Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (60)
Raspunsuri - Pagina 7
irina726 spune:
Dar repet burtici, nu vreau sa supar pe nimeni, eu doar mi-am spus parerea, si asta voi face cu bebe.Fiecare face cum vrea si crede de cuviinta.Imi iubesc copilul si vreau sa-i dau tot ce-i mai bun, insa nu-l voi priva de lucruri sau mancaruri mai putin bune, le va incerca pe toate in mica masura, si el va alege ce-i mai bun.Il voi feri de pericole,dar n-ar fi rau sa simta pe proprie piele ce inseamna focul, durerea, nu?????caci atunci cand va fi mare, ma va ura pt.ca nu l-am invatat si din astea.
miereamara spune:
Hello fetele,
Si eu sunt pro mancare sanatoasa. Nu te costa nimic sa cumperi un juice maker si un mixer (ma rog, in afara de pretul aferent). In nici un caz nu putem sa hranim bebeii cu mancarea noastra, ei au etapele lor de dezvoltare, li se maturizeaza sistemul digestiv treptat.
Naty si Iris, felicitari pt atitudinea voastra si modul in care va cresteti pruncii.
Eu nu o sa ma ghidez dupa zicala, daca eu am crescut mare si sanatoasa asta inseamana ca o sa mearga si la copilul meu! Este o chestie total gresita. Nici sa tii copilul intr-un cocon de aur, dar nici sa ii faci rau cu mana ta pe principiul ca pofteste sau lasa-l sa guste si el sa vada cum este.
Intrebati de perna pt gravida, eu o am pe asta: (am avut alta inainte, un pic mai mica, dar asta e net superioara, nu ma mai doare spatele, ma trezesc f bine dispusa).
http://shopboppy.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=15
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
irina726 spune:
da, mie nu prea imi convine replica"nu mananc sau nu fac asta pt.ca asa mi-a spus mama"sorry, nu pot accepta, eu vreau ca baiatul meu sa spuna din proprie convingere, fie el si de 4 ani.ii poti explica ca dulciurile prea multe strica dintii, sau mcdonal ingrasa, sau focul arde, sau o lovitura puternica doare, ii arati in carti, experienta empirica, sau pe strada, si eu cred ca daca copilul vrea, atunci intelege, si are o gandire proprie.fetelor, eu vorbesc acum, ca e usor sa spun, insa sigur ca imi fac griji ca nu va fi usor sa fie cum vreau eu, insa voi incerca, asta promit, caci asa au facut si bunicii mei cu mine, si a functionat.
cristi_2003 spune:
asta cu mancarea eu am vazut ca si in cartile despre bebei difera mult de la o tara la alta
de ex americanii is mai fanatici, la o carte larousse care mi se pare super buna m-am mirt ca scrie sa le dai la 8-10 luni branza topita (da francezii is cu branzeturile asa ca nu e de mirare)
pe mine ma dispera ca nu am de unde cumpara mancare ok - nu este real sau careffour. eu am doar spar. unde la fructe-legume e tare mare saracia, mai mult sunt citrice.
25+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
cristi_2003 spune:
si nici eu nu sunt de acord cu principiul mai demult asa se cresteau copiii si erau ok.
pai acuma descopar ca la mine s-au incalcat toate regulile - de la 2 luni cand am fost data la bunici am primit lapte de vaca cu gris si miere, biberoane muiate in miere (v-am zis ca aveam stupi), bai in musetel, coaja de paine pe post de inel de dentitie... ma bucur sincer ca am supravietuit si nu am nici o problema de sanatate. da iubi a patit-o grav de la lapte de vaca.
oricum, cred ca fiecare o sa incercam ca in conditiile existente sa ii dam ce e mai bun la copil, ca asa e normal. pe vremea cand eram noi mici nu aveai de unde alege, era bine ca ne dadeau sa mancam acuma nu mai e lipsa de carne si lactate...
25+ cu T. Carol
lavini spune:
pai cristi, cu siguranta ai piata pt fructe si legume proaspete, si e de preferat sa le iei de acolo...mie pediatra imi zice a sa caut taranul in piata, nu altre specimene, si sa nu ma infig in ce e mai frumos si mai stralucitor pe taraba...sa caut produse mai micute, mai "sfrijite" ca sa zic asa, sa am oarecum convingerea ca nu sunt umflate artificial cu tot felul de ingrasaminte...si io zic ca are mare dreptate...
Lavinia, 19+ si Andrei (11 iunie 2007)
cristi_2003 spune:
da nici in piata nu prea mai sunt tarani - cativa care au cartofi si ceapa. da majoritatea sunt tot cu fructe si legume ca de supermarket.
25+ cu T. Carol
Naty spune:
Fiecare face cum crede ca e mai bine pentru copilul lui, in toate privintele.
Ce va pot asigura insa este ca un copil de 4 ani NU poate sa discearna intre ce e bine si ce e rau, NU intelege ce pericole il pot pandi, nu intelege ca daca mananca intr-una dulciuri isi strica dintii si poate deveni obez, nici ca mancarea fast food nu ii face bine la sanatate, nici ca sucurile cu etichete frumoase contin o gramada de chimicale, nici macar ca daca trece strada poate fi calcat de o masina. Copiii nu percep pericole mult mai mari decat acelea ce pot fi aduse de o hrana nesanatoasa si tocmai aici intervine raspunderea noastra, a parintilor.
In fine, nu vreau sa intru in polemici fiindca ar fi o discutie interminabila.
Eu una prefer sa fac un efort suplimentar, atat fizic (prin pregatirea unei mancari speciale) cat si material (diferite aparate) decat sa imi supun copiii unor riscuri in ce priveste sanatatea lor. Daca ajunsi la varsta la care pot discerne vor alege sa traiasca altfel, macar ma voi simti cu constiinta impacata ca am facut tot ce am putut pentru sanatatea lor. Sper insa sa ajunga sa imi urmeze de buna voie sfaturile, asa cum, in aceasta privinta, le-am urmat si eu pe cele ale parintilor mei.
Aaaa, apropos de asta, ai mei au cam aceleasi principii si chiar pe vremurile grele in care am crescut au incercat sa imi ofere o mancare cat mai sanatoasa. Si jur ca nu mi-a stricat de loc .
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 24+ cu
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Naty spune:
ledi m-au sunat de la quelle ca mai aduc azi ceva. Oare aduc cate un produs in fiecare zi pana epuizeaza lista???
Sunt moarta de nervi ca am sambata o nunta destul de fitoasa si am uitat sa imi fac programare la coafor iar azi cand am sunat am constatat ca nu au nimic liber sambata si nici vineri dupa masa. Mai mult, nu am gasit nici 10 minute libere la cosmetica sa ma pensez Noroc ca la manichiura mi-am facut programare inca de acum 3 saptamani.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 24+ cu
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
deliafairais spune:
ioanara, esti f amuzanta azi!
cristi, si sotul meu isi tot cumpara dulciuri pt bebe, dar oricum, e simpatic tare. noi impartim mereu si de cand cu bebe are grija sa imi dea mie mai mult ca sa ajunga si la bebe :) partea buna e ca eu nu prea am pofta de dulce, prefer chestiile sarate (e valabil doar in sarcina) deci...nu mananc asa multe ingrasaminte.
irina si eu sunt de parere ca un copil trebuie sa simta unele lucruri (de genul- daca pui mana pe foc te arde) pt ca sa invete sa le evite singur, dar atunci cand e vorba de mancare nu cred ca as aplica principiul asta. nu mi-as lasa copilul sa manance ceva nesanatos care sa ii faca rau, mi se pare total diferit. am vazut destui copii carora abia le-au iesit dintii si sunt plini de carii de la atatea dulciuri si prostii. park lavini zicea, si mi se pare f corect, cand va creste le va incerca oricum, stai linistita, dar pana pot sa il hranesc sanatos, vreau sa o fac.
aaa,legat de lege, mi se pare cam stupida...daca moare un frate sau o sora ai 1 zi libera, daca iti mor socrii ai 3 zile libere oare am eu un sistem de valori gresit?
26+ DAVID