Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (60)
Raspunsuri - Pagina 17
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanara23 ira bine faci maica! eu ieri cand i-am spus sefului ca cei 85% indemnizatie de maternitate se achita LA BRUT NU LA NET....i-a cam picat fata....iaca fis!...si de la 1 decembrie nu mai vin la birou nici un pic!...imi fac hartiile din timp, il instiintez si etc... ioana 22+ Doamne Iisuse Hristoase, Miluieste-ne pe noi pacatosii! puiutza mica |
Ioanara, pai si de ce i-a picat fatza lu' nenea angajatoru'?? ce, nu stie k pe aia 85% ii achita statu'? ce se agita? el, k angajator, are de achitat numai diferentza de 15% pan' la 100% brut, asa k s-o lase mai moale cu fatrza cazuta, k doar nu-i iei blidu' di shiorba dintri masali (app, moldoveanca sunt shi eu, din PN). Inca ceva: legea nu se refera la "salariu" brut, CI la venituri de natura salariala - si aici se includ mai multe, cine are, si sporuri si suplimente si toate cele!
Auzi, Ioanara, ia nu-l mai anuntza pe angajator pe cale verbala cu nika, anuntza-l in scris de toate cele, acoperitzi-va, fetelor, cu hartii, k sa dormitzi noaptea linistite! un principiu elementar de drept: nimeni nu poate sa se apere invocand necunoasterea legii, asa k daca are vreo problema sa-si ia avocat sau ce-o vrea.
...inca ceva: zici k ai 22 sapt de sarcina; pai cf legii, de la 6 luni (24 sapt?) ai dreptul la reducere program de munca, ADICA 6 ORE DE MUNCA PE ZI, pt salariu integral (acelasi salariu cat primesti pe 8 ore munca pe zi), vezi ce spune legea sau ma mai intrebi. Or, la un calcul elementar, daca 6 luni sarcina = 24 sapt, inseamna k, peste 2 sapt, adica apri\ox de pe 15 octombrie, poti sa duci deja la job hartiutza de la doftora prin care ii pui in vdr k, de la data de ........., progr tau de munca va fi de 6 ore/zi cf act normativ X - art Y - alin Z. Mia intreaba-ma k si pt mine e de actualitate problema si daca tot ma uit inca o data pt mine insami o sa va tzin la curent pe toate.
Gizas, zici k sunt un Vasile Roaita al gravidutzelor insa cu sirena inca nedeclanshata in burtica la mine. Manca-o-ar mama de sirenutza mica! tata sirenutzei imi tot spune k o sa aiba o gura senzuala k ma-sa - adica je
cristi_2003 spune:
naty - si eu aratam slab, si oricat mancam tot degeaba. da cand ma duceau la analize eram perfect santoasa, cu toate in grafic, fara anemii fara nimic. da daca fugeam toata ziua prin curtea blocului cu copiii? plus ca era si normal sa nu vreau sa mananc nimic - ca bagam jos in curte la corcoduse verzi pana nu ne puteam ridica. sau nuci sau mere padurete, si nu le-as fi dat pe toata mancarea gatita din lume.
25+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Leditia spune:
Vai Naty,imi pare rau ca acum ai mai si racit.Insanatosire grabnica.
Si-mi pare rau ca esti dezamagita de marfa de la quelle.Are ceva daca refuz sa iau coletu?Asta ca tot am cativa euro buni de plata la factura de la tel pt ca ei ma tin aiurea pe fir..deci vointa am avut sa anulez comanda,dar nici sa stau la tel si sa-mi vina factura cat ar trebui sa coste coletul nu-mi convine.
ariya,imi pare rau de fetita ta.Sanatate multa ii doresc.
Billy,eu sunt exagerata cu igiena in anumite locuri si ete ca tot aparu mr.H..cica sarcina e cam jos,apasa pe bazin si circulatia sangelui proasta pe acolo..Dar s-a mai retras bestia..e mai mic,deci e spre bine.Dr a zis sa am grija,ca daca sangereaza sa nu ma sperii si sa zic ca sangele e din alte parti..dar a zis sa-i dau inainte cu ce mi-a dat sa nu ajungem acolo si nici sa-si cheme bestia vecinii,neamurile,fratii etc..ca am eu destule pe cap.
Azi sunt deprimata rau,parca vad numai greutatile si problemele din viata noastra..nush ce am..Si am uitat sa va zic ca am facut si vergeturi pe sani si asta ma deprima si mai tare..Eh,imi trece si starea asta..da' eu sper sa nu fiu asa toata luna totusi!(daca ma apuca si pe mine fix pe 1..offf)
Flo,inca mergi pe tocuri?Bine mai stiu eu pe cineva..(roxana te simti?)
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian
roxanaz spune:
citat din mesajul lui Leditia (roxana te simti?) |
perfect, saru mana de intrebare! chiar imi era dor de pantofi dupa 5 zile in adidasi!!!
ioanara23 spune:
ira
de ar fi asa de simplu! eu lucrez cu seful in birou...la un cabinet de avocatura...da' sefu e cam aerian, adica in general CAM PARALEL A SE CITI! HABAR NU ARE NICA PANA NU-I ZIC IO!
1. nu i-am facut notificare scrisa inca ca-s gravida (la cat muncesc in timpul zilei si alerg intre dosare, instante si stau cu nasu intre hartii sincer CHIAR NU AM AVUT TIMP! fain nu?)
2. faza cu reducerea programului e inutila...pot pleca dupa 6 ore, nu ma retine..dar daca este dosar la o instanta de dupa amiaza? trebuie sa raman? TREBUIE! indiferent cat este ceasul...
3. stiu ca da statul cei 85% (restul de 15% visez io cai verzi pe preti ca-i vada el asa de buna voie si nesilit de nimeni...)....dar din experienta mea: pt.colega mea de birou care a nascut in aprilie nici acum nu au intrat banii pt indemnizatie...adica sefu i-a dat banii, cei 85% din buzunaru lui...iar in contul angajatorului nu au intrat nici acuma!
nici nu stiu daca i-a dat 85% calculat la brut sau la net...oricum e nepoata-sa...cine stie cat i-o fi dat...doar n-o sa imi zica mie...
4. nu ca m-as lauda, dar la birou CHIAR SUNT MANA LUI DREAPTA! i-a cam picat cerul pe el de cand stie ca-s gravida...parca nu accepta ca n-o sa mai aiba om de baza...deja incearca sa negocieze cu mine sa-mi care dosare pe acasa sa lucrez la ele...hm...da..sigur...dar nu pe gratis!
iaca m-am lungit, da macar m-am descarcat!
ioana
22+
Doamne Iisuse Hristoase, Miluieste-ne pe noi pacatosii!
puiutza mica
CADIA spune:
citat din mesajul lui Naty ciorapii i-am luat de la un magazin de pantofi de pe Calea Victoriei, se numeste andre. Este pe partea cu Stefanelul, un pic mai sus, cum ai merge spre Academia Romana. De fapt, e chiar ultimul magazin pe partea aia, pe colt. Mi-au spus ca saptamana viitoare aduc si ciorapi grosi de gravi. cristi esti tare Da mai, nu stiu ce au unii cu indopatul copiilor. Ioana in general mananca bine, nu e genul de copil pe care sa-l fugaresti pentru 2 lingurite, totusi e slabuta, desi nu sfrijita. Poate asa e felul ei, poate fiindca nu prea mananca dulciuri si fainoase. In fine, am auzit de un milion de ori "da-i mama paine multa si cartofi si prajituri nu vezi ce slaba e!" aryia multa sanatate fetei! Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 24+ cu Ioana la 3 ani www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI |
Naty, "Andre" este magazinul verilor mei
Dar uite ca nu am mai trecut de mult pe acolo sa vad ce au mai bagat.O sa le fac o vizita la magazin, desi cu ei o sa ma vad peste vreo 10 zile.
22+cu CLARA
CADIA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui roxanaz
perfect, saru mana de intrebare! chiar imi era dor de pantofi dupa 5 zile in adidasi!!! |
Iar eu as merge doar in tenesi/adidasi. oricum sport, daca as putea
22+cu CLARA
Leditia spune:
Cand trebuie facuta cererea aia catre angajator cu cei 15%?Inainte sau dupa nastere?
POZE
Minunica mea
25+ cu David Christian
Selene_Bunny spune:
ariya, multa sanatate fetitei tale!
Io vreau o salopeta groasa pentru Daria, care in momentul de fata ma inghionteste cu mainile si picioarele, dar mai avem disponibili doar 40 de RON si maine tre' sa ma duc la doctor (ginecolog) dupa rezultatul la analize, si interpretarea rezultatului costa 15 RON, so... Si pana la salariul lui iubi mai e...
cu Daria Nandini de 6 luni+
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
IRA_LIZA spune:
citat din mesajul lui ioanara23 ira de ar fi asa de simplu! eu lucrez cu seful in birou...la un cabinet de avocatura...da' sefu e cam aerian, adica in general CAM PARALEL A SE CITI! HABAR NU ARE NICA PANA NU-I ZIC IO! 1. nu i-am facut notificare scrisa inca ca-s gravida (la cat muncesc in timpul zilei si alerg intre dosare, instante si stau cu nasu intre hartii sincer CHIAR NU AM AVUT TIMP! fain nu?) 2. faza cu reducerea programului e inutila...pot pleca dupa 6 ore, nu ma retine..dar daca este dosar la o instanta de dupa amiaza? trebuie sa raman? TREBUIE! indiferent cat este ceasul... 3. stiu ca da statul cei 85% (restul de 15% visez io cai verzi pe preti ca-i vada el asa de buna voie si nesilit de nimeni...)....dar din experienta mea: pt.colega mea de birou care a nascut in aprilie nici acum nu au intrat banii pt indemnizatie...adica sefu i-a dat banii, cei 85% din buzunaru lui...iar in contul angajatorului nu au intrat nici acuma! nici nu stiu daca i-a dat 85% calculat la brut sau la net...oricum e nepoata-sa...cine stie cat i-o fi dat...doar n-o sa imi zica mie... 4. nu ca m-as lauda, dar la birou CHIAR SUNT MANA LUI DREAPTA! i-a cam picat cerul pe el de cand stie ca-s gravida...parca nu accepta ca n-o sa mai aiba om de baza...deja incearca sa negocieze cu mine sa-mi care dosare pe acasa sa lucrez la ele...hm...da..sigur...dar nu pe gratis! iaca m-am lungit, da macar m-am descarcat! ioana 22+ Doamne Iisuse Hristoase, Miluieste-ne pe noi pacatosii! puiutza mica |
Ioanara, si eu daiu senzatzia cateodata k as fi paralale cu una-cu alta cand nu am chef sa dau socoteala , asa k stiu schema cu starea de aerian si de niznai. mai si spui k e un kabinet de avocatura?? vai de mine!! aerian/paralel/habar n-are?? s-o zica fotbalistului (adica lu' Mutu)
Despre fiecare dintre celelalte probleme: fa-ti hartii!! fa-ti hartii1 fa-ti hartii!! nu merge chestia cu nu am avut timp, protejeaza-te! scripta manent, doar stii asta! si, da, instiintzarea despre starea mea fiziologica am facut-o in scris, atashand atat copie de pe ecografie cat si o alta hartie de la med fam in care scria negru pe alb "sarcina X sapt"(s-a intamplat sa trec si pe la gineco si pe la med fam atunci asa k daca tot am avut hartzoage, de ce sa nu atashez??)
Ref senzatia de mana dreapta a shefului, prezentza in Instanta si restul legat de job: well, stiu cum este, ce chitita pe cariera eram si eu!! lasa k o sa am timp dupa nastere & oleaca de stat acasa cu bebelina (cateva luni, poate 1 an), pana una-alta ordinea de prioritati din viatza mea e stabilita si presupun k e cea justa: bebe intai restul dupa, pastrand, evident, rezonabilul in toate cele. Cat despre drepturile mele si ale copilului: nu exista sa nu am timp, IMI FAC timp, k nu mi-l da nimeni kadou.