Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (60)
Raspunsuri - Pagina 16
CADIA spune:
Ariya, muuuuuuulta sanatate lui Annemarie!!!!
Referitor la data in care voi intra in prenatal, eu ma gandeam sa fie cat mai tarziu posibil (aproape de nastere) ca sa-mi ramana postanatal mai multe zile din cele 121 (ca mie 5 mi le-au mancat altii) platite cu 85%.
Si daca o fi foarte frig, zapada multa si ghetus, sa mai imi bag niste medicale.
Sa vedem daca o sa ma lase bebelina si sanatatea sa pun in practica aceste planuri
22+cu CLARA
Selene_Bunny spune:
Fetelor, o intrebare:
Cand ati instiintat, in scris, angajatorul asupra starii voastre de graviditate, ati anexat copii dupa vreo scrisoare medicala sau altceva de la medicul de familie sau de la ginecolog?
cu Daria Nandini de 6 luni+
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
roxanaz spune:
uufff cata treaba azi... si nu am chef deloc!
aryia sanatate multa fetitei, sper sa iasa ok rezultatele la analize!
RalucaAlexa - regulile se impun strict. daca nu se urmeaza angajezi frumos bona si cu asta basta. tu gatesti mancarea pentru bebe si nu are voie sa manance decat din aia, punct. altfel.... se da militaria jos din pod
Miere cum mai e Crisia, ati mai reusit sa vorbiti?
Delia - ia tetine si de silicon si de cauciuc.. nu stii de care ii vor placea bebelusului. la Patrick a mers cu silicon - si tetinele si suzetele, dar stiu copii care nu le-au acceptat decat pe cele de cauciuc...
am pus ceva poze de la munte pentru cine are chef de vizionat: http://family.webshots.com/photo/2587810310088100014tHjTCP
Naty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristi_2003 deja mi se spune ca in primele 6 luni sa nu spal rufele lui bebe la masina ca ii apar bube, doar de mana si cu sapun de fata. da ce, am innebunit??? ar insemna sa spal o ora doua pe zi, nu? 25+ cu T. Carol sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png |
hehehe eu si acum spal tot de mana, cu sapun de fata.
Si sa sti ca oricat de stupid ar parea, nu e. Ioana chiar face bube de la orice tip de dero, inclusiv cel antialergic din farmacii. E o forma de alergie si nu e de gluma cu ea.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 24+ cu
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
cristi_2003 spune:
vai saraca ioana. eu cred ca as trece la bataie. sau i-as indesa in gura ceva gem mucegait sau mai stiu io ce - sa vada cum e.
io credeam ca numai bunica mea e asa - da de ce oamenii mai in varsta ar indopa copilu cu orice numai sa manance mult, non stop daca se poate? si te fac nebuna daca zici ca stie copilu cat ii e foame si cat nu si cand sa se opreasca - ca aici intra vorba cu e numa un copil, ce stie el?
eu pana nu s-a mutat mama cu noi (ea avea post in medias care era poluat si nu puteam sta cu ea ca eu acolo a doua zi faceam pneumonie) atata bataie am luat pt mancare... eram si genu catar, e drept, recunosc, as fi vrut numai apa. ca bunica si acuma ne-ar tine cu palnia in gat sa ne toarne incontinu ceva de mancare in noi.
cred ca din cauza asta nu prea imi place mie mancarea gatita (in afara de cateva chestii gen cartofi prajiti din care nu facea ca sare uleiul si murdareste soba) si daca as putea si as avea de unde as manca numai si numai chestii crude, legume si fructe.
io ma gandesc ca la ei e si din cauza ca au facut foamea cand erau copii/tineri, ca altfel nu imi explic
25+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
ioanara23 spune:
eu ma gandeam ca prenatalul si postnatalul sa le iau jumi-juma pe cat posibil...n-are sens sa ma agit sa stau mai mult decat trebe la seriviciu sa profite sefu de puterile mele (si asa fleoscaite)...daca as fi avut vreun avantaj, vreo protectie ceva...da, as sta cat mai mult...dar in conditiile in care se comporta cu mine fix ca si cum as avea burtoiul de la o imensa, persistenta si micareata balonare sa-si puna pofta in cui.....
ioana
22+
Doamne Iisuse Hristoase, Miluieste-ne pe noi pacatosii!
puiutza mica
CADIA spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Fetelor, o intrebare: Cand ati instiintat, in scris, angajatorul asupra starii voastre de graviditate, ati anexat copii dupa vreo scrisoare medicala sau altceva de la medicul de familie sau de la ginecolog? cu Daria Nandini de 6 luni+ Daria: "posedata de bine" (persana) Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa) Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea! |
Mie mi-a dat dr.ginecolog, o adeverinta,pe care am trimis-o frumos la HR si atat.
22+cu CLARA
cristi_2003 spune:
eu am trimis instiintare si adeverinta de la medicul de familie, cand eram in saptamana 10.
si de la 1 dec la 1 ianuarie am concediu normal, de odihna. adica nu pana la 1 ci pana la nastere, ca presupun ca va fi pe undeva pe la termen
25+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
andre_ea spune:
citat din mesajul lui RalucaAlexa Andre_ea - nici eu nu puteam spune mai bine ce-ai spus tu despre mancarea naturala! ce-i drept, copii nostrii nu au cum sa manance la fel de sanatos cum mancam noi la vremea noastra! |
Nu-s de ce, dar am impresia ca ma confunzi. M-am bagat si eu putin in discutia cu mancarea, dar cred ca nu am fost atat de clara precum sustii.
Acum o intrebare pt mamicile cu experienta: eu as vrea copilul meu sa manance cat mai natural, fara prajeli si alte prostii. Soacra mea gateste f gras, lucru care nu ma incanta, mai ales avand in vedere faptul ca bebe probabil cu ea va sta cea mai mare parte a zilei... voi cum faceti cand nu sunteti cu copiii acasa??? cum ati invatat oamenii din jurul lor ca nu e bine cum cred ei ci cum ziceti voi??? eu ma gandesc cu groaza c-o sa mi se serveasca treaba cu "am crescut doi copii frumosi si sanatosi, nu ma inveti tu pe mine...", iar daca mi se serveste iau copilu si plec, da' mi-e sa nu se fii invatat deja cu tot colesterolu'... nu stiu daca m-am facut bine inteleasa, nu prea gandeste acum neuronu meu gravid, obosit si pe cale sa raceasca... OF!! |
Aici te-am inteles. Dar nu stiu ce sfat sa-ti dau. Cred ca tine doar despre cat de mult respect exista intre tine (sau voi ca si parinti ai bb-ului) si soacra. Trebuie sa ii explici clar care iti sunt regulile si daca acel respect exista, va intelege si va face cum vrei tu.
Eu, oricat sustin mancarea naturala, recunosc ca n-am urmat totul ca la carte. Atat din cauza de recomandari nepotrivite din partea medicului, cat si din cauza ca mama mai facea si pe langa ceea ce ziceam eu, dar mai ales pentru ca eu eram panicata cand copilu' refuza mancarea si faceam greseli si mai mari.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.200525+ Am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Naty spune:
ciorapii i-am luat de la un magazin de pantofi de pe Calea Victoriei, se numeste andre. Este pe partea cu Stefanelul, un pic mai sus, cum ai merge spre Academia Romana. De fapt, e chiar ultimul magazin pe partea aia, pe colt. Mi-au spus ca saptamana viitoare aduc si ciorapi grosi de gravi.
cristi esti tare Da mai, nu stiu ce au unii cu indopatul copiilor. Ioana in general mananca bine, nu e genul de copil pe care sa-l fugaresti pentru 2 lingurite, totusi e slabuta, desi nu sfrijita. Poate asa e felul ei, poate fiindca nu prea mananca dulciuri si fainoase. In fine, am auzit de un milion de ori "da-i mama paine multa si cartofi si prajituri nu vezi ce slaba e!"
aryia multa sanatate fetei!
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 24+ cu
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI