Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (60)
Raspunsuri - Pagina 6
flowerbee spune:
Cristi, eu stiu ca trebuie sa miste minim de 5-6 ori in interval de cateva ore. Am citit mai demult, dar neuronu' gravidu' uita. cred ca important e sa miste. La mine misca in 3 reprize, cand face cate o reprezentatie puternica si apoi nani.
Ioana, si al meu are chestia asta, ca daca il simte puiu.
Bee22+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
irina726 spune:
Nu vreau sa fiu rea, departe de mine intentia asta, insa poate ceva mai realista.Chiar daca locuim in Luxemburg si avem din plin posibilitatea sa oferim copilului o hrana asa spusa"sanatoasa, bio", mi se pare o prostie exagerata.Eu am trait in Romania, pe timpul lui ceausescu eram o fetita de 11 ani(am azi 30:-)), copilaria mi-am petrecut-o mai mult la bunici, am avut si momente departe de casa ca bebe chiar, prin spitale unde hrana lipsea cu desavarsire sau nu era nici pe departe ceea ce este astazi, nu am baut laptic de la mama, si bunicii mi-au dat sa mananc de toate, fara sa faca atentie la sanatos, sau carnea e moale, sau.......bla, bla, bla...si cu toate astea am terminat o fcultate in Romania, am astazi 30 de ani, analizele mele la sange au fost ideale(chiar s-au mirat si doctorii de aici, ca s-au gandit ca venind din Roamania, am carente de vitamine, sau...altele, si analize mai bune decat multi de aici).
Noua ne-a fost greu sa avem un bebe in 4 ani de zile, sotul are probleme cu sperma, calitate, cantitate lasa de dorit, si urma sa facem fiv, dar pt.ca cprpul meu era asa de sanatos si bine pregatit, iata ca am ramas si fara doctori insarcinata.In concluzie vreau sa spun ca nu trebuie sa exageram cu hrana pt.bebe, nu sunt de acord cu mcdonald, sau alte grasimi nesaturate, eu una nu mananc asa ceva, dar nici sa exageram.....fiecare face cum vrea si poate, eu fac cum vreau si sunt sigura ca bebe va fi la fel de sanatos ca si ceilalti.
fetelor, sa nu uitam ca cele de varsta mea am avut o copilaria unde hrana nu era de aur......
CADIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irina726 Buna burtici, cum reusesc sa pun niste fotografii si semnatura mea???? 26+2 zile cu Noah Réné |
Referitor la semnatura, am scris eu in capitolul trecut
22+cu CLARA
ioanara23 spune:
apropo de discutia cu mancarea...
mie mi se pare firesc ca fiecare mamica sa vrea ce e mai bun pt puiul ei....si parintii nostri voiau ce era mai bun pt noi...erau vremuri grele, dar se straduiau sa ne dea ce era mai bun DIN CE SE GASEA PE ATUNCI...
actualmente, daca se gaseste mai usor un storcator ca in alte vremuri, pe bune daca nu vreau sa profit de asta cat mai mult...sa beau sucuri naturale, facute acasa si care se oxideaza in 30 de min daca nu le sleorpai... sunt cuptoare de paine in care pui ingredientele si in 3h40 min ai painea ta integrala cu seminte de care vrei tu ( eu asa fac)...au fost vremuri grele...pt unii oameni inca mai sunt...dar trebuie sa luam ce e mai bun in vremurile noastre pt puii mici!
phuuuuu c-am dat-o pe filosofeala ...neuronu gravid in actiune..
ioana
2i+
puiutza mica
lavini spune:
Irina, fiecare face cum crede cu copilul lui, dar e mai bine sa eviti anumite chestii si sa il inveti tu sa manace sanatos...dupa ce va mai creste, se va descurca el cu mancatul junk-food-ului, nu iti fa griji.Plus ca pe vremea noastra, branza era branza, de exemplu, acum si dc ai lua-o de la taran tot nu ai avea certitudinea ca stii ce contine...(ma refer cel putin in \romania, la voi nu stiu cum e..)Cam la fel si cu cealelalte produse...
Lavinia, 19+ si Andrei (11 iunie 2007)
Naty spune:
citat din mesajul lui Iris2002 Si chiar cu riscul de a fi si aici catalogata ca exagerata, eu as zice NU iaurturilor indulcite (danonino etc), (fata mea maninca iaurt biologic cu fructe proaspete), pufuletilor, pufarinilor, etc, cremvurstilor si tuturor produselor de patiserie sau mezelurilor. Si aici i se ofera fetei peste tot cite ceva, la macelar, la brutar, in supermarkt, eu nu accept dulciuri si acadele, doar bucati de paine proaspata sau de cas. Da, aveti dreptate, sunt o exagerata. (si nu, nu aplic tot ce am zis la mine, eu mai "fur" cite o cioco sau o bucata de sunca, dar fetei tot nu ii dau) |
Subscriu in totalitate. Dar, iris nici nu iti imaginezi discutii am avut prin parcuri din cauza asta, la noi sunt super la moda pufuletii dati la copii en gros inca inainte de a implini 1 an - eu ma tot razboiam cu binevoitoare care incercau prin parc sa ii dea Ioanei din pufuletii copiilor lor, fara sa ma intrebe daca mananca sau nu, o luau for granted si cand refuzam faceau niste feteeee si ma si apostrofau. Acuma Ioana a invatat sa zica "nu vreau, multumesc, nu ma lasa mami". Cat despre mezeluri si mai ales cremvursti ... sunt la ordinea zilei si daca tu spui ca nu dai copilului esti un "fitos"
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 24+ cu
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
irina726 spune:
In ceea ce priveste hrana, nu voi cumpara acum masini speciale ca sa-i gatesc copilului sanatos, eu cred ca atat timp cat nu folosesti prea mult din fiecare, atunci e ideal pt.copil, si sa nu uitam ca miscarea face mult mai mult deact mancarea, mersul, sportul fizic, moral.
Nu ma gandesc ca baietelul meu va deveni un scriitor, dar ca sa fii destept si sanatos nu ai nevoie de mancare bio, sa ne intoarcem putin in istorie, si vom vedea pe scriitorii nostrii deosebiti, care au avut o viata destul de saraca in hrana sanatoasa!!!!!
flowerbee spune:
Burtici, va pup pe toate si fug la farmacie pt ca mai am putin si scuip foc. Ma fac balaur si se sperie colegii. Maalox sau Rennie scrie pe mine si sper sa imblanzesc un pic arsurile astea.
Bee22+
CADIA spune:
citat din mesajul lui irina726 Nu vreau sa fiu rea, departe de mine intentia asta, insa poate ceva mai realista.Chiar daca locuim in Luxemburg si avem din plin posibilitatea sa oferim copilului o hrana asa spusa"sanatoasa, bio", mi se pare o prostie exagerata.Eu am trait in Romania, pe timpul lui ceausescu eram o fetita de 11 ani(am azi 30:-)), copilaria mi-am petrecut-o mai mult la bunici, am avut si momente departe de casa ca bebe chiar, prin spitale unde hrana lipsea cu desavarsire sau nu era nici pe departe ceea ce este astazi, nu am baut laptic de la mama, si bunicii mi-au dat sa mananc de toate, fara sa faca atentie la sanatos, sau carnea e moale, sau.......bla, bla, bla...si cu toate astea am terminat o fcultate in Romania, am astazi 30 de ani, analizele mele la sange au fost ideale(chiar s-au mirat si doctorii de aici, ca s-au gandit ca venind din Roamania, am carente de vitamine, sau...altele, si analize mai bune decat multi de aici). Noua ne-a fost greu sa avem un bebe in 4 ani de zile, sotul are probleme cu sperma, calitate, cantitate lasa de dorit, si urma sa facem fiv, dar pt.ca cprpul meu era asa de sanatos si bine pregatit, iata ca am ramas si fara doctori insarcinata.In concluzie vreau sa spun ca nu trebuie sa exageram cu hrana pt.bebe, nu sunt de acord cu mcdonald, sau alte grasimi nesaturate, eu una nu mananc asa ceva, dar nici sa exageram.....fiecare face cum vrea si poate, eu fac cum vreau si sunt sigura ca bebe va fi la fel de sanatos ca si ceilalti. fetelor, sa nu uitam ca cele de varsta mea am avut o copilaria unde hrana nu era de aur...... |
Sunt perfect de acord cu tine, Irina. Este important, dupa parerea mea, sa ne hranim echilibrat, si cat mai natural posibil atat noi cat si bebeii.Cel mai important insa mi se pare a fi si educatia intr-ale mancarii pe care i-o faci copilului , astfel incat atunci cand va decide singur (la gradi, la scoala, la joaca)ce/cat/cum manance sa nu zica: "hai sa mananc asta ca nu ma vede mama" in loc de "nu mananc asta ca nu-mi face bine, asa m-a invatat mama".
22+cu CLARA
flowerbee spune:
Burtici, va pup pe toate si fug la farmacie pt ca mai am putin si scuip foc. Ma fac balaur si se sperie colegii. Maalox sau Rennie scrie pe mine si sper sa imblanzesc un pic arsurile astea.
Bee22+