Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (60)
Raspunsuri - Pagina 19
Iris2002 spune:
IrinaC, la multi ani si un bebe frumusel! Ma bucur ca ai dat si tu vesti!
Cris, ma bucur ca ai venit de la spital cu vesti bune... fii linistita si gandeste-te la pui mic!
Edinutza, ai mai scris sau nu intre timp? Sper din suflet ca esti bine si doar ocupata cu altele.
Irina din Luxemburg, bun venit si tie! Bravo tie cu curatenia, eu sunt disperata citeodata pentru ca sunt atitea de facut si am atit de putin timp...si in zilele cand lucrez chiar nu am chef seara de facut curatenie, cand nu lucrez ma ocupa de Francesca si cand ea doarme verific daca am mesaje de la clienti si mai lucrez printre picaturi...
Daiopri, ce te invidiez pentru un an acasa! Ce fain ca poti! Lasa cantarul, eu refuz categoric sa ma deprim si sa urc pe el....
Alina din Ploiesti, bun venit si tie si sarcina usoara de acum incolo, vad ca ai trecut prin ceva sperieturi pina acum, sper sa fie totul bine de acum incolo.
RalucaAlexa, foarte faine pozele de ficioras, sa va aduca multe bucurii!
Cristi, si la noi tatal copilului bea cola(am reusit sa ii reduc portiile, dar tot avem cola in casa), ca ii place, dar bea cand Francesca nu e prin preajma. (de obicei dupa 7 seara)
Multumesc, Flowerbee. Francesca e mai bine, oricum nu a facut temperatura, doar ca e mucoasa si mai tuseste noaptea.
Cadia, apropo de faptul ca tu o sa fii mai dura cu bebita. Paul la fel zicea, ca el o sa fie taticul cel bun si eu mama cea autoritara...se pare ca deocamdata pe mine ma joaca mai mult Francesca pe degete, Paul e mai intransigent...asa ca never say never.
Lavini, ai spus exact ce as fi spus si eu... nu e o exagerare sa dai copilului mancare sanatoasa, acum 15-20 ani nu erau MCDonalds si alte surse de junkfood, nu erau folosite toate produsele chimice de ingrasaminte care se folosesc acum. Iar eu chiar nu imi fac iluzii ca Francesca nu va pune gurita pe cola sau junkfood, dar ma gandesc sa ii dau o baza sanatoasa, si cit timp pot eu sa supraveghez ce maninca sa o faca sanatos.
Naty, in aceeasi ordine de idei, te cred ca ai avut probleme in parc, dar nu conteaza, stii tu ca e bine ce faci. Si eu ma ingrozeam cand ieseam cu fata in parc in Ro si vedeam ce primesc copilasii acolo. Si ni s-a oferit ciocolata (Francesca avea 11 luni, nici acum nu ii dau, evident), am refuzat si mi s-a raspuns: nu ii place? Nu, am zis zambind, nu ii place. Mama mea are mult grija de nepotelul meu de aproape 4 ani si duce zilnic lupte cu el sa ii dea banana sau mar in timp ce ceilalti prunci sunt cu pufarini si bombonele si mai stiu eu ce...
Si ce e cu cremvurstii, de ce ii dau la copii, nu pricep? daca scrie ca sunt din pui inseamna ca nu tot resturi sunt?
Irina din Luxemburg, tu evident ca iti vei creste si hrani copilul cum vrei tu, insa comparatia cu lumea de acum 50-100-150 ani nu e valabila, no offense. Pe vremea aceea nu se foloseau hormonii, produsele chimice, etc. Ai dreptate ca e important sa puiul sa se miste, stii ca aici copilasii alearga afara fie ca e ploaie fie ca ninge, dar asta nu exclude o mincare sanatoasa.
Evident ca eu nu pun mincare bio pe masa si imi plantez fata la televizor in ideea ca i-am dat portia de sanatate pe azi... noi suntem ore intregi afara, indiferent de vreme.
Steamerul chiar nu e un aparat special, poti evident si fara el sa gatesti la aburi, asa se pastreaza mai bine vitaminele din legume, fructe, peste.
Si eu imi asum riscul ca Francesca se va supara ca nu am lasat-o sa bea cola sau sa manince cartofi prajiti de mica....
Enfin, fiecare incearca sa faca ce crede ca e mai bine pentru pruncul lui, nu?
Miere, perna se modifica, nu, nu ramane in forma de 3? Ca mi se pare ca la fel e si a mea(doar ca e albastra). Are un material ca cel de la jucariile mai scumpe in el, e lavabila si e si pentru alaptat.
Ce poze faine, by the way!
Cristi, ai dreptate, multe tari difera un pic in ceea ce sugereaza sa dai bebeului in diferitele faze ale diversificarii...eu am m-am ghidat in mare dupa metoda olandeza (adica ce informatii am primit aici) insa am adaptat-o la ce am mai citit pe internet, in carti si la ceea ce simteam ca se potriveste sau nu, la reactiile ei...la anul pe vremea asta vom polemiza despre ce se da aici si ce se da acolo bebeului! Insa nu stiu daca e metoda mea sau (mai ales) norocul meu, Francesca maninca aproape orice leguma si fruct (rosii proaspete si grapefruit nu ii plac), asa ca sunt fericita... E topita dupa vinete, spanac, varza, andive, fasole verde, castraveti, praz,broccoli, conopida, usturoi, ceapa, gogosari....
Leditia si Billy ma bucur ca aveti vesti bune de la doctor. Billy, ce fain ca s-a intors fetita...asa a fost si la mine cu Francesca, am inteles ca la a doua sarcina se intorc cu capul in jos mai tarziu bebeii...
Miere, referitor la intrebarea cu cetatenia...eu am cetatenie dubla, romana si olandeza. Francesca doar olandeza, se pare ca as putea sa i-o cer si pe cea romaneasca dar la 18 ani ar trebui sa aleaga una din doua (daca am inteles bine). Nu prea vad de ce m-as agita pentru inca o cetatenie pentru ea, eu mi-am pastrat-o pe cea romana din romantism, insa oricum esti ce esti, si daca as avea doar cetatenie olandeza tot romanca as ramane, iar Francesca va fi probabil mai mult olandeza, e nascuta aici, creste aici, etc... chit ca eu ii dau mamaliga si ii vorbesc romaneste!
Catalina, auzi as da cu rosii dar mie imi plac asa ca prefer sa le maninc...ai dreptate in privinta mancarii, de aceea incerc si eu sa cumpar, macar doar pentru Francesca insa in general si pentru noi, produsele mai scumpe, dar biologice.
Trimit mesajul asta ca imediat il pierd.
yashy spune:
Ledi, imi pare tare rau sa vad ca esti trista... Hai, te rog revino-ti... nu se alege nik bun din bocete!! Doar tu mi-ai zis-o acum cateva zile!
Faina poezia, Jasmi! Am ras cu pofta, merci mult!
Roxana, sa-ti fie de bine minivacanta la munte! Acu ma duc sa vad pozici!
Adina & Luka& bobita din burtica20+
obraznicatura lu' mami
BillyBilly spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jasmi Poezioala desple secs Facui fala; sa vleau o constatale La gladinitza ieli, cānd am picat, (Cu toate ca-s de-un an īn glupa male) Sa mol daca glumesc, pe omoplat ; Ne-a esplicat doamna educatoale Amanuntzit, chial ne-a si desenat, Cum am ajuns sa ezigstam sub soale, Cum fiecale a fost plocleat, Elam ochi si ulechi de culios Sa aflu cum pe lume am venit, Si chipes si istetz, da' si flumos, Da' nu te mint, mai mult m-a plictisit, C-al fi o balza, cale-n noptitzica, Ne-adutze-n pliscu' ei, īmpachetatzi, Cānd scapa si mamica de bultica Facuta de la oua si cālnatzi, Cum zboala balza asta-ntzet, agale, Vleo noua luni, sa iasa luclu bun Si cum agiungem īn patutz si-n tzoale Pe cosul casei, ca si Mos Claciun.... Sa vezi mai flate, tze educatoale (!) Fala misto, chial m-a lasat pelplex, La vālsta ei, (tze tzātze, ce pitzioale !) Sa nu stie nimica desple sex !? Jasmi 20+ cu way to go, BB |
Jasmi am ras cu lacrimi! multam!
Catalina
27+ Ana-Maria ingeras de
Bebelusa
Leditia spune:
Multumesc mult fetelor de intelegere si sprijin.
Ete si un pt Flo.
Am vbit cu al meu la tel,m-a linistit,calmat cu nervii si m-a facut sa rad..so,mi-a trecut.
Jasmi,e bestiala poezioara,am citit-o mai demult la un ochi rade..si am ras sanatos atunci ca si acum :)
Cadia sunt ceva mai sensibila azi,nu stiu de ce,ca doar probleme am tot avut..al meu imi trimite mereu sms-uri de dragoste si le ador..dar azi am plans..Nah, is sensibiloasa rau de la hormonii astia..Dau si eu vina pe hormoni,ca n-am pe cine :))
Ira,mersi de intelegere.Si la noi dragoste mare,cu nebunii,ca doar altfel nici nu se punea problema de copii..Din punct de vedere financiar nu eram pregatiti si nici n-am crezut c-o sa se intample atat de repede,dar s-a intamplat si tati e nebun de fericire..N-am vazut om mai fericit decat el,chit ca totul e pe umerii lui acum de cand stau eu in pat si ii e ff greu..dar zambeste tot timpul,are o sclipire in ochi..nush sa explic,insa e cel mai fericit dintre pamanteni si abia asteapta sa-si tina brotacul in brate...
ps:si io indragostita rau tot de-un an jumate:))
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian
Iris2002 spune:
Ira Liza, you go girl!
Aryia, sanatate fetitei!
Naty, ce soacra nebuna ai! Cum sa ii dea fetei ou fiert de o saptamina si pateu de branza stricat? Eu nu pricep ce e chestia asta cu gatitul in cantitati industriale si mincat dupa aceea inca nu stiu cite zile... a doua zi mai pricep (chit ca nu ii dau Francescai, Paul si cu mine mai mancam de ieri) dar mai tarziu?????
Delia, noi nu suntem cu suzeta ci cu degetelul.
Ioana, lasa ca nu e rau ca e soacra vegetariana, macar invata puiul sa manince fructe si legumela bunica, nu?
Naty, sanatate si tie!
Irina din Luxemburg, nu te stresa, aici se polemizeaza civilizat despre orice, nu doar despre mincare. Ar fi si culmea sa fim cu toatele de acord despre tot....
Alerg ca s-a trezit prunca.
IRA_LIZA spune:
Luni, pe 6 oct, am vizita lunara la ginecolog, poate aflu chestia cu intorsul bebicii, in ce pozitie o fi; oricum, k sa vedetzi ce va sa zica aia mintea femeii insarcinate, mi-o inchipui pe Lizuca stand in burtica exact k un liliac pe kraka si-mi vine putin sa jelesc k poate nu-i prieste pozitia asta, poate-i vine sangele in cap si i se face rau, etc....daca mai continui sa ma gandesc, ma ia plansu si pe mine si zau k nu-mi pot permite azi, la cate acte am de facut...
..hai k nu-s pe treaba mea! bietul meu copil, ce mama zuzika are!
app, intrebai de intorsul copilului pt k exact alaltaieri seara pe la 8-9 p.m. m-a lovit Lizuca mai rau decat de obicei si intr-alt fel: de obicei o simt k si cum m-am bumaci inspre suprafatza abdomenului, insa alataieri am simtzit lovituri inspre in jos, in adanc, cred k spre col, si le-am resimtzit cumva mai neplacut. (Nu mai spun k m-am dus la baie de 4 ori intr-o ora si jumatate, de era sa ard si snitzelele.) Am presupus k s-a intamplat un alt fel de eveniment, gandindu-ma k varianta si la faptul k s-a intors bebica....
RalucaAlexa spune:
Ioanara - multamim de urare!! La fel si voua! Da stiu de targu de la Iesi da' sunt atat de amarata ca m-am facut cat casa incat nu stiu daca vreau sa incerc sa ma strecor in multime ca sa vad ce-i pe-acolo! Of!!!
ariya - imi pare rau de cea mica! Insanatosire grabnica!!
cristi - misto faza cu spalatu... sa dea Doamne Doamne sa nu fim alergici la detergenti!!
Sarumana de urari Billy!! Vorba ta, pipi la greu si noaptea ma oftic de nu mai pot!! S-a terminat cu noptile alea de somn frumos, neintrerupt, fara vise...
Naty - mi s-au inecattoate corabiile!! Io cred c-o bateam pe soacra ta!!! Da' daca vede ca nu-i fac bine ce-o fi in capul ei oare??? E normal daca Ioana papa cat mai natural stomacelul ei sa nu agreeze celelalte prostii... of!!! Mie soacramea imi spunea acu vreo saptamana, doua (ca de-acu am pierdut notiunea timpului... nici nu-mi mai aduc aminte cum era cand locuiam in casa mea frumoasa...) ca la bebe se da ceai indulcit cu miere! m-am uitat la ea si am tacut ca iar intram intr-un ba da ba nu si nu rezolvam nimic!! Are dreptate Roxana, daca vad ca face altfel decat am spus eu copilu trece acasa si nu mai pupa stat la bunici!! Rox - daca e nevoie sa dau jos militaria vii sa ma ajuti plssss!!!! :)
andre_ea - nu te confundam mai mama nu tu ziceai acu cateva pagini ca in mom de fata gasesti pe piata numai alimente cu chimicale, si ca pe vremea noastra mancarea era mult mai "bio"??
jasmi - super tare poezica!!
ledi - asa suntem toate (cel putin eu :) ). Maine o sa fie altfel!!
26+ cu Matei Teodor
miscaretu lu' mama :)
Leditia spune:
yashy pai mi-e mai usor sa te imbarbatez pe tine decat pe mine...
cristi mi-a trecut...
Ai grija de tine si nu te obosii prea tare,da?
jasmi,pai eu intreb de tine pe aci si tu nik?stai in umbra?
Ira,esti totala.M-ai facut sa rad cu faza cu liliacu..Hai ma,ca bebica e bine,stai linistita.Eu numai ce mi-am vazut aseara brotacul,deci cam stiu in ce pozitie e...Ei sunt acolo tare bine in burtik,la caldurica..ascultand inimioara lui mami care le tine de urat..
Ralu..asa e,e de la gravidenie.Dar probabil si innebunesc pe zi ce trece in casa..Trece si valul asta de hormoni..Or mai veni altii,dupa nastere?????
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian
jasmi spune:
Vin si eu sa ajut, Raluca!
Am si vesti bune!
** Nu ma mai incap pantalonii la burta!
** Azi implinim 2 ani de casnicie
...........
Jasmi 20+ cu
way to go, BB
Leditia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jasmi Vin si eu sa ajut, Raluca! Am si vesti bune! ** Nu ma mai incap pantalonii la burta! ** Azi implinim 2 ani de casnicie ........... Jasmi 20+ cu way to go, BB |
Si taceai si nu ziceai nik ,huh?
La multi,multi ani fericiti!Sa fiti sanatosi,fericiti si sa va iubiti mult,mult.
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian