asta recomanda)si clotrimazol crema..iar pt minunatul hemoroid am niste pastile si o crema.(procto-glyvenol e crema si detralex pastile)
Deci nu era de ajuns ca am o gramada de pastile de luat,mai bagam..Si uite asa s-au dus 2mil si ceva..dintr-un foc..
Gata ca am scris o gramada...si nu vrem sa plictisim audienta
Pupam gasca de gravidute.
Alina,nu te-am uitat,tin pumnii maine

POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Citat:

fetelor, sa nu uitam ca cele de varsta mea am avut o copilaria unde hrana nu era de aur......

Irina, lasa-ma sa te contrazic. BA pe vremea aceea mancarea era MUUUUULT mai OK ca acum dpdv al ce continea.
Pai atunci gaseam si mancam rosii,l ardei gras, vinete. etc... fara hormoni de crestere in ele. Nu erau atatia aditivi in mancare ca acum!
NOI am mancat mult mai sanatos decat mananca copiii nostri!

Alina26+ cuEMAde ianuarie

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput